homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Fumezi?-16

#286 2010-07-03 17:53:57

_Summer_
Platinum member
Castigatoare a concursului de MissParticipant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2010-01-27

Re: Fumezi?

WildChild11009 a scris:

Fumatul pasiv dauneaza mai mult decat cel activ. smile Uite niste studii: (ca tot se poarta ... studiile astea...)
Date recente ?nregistrate ?n Elveţia scot ?n evidenţă efectele pe care le are fumatul  pasiv  asupra sănătăţii din punct de vedere statistic:
- fumătorii pasivi suferă mai frecvent de tulburări respiratorii, cum ar fi respiraţie şuierătoare, tuse cronica şi simptome ale bronşitei cronice decat fumatorii activi ;
- riscul de a se ?mbolnăvi de astm bronşic sau de bronşita cronica este net mai ridicat decat la fumatorii activi ;
- cu c?t nefumătorii sunt mai expuşi fumului de tutun, cu at?t probabilitatea apariţiei unor boli respiratorii şi diminuării capacităţilor fizice creşte.

Wild_man, daca nu simteai nicio satisfactie, de ce mai fumai?

Asta nu inseamna ca fumatul activ nu provoaca cancer al plamanilor, buzelor, pancreasului, rinichilor sau al creierului, boli cardiovasculare, pulmonare, infarct miocardic, pb. cu sarcina & co. Nu a zis nimeni ca fumatu= moarte ci cresc semnificativ sansele de imbolnavire.
Ca tot o dati cu fumatu ca nu produce dependenta...aveti idee ca fumul de tigara contine aprox 4000 de susbstante chimice din care 40 cancerigene ? Si ca printre cele 40 se afla nicotina, care e un DROG? Si ca orice drog, produce dependenta ? Nu devi dependent de fumat, decat atunci cand e vorba de dependenta psihologica insa fumand, devii dependent de nicotina exact cum poti fi dependent de alcool si alte droguri forgetit

Ultima oara a fost editat de _Summer_ (2010-07-03 22:44:36)

#287 2010-07-03 19:05:19

OmniaVincitAmor
Insomniac member
Inregistrat: 2009-03-22

Daca ar fi asa, oamenii n-ar putea sa se lase decat in clinici. Sincer, cut the c*ap. Daca n-ati fumat vreodata in viata voastra, n-aveti nici cea mai mica idee ce e posibil si ce nu, cum nici eu nu stiu cum e sa fii dependent de alcool,etc. Vorbiti in cunostinta de cauza, nu in lipsa ei... ca si eu vorbeam ca voi pana nu demult si abia dup-aia mi-am dat seama cat de batuta in cap eram in domeniul asta...

Ultima oara a fost editat de WildChild11009 (2010-07-03 19:06:40)

#288 2010-07-03 19:34:56

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Summer, o fi nicotina un drog, dar crede-ma cu nu da dependenta asa de mare cum iti imaginezi. Am fumat cred ca vre-o 3 ani, si de 1 an fumez doar ocazional, o tigara, 2,3 la o petrecere, si iti spun sincer ca nu mor dupa o tigara a doua zi.

Am avut luni bune cand nu am pus tigara in gura desi ieseam in pauze cu colegii de faculta, si nu am avut nici un stress. Nu e dracu chiar atat de negru cand vine vorba de dependenta.

#289 2010-07-03 21:27:55

_Summer_
Platinum member

Pill, nu am spus ca o tigara da dependenta. Iar ce am spus mai sus nu mi-a debitat creieru mie asa, ci o spune cartile, studiile, doctorii & co.
Eu nu o sa ma apuc sa va tin prelegeri ca e optiunea fiecaruia sa-si trateze corpul cum vrea dar cand vad ca apar opinii de genu : fumatu e inofensiv... ma bufneste rasu lol La cata informatie este peste tot si cate campanii se fac... si tot nu se leaga nimic...ma mira...

