Logest-45
- edinaa
- New member
- De la: Brasov
- Inregistrat: 2007-10-12
Re: Logest
Buna fetelor! Am o mica problema - iau logest de 3 ani dar de data asta, cand s-a terminat menstruatia propriu-zisa, inca mai picura putin - e vorba de acel spotting. Niciodata nu am probleme de cand iau logest. Menstruatia a inceput miercuri ( 16 iunie ) si s-a terminat vineri ( 18 iunie), desi a mai curs putin, asa cum curge de obicei, dar ieri cat si azi inca mai picura - foarte putin, dar picura si nu stiu de ce si nici ce sa fac? Va rog sa ma ajutati. Nu am alte simptome. Si am vrut sa merg la ginecolog dar e in concediu, iar in alt medic nu prea am incredere. Mentionez ca sunt din Brasov, iar doctorita mea e d-na DR. Radu Rafila, o doctorita foarte buna, se poarta foarte frumos. Va rog sa-mi dati un sfat pt ca nu stiu ce sa fac.
- daenarys
- Vizitator
edinna ia mai departe contraceptivele.se mai intampla ca intr-o luna sa te tina mai mult.daca totusi se mai repeta poate ar trebui sa vb.cu medicul tau sa le schimbi.
- edinaa
- New member
- De la: Brasov
- Inregistrat: 2007-10-12
Multumesc mult Daenarys pt raspuns. M-ai linistit.
- Sheeva
- Membru
- Inregistrat: 2010-06-22
Sheeva a scris:Abia am inceput sa iau Logest (azi a 12-a pastila din prima folie) si am facut-o sub indrumarea medicului meu ginecolog, care spune lucruri cam opuse celor de pe prospectul anticonceptionalelor si tuturor parerilor pe care le-am auzit pana acum: peste tot, chiar si pe prospect, se spune ca trebuiesc luate 21 pastile, apoi facuta o pauza de 7 zile, iar din a 8-a zi se incepe o noua folie, iar menstruatia ar trebui sa vina in acea perioada de pauza, numai ca medicul meu insista sa nu ma iau dupa prospect, ci sa incep o noua folie din prima zi a urmatoarei menstre, cum am facut si prima data. Nu stiu ce sa fac: sa fac 7 zile pauza sau sa fac pauza pana la prima zi a urmatoarei menstre?
Ar mai fi o problema, anume faptul ca de cand am inceput sa le iau nu am avut nicio zi 'curata', adica dupa cele 5 zile ale menstrei mele obisnuite au tot continuat sa se scurga picaturi mai mari si mai mici de lichid vascos si maroniu, diferit de consistenta obisnuita a ciclului meu. I-am semnalat si asta medicului meu (prin telefon, ca eu sunt la tara momentan) si mi-a spus sa iau Vitamina K, doua fiole, una seara si alta dimineata, iar daca nu se opresc 'scurgerile' sa merg la control cat mai curand. Mai complicat e faptul ca eu am cumparat ieri doua fiole si mi-a dat doar una, lucru pe care nu l-am observat decat acasa (e foarte departe farmacia de unde stau eu), am luat-o pe aceea si de dimineata mi-a curs iar. Ma intreb daca sa ma duc iar pana la mama naibii pentru o fiola sau sa las asa sa vad cum evolueaza pana la 1 iulie cand ma intorc in Bucuresti... Am inteles ca nu-s nici foarte indicate aceste fiole de vit K, desi mi-a spus sa le iau pe cale orala. Mai am pe aici prin casa niste Orgametril, dar mi-e cam frica sa fac dupa capul meu.
Sper ca nu am batut campii prea mult dar sunt tare confuza...
Imi pare rau ca insist, dar sunt foarte nedumerita... Pe langa ce am spus mai sus, mai am o intrebare: spottingul are forma unor picaturi de sange curat sau a unor pete maronii? E sigur normal?
