homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Examenul papanicolau-105

#1977 2010-10-29 15:06:52

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

Re: examenul papanicolau

anca90 a scris:

nu e grav. ai o inflamatie a colului de la o infectie bacteriana. pe rezultat scrie ca se recomanda "examen bacteriologic", ceea ce doctorita ta vad ca nu a facut, s-a bazat pe faptul ca cervugidul va rezolva problema, fara sa stie de la ce a plecat inflamatia. sansele sa o fi nimerit sunt mari, cervugidul e ft bun si acopera aproape orice. cat timp ti-a zis sa pui? probabil va vedea dupa tratament daca s-a linistit colul sau e nevoie de investigatii suplimentare. imi poti spune (daca nu cer prea mult) daca ai avut o secretie mai abundenta, vascoasa, galbuie?

Ti-a raspuns anca la un alt topic

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#1978 2010-10-29 15:47:33

elyma
New member
Inregistrat: 2010-05-05

Mi-a recomandat 10 zile sa introduc Cervugid si apoi sa merg la un nou control pt a-mi face o noua analiza a secretiilor. Si intr-adevar cand am fost la consult inainte si doctorita a observat ca am o ssecretie mai abundenta, dar nu galbuie. Mai am 5 zile de tratament si apoi merg la consult. Am inteles ca trebuie sa treaca macar 2 zile de la terminarea tratamentului pentru a mi se putea lua probe de secretie.
Va multumesc pt raspunsul anterior!

#1979 2010-10-29 16:15:18

viespea
New member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2010-10-23

buna ziua,

Tocmai am primit rezultatele de la testul Papa, ce parere aveti, eu una nu prea inteleg...astept sa merg la medic cu ele.

Mentionez ca mi-am facut si la secretii si mi-a iesit o vaginoza bacteriana.
Tratamentul  consta in Tinizol tablete de 500 mg/doza unica pt mine si partener, Klion ovule 1/zi/seara  10 zile iar dupa terminarea ovulelor Klion mi-a dat GyniL din cate mi-a zis medicul sunt pentru a nu face candida, datorita antibioticului, iar partenerului i-a dat un Flucoric.

Astea sunt rezultatele la Papan.

SISTEM BETHESDA 2001/FROTIU CONVENTIONAL:
Satisfacator pentru evaluare DA celule endocervicale DA
I.Negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna? DA
Organisme:
Trichomonas vaginalis NU, Candida NU, Cocobacili DA, Gardnerella NU, Actinomicete NU, Virus herpes simplex NU, Altele Flora microbiana POLIMORFA
Alte modificari nonneoplazice: Modificari celulare reactive asociate cu: inflamatia DA, DIU NU, Iradiere/chimioterapie NU, Celule glandulare post histerectomie NU, Atrofie NU
II.Altele:
Celule endometriale la femei peste 40 ani? NU
III.Anomalii ale celulelor epiteliale? NU
Cel. scuamoase:
- Celule Scuamoase Atipice de Semnificatie Nedeterminata - ASC-US NU
- Celule Scuamoase Atipice care nu pot exclude o leziune intraepiteliala de grad �nalt - ASC-H NU
- Leziune Intraepiteliala Scuamoasa de Grad Scazut - LGSIL NU - cu atipii HPV NU
- Leziune Intraepiteliala Scuamoasa de Grad �nalt - HGSIL NU- cu suspiciune de invazie NU
- Carcinom cu celule scuamoase NU
Cel. glandulare:
- Cel. Glandulare Atipice(AGC) endocervicale NU,endometriale NU, glandulare fara alta specificatie(AGCNOS) NU
- Cel. Glandulare Atipice �n favoarea unei neoplazii - endocervicale NU, glandulare NU
- Adenocarcinomul endocervical in situ (AIS) NU
- Adenocarcinomul endocervical NU, endometrial NU, extrauterin NU, fara alta specificatie NU.

IV.Alte neoplasme NU
V.Recomandari:.
O noua prelevare DA,De urmarit evolutia:citologica NU, colposcopica NU, biopsie urgenta NU, examen bacteriologic NU.

