homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Patch-uri hormonale si inele vaginale...-4

#58 2010-12-29 11:36:08

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: Patch-uri hormonale si inele vaginale...

ai dreptate monica, e iritat tonul.
Nu contest faptul ca, peste tot in lume, sunt proiecte de cercetare respinse din pricina costurilor foarte mari...insa, contraceptia inseamna preventie si deci e al naibii de greu de promovat(oamenii au tendinta de a nu gindi preventiv)...daca mai lasi si sa aiprocent de risc mare din pricina ca nu ai verificat lucruri elementare ai probleme serioase....si trebuie sa fii de acord cu mine ca e elementar faptul ca sperma poate ajunge in vagin in timp ce inelul e acolo...asadar iritarea mea e justificata de tendinta de a gasi pete si in soare nu de faptul ca ai putea avea alta parere decit mine

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#59 2010-12-29 13:00:33

monicaberlin
New member
Inregistrat: 2010-12-26

Iti inteleg pe deplin pozitia, doctoressa.

Ceea ce voi, medicii, observati clinic este mult mai valoros pt mine decat un studiu mai mult sau mai putin credibil, asadar daca tu spui ca nu e nicio problema cu prezenta spermei in vecinatatea inelului si a continutului stomacal vis-a-vis de absorbtia pilulei, asta imi inspira suficienta incredere. Ma gandesc cu seriozitate sa trec la inelul vaginal, ramane numai sa il incerc si sa vad pe propria-mi piele cum sta treaba, cat de fix ramane la locul lui samd.

Avand o discutie cu una din colegele medic (nu ginecolog) din departamentul nostru, ea spunea ca locul de absorbtie a hormonilor ar putea fi pricina unor iritatii care, in timp, sa conduca la hiperplazia epiteliului in cauza iar continuarea... E doar o parere a dumneaei si ma voi informa pe tema aceasta atat cat se va putea. Ma gandesc ca e destul de dificil ca acel inel sa se muleze exact pe aceeasi pozitie la fiecare aplicare si asta sa irite intr-adevar mucoasa vaginala in continuu, trebuie vazut, incercat.

DIU in cazul meu este mai delicat de pozitionat din cate mi s-a explicat, dat fiind ca nu am nicio nastere pana in prezent.

Recunosc, am o idee fixa legata de absorbtia pilulelor  bang

#60 2010-12-29 13:07:20

daenarys
Vizitator

monica,cand doctora a zis ca locul de absorbtie a hormonilor ar putea fi pricina unor iritatii care, in timp, sa conduca la hiperplazia epiteliului.se referea la inelul vaginal sau la pilule? banuiesc ca la inel

#61 2010-12-29 13:15:48

monicaberlin
New member

Da, la inel.

#62 2010-12-29 13:17:31

daenarys
Vizitator

si eu ma gandeam la asta...ma rog mie imi era sa nu se irite locul de la el de asta am ales sa raman la pilule si sa  nu trec la inel.

Publicitate

loading...

#63 2010-12-29 13:17:52

Al Pacino
Administrator

la inel, da...
pozitionarea inelului e similara cu cea a diafragmei cumva, el se "sprijina " in fundul de sac posterior si in spatele simfizei....si eu mi-am pus problema ca poate irita, putind aparea inclusiv infectii urinare joase din acest motiv...totusi, 7 zile pe luna nu il porti iar materialul din care e facut(plasticul ala, ca sa zic asa) nu e nici ala ales la intimplare....absorbtia insa cred ca se face prin toata mucoasa vaginala nu doar la nivelul zonelor acestea.....
se monteaza usor si nu da discomfort.
Pot intelege temerea ta legata de absorbtia pastilelor(desi nu o impartasesc, in special din pricina experientei personale si profesionale relativ indelungate)

#64 2010-12-29 13:25:55

daenarys
Vizitator

doc te intreb la topicul asta big_smile
de ce la noi nu este recomandata diafragma?o prietena vroia sa foloseasca dar ginecologul s a facut ca ploua cand a intrebat.

#65 2010-12-29 13:38:30

Al Pacino
Administrator

diafragma se recomanda la ginecolog, pe dimensiuni...nu a avut mare priza la public si din pricina efectelor adverse....
mie una nu imi place diafragma

#66 2010-12-29 13:41:38

daenarys
Vizitator

femeia nu vroia contraceptive avand o reticienta fata de hormoni,de prez nu vroia sa auda asa ca prefera metoda calendarului.se hotarase la diafragma dar ginecologul a reactionat cum a reactionat fara s aii dea prea multe explicatii.
ce efecte adverse?eu stiu ca favorizeaza ranile pe col...altceva ce mai fac?
in SUA stiu ca e destul de populara....