Adica, macar cand postati scrieti-va varsta cand postati asemenea chestii ca poate mai intra pe aici si copile de 12 ani care o sa ia de bun faptul ca fumatul= fresh air  roll

#290 2010-07-03 22:49:37

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Nu, nu e fresh air da' nu e nici asa rau cum spui tu si cum spuneam si eu a while ago. smile E ceva placut. Nu pentru toata lumea, dar pentru unii da. Uite, wild_man spunea ca in 2 ani n-a avut nicio satisfactie...eu eram in al 9lea cer de la prima tigara. Again, sunt unii care sunt mai sensibili si susceptibili la anumite afeciuni, si unii care n-au nimic nici dupa o viata de fumat. Nimeni nu zice ca fumatul e benefic, dar nici moarte curata nu e, atata timp cat te duci regulat pe la doctor la controale. Eu una m-am apucat de Aspenter din cauza posibilitatii reactiei urate dintre tutun si ac-uri. My point is... daca ai grija de tine, e ok. Daca nu ai grija de tine... poti muri de mult mai multe lucruri, nu doar de la fumat.

Publicitate

loading...

#291 2010-07-04 02:18:36

Monica999
Hero member
Site

Ba mie mi se pare ca fumatul este foarte nociv. Poate nu pe moment, dar poate duce la o gramada de frumuseti gen cancer, cancer si iar cancer. Si spun asta ca fumatoare ocazionala.

Oricum, totul poate duce la chestii nasoale atunci cand este facut in exces. Sunt sigura ca o tigara nu omoara, dar nici bine nu face-.

#292 2010-07-04 11:58:16

_Summer_
Platinum member

Si cand sunt atatea chestii nocive in jurul nostru de care chiar nu ne putem apara dc sa mai adaugam una in plus si de buna voie ? nustiu

#293 2010-07-04 12:08:05

Monica999
Hero member
Site

Summer, eu am zis mai sus, fumez foarte putin, si nu cred ca o sa mor din asta. Cred ca fiecare isi asuma ce face. E grav daca nu esti constient ca nu e sanatos, dar daca stii la ce te expui, e pur si simplu vorba de o decizie pe care o iei.

#294 2010-07-04 12:16:30

Banana Split
Sr. member
Inregistrat: 2010-05-28

nu fumez si nici nu vreau, nu m-a atras niciodata. in primul rand mi se pare tare dizgratios sa vezi o femeie fumand. la barbati parca mai merge cum mai merge. asta asa, doar estetic vorbind lol dar acum la modul serios.. si ce daca fumatul pasiv dauneaza mai mult? genul asta de gandire face cat mai multi oameni sa fumeze si de aia exista fumat pasiv in the first place. ipotetic daca s-ar lasa toata lumea de fumat, n-ar mai exista nici fumat pasiv, nici activ nici nothing. mor cand aud oameni care spun ca vai, fumatul relaxeaza etc ii ajuta, ii destreseaza. bullshit. unii din noi trec prin greutatile vietii fara sa puna gura pe tigara, si nici nu se indoapa cu ciocolata si antidepresive in loc. si nu, altora nu le e mai greu sau sunt predispusi, ci doar nu au vointa. ca de aia ai ratiune, si nu e nevoie sa te droghezi zilnic ca sa iti fie mai bine. omul a fost lasat de Dumnezeu fara tigara in mana din cate stiu. sunt o gramada de lucruri in ziua de azi care sunt inventate de noi cica "pentru a ne simti mai bine" cand de fapt sunt doar o mare amageala si jegmaneala la scara mare
dar asta e o poveste lunga big_smile in fine.. deci raspunsul e "nu" lol

#295 2010-07-04 12:27:41

_Summer_
Platinum member

De curand am pufait si eu rodnar dar sub efectu alcoolului lol la prosteala dar vreau sa zic ca doua zile nu mi-a ieist fumu ala din gat lol
Nu as fuma in primul rand pentru consecintele pe termen lung, apoi nu as fuma pentru ca mirosi urat, oricata guma ai baga tot se simte, ingalbeneste dintii si mainile, toata hainele iti miros a fum, sunt scumpeeeee, de banii aia imi cumpar ceva, ingreuneaza activitatea fizica si exemplele pot continua la nesfarsit.
Mie, cel mai urat mi se pare la o femeie sa fumeze pe strada acklad Mi se pare dizgratios. Uneori e chair sexy si in anumite contexte iar unora chiar le sta bine cu tigara rodnar in schimb ce altele arata ca niste drogate neutral

