homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Examenul papanicolau-106

#1996 2010-11-06 13:44:35

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

Re: examenul papanicolau

orangina123 a scris:

60% din L-sil au parte de regres spontan: http://www.anticonceptionale.ro/forum/t … ari-.html# . Banuiesc ca restul de 40% necesita tratament (cred ca numai in unele cazuri erad; stiu ca se prescriu in multe cazuri doar tratamente locale).

doctorul ce a zis? nu ti-a prescris tratament local? ti-a zis ceva de operatie?

Ultima oara a fost editat de orangina123 (2010-11-06 13:45:42)

#1997 2010-11-06 19:17:23

purple_flower
Full member
Inregistrat: 2008-03-09

Buna seara tuturor ...
As avea o mica intrebare....ce inseamna examen ginecologic "screen"? Multumesc.

#1998 2010-11-06 21:55:02

ruxanda_00
Full member
De la: :d
Inregistrat: 2009-08-08

nu am mers inca la ginecolog. dar am facut colposcopia si era mai bine. dar la pap mai rau, adica ascus in mai si acum lsil.
incep sa cred ca cel mai bine e sa scapi de leziune de la inceput. te scuteste de o gramada de bataie de cap, de nervi stres.
ma voi sfatui si cu ginecologul. problema e ca am o rezistenta psihologica in fata operatiei. efectiv nu vreau sa ajung la operatie( ma refer la erad), mai ales ca nu am copii.
dar probabil, in ultima instanta o sa fac erad daca e cazul.

Ultima oara a fost editat de ruxanda_00 (2010-11-06 22:01:28)

#1999 2010-11-06 22:23:29

Lavinia_tia
Sr. member
Inregistrat: 2006-12-30

ruxandra, la ce medic mergi acum? parca am mai vorbit pe aici, cumva la dna dr tarlea?

#2000 2010-11-06 23:16:34

ruxanda_00
Full member

dr. tarlea mi se par cam militaroasa .......nu stiu de ce. eu pana acum nu am gasit un ginecolog de care sa fiu multumita. pentru mine conteaza foarte mult si latura umana. degeaba isi face bine meseria daca nu stie sa comunice cu pacientul.

Publicitate

loading...

#2001 2010-11-06 23:31:01

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Ruxanda, unde ai facut pap-ul, si ce ti-a iesit mai exact?
Si l-ai facut corect, adica nu in interval de 1 saptamana in apropierea menstrei (inainte si dupa), ca si asta poate sa dea rezultate proaste in mod fals?
Pe cel din martie si pe cel de acum le-ai facut in acelasi loc? Sunt lucrate de acelasi biolog? Lucrurile sunt oarecum subiective, si ce unui biolog i se pare ASCUS , altuia i se pare LSIL. De ex, vezi ca la Sanador, daca ai facut acolo, sunt doua tipe care lucreaza pap-uri, si una e mai "critica" si una mai "ingaduitoare". Asa ca nu e neaparat obligatoriu sa fie o evolutie negativa...
Eu zic ca daca colposcopia a iesit mai bine sa stai linistita.

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

#2002 2010-11-07 01:03:40

ruxanda_00
Full member

da, si eu ma gandesc la asta ....crede-ma ca daca as putea, m-as uita cu ochii mei sa vad leziunea. stau mai prost cu increderea .....eu am vazut pe ecran zona de lugol negativa si mi s-a parut ca era mixta cu zone de mozaic fin si zone de mozaic grosier......acum Dumnezeu cu mila. ginecoloaga a zis ca e mozaic fin. dar ce ma deruteaza pe mine e ca leziunea si-a schimbat aspectul adica din jurul canalului cervical s-a mutat mai sus, pe buza anterioara si canalul cervical a ramas curat.......arata cu totul altfel acum. si e micuta.

#2003 2010-11-07 08:38:29

Rose
Hero member

Iti dai seama ca nu s-a mutat, ci s-a vindecat aia si ti-a aparut alta. Si daca s-a vindecat una, poate la fel de bine ( este foarte probabil) sa se vindece si asta. Eu zic sa stai linistita pt moment. By the way: la ce ginecoloaga mergi?

www.pisicamov.ro

#2004 2010-11-07 12:03:55

ruxanda_00
Full member

nu am o ginecoloaga stabila. am facut tratament cu cervugid  si dupa aceea carpicon supozitoare. dar asta prin iunie. dupa aceea am luat pauza. si asta e rezultatul acum.

