homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Fumezi?-23

#419 2010-07-21 17:06:22

OmniaVincitAmor
Insomniac member
Inregistrat: 2009-03-22

Re: Fumezi?

april sunset a scris:

WildChild11009 a scris:

cui nu-i convine fumul de tigara, sa stea departe de fumatori, sa treaca pe celalalt trotuar

ce dragut hjarta deci sa trec eu de pe trotuarul cu umbra pe cel cu soare ca sa evit fumatorii? rotfl  rotfl  rotfl zau de nu e cea mai tare chestie pe care am auzit-o in viata mea. sa ma dau eu la o parte pt ca tie (vorbesc in general) ti se pare smecher/cool/trendy sa fumezi? sa ma dau eu la o parte ca sa evit viciul tau...imposibilitatea de a-ti controla organismul, de a te tine departe de tigari? rotfl

Scumpo, aceeasi reactie am avut-o si eu cand mi s-a spus acelasi lucru de catre fumatori, pe vremea cand eram nefumatoare. smile Eu fumez pentru ca-mi place. Tampit sa fii sa fumezi ca e ... trendy. Desi, nu m-ar mai mira nimic, ca traim intr-o societate de pitzipoance si cocalari, in care numai trendurile conteaza. Dar stii, asa e... Ce sa fac? Sa trec eu pe celalalt trotuar ca esti tu (sau oricine altcineva) sensibila? Cand spui ca nu suporti fumul de tigara bla bla, pai evita-l. Daca nici sa-l eviti nu vrei... well that's not really my problem. smile
Un exemplu concret... eu sunt alergica la pitzipoance. Fie o dau in ras isteric, fie imi vine sa plang cand vad fete portocalii tocmai scoase din solar, intolite complet in roz, cu mii de sclipiciuri si paiete si cu machiajul asa serios de-l dai jos cu dalta... din moment ce nu imi plac privelistile de genul, evit sa ma duc prin locatii selecte gen Dorobanti, cluburi de fitze, cartiere cu rezidenti mai colorati (ca de obicei aia au procent mare de pitzi), terase de cartier unde sigur exista cel putin cateva domnisoare d-astea "shukare, frumoase si talentate si haladite" si mai stiu eu cum... deci, eu nu ma duc exact acolo unde se gasesc dragutele astea ca apoi sa le fac reprosuri de genul "mai fata, tu normal nu puteai sa te imbraci?". Pai asa poti si tu sa eviti fumatorii, nu sa stai langa ei ca sa te scoli spunand "mai omule, tu fara dracia aia in gura nu poti?". smile

Ultima oara a fost editat de WildChild11009 (2010-07-21 17:18:01)

#420 2010-07-21 18:20:54

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

eu nu vorbeam de localuri, deci exemplul tau cu evitarea zonelor pe unde sunt numai piti nu e bun smile dar daca tot adusasi vorba...cand merg intr-un local unde se fumeaza normal ca nu ma apuc sa ma intrig "de ce fumati voi aici?". pt ca as fi chiar proasta in situatia asta, sa ma duc eu la ei stiind care-i atmosfera si sa fac reprosuri. ma duc si stau cuminte pt ca imi place mancarea si bautura pe care o servesc acolo. am si o pizzerie unde sunt separati fumatorii de cei care nu fumeaza. cand stai acolo nu se simte deloc tutunul. doar acasa simti putin mirosul in haine. si uite ca acolo merg mai rar pt ca e mai scump.
pot eu sa fac scandal pana ma satur, daca proprietarul a lasat localul cu scrumiere pe mese, e clar ca se va fuma si mi se pare normal. ce nu mi se pare normal e sa ma dau eu la o parte ca sa-i fac loc taranului care, doar pt ca face parte din majoritate, e de parere ca poate fuma unde vor muschii lui. la scoala de exemplu, m-am trezit intr-o zi cu niste colege "hai sa fumam in clasa ca afara ninge, nu iesim pe frigul asta". pai du-te-n gaurica lu' muma-ta de proasta. adica suportam 20 fumul tau pt ca esti in halul ala de nesimtita incat ti se pare normal sa nu iesi afara, desi tu esti aia cu viciul? uite cu asta nu sunt de acord. cu nesimtirea asta crasa si foarte des intalnita.

