homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Examenul papanicolau-104

#1958 2010-10-19 10:12:35

nico12345
Full member
Inregistrat: 2009-11-19

Re: examenul papanicolau

Multumesc, Gargarita. puss  Dr. meu este in concediu 2 saptamani, pana atunci pot sa iau niste ovule si amoxicilina?

Are mami o fetita cat un ghemotoc  hjarta  hjarta

#1959 2010-10-19 12:08:50

aurelia17
Membru
Inregistrat: 2010-10-19

am facut un examen babes papanicolau diagnosticul histopatologic este; ,, fbp cu defecte de fixare reprezentat de celule epiteliale pavimentoase superficiale si intermediare", fara alte amanunte, clasificare etc. am 52 de ani si sunt la menopauza de 3 ani. ce inseamna acest diagnostic ?

#1960 2010-10-19 14:22:16

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

nico12345 a scris:

Multumesc, Gargarita. puss  Dr. meu este in concediu 2 saptamani, pana atunci pot sa iau niste ovule si amoxicilina?

eu zic sa nu iei nimic. mai ales ca nu vad nici o bacteriuta careia sa trebuiasca sa-i dai in cap cu antibiotic. dar de ce, ai ceva simptome? daca da, ideal ar fi fost sa faci niste culturi. desi vad ca cei care au facut Papul au o parere asa de buna despre ce au vazut pe frotiu incat nici nu recomanda ex. bacteriologic.

aurelia, sper sa nu spun prostii dar cred ca trebuie sa repeti recoltarea. eventual in alta parte.

#1961 2010-10-19 15:03:55

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

florina85 si aurelia 17, cred ca ar fi nimerit sa repetati ex papanicolau de preferat in alta parte

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#1962 2010-10-19 15:30:04

florina85
New member
Inregistrat: 2010-10-18

multumesc pentru raspuns.
scuza ma ca va intreb,dar de ce?este ceva in neregulaa cu rezultatul?
sunt nedumerita.....

Publicitate

loading...

#1963 2010-10-19 18:33:36

aurelia17
Membru
Inregistrat: 2010-10-19

multumesc pentru promptitudine ! n-am inteles daca rezultatul este o ,,problema" sau este incomplet sau la ce altceva ma pot astepta ??
va multumesc.

#1964 2010-10-19 18:51:14

gargarita
Moderator

florina si aurelia, cred ca ce ceea ce v-a fost recoltat nu a fost corect etalat/ fixat pe lama astfel incat nu a putut fi lucrat corespanzutor de cei de la laborator.

#1965 2010-10-22 08:17:06

maxima
New member
Inregistrat: 2009-08-03

Buna.

Nico12345 spune-mi te rog , la ce clinica ai facut examenul Papanicolau ? cred ca este  cel mai complex buletin de PAP pe care l-am vazut .

Merci.

#1966 2010-10-22 19:19:02

mihaela ilie
Membru
Inregistrat: 2010-10-20

mihaelamc a scris:

buna fetelor,
am si eu o nelamurire referitoare la prelevarea pentru pap.... adica in timpul prelevarii am simtit o "ciupitura", iar cand am ajuns acasa am observat si o usoara sangerare. e normal asa? ca nimeni nu zice nimic de "ciupituri"....

da e normal sa iti curga sange pt ca acea ciupitura a fost de fapt o intepatura..

#1967 2010-10-22 19:32:24

gargarita
Moderator

intepatura facuta cu ce anume?

#1968 2010-10-24 11:49:43

Iuca
Membru
Inregistrat: 2010-07-15

Buna, Doctoressa.

Acum patru luni mi-am facut Papanicolau si mi-a iesit ASC-US. Doctorul la care am fost atunci nici nu s-a uitat la colul meu, mi-a dat Cervugid timp de doua luni cate 10 ovule si mi-a zis sa repet Papanicolau peste trei luni si sa fac tipaj. Au fost trei luni de groaza, am facut tratamentul. Nu mi-a iesit din cap ca m-a lasat asa disperata fara sa se uite la col sa-mi spuna daca vede vreo rana.

Dupa trei luni am mers cu rezultatele vechi la un alt medic, la Institutul Oncologic, in ideea ca a intalnit multe cazuri cu probleme (celalalt medic era specializat in nasteri). Acest medic s-a uitat la rezultate si mi-a spus ca din punctul lui de vedere, daca colul uterin arata bine, nu reprezinta o problema. Mi-a facut colposcopie si mi-a spus ca nu am nicio rana.

I-am precizat ca in urma cu doi ani am avut un condilom genital si ca, cel mai probabil, am una din tulpinile de virus. Mi-a spus ca daca vreau pot sa-mi fac tipajul, dar ca indiferent de rezultat, atat timp cat colul e ok si organismul tine in frau virusul, nu am de ce sa ma sperii si nici ce tratament sa fac, ca ar trebui sa-mi vad de viata mai departe in mod normal, cu Papanicolau tot la interval de un an, ca pana acum.

Ce parere ai, Doctoressa?

