Examenul papanicolau-103
- TROMPY
- New member
- Inregistrat: 2010-08-18
Re: examenul papanicolau
doctoressa a scris:TROMPY, as lua LSIL ala si CIII de acum o luna in context inflamator.... o infectie undeva e(ne spune VSH-ul) iar TSH-ul ala zice ca vorbim de o hipotiroidie care trebuie investigata suplimentar(cu ATPO si ecografie) si tratata.... In ceea ce priveste testul papanicolau el e ok insa evident merita sa il repeti peste 6 luni HPV-ul negativ e o veste buna care confirma si faptul ca se face un tam-tam prea mare in jurul acestui virus, el nefiind nici pe departe singura cauza a modificarilor aparute la papanicolau ma bucur pentru vestile bune
Doctoressa, iti multumesc!!
Vsh-ul asa marit il aveam si anul trecut si inca nu stiu de la ce e. Pentru tiroida voi incepe niste investigatii in curand.
O zi frumoasa!
- ali77
- Membru
- Inregistrat: 2008-12-08
Buna ziua, Va rog din suflet , daca puteti sa imi interpretati si mie urmatoarele analize:
Examen citologic: 2 frotiuri Microscopic: metoda coloratia Papanicolaou Frotiu conventional, bogat celular, adecvat pentru interpretare, constituit din: - celule epiteliale scuamoase superficiale si intermediare etalate in placarde izolat. - celule epiteliale glandulare endocervicale. - celule epiteliale metaplazice de tip scuamos matur. - granulocite neutrofile numeroase. - histocite. - citoliza moderata. - flora cocica bogata. Bacili Doderlein
Dianostic: colpita
Concluzie: CII / Proces inflamator nespecificat moderat. Negativ pentru leziuni intraepiteliale sau maligne.
De la dr. ginecolog nu am primit nici un fel de explicatie in ceea ce priveste acest rezultat si mi-a recomandar sa iau ovule Klion 1 / zi 10 zile si Eficef 1/12h 5 zile, iar pentru sot a zis ca nu este necesar sa faca nici un fel de tratament deoarece nu este nimic transmisibil. Este bun tratamentul? Sotul meu nu ar trebui sa faca si el tratament? si daca Da, ce i-ati recomanda?
Astept raspunsul dumneavoastra, Va multumesc !
- jeannie
- Addicted member
- Inregistrat: 2010-07-13
@ali77: Nu ai decat frotiu inflamator (clasa II, care este foarte bun pentru o femeie activa sexual), care se poate datora si unei simple raceli la burta. Acele ovule sunt benefice pentru frotiu inflamator, frotiul tau putand sa evolueze catre clasa I, desi acest lucru se intampla mai rar (chiar daca iti ramane clasa II peste ani si se mentine asa, este foarte ok). Nu ai de ce sa tratezi si sotul, pentru ca nu ti s-a descoperit o infectie. Bacilii Doderlein fac parte din flora normala; daca vreuna din fete vedeti ceva anormal acolo, la microscopie, spuneti; dar eu una nu vad sa fie ceva suspect.
Ultima oara a fost editat de orangina123 (2010-10-03 19:11:52)
- ali77
- Membru
orangina123: Multumesc frumos pentru raspuns.
As mai avea o nelamurire: Cand am fost la control ginecologic, (asta inainte de a-mi face testul Papanicolaou) dr mi-a spus ca am si candida (fara sa-mi faca nici o analiza) si mi-a dat sa fac tratament cu Lomexin 3 ovule, 1 la 3 zile, apoi dupa rezultatul testului Papanicolaou am continuat cu lomexin si eficef.. Oare daca aveam candida, trebuia sa iasa in analizele de mai sus, sau trebuia sa-mi fac alte analize de secretie ? Iar daca am candida, asa cum a zis dr, sotul nu trebuie tratat? Candida este o problema cu care ma confrunt de ceva timp, imi dispare apoi imi reapare.
Va doresc o seara frumoasa!