Descriere citologica: MODERAT fond inflamator acut. Alterari celulare de natura inflamatorie.
Flora microbiana POLIMORFA

Concluzie: Frotiu de tip inflamator.
N.L.: Se recomanda repetarea dupa tratament ANTIINFLAMATOR

Ar trebui sa fiu ingrijorata de acest rezultat?
Mi-a spus la control ceva legat de o inflamatie....
Multumesc anticipat pt raspuns.

Imi place la oglinda smile

#1980 2010-10-29 16:31:58

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

ii las link doctoressei

#1981 2010-10-29 16:33:17

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

Papul este bun. faceti tratamentul si repeta analiza de secretie dupa.
inflamatia probabil este din cauza infectiei.

Publicitate

loading...

#1982 2010-10-29 16:57:08

viespea
New member

Multumesc frumos smile
Oricum repet analiza de secretie dupa tratament.

Ultima oara a fost editat de viespea (2010-10-29 16:57:45)

#1983 2010-10-30 11:48:52

liviutz73
Membru
Inregistrat: 2010-10-30

Va rog tare mult sa ma ajutati. Sotia si-a facut un test papa nicolau si-a iesit urmatorul rezultat: " frotiu inflamator, relativ frecvente PMN degradate, rare hematii, celule epiteliale din zona de jonctiune cu modificari reactive postinflamatorii, celule glandulare endocervicale cu modificari atipice (AGC). Dupa acest rezultat i s-a indicat sa faca o colposcopie. In urma acestei analize ni s-a spus ca este vorba de o infectie la nivelul colului.i s-a recomandat un tratament cu ovule si a fost reprogramata pentru un nou test papanicolau in noiembrie . Va rog tare mult sa ma ajutati si sa ma lamuriti despre ce este vorba pentru ca sotia este foarte inspaimantata ( a urmarit o emisiune pe la televizor si se teme de cancer) Va multumesc din suflet .

#1984 2010-10-31 09:43:18

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-02-01

viespea, rezultatul de la PAP se potriveste perfect cu cel de la examenul de secretie.
Fa deci tratamentul primit pentru vaginoza

liviutz73, nu e deloc cazul sa fiti inspaimintati.
e  o infectie, asa cum vi s-a spus deja, care trebuie tratata

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#1985 2010-10-31 10:50:11

viespea
New member

Multumesc doctoressa, o zi frumoasa.

#1986 2010-10-31 13:45:18

liviutz73
Membru

In urma colposcopiei i s-a dat urmatorul tratament Flumicin 1 ovul seara 6 seri, Feminella vagiC 1 ovul seara 6 seri inainte de ciclul menstrual apoi Cervugid 1 ovul seara 12 seri si Feminella 1 ovul seara 6 seri dupa ciclul menstrual. In rest nu i s-a mai facut nici o analiza cu mentiunea ca trebuie sa revina pentru un nou test papanicolau in noiembrie. Pe reteta scrie la diagnostic endocervicita. V-as ruga sa-mi spuneti e grav? A intrebat-o sotia pe doamna doctor daca trebuie sa iau si eu ceva tratament si a zis ca nu este nevoie. Spuneti-mi, va rog, la testul PAP, nu i s-a facut si analiza secretiei? Sau trebuie facuta separat, pentru ca banuiesc ca daca era ceva de natura infectioasa mi-ar fi dat si mie tratament, nu? Pe rezultatul de la testul PAP nu apare nimic bifat la categoria infectii. Este posibil sa nu i se fi facut analiza secretiei?Va multumesc foarte mult.

#1987 2010-11-01 11:02:34

Al Pacino
Administrator

e foarte posibil sa fie o banala dereglare de flora(vaginul nu e un medic chiar steril, ba dimpotriva) si de acolo exocervicita). sa faca tratamentul deci, ca luna noiembrie a si inceput....evident, nefiind vorba despre vreo infectie transmisibila sexual, nu exista motive sa faci tu vreun tratament

#1988 2010-11-03 12:01:44

gyoaz
Membru
Inregistrat: 2010-11-03

buna
am proces inflamator citolitic cauzat de flora haemophilus.as vrea sa stiu ce inseamna treaba asta.ma puteti ajuta?