LadyBird, asta e o prostie cu fumatu pasiv forgetit probabil spusa de fumatori ca sa atraga mai multe persoane in grupul lor forgetit

#296 2010-07-04 12:38:07

Banana Split
Sr. member

de acord cu tot ce-ai spus, Summer... am uitat si eu sa mentionez banii aruncati pe fereastra etc... iubitul meu a fumat vreo 2-3 ani, acum nu mai fumeaza deloc si e si el foarte fericit ca s-a lasat. ii ingreuna viata la propriu, se vedea cel mai bine cand se ducea la un fotbal sau ceva, obosea foarte rapid, si el e un tip foarte atletic
si referitor la ce ai spus tu, ca e sexy uneori la altii, da, asta e unul din motivele principale pt care fumatorii nu se lasa de acest obicei, pt ca sunt prea obisnuiti cu reflexu asta de a duce ceva la gura, de a tine tigara cumva intre degete... la o terasa n-au ce face cu mainile daca nu fumeaza and so on. pare stupid dar e foarte important la nivel de subconstient

#297 2010-07-04 12:48:26

_Summer_
Platinum member

Da, si "al meu" a fumat de la 15 ani neutral pana l-am pus la respect diablo I-am zis ca daca de sanatatea lui nu-l intereseaza macar de a mea ca eu ii inhalez tot fumu si ii suport toate mirosurile ori atata timp cat eu nu vin la el nespalata pe dinti si mirosind a vinete coapte si el ar trebui sa-mi ofere acelasi lucru. In toamna o sa aiba 3 ani de cand nu mai fumeaza dar nici nu-l mai pasioneaza si e anti fumat lol

#298 2010-07-04 12:51:23

Banana Split
Sr. member

i-ai facut un mare bine ajutandu-l, mai mult impingandu-l, sa se lase  wink mai ales ca spui ca acum e anti-fumat, si nu te blameaza pt stresul la care nu mai face fata *oh the drama* cum fac altii  chicot deci  tummenupp way to go
eu nu l-am convins pe al meu sa se lase, se lasase deja de inainte sa fim impreuna. a avut cateva momente mai stresante in care il batea gandul dar l-am ajutat sa stay on track  big_smile si e foarte recunoscator pt asta

#299 2010-07-04 13:00:08

_Summer_
Platinum member

Da, pai a trebuit. Oricum meritul a fost a lui big_smile
La un moment dat era pachetu la mine si ii dadeam cate 2-3 doar cand ne intalneam. Saracu cred ca de-abia astepta sa ne vedem lol iar apoi la o cearta mai serioasa i-am zis "Si cu tigarile alea sa mai termini odata & co" dupa care s-a lasat si imi zicea seara ca ii trebuie unaaaa cesafac iar eu il luam cu chestii de genu" bine, rlx. sunt constienta ca iar o sa te apuci de ele forgetit " (psihologie inversa) si el atunci se intarata mai tare sa-mi arate ca nu am dreptate...ooo da lol

#300 2010-07-04 13:09:05

Wendy
Full member
Inregistrat: 2008-08-18

nu stiu daca s-a mai discutat asta, dar a folosit cineva tigara electronica? ajuta sa te lasi te fumat sau nu prea sunt bune de nimic?

#301 2010-07-04 13:11:46

_Summer_
Platinum member

Tinda sa cred ca e varianta a doua.

Pentru lasat cred ca factorul cel mai important e motivatia. Cand esti motivat nu mai ai nevoie de niciun plasture miraculos, tigari electronice & co.

#302 2010-07-04 13:16:25

Banana Split
Sr. member

de acord, e doar o alta metoda de a te stoarce de bani lol

#303 2010-07-04 13:20:50

Wendy
Full member
Inregistrat: 2008-08-18

sunt persoane care iubesc doar gestul de a fuma; de a avea ceva intre degete din care sa traga si sa iasa fum. in cazul asta tigara electronica ar fi perfecta, nu?