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
Sheeva, nu lua vitamina K, nu are sens, ceea ce ai tu nu e hemoragie, ci spotting, care poate arata cum ai spus tu si e normal in primele luni de administrare a AC Stiu ca e neplacut, dar e cat se poate de normal pana se obisnuieste organismul cu pastilele Se iau cum scrie pe prospect, termini folia, faci pauza de 7 zile si in a 8a zi incepi folia urmatoare
Ultima oara a fost editat de heimdall (2010-06-22 17:49:15)
- Sheeva
- Membru
Mersi de raspuns... cred ca o sa imi schimb medicul, cel putin la un cabinet de planning tot vreau sa merg. (La cabinetul doamnei dr. Evelyn Cristescu trebuie sa imi fac programare cu mai mult de o saptamana inainte?) Sunt destul de dezamagita, nu mi-a spus nimeni de acest spotting inainte sa incep cu anticonceptionalele si eu am vrut sa le iau tocmai pentru ca in vacanta asta sa ma bucur si eu de niste contacte sexuale fara prezervativ, dar se pare ca toata bucuria mea se va duce pe apa sambetei daca in timp ce iau AC, aproximativ trei luni, e normal acest spotting care nu ma va lasa sa ma bucur de sexul fara prezervativ, iar perioada de pauza de 7 zile imi va fi acoperita si ea de menstruatie... Chiar nu se poate face nimic? Vitamina K sau Orgametril nu functioneaza impotriva acestui spotting?
- heimdall
- Diamond member
Cel mai bine suna la cabinet sa intrebi, cu o saptamana inainte cred ca e suficient, dar suna Sa nu intelegi ca te tine spottingul acum 3 luni, stai linistita ca o sa treaca... nu stiu pe nimeni sa fi avut spotting atata Vitamina K e un anticoagulant, la tine nu e cine stie ce sangerare, iar Orgametril = hormoni (multi, progesteron mai exact), iar tu iei deja pastilele care au asa ceva, asa ca n-ar avea sens
- Sheeva
- Membru
Mersi mult, asa am sa fac.
Acum ca mi s-a raspuns, mai am o intrebare: menstruatia mi-a venit intr-o vineri dupa-amiaza, asa ca am luat pastila la ora 16, apoi pentru ca nu voiam sa ramana aceea ora la care sa iau pastila, a doua zi am inceput sa iau la ora 12. E vreo problema daca fac asa?
- heimdall
- Diamond member
nu, e ok, important e sa nu intarzii cu mai mult de 12 ore
- oana16
- Sr. member
- De la: capitala culturara
- Inregistrat: 2007-04-21
am uitat aseara la 10 sa iau pastila si am luat-o azi dim la 7 , nu trebuie sa ma protejez suplimentar nu?
Iubirea e un lux ce nu si-l permite toata lumea
- camysh
- Moderator
- Inregistrat: 2007-12-08
- Alyna_00
- New member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2008-08-01
Buna! Va rog dati-mi un sfat:iau Logest de mult timp,cred ca de 3 ani,nu am avut nici o prob pana acum o sapt.Inca nu imi terminasem folia si a aparut o scurgere foarte densa,groasa ca textura,de culoare foarte inchisa,care a durat 11 zile.Astazi ar trebui sa incep folia noua.E ok dak iau in continuare pastilele?Sunt protejata?Va multumesc mult.
- Zizika
- Full member
- Inregistrat: 2008-10-16
Daca am avut scaun normal la 10 minute dupa ce am luat pastila ar trebui sa-mi fac griji in privinta protectiei?
- daenarys
- Vizitator
- Zizika
- Full member
- Inregistrat: 2008-10-16
Multumesc
- Alyna_00
- New member
Si eu ce sa fac astazi?incep noua folie?
- daenarys
- Vizitator
alyna,da incepe alta folie si daca mai ai spotting si luna asta mergi la medic sa iti schimbe contraceptivul...
- Alyna_00
- New member
Ms mult,sper sa nu mai apara. P.S. Am omis sa va intreb,de la cat timp dupa ce iau prima pastila din noua folie incep sa fiu protejata?am luat-o aseara la 7(in a 8-a zi,spotingul acela pe care vi l-am descris mai sus fiind terminat luni iar ieri doar o urma vaga).Sau continui sa fiu protejata de la anterioarele,cu toate ca mi s-a intamplat sa am spotingul 12 zile? Ms! Va rog,un raspuns,ca sa fiu linistita.
Ultima oara a fost editat de Alyna_00 (2010-07-07 21:05:50)
- Alyna_00
- New member
Va rog,imi spuneti daca am fost protejata?e f important pt mine.Scuze ca postez inca o data,dar e urgent sa aflu.Merci
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|