#67 2010-12-29 13:43:56

monicaberlin
New member

Ma gandesc ca nu e placut sa ramai cu ea cateva ore dupa contactul sexual, mai ales ca adesea se utilizeaza in paralel si un spermicid. Ideea in sine de substanta straina, iritanta, in vaginul meu, ma face sa ma crispez toata. Cred ca totusi, spermicidele au eficienta scazuta si daca nu mor toti inamicii in timpul cat diafragma ramane in interior, la manevra de scoatere, cativa pot fi impinsi inauntru. Nu imi place nici mie ideea, pur si simplu nu ma face sa ma simt in siguranta.

#68 2010-12-29 13:48:35

daenarys
Vizitator

da,am auitat ca nu trebuie scoasa din vagin nu stiu cate ore.in plus ma gandesc eu poate sa favorizeze infectiile urinare daca sta atat acolo

#69 2011-01-15 01:06:12

Amdra
New member
Inregistrat: 2011-01-15

doctoressa a scris:

la inel, da...
pozitionarea inelului e similara cu cea a diafragmei cumva, el se "sprijina " in fundul de sac posterior si in spatele simfizei....si eu mi-am pus problema ca poate irita, putind aparea inclusiv infectii urinare joase din acest motiv...totusi, 7 zile pe luna nu il porti iar materialul din care e facut(plasticul ala, ca sa zic asa) nu e nici ala ales la intimplare....absorbtia insa cred ca se face prin toata mucoasa vaginala nu doar la nivelul zonelor acestea.....
se monteaza usor si nu da discomfort.
Pot intelege temerea ta legata de absorbtia pastilelor(desi nu o impartasesc, in special din pricina experientei personale si profesionale relativ indelungate)

Si totusi diafragma nu provoaca mai multe iritatii si eventual rani pe colul uterin decat inelul?
Nu am incercat diafragma tocmai din teama asta insa de la inel nu am patit nimic nici chiar daca am avut mai multe contacte sexuale si nu l-am scos.

#70 2011-01-18 23:58:04

creepyana
New member
Inregistrat: 2010-02-02

monicaberlin a scris:

Ma gandesc ca nu e placut sa ramai cu ea cateva ore dupa contactul sexual, mai ales ca adesea se utilizeaza in paralel si un spermicid. Ideea in sine de substanta straina, iritanta, in vaginul meu, ma face sa ma crispez toata. Cred ca totusi, spermicidele au eficienta scazuta si daca nu mor toti inamicii in timpul cat diafragma ramane in interior, la manevra de scoatere, cativa pot fi impinsi inauntru. Nu imi place nici mie ideea, pur si simplu nu ma face sa ma simt in siguranta.

nu cred ca nu mor toti. imagineaza-ti ca spermatozoizii sunt foarte sensibili din moment ce mor si la contactul cu aerul.
dar ideea diafragmei sincer nici mie nu mi-ar placea. vreau sa incerc altceva.

Ultima oara a fost editat de creepyana (2011-01-19 00:10:12)

#71 2011-02-02 12:25:52

iepurash08
New member
Inregistrat: 2011-02-02

hey.buna fetelor....lamuriti-ma si pe mine cum ramane cu plasurele pana la urma?se gaseste in romania?totusi suntem in 2011:).

#72 2011-02-02 22:43:39

iepurash08
New member

fetelor....care sunteti din bucuresti sa ma puteti ajuta?ms:*

#73 2011-02-03 10:59:35

fluturascrys
Hero member
De la: Stuttgart
Inregistrat: 2010-09-24

sunt din bucuresti...cu ce te pot ajuta?

Iarta-ti dusmanii, dar niciodata nu uita numele lor !

#74 2011-02-03 11:01:36

iepurash08
New member

am inteles ca plasturii aniconceptionali se gasesc la farmaciile 2na din bucuresti.te poti interesa?ms:*

#75 2011-02-03 13:24:46

Izza_bella
Full member
Inregistrat: 2010-12-07

http://www.farmaciiledona.ro/
poti cauta aici pe site.. tillfreds

cold

#76 2011-02-06 23:00:06

creepyana
New member
Inregistrat: 2010-02-02

iepurash08 a scris:

hey.buna fetelor....lamuriti-ma si pe mine cum ramane cu plasurele pana la urma?se gaseste in romania?totusi suntem in 2011:).

da, se gaseste dar vezi ca atunci cand vine vara arata cam uratel pe piele pentru ca nu-l poti ascunde tot timpul (mai ales la plaja)
asta daca esti asa, mai pretentioasa, ca mine  tongue

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.