homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

SOPC ???

#1 2007-12-10 08:48:31

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

SOPC ???

In luna decembrie anul trecut am fost diagnosticata cu SOPC in urma mai multor analize. Informatiile despre aceasta boala sunt contradictorii. Unele surse sustin ca dupa varsta de 25 de ani e pericol de sterilitate, in alte surse se combate aceasta informatie. Eu nu mai stiu ce sa cred. Boala e destul de avansata in sensul ca ovarele sunt marite destul de mult. Stangul are 2,7 cm si dreptul 3 cm, dupa masurotorile facute la ultimul ecograf. Va rog lamuriti-ma si pe mine ce este cu acest sindrom al ovarelor polichistice si care sunt riscurile. Ca nu mai stiu ce sa cred. Si parerile medicilor se contrazic. Deja ma streseaza problema asta deoarece de-a lungul timpului am avut cateva contacte sexuale neprotejate si din fericire nu am ramas niciodata insarcinata. Pe masura ce trece timpul chestia asta imi ridica semne de intrebare in ceea ce priveste posibilitatea de a face copii. Doctoreassa va rog raspundeti-mi daca se poate pentru ca nu mai stiu ce sa cred.

Fericita mamica de Aida Maria!

#2 2007-12-10 10:51:43

Al Pacino
Administrator
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: SOPC ???

andreea, ai semne de virilizare? dozare de testosteron ai facut? nu se pune diagnostic de SPOC doar pe echografie genitala.
Daca totusi diagnosticul e corect, intr-adevar e greu de obtinut sarcina(catre imposibil)

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2007-12-10 10:57:45

andreea_andy2
Moderator

Imi cer scuze dar trebuie sa va intreb ce inseamna semne de virilizare. Cat despre testosteron, am facut acea analiza numita testosteron plasmatic. Diagnosticul mi s-a pus dupa mai multe analize de catre o doamna doctor endocrinolog. Nu numai dupa ecograf.

#4 2007-12-10 11:00:19

Al Pacino
Administrator

semne de virilizare inseamna: par pe corp cu dispozitie masculina, eventual acnee testosteronica...
ma rog, daca dupa mai multe analize a decis endocrinologul ca e SPOC, inseamna ca asta si e....caz in care va fi destul de complicat sa obtii o sarcina

#5 2007-12-10 11:02:28

andreea_andy2
Moderator

Sunt si aceste semne de virilizare. Ce anume imi recomandati in acest caz? In viitor imi doresc copii.

Publicitate

loading...

#6 2007-12-10 11:05:51

Al Pacino
Administrator

nu am ce sa iti recomand decit sa urmezi tratamentul prescris de endocrinolog si sa accepti ca asa stau lucrurile si ca nu va fi deloc usor sa obtii sarcina

#7 2007-12-10 11:08:07

andreea_andy2
Moderator

Va multumesc din suflet pentru lamuriri.

#8 2007-12-10 11:16:01

andreea_andy2
Moderator

Mai am o intrebare vis-a-vis de SOPC. Din ca cauza apare?

#9 2007-12-10 11:18:35

Al Pacino
Administrator

SOPC este ?n esenţă un sindrom heterogen cu o etiopatogenie multifactorială ?n care simptomele determinate de disfuncţia ovariană sunt ?n prim plan, fiind sub influenţa unor factori externi (gonadotropi, insulină, factori de creştere) dependenţi de influenţe genetice poligenice şi de mediu (3).....cam asta e ceea ce se stie

#10 2007-12-10 11:40:15

andreea_andy2
Moderator

Va multumesc inca o data pentru lamuriri. Daca ar fi sa ajung in Bucuresti dupa sarbatori, cum as putea va gasesc? E nevoie de programare inainte?

#11 2007-12-10 11:45:15

Al Pacino
Administrator

e nevoie de programare, da, insa nu vad cum te pot ajuta in plus

#12 2007-12-10 18:40:47

andreea_andy2
Moderator

ma puteti ajuta pentru ca in Tulcea nu stiu sa existe vreun cabinet de planning. vrea sa incep sa iau anticonceptionale si trebuie sa merg la un astfel de cabinet. dupa sarbatori voi ajunge la bucuresti la control pentru mastoza chistica si as vrea sa vin si la dumneavoastra pentru antibebe. desi ... sincer ... am sperante foarte slabe pentru o sarcina. mai ales ca endocrinologul din tulcea nu mi-a dat tratament decat pentru trei luni, dupa care mi-a spus ca nu mai e evoie sa continui, desi analizele nu au iesit cu mult mai bune. deja nu mai stiu incotro sa apuc. din suflet va spun ca m-am cam saturat de spitale si de analize de cand cu mastoza si cu sopc-ul ...

imi puteti spune va rog care ar fi calea de urmat? apelez la dumneavoastra deoarece nici un medic din tulcea (fara sa exagerz deloc) nu m-a lamurit. nu a avut nimeni rabdare sa imi spuna care ar fi solutiile la problemele mele de sanatate. nici unul nu m-a indrumat ce ar trebui sa fac si care ar fi tratamentul pe care trebuie sa il urmez pentru a putea in viitor sa am copii. pentru ca imi doresc cu adevarat un pui al meu.