#1989 2010-11-03 12:49:51

angeldarkwoman
Sr. member
Inregistrat: 2010-09-24

flora haemophilus inseamna ca ai gardnerella( dereglare a florei vaginale). Mergi la gineco sa iti prescrie un tratament.

What doesn't kill me, makes me stronger

#1990 2010-11-03 22:13:02

liviutz73
Membru

cand i s-a facut colposcopia i s-a spus ca nu se vede jumatate de col si este de la o infectie si i s-a dat tratamentul de mai sus. Va rog sa-mi spuneti daca din cauza infectiei este posibil sa nu se vada colul intreg si daca tratamentul prescris rezolva problemele aparute.

#1991 2010-11-04 11:07:56

Al Pacino
Administrator

liviutz73 a scris:

cand i s-a facut colposcopia i s-a spus ca nu se vede jumatate de col si este de la o infectie si i s-a dat tratamentul de mai sus. Va rog sa-mi spuneti daca din cauza infectiei este posibil sa nu se vada colul intreg si daca tratamentul prescris rezolva problemele aparute.

liviutz, vreau sa te ajut insa te rog sa intelegi ca asta e un forum de informare nu un cabinet medical virtual alternativ. Si mai vreau sa intelegi ca mi-e imposibil(mie insa si tuturor celor de aici) sa stim ce a gindit medicul curant cind a facut o afirmatie sau alta.Asadar, daca asa a spus medicul care a facut colposcopia eu zic sa il credem pe cuvint iar in ceea ce priveste tratamentul, el se stabileste de catre medicul curant la consultatie tocmai pentru ca asta ii da posibilitatea sa cunoasca problema in ansamblul ei, asadar eu zic sa ii acordam si aceluia creditul necesar

#1992 2010-11-05 21:33:06

purple_flower
Full member
Inregistrat: 2008-03-09

Buna seara,

As vrea sa cer va ajutorul pentru interpretarea testelor pap si secretie pt ca nu am gasit pe internet nimic relevant. neutral

hjarta Test pap:
Satisfacatoare pentru evaluare, celule endocervicale prezente, negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna

FRECVENTE CELULE SUPERFICIALE CIANOFILE SI ORANGEOFILE
FRECVENTE CELULE ENDOCERVICALE
PMN MODERATE

De urmarit evolutia citologic.

hjarta Examen secretie:
Polimorfonucleare relativ frecvente
Celule epiteliale frecvente
Lactobacilius spp frecvent

Trichomonas vaginalis absent
Celule levurice absent
Coci gram negativi cu aspect reniform absent
Vaginoza absenta

Stiu ca exista foarte multe persoane care vi se adreseaza sa le ajutati , si ca veti spune ca este mai bine ca un medic sa interpeteze rezultatele, si aveti dreptate, insa va cer ajutorul pentru ca nu pot ajunge la medic pana peste 2 sau 3 saptamani si nu mai am rabdare pana atunci sa stiu daca se intampla ceva negativ , daca am vreo infectie sau altceva.

Va multumesc frumos !

#1993 2010-11-05 22:40:36

Al Pacino
Administrator

esti ok draga mea, stai linistita

#1994 2010-11-05 22:49:37

purple_flower
Full member
Inregistrat: 2008-03-09

Va multumesc frumos !
Nu intelegeam ce inseamna celule cianofile si organgeofile , am crezut ca am o infectie.
Va doresc weekend placut !

#1995 2010-11-06 00:04:07

ruxanda_00
Full member
De la: :d
Inregistrat: 2009-08-08

trist dar adevarat.............lsil. dupa un an de la infectare, a aparut lsil.
oare mai e vreo sansa sa scap fara operatie?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.