homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

SOPC ???-4

#58 2013-02-25 12:34:31

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

Re: SOPC ???

maryahs a scris:

care este diferenta intre SOPC si ovare polichistice?

sindromul ovarelor polichistice e o boala mai urata, care, pe langa chisturile ovariene prezente in mod constant, implica si alte neplaceri, cum ar fi: cicluri ft lungi, hirsutism. pt sindrom, nu stiu sa existe tratament permanent. "tratamentul" temporar se face cu AC.
notiunea de "ovare polichistice" reprezinta o descriere ecografica a ovarelor la momentul actual. aceasta stare se poate schimba (de la sine sau cu tratament) la o pacienta ce nu sufera de sopc.
pt a afla daca ovarele polichistice confirma diagnosticul de sindrom, se fac investigatii suplimentare, printre care dozarile hormonale (pe care le faci si tu). bafta sa iasa bune!

la ce doctori ai fost pana acum?
cate chisturi ai si cat sunt de mari?

#59 2013-02-25 21:31:44

maryahs
Insomniac member
De la: de sub tampa
Inregistrat: 2008-01-07

Re: SOPC ???

multumesc, anca puss

am fost la mariana roman-endocrinolog si mi s-a parut f de incredere si draguta si la dr vulcan - ginecolog, pt ca la anastasiu numai pe 1 aprilie ma puteam programa. nu mi-a spus cate chisturi am si ce dimensiuni au, mi-a spus doar ca sunt multe. hirutism nu am, dar am cicluri f lungi(chiar si de 80 zile)

hjarta iubesc si sunt iubita hjarta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.