- jeannie
- Addicted member
- Inregistrat: 2010-07-13
Din ce informatii ati postat, si anume doar acest Pap, nu scrie nicaieri "candida" sau "levuri". Mai e necesar un examen de secretie vaginala (microscopie+cultura); Papanicolaul nu este suficient daca el nu evidentiaza candida, iar dvs. stiti ca ea va tot reapare. Daca aveti candida, tratamentul este, evident, necesar. Daca v-a iesit in trecut candida negru pe alb, e probabil ca acum sotul are si el infectia.
Ultima oara a fost editat de orangina123 (2010-10-03 19:23:48)
- ali77
- Membru
orangina123: Multumesc din suflet pentru raspunsuri.
O seara frumoasa!
- floricica40
- Membru
- Inregistrat: 2010-10-04
Buna ziua, va rog frumos spuneti-mi daca cineva dintre voi a fost diagnosticat la Pap cu "ASC-US",-celule superficiale si intermediare cu rare atipii sugestive pentru efect citopatic HPV,frecvente metaplazice, inflamatie moderata, iar la recomandari a scris asa: "control citologic la 6 luni +/- determinare HPV-high risk, refacand testul Pap frotiu s-a normalizat. Multumesc frumos!
- tdani
- Full member
- De la: Petrosani
- Inregistrat: 2006-06-23
g.cristina a scris:Buna ziua fetelor, sunt noua membra, am 42 ani, si voi avea parte de o conizatie maine. Nu va mai spun istoria mea( cu cl.III si ascus si leziune pe col etc.) pt ca am f. mare incredere in doctor si m-am lamurit de ce trebuie sa o fac, insa nu m-am obisnuit cu gandul pt. ca singura interventie pe care am avut-o este nasterea fetitei mele acum 10 ani!!!!!! Sa nu radeti de mine chiar daca am citit pe forumul vostru comentarii despre aceasta interventie, as dori sa stiu mai multe pt a fi mai linistita maine( tremur de o sapt. si iai extraveral)! Cine a facut aceasta interventie de curand sa-mi dea un semn. Va multumesc!
Buna Cristina, Cum te simti?
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
dar tu cum te simti si mai ales ce mai faci, tdani?
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- mihaelamc
- Membru
- Inregistrat: 2010-10-17
buna fetelor, am si eu o nelamurire referitoare la prelevarea pentru pap.... adica in timpul prelevarii am simtit o "ciupitura", iar cand am ajuns acasa am observat si o usoara sangerare. e normal asa? ca nimeni nu zice nimic de "ciupituri"....
- camysh
- Moderator
- Inregistrat: 2007-12-08
mihaelamc a scris:buna fetelor, am si eu o nelamurire referitoare la prelevarea pentru pap.... adica in timpul prelevarii am simtit o "ciupitura", iar cand am ajuns acasa am observat si o usoara sangerare. e normal asa? ca nimeni nu zice nimic de "ciupituri"....
e posibil ca dupa recoltare sa apara o mica sangerare. eu zic ca n-ai de ce sa-ti faci griji
miras, ii las link doctoressei
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
la intrebarea lui miras am raspuns in celalalt loc unde a postat...nu raspund de doua ori ca nu are sens...am sa o sterg de aici
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- carmen_21
- Insomniac member
- De la: ei
- Inregistrat: 2008-03-19
Vreau sa imi fac si eu Papanicolaul, fiindca (spre rusinea mea) nu mi l-am facut niciodata... am fost acum o luna la control si mi-a zis dr ca arata ok colul, dar banuiesc ca testul arata chestiuni care nu se vad la un control... sau gresesc? Si cu interpretarea rezultatului ma puteti ajuta aici? Bineinteles ca daca e ceva in neregula merg si la doctor... Si o ultima intrebare: e mai neplacut decat la o recoltare de secretie? sau e cam aceasi senzatie... Ms
Everything will be ok in the end. If it's not ok, it's not the end.
- mihaelamc
- Membru
pe mine nu sangerarea m-a speriat, ci "ciupitura" in sine, pt ca nu ma asteptam la asta. sangerarea de dupa mi s-a parut logica. oricum testul a iesit ok, nu mi-a zis o clasa pt pap, dar din ce mi-a zis doctorita si din ce am mai citit de pe forum e in regula. totusi, e normal sa te ciupeasca? mai am o prietena care vrea sa faca testul si am speriat-o putin. si trebuie acum sa o calmez multumesc
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
carmen, recoltarea se face din col, si e posibil sa simti ceva, o jena mica de tot. bineinteles ca Papul arata lucruri care nu se pot vedea cu ochiul liber
mihaela, "ciupitura" a fost dureroasa? eu am facut Papul in multe clinici/ laboratoare ( deci mi-au recoltat diverse persoane) si nu pot spune ca m-a durut sau ca am simtit ceva asemanator cu ce descrii tu si nici la altcineva n-am auzit. pentru recoltare se foloseste o periuta sau o mica spatula si nu-mi dau seama cum putea sa te ciupeasca.