bebe V., soarele si luna

#421 2010-07-21 18:44:18

OmniaVincitAmor
Insomniac member

April, scuze ca spun, dar afara nu e greu sa eviti un fumator. Pe strada, uite, ca tot ziceai de asta (apropo, nu e frumos sa ii numesti taranoi pe fumatori.. ca nici ei nu te fac pe tine sclifosita, desi poate le pari astfel)... cu ce te doare pe tine sa treci la o distanta putin mai mare de un fumator, nu chiar umar la umar, daca te deranjeaza fumul? Ca PE TINE te deranjeaza ceva, nu pe el, deci tu esti aia care tre' sa ia masuri de precautie daca nu-i convine ceva. Cum spuneam, daca esti asa sensibila si nu suporti fumul de tigara, fa TU ceva pentru tine, ca crede-ma ca restul lumii nu te iubeste atat de mult incat sa se sacrifice. Si eu a trebuit sa invat asta, nu doar tu, si stiu ca nu-i capat de lume. Cand te deranjeaza un lucru, faci ceva in legatura cu asta, nu stai si astepti sa faca altii.. pentru ca pe aia altii ii doare fix in pix. smile Cand vrei ceva facut bine, faci cu manuta ta.

#422 2010-07-21 18:47:14

Madalina85
Addicted member
Inregistrat: 2009-09-27

si daca vecinul da drumul cainelui sau, care vrea sa ma ia de cur in fiecare dimineata , nu mai ies eu din casa , nu pune el botnita catelului, asa-i? lol ca daca vreau sa am fundul ok tre sa ma ocup eu de problema asta ...

#423 2010-07-21 18:47:53

LadyPink
Platinum member
De la: el din brate
Inregistrat: 2008-12-20
Site

Si oricum, a trece pe langa cineva pe strada care fumeaza iti ia cat? 2-3-5 secunde? Nu cred ca se compara asta cu a sta intr-o camera inchisa cu 3 persoane care fumeaza. Sau intr-un bar unde se fumeaza sau orice alt local.

Publicitate

loading...

#424 2010-07-21 18:49:55

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Pai, da, Lady. De asta am si zis ca nu e greu... ca mai multe se plangeau ca fumeaza lumea pe strada. Pe strada e usor sa eviti.
Jen, dai exemple prea diferite... exista legi care interzic stapanilor de caini sa ii lase liberi fara botnita, cu atat mai mult cu cat sunt agresivi. Nu exista nicio lege care sa-mi zica mie ca n-am voie sa fumez pe trotuar. smile

#425 2010-07-21 18:54:22

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

WildChild11009 a scris:

nu e frumos sa ii numesti taranoi pe fumatori

nu i-am numit asa pt ca fumeaza, ci pt ca sunt nesimtiti (nu toti, evident, dar unii au o gandire de-ti sta mintea-n loc. exemplu: cel cu colegele mele)

bebe V., soarele si luna

#426 2010-07-21 18:55:36

Madalina85
Addicted member

april cand ai un viciu isi cere si el drepturile...daca s-ar putea lasa colegele tale nu ar mai fuma pe unde le apuca...tre sa intelegi totusi ca asta este o boala pentru ele...

Ultima oara a fost editat de Jeniffer (2010-07-21 18:56:52)

#427 2010-07-21 18:56:51

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Probabil si gandirea mea te face sa-ti stea mintea in loc... ca zic ca e ok sa se fumeze pe strada, daca asta e cheful de moment lol Colegele tale au initiat o idee foarte proasta... si eu am fumat o data in clasa. La geam, cand batea vantul astfel incat sa nu intre fum in clasa, si cand in clasa se gaseau numai fumatori pe care oricum nu i-ar fi deranjat. Dar sa deranjezi majoritatea...asta e altceva. Plus ca nu inteleg de ce sa nu iasa. E frumos sa fumezi cand e frig.. pe mine ma incalzeste. big_smile

#428 2010-07-21 18:57:54

Madalina85
Addicted member

doamne ma intreb ce va fi peste cativa ani daca acum se fumeaza in clasele de liceu  neutral

#429 2010-07-21 19:02:54

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Da, se fumeaza Jen. Intr-o singura zi, 5 minute, cand afara sunt 40 de grade si profii nu te lasa sa iesi pentru ca sunt profesoare intrate in greva prin liceu care ameninta sa nu te treaca clasa daca mai vii pe la scoala la comisiile special aduse pentru incheierea mediilor. smile
Apropo, fumatul e o placere, nu o boala. Daca fumatul e o boala, si sexul e o boala. Si facutul unghiilor e o boala (hai sa zic si de un lucru pe care il practici tu si eu nu). Nici eu nu inteleg de ce unele isi pierd ore intregi pe niste unghii care mie de cele mai multe ori mi se par urate sau inutile... dar lor le place si zic ca e frumos si eu ma bucur ca lor le place sa faca chestia asta. Asa si mie imi place sa fumez, desi tu nu intelegi de ce, si ma astept sa nu mi se scoata ochii cu asta, pentru ca e o placere, nu o boala. smile