#304 2010-07-04 13:22:30

OmniaVincitAmor
Insomniac member

LadyBird a scris:

nu fumez si nici nu vreau, nu m-a atras niciodata. in primul rand mi se pare tare dizgratios sa vezi o femeie fumand. la barbati parca mai merge cum mai merge. asta asa, doar estetic vorbind lol dar acum la modul serios.. si ce daca fumatul pasiv dauneaza mai mult? genul asta de gandire face cat mai multi oameni sa fumeze si de aia exista fumat pasiv in the first place. ipotetic daca s-ar lasa toata lumea de fumat, n-ar mai exista nici fumat pasiv, nici activ nici nothing. mor cand aud oameni care spun ca vai, fumatul relaxeaza etc ii ajuta, ii destreseaza. bullshit. unii din noi trec prin greutatile vietii fara sa puna gura pe tigara, si nici nu se indoapa cu ciocolata si antidepresive in loc. si nu, altora nu le e mai greu sau sunt predispusi, ci doar nu au vointa. ca de aia ai ratiune, si nu e nevoie sa te droghezi zilnic ca sa iti fie mai bine. omul a fost lasat de Dumnezeu fara tigara in mana din cate stiu. sunt o gramada de lucruri in ziua de azi care sunt inventate de noi cica "pentru a ne simti mai bine" cand de fapt sunt doar o mare amageala si jegmaneala la scara mare
dar asta e o poveste lunga big_smile in fine.. deci raspunsul e "nu" lol

Trecem peste faptul ca nu cred in Doamne-Doamne... daca Dumnezeul tau l-a facut pe om fara tigara in mana, de ce p*zda masii a mai lasat si tutunul pe pamantul asta? Sau orice alta substanta nociva?      ... asa ma gandeam si eu. smile
Da, oamenii se pot relaxa si fara o tigara in gura, si fara o gura de bere, si fara un joint (... si fara sex, si fara somn, si fara mancare, ca tot dracii d-astea inutile-s toate,nu? ). Daca eu iti zic tie acum ca poti trai bine mersi si fara sex, DESI ITI PLACE, ca e placut, fir-ar el al dracu, tu te lasi de sex? Intri in abstinenta? Exista lucruri pe pamantul asta care ne fac placere... imi place sexul, imi plac anumite mancaruri, imi place natura, imi place sa stau pe malul unui rau si sa meditez, imi place sa citesc, imi place sa studiez si sa creez literatura, si imi place sa FUMEZ. Nu, n-as muri nici fara malul raului, nici fara literatura, nici fara carti ,nici fara sex, nici fara tigari... dar nimeni nu a zis ca pe lumea asta trebuie sa ducem toti vieti de sihastri, care se rezuma la austeritatea strictului necesar supravietuirii. smile Si acum revin la conceptul ca lumea nu se lasa de fumat pentru ca nu poate, ci pentru ca nu vrea. Pentru ca e placut. Ce dracului e atat de greu de inteles? E ca si cum ai avea o acadea minunata si un om fixat pe ideile lui te-ar f*te la cap sa arunci acadeaua, desi tie iti place.

A zis cineva ca e dizgratios sa vezi o femeie cu tigara in gura... da, e dizgratios sa o vezi si cu o p*la in gura, da' despre asta vad ca nu comentati nimic. smile  Estetic vorbind, o femeie nu arata bine nici cand face oral, nici cand sta capra, nici cand se craceste la modul cel mai extrem posibil, nici cand sta cu un sort patat in fata cratitei, nici cand freaca podelele, nici cand se scoala dimineata dupa o noapte de somn foarte prost, si lista poate continua. Dar voi va legati strict de ceea ce va intereseaza. Asa, for your information, fumez de aproape 3 luni si nici macar o data nu mi-au mirosit parul, hainele, mainile, respiratia. Si la mine chiar e important aspectul asta, ca tata nu stie ca fumez . Fumator fiind, ar simti mirosul de tigara imediat... daca as mirosi a tigari. Si cu toate astea vorbesc cu el dupa ce am fumat, il pup, stau langa el, ma ia in brate si... nimic. smile In ultimul hal duhneam cand nu fumam, si explicatia pentru asta nu o gasesc, dar acum nu se mai simte absolut niciun iz.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.