#2005 2010-11-07 18:47:35

Rose
Hero member

Eu zic ca esti "in grafic", ca sa zic asa, si sa supraveghezi cu maxima atentie ( colposcopie + repetare pap peste cateva luni). Mai ales ca zici ca stii cam cand te-ai infectat, si anume acum un an, da-i sansa organismului tau sa lupte...Asta-i parerea mea. Daca iti aparea lsil-ul ala la 2 ani de la infectare, de ex, nu mai erai in grafic, si as fi zis sa faci ceva. Dar, bineinteles, in primul rand tb sa faci ce zice doctorul tau.

www.pisicamov.ro

#2006 2010-11-07 20:46:42

ruxanda_00
Full member

Eu te aprob, Rose, acum sa vedem, ginecoloaga mea de acum are si ea o conduita conservatoare, in sensul ca nici acum un an, nici acum, nu s-a aruncat la ERAD. Probabil ca o sa-mi recomande sa fac pap-ul in mediu lichid si apoi, in functie de rezultate, sa vedem. Acum am reinceput cervugidul si cu Dumnezeu inainte.

#2007 2010-11-10 10:20:50

tdani
Full member
De la: Petrosani
Inregistrat: 2006-06-23

doctoressa a scris:

dar tu cum te simti si mai ales ce mai faci, tdani?

Imi cer mii de scuze doctoressa, nu am vazut intrebarea ta.
Eu inca ma gandesc la boala mea zilnic si inca citesc despre tot felul de tratamente naturiste. Tu ce parere ai de asemenea tratamente? Am citit ceva interesant cu privire la ciuperca Ganoderma.
In perioada de un an de cand m-am operat, am refacut pap-ul de 4 ori. La ultimele 2 mi-a iesit inflamatie asa ca am cerut examen de secretie. La examenul de secretie mi-a iesit Proteus mirabilis si am facut tratament cu biseptol si niste ovule (nu mai retin ce pt. ca erau preparate in farmacie) apoi am refacut examenul de secretie si a iesit Escherichia coli si Streptococ grup B pentru care am facut tratament cu gentamicina si ovule (preparate in farmacie). Astazi am terminat acest tratament si probabil dupa 1-2 saptamani ma duc sa imi fac pap. M-am speriat putin fiindca dupa primele 3 gentamicine + ovule am sangerat putin. Am intrebat ginecologul daca intrerup dar, a spus ca nu. Parca m-a si durut putin sau poate a fost doar in mintea mea. Am facut si vaccinul Cervarix cu teama, dar l-am facut.
Va doresc tuturor multa sanatate!

#2008 2010-11-10 10:38:59

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

draga mea, eu una nu sunt deloc impacata cu tratamentele naturiste(sau asa-zis naturiste) intrucit nimeni nu vorbeste nicaieri despre posibilele lor efecte adverse(insa eu vad adesea ca acestea exista)...
ma bucur sa aflu ca Pap-ul a iesit bine(inflamatia nu pune probleme serioase)...
ma bucur mereu sa stiu ca treci pe aici si sa am vesti de la tine...sanatate multa iti doresc si numai bine

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#2009 2010-11-10 10:58:35

tdani
Full member
De la: Petrosani
Inregistrat: 2006-06-23

doctoressa a scris:

draga mea, eu una nu sunt deloc impacata cu tratamentele naturiste(sau asa-zis naturiste) intrucit nimeni nu vorbeste nicaieri despre posibilele lor efecte adverse(insa eu vad adesea ca acestea exista)...
ma bucur sa aflu ca Pap-ul a iesit bine(inflamatia nu pune probleme serioase)...
ma bucur mereu sa stiu ca treci pe aici si sa am vesti de la tine...sanatate multa iti doresc si numai bine

Multumesc mult doctoressa, imi este de un real folos sa vorbim din cand in cand dar stiu ca esti ocupata si nu te deranjez. Voi mai veni si iti voi scrie cum ma simt.
Te sarut si iti doresc o zi buna!