#430 2010-07-21 19:05:55

Madalina85
Addicted member

daca e doar o placere nu fumezi de placere in liceu...hai sa ii zicem necesitate ca sa iti sune mai bine rotfl dar tot viciu e

#431 2010-07-21 19:15:19

passenger
Addicted member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-10-16

wild, a compara facutul unghiilor cu fumatul, dpdv al nocivitatii celor 2 actiuni este .....  lol

fetelor, oarecum offtopic  offtopic  , pe vremea cand fumam si mergeam la un nefumator in vizita, de cele mai multe ori mi se punea elegant scrumiera in geam la bucatarie: fumezi, fa-o, dar pe geam, nu in casa. mie una mi se parea urat, si mi se parea ca in felul asta, fumand pe geam, nu ajunge nici macar ideea fumului in casa. pe dracu! va zic clar ca ajunge, m-am lasat de 5 luni jumate si de fiecare data cand fumeaza al meu in bucatarie cu usa inchisa ( in camere oricum nu am fumat niciodata ) vine al naibii fum pe sub 2 praguri, usa de la bucatarie si aia de la dormitor unde sunt eu. si zau de sunt sensibila! pur si simplu, fumul ala cu care eram si sunteti voi obisnuite, se simte groaznic, PUTE, duhneste. deci cand unii zic ca miroase a fum desi voi fumati pe geam, nu o fac neaparat de fandoseala. eu ca nefumatoare nici nu mai simteam de multe ori.
recent m-am intalnit cu o cunostinta fumatoare si a venit sa ma pupe pe obraz... am simtit ca lesin, asa de rau duhnea, desi avea kile de parfum peste. fumul ala pute si se simte de departe, desi voi ca fumatori nu realizati.

fumatul incepe ca o placere (   lol  discutabil, eu am borat de la prima tigara ) insa devine dependenta, si orice dependenta e boala. da, sexul e placere, insa obsesia sexuala e o boala.

Ultima oara a fost editat de passenger (2010-07-21 19:16:52)

#432 2010-07-21 19:21:13

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

Tot vorbiti aici de placeri, necesitati, etc... dar sa nu uitam ca fumatul are o groaza de consecinte. Da, stiu ca nici anticonceptionalele, nici  fardurile sau fast-food-ul nu aduc beneficii, dar de tigari se moare in adevaratul sens al cuvantului. Normal, nu la 20 de ani sau dupa cativa ani de fumat, dar...
Pe mine una nu ma afecteaza cu nimic fumul -in limita normalului, ca am stat si intr-o camera cu vreo 10 persoane care fumau si nu mi-era chiar bine- , dar nu stiu... sunt prea multi dependenti, prea multe persoane inconstienta... si de-asta cred ca ar fi utile niste legi

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#433 2010-07-21 19:29:40

passenger
Addicted member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-10-16

tot offtopic - eu am stat in camera de camin cu 5 bucati fete fumatoare, 5 bucati iubiti fumatori ai fetelor fumatoare, plus inca 20 de zdranganisti la chitara care toata ziua fumau, cantau la chitara si beau vin ( vara - spritz, iarna - fiert ). rezistam cu brio, pe vremea cand fumam si eu. adormeam intr-un fum de nu vedeai unde e patu', care cu care doarme, pe cine calci pe cap in drum spre baie. poate de asta nu ma deranjeaza asa tare fumul inca, pt ca-s calita, din pacate.

Ultima oara a fost editat de passenger (2010-07-21 19:34:10)

#434 2010-07-21 19:51:18

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Carmen, iti apreciez ingrijorarea, dar fumatorii stiu ce anume risca fumand. Eu mai bine decat toti, ca eu tineam predici despre cum se moare de la tigari. Am mai spus pe undeva, nu mori just like that, conteaza si ce predispozitii ai. Eu n-am predispozitie nici la cancer de plamani, nici la cancer de gat, nici la cancer de stomac (forme de cancer care se fac de la fumat), nici la probleme cu circulatia la nivelul arterelor (unde apar probleme in urma fumatului). Un om predispus la cancer de plamani/gat/stomac, il face si cu si fara fumat. La fel si in cazul celorlalte probleme. Iar in momentul in care stii riscurile (si riscurile sunt scrise pe fiecare pachet de tigari si sunt atasate poze de-a dreptul grotesti) si totusi fumezi, e treaba ta si este agasant sa-ti spuna altii in continuu, ca discurile de la patefon, lucrurile pe care deja le stii.