- mihaelamc
- Membru
nu a fost foarte dureroasa. adica daca ar trebui sa refac testul acum nu as avea nici o retinere. e posibil sa fi apasat mai tare cu periuta sau spatula, mai ales ca am sangerat dupa .............. cred ca a fost mai puternic shocul ca am simtit ceva........... altceva decat la un examen normal, unde nu simt decat ustensila aceea groaznic de rece oricum nu a fost grav, nu vreau sa le sperii pe cele care se pregatesc sa faca pt prima data testul
- nico12345
- Full member
- Inregistrat: 2009-11-19
Fetele, mi-am facut de curand secretia si papanicolau iar rezultatele sunt astea...nu inteleg nimic, e ceva ingrijorator?
Papanicolau:
Satisfacator pentru evaluare DA celule endocervicale DA I.Negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna? DA Organisme: Trichomonas vaginalis NU, Candida NU, Cocobacili NU, Gardnerella NU, Actinomicete NU, Virus herpes simplex NU, Altele Alte modificari nonneoplazice: Modificari celulare reactive asociate cu: inflamatia DA, DIU NU, Iradiere/chimioterapie NU, Celule glandulare post histerectomie NU, Atrofie NU II.Altele: Celule endometriale la femei peste 40 ani? NU III.Anomalii ale celulelor epiteliale? NU Cel. scuamoase: - Celule Scuamoase Atipice de Semnificatie Nedeterminata - ASC-US NU - Celule Scuamoase Atipice care nu pot exclude o leziune intraepiteliala de grad �nalt - ASC-H NU - Leziune Intraepiteliala Scuamoasa de Grad Scazut - LGSIL NU - cu atipii HPV NU - Leziune Intraepiteliala Scuamoasa de Grad �nalt - HGSIL NU- cu suspiciune de invazie NU - Carcinom cu celule scuamoase NU Cel. glandulare: - Cel. Glandulare Atipice(AGC) endocervicale NU,endometriale NU, glandulare fara alta specificatie(AGCNOS) NU - Cel. Glandulare Atipice �n favoarea unei neoplazii - endocervicale NU, glandulare NU - Adenocarcinomul endocervical in situ (AIS) NU - Adenocarcinomul endocervical NU, endometrial NU, extrauterin NU, fara alta specificatie NU.
IV.Alte neoplasme NU V.Recomandari:. O noua prelevare DA,De urmarit evolutia:citologica NU, colposcopica NU, biopsie urgenta NU, examen bacteriologic NU.
Descriere citologica: MODERAT fond inflamator acut. Alterari celulare de natura inflamatorie.
Concluzie: Frotiu de tip inflamator. N.L.: Se recomanda repetarea dupa tratament ANTIINFLAMATOR
Secretie:
FRECVENTE EPITELII SUPERFICIALE SI INTERMEDIARE. RARE PMN. FRECVENTI BACILI DODERLEIN. ABSENTE LEVURI. ABSENT TRICHOMONAS VAGINALIS
Ce trebuie sa fac?
Are mami o fetita cat un ghemotoc
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
mie mi se pare foarte bine. nu stiu de la ce ar putea fi inflamatia. oricum, un anumit grad de inflamatie este normal la o femeie activa sexual. mergi la medic sa vezi ce-ti zice.
- florina85
- New member
- Inregistrat: 2010-10-18
buna, sunt noua pe forum puteti sa ma ajutati? mi a venit rezultatele de la Papa Nicolau, si scria:frotiu reprezentat doar de celule epiteliale superficiale si intermediare cu defect de intindere,peste care in anumite zone se suprapun placarede de PMN-uri,fon relativ curat, cu rare zone de flora bacilara.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|