#2010 2010-11-10 20:45:54

panicata
New member
Inregistrat: 2008-10-21

Buna
Am primit rezultatele analizelor. la Papanicolau spune asa: Frotiu satisfacator, Modificari reactive: inflamatie,  Foarte numeroase hematii, NILM-negativ pt leziuni intraepitaliene sau malignitate
Frotiu papanicolau tip II si la recomandare: control dupa tratament, insa doctorita nu mi-a dat niciun tratatament. Mi-a zis doar ca e ok dar nu mi-a dat nimic. E in regula??
In ceea ce priveste ex de secretie mi-a iesit astfel: epitelii superficiale si intermediare+PMN+Frecventi bacili doderlein
Absente levuri. Absent trichomonas vaginalis.
Singurul lucru pe care mi s-a recomandat doamna dr e regimul alimentar( pt trigliceride) si schimbarea Marvelonului cu Logest.
Ce ziceti? Doctoressa, in leg cu analizele..crezi ca au iesit bine asa cum a zis doamna dr? Despre ce tratament crezi ca era vb pe rezultate deoarece doamna dr nu mi-a zis nimic.In plus, crezi ca e ok schimbarea Marvelonului cu Logest?

Multumesc mult

#2011 2010-11-10 21:42:21

YoHanna
Insomniac member
Inregistrat: 2007-05-31

in afara de acele hematii (sangerare)...si eu vad ca ti-a iesit bine. Erai cumva la inceputul menstruatiei? sau cine stie...poate a fost doar sangerare cauzata de recoltarea secretiei...
oricum important e ca nu ai nici o infectie smile

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

#2012 2010-11-10 23:07:13

panicata
New member
Inregistrat: 2008-10-21

recoltarea a avut loc luni si joi a fost prima zi de pauza, iar menstruatia a venit marti(saptamana cealalta)..asa mi-a zis si doamna doctor ca e posibil sa fie de la menstruatie dar sa nu-mi fac probleme. si despre schimbarea marvelonului cu logest ce parere ai? e mai ok logestul ca are concentratie de hormoni mai mica?

#2013 2010-11-11 00:08:22

Anca M D
New member
Inregistrat: 2008-12-15

Buna seara,
Apelez la Dvs deoarece la asistenta,iar mai apoi la medic nu prea am primit lamuriri.
Am facut in iunie 2009 testul papanicolau

MA puteti ajuta, va rog, sa interprezez rezultatele..?
Sunt constienta ca nu sunt bune, deoarece, asistenta s-a uitat la mine cand a vazut analizele si a zis : "Cancer de col uterin"

NU vreau sa va spun cum am iesit plangand din cabinetul dansei grater(((

La diagnostic prezumtiv scrie : exocervicita . cr.
Celule epiteliale pavimentoase superficiale - frecvente, dispuse in - placarde mari, diskarioze - usoare;

Celule epiteliale intermediare - relativ frecvente,dispuse in placarde mari, diskarioze - usoare;

Celule epiteliale parabazale si bazale - rare, dispuse in placarde mici;

Celule sangguine - PMN ( ???) neutrofile - frecvente;

Flora - tip germeni - coci gram negativi, relativ frecventi, dispozitia  germenilor - diplo, localizarea intra si extracitoplasmatica.

Filamente miceliene frecvente, candida albicans frecventa.

L-SIL ( tip III B-P)
FROTIU INT. INFLAM.

Imi puteti spune, va rog, cat de GRAV ESTE  ??? grater(((
Asisteta m-a speriat de moarte.

Urmeaza sa merg la un nou control in cursul acestei luni. grater

Va multumesc inca o data si va doresc o seara buna.

Anca M D

Ultima oara a fost editat de Anca M D (2010-11-11 00:09:52)

#2014 2010-11-11 13:00:07

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

ce ti-e si cu asistentele astea...
stai linistita, ca nu e cancer. ai o inflamatie puternica, posibil de la hpv (http://www.baymoon.com/~hpvinfo/library/bldysplsil.htm)

mergi la doctor si ti se va spune ce e de facut (probabil investigatii suplimentare si apoi tratament).

Ultima oara a fost editat de anca90 (2010-11-11 13:01:35)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.