#435 2010-07-21 20:10:43

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

Pe cuvant ca nu inteleg atitudinea asta a fumatorilor - sa se fereasca altii de fumul lor daca-i deranjeaza  bang

Am locuit o vreme in facultate intr-un apartament cu fumatori. Nu toti, 2 sau 3, nu mai stiu exact. Si nu am inteles de ce trebuia sa-mi astup eu tocul usii cu prosoape sa nu-mi intre fumul, mai ales cand am facut ceva bronsita si tuseam mai rau decat un tbc-ist. Nu s-a simtit vreunul sa fumeze la el in camera. Nuuuu, toti fumau in bucataria deschisa. Ca sa mearga fumul in toate camere, sa se imbibe in hainele de pe cuier. Cu-i nu-i place, sa-ti tina jachetele si paltoanele in dulap in propria camera.  bang
Asta e un lucru pe care l-am observat la multi fumatori, si nu ma refer la nimeni de pe forum in special ca nu va cunosc si nu stiu cum reactionati in viata de zi cu zi, dar multi dintre cei pe care ii cunosc in realitate, au probleme cu bunul simt. Vin la tine acasa, fumeaza prin toata casa. Iesi undeva cu ei, tre sa stai tu la fumatori si le inspiri fumul - al lor si al celor din jur, pt ca ei nu pot sta la nefumatori, sa rabde 1-2 h.
Am un amic care niciodata nu fuma chiar in timpul ce mancam impreuna undeva, sau daca faceam o pauza in timpul mesei, ma intreba daca poate sa fumeze rapid o tigara pana sa "reluam" mancatul. Acelasi amic, care la el acasa s-a pus sa fumeze pe geam, ca sa nu ma afume pe mine, desi nu mi-as fi permis sa cometez nimic, fiind in casa lui.
Cam asta e diferenta in bun simt si lipsa lui.

Si-s perfect de acord cu logica asta:
"Fumatul incepe ca o placere insa devine dependenta, si orice dependenta e boala. Da, sexul e placere, insa obsesia sexuala e o boala."

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#436 2010-07-21 20:22:40

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Si eu consider o boala sindromul asta de a vrea sa faci bine unui om care clar si in repetate randuri iti spune sa-l lasi in ale lui... numa' ca asta e o boala la bibilica. S-au insirat pe aici enspe argumente pentru care fumatul nu e bun, desi sunt argumente pe care toti fumatorii deja le stiu. Bun, nu va place fumul de tigara. Noua ne place. Asta e. Diferente de interese. Numiti fumatul cum vreti voi - placere, viciu, boala - pentru mine una e o placere (si zau ca imi puneam intrebarea daca sa-mi pun mintea cu voi si sa ma las doar ca sa va arat ca se poate). Nu stiu cum naiba spuneti voi ca fumul intra asa in efectiv orice obiect...ai mei au fumat in bucatarie de cand ma stiu. Atunci nu simteam fumul de tigara in restul casei cum nu-l simt nici acum (si zau ca usile mele nu se inchid ermetic). Fumez de 3 luni si nici macar o data nu mi-au mirosit hainele sau parul. Not once (si asta nu o judec eu, ci nefumatorii din jurul meu, si tata care desi e fumator simte de la mare distanta orice iz de tigara si inca nu stie ca fumez si vorbesc cu el dupa ce fumz, il pup..si nimic ; deci se poate si asa). Si daca, sa zic ca prin absurd, intra fumul de tigara intr-o camera, va jur pe ce vreti voi ca in 5 minute cu geamul deschis nu se mai simte nimic... dar fiecare cu treaba lui...

#437 2010-07-21 20:28:51

be_happy
Platinum member

Nu stiu....tind sa cred ca e cum zice Wild...depinde de la persoana la persoana mirosul de tutun...Ai mei sunt nefumatori, prietenul meu la fel...Nici unul dintre ei nu ma simt ca am fumat si asta fara sa torn kile de parfum pe mine sau mai stiu eu ce....
La fel, daca fumez la geam nu intra mirosul in casa nustiu Si chiar daca intra se aeriseste foarte usor...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.