Ultima oara a fost editat de andreea_andy2 (2007-12-10 18:47:10)

#13 2007-12-11 15:39:28

Al Pacino
Administrator

ce va fi de facut pentru obtinerea sarcinii merita discutat atunci cind o va fi momentul ca ea sa vina. Deocamdata, nu as miza pe infertilitate si, oricum, exista tratament cronic(ca sa zic asa) pentru SPOC...te astept

#14 2007-12-11 17:41:31

andreea_andy2
Moderator

Va multumesc frumos pentru ajutor.

#15 2008-06-07 23:56:51

ilink88
Membru
Inregistrat: 2008-06-07

Buna ziua,
am 20 de ani si in 2006 in decembrie am fost diagnosticata cu sindrom de ovare micropolichistice in urma unei ecografii. Am fost la ginecolog pentru ca dupa inceperea vietii sexuale cu 3 luni inainte, imi venea mentruatia destul de neregulat. Inainte aveam un ciclu de 28-30 de zile si menstra dura cam 5-6 zile. Nu mi-au fost recomandate nici un fel de analize la endocrinologie. Pilozitate am de cand ma stiu (am pus-o tot timpul pe baza ca sunt bruneta), nu am probleme cu greutatea..... Acneea a disparut dupe ce  am inceput tratamentul cu Diane-35 . Ginecologul la care merg mi-a recomandat sa nu fac pauza(nu am prezentat nici un efect secundar) si in urma cu 1 luna mi-a spus sa trec pe Jeanine spunandu-mi ca daca opresc de tot anticonceptionalele, acneea o sa revina, la fel si chisturile. De asemenea mi-a spus ca nu o sa am probleme cu o sarcina in viitor (imi doresc foarte mult un copil dupa ce termin facultatea), dar ce citesc cam peste tot ma cam sperie si nu stiu ce sa cred. Mai mult nu prea inteleg cum daca opresc acum tratamentul chisturile si acneea vor reaparea, dar daca opresc pentru sarcina nu? Singurii care m-au mai incurajat au fost 2 profesori la facultate (sunt in anul 2 la medicina) care zic ca 90% din femei au SOP. As vrea sa opresc tratamentul pentru ca mi-a aparut un nodul la unul dintre sani (urmeaza sa fac o ecografie saptamana viitoare), dar mi-e frica de ce mi-a spus giencologul. Ce sa cred?
multumesc

#16 2008-06-08 00:08:55

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

sa stai calma ca se rezolva. nu e obligatoriu sa reapara chisturile..nici acneea chiar daca le opresti. eu zic sa le opresti atunci cand vei vrea sa faci un copil

#17 2008-06-08 12:01:23

andreea_andy2
Moderator

Probleme in a ramane insarcinata nu cred sa ai. Insa daca opresti anticonceptionalele este foarte probabil ca organismul tau sa redevina asa cum a fost inainte de pastilute, adica ciclu neregulat, acnee ... Insa mi se pare destul de pripit un astfel de disgnostic fara nici o analiza hormonala. Nu crezi ca ar fi bine sa mai consulti un medic? Eventual si un endocrinolog ar fi indicat.

Si eu am fost diagnosticata cu acest sindrom. Dar asta s-a intamplat numai dupa un set complet de analize hormonale. Fiind studenta la medicina cred ca stii ca exista o diferenta intre ovarele polichistice si SOPC. SOPC presupune mult mai multe decat niste simpli chisti pe ovare. Iar cu SOPC se ramane mai greu insarcinata ce-i drept, pentru ca ovulul nu ajunge intotdeauna la meturitate ca sa poata fi eliberat in trompe si apoi fecundat.

Repet ... parerea mea este sa mai consulti un medic ginecolog si un endocrinolog neaparat.

#18 2008-06-08 12:02:26

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

oare nu a fost inca?

#19 2008-06-08 12:05:38

andreea_andy2
Moderator

La endocrinolog ea spune ca nu a fost. Si tot in mesajul ei zice ca nu a facut nici un fel de analiza hormonala. Asta ma duce cu gandul ca e un diagnostic pus cam pripit.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.