Multumesc!
Iuca

Ultima oara a fost editat de Iuca (2010-10-24 11:51:11)

#1969 2010-10-24 15:20:07

persifona
Vizitator

Ii las link, Iuca

#1970 2010-10-24 19:02:27

Al Pacino
Administrator

Iuca a scris:

Buna, Doctoressa.

Acum patru luni mi-am facut Papanicolau si mi-a iesit ASC-US. Doctorul la care am fost atunci nici nu s-a uitat la colul meu, mi-a dat Cervugid timp de doua luni cate 10 ovule si mi-a zis sa repet Papanicolau peste trei luni si sa fac tipaj. Au fost trei luni de groaza, am facut tratamentul. Nu mi-a iesit din cap ca m-a lasat asa disperata fara sa se uite la col sa-mi spuna daca vede vreo rana.

Dupa trei luni am mers cu rezultatele vechi la un alt medic, la Institutul Oncologic, in ideea ca a intalnit multe cazuri cu probleme (celalalt medic era specializat in nasteri). Acest medic s-a uitat la rezultate si mi-a spus ca din punctul lui de vedere, daca colul uterin arata bine, nu reprezinta o problema. Mi-a facut colposcopie si mi-a spus ca nu am nicio rana.

I-am precizat ca in urma cu doi ani am avut un condilom genital si ca, cel mai probabil, am una din tulpinile de virus. Mi-a spus ca daca vreau pot sa-mi fac tipajul, dar ca indiferent de rezultat, atat timp cat colul e ok si organismul tine in frau virusul, nu am de ce sa ma sperii si nici ce tratament sa fac, ca ar trebui sa-mi vad de viata mai departe in mod normal, cu Papanicolau tot la interval de un an, ca pana acum.

Ce parere ai, Doctoressa?

Multumesc!
Iuca

cam parerea asta o am....poate ca as repeta testul la 6 luni, nu la un an...in rest insa eu una merg pe mina medicului de la Fundeni

#1971 2010-10-25 08:51:27

Iuca
Membru
Inregistrat: 2010-07-15

Am incredere in medicul de la Institutul Oncologic. Acum, ca imi spui ca ai aceeasi parere, sunt chiar mai linistita. Stiu ca pot aparea probleme oricand, dar o sa fac tot posibilul sa fiu atenta. Multumesc mult, Doctoressa!

PS. Multumesc si tie, Persifona.

Cele bune,
Iuca

#1972 2010-10-28 20:36:16

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

Papanicolau
Evaluarea frotiului: satisfacator pt evaluare
Celule endocervicale: absente
Negativ pt leziuni intaepiteliale sau neoplazice
Organisme: bacterii
Modificari celulare reactive asociate cu: inflamatie
Recomandari: examen bacterologic

Am trecut doar ce era bifat, restul sunt negative.
E ceva periculos? cesafac Eu am considerat ca mi-a iesit bine... in sensul ca ma asteptam la ceva mai rau
Examen bacte se refera la secretie? Eu mi am facut analiza secretie bacte si mi-au iesit culturi necrescute, dar banuiesc ca nu a fost complexa si tb sa imi mai fac. Poate fi ceva grav aici?
Va rog, ajutati-ma si pe mine big_smile Multumesc

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#1973 2010-10-28 20:50:15

angeldarkwoman
Sr. member
Inregistrat: 2010-09-24

carmen_21 undeva scrie modificari celulare reactive asocite cu inflamatie cred ca de asta ti-a rec ex bacterologic. rezultatul e bun . poate e o mica inflamatie undeva

What doesn't kill me, makes me stronger

#1974 2010-10-28 21:31:48

Al Pacino
Administrator

carmen, nu e nimic grav...e o usoare inflamatie insa nu e neaparat datorata unei infectii. adica ai considerat destul de bine...rezultatul testelor de laborator se interpreteaza insa intotdeauna in context clinic(functie deci de ce te supara)

#1975 2010-10-28 21:32:09

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

Ms angel... eu din ce am citit pe aici am inteles ca absenta celulelor endocervicale inseamna o recoltare gresita...  dar totusi ce e bifat/nebifat e corect, nu?

LE: Multumesc doctoressa!

Ultima oara a fost editat de carmen_21 (2010-10-28 21:34:17)

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#1976 2010-10-28 21:43:11

elyma
New member
Inregistrat: 2010-05-05

Buna seara!

Am facut si au analiza secretiilor si testul Papa nicolau si iata care sunt rezultatele:
EXAMEN MICROSCOPIC-PREPARAT NATIV:
-celule epiteliale-frecvente
-leucocite(pmn)-frecvente
-hematii-absente
-levuri-absente
-trichominas vaginalis-absent

EXAMEN MICROSCOPIC-PREPARAT COLORAT:
-celule epiteliale-foarte frecvente
-celule epiteliale intermediare-relativ frecvente
-clue cells-absente
-hematii-absente
-levuri-absente
-trichominas vaginalis-absent
-flora microbiana-frecvent lactobacili
-frecvent mucus

PAPA NICOLAU
Satisfacator pt evaluare, celule endocervicale prezente
Negativ pt o leziune intraepiteliala sau maligna
Modificari celulare reactive asociate cu inflamatia
De urmarit evolutia citologic, examen bacteriologic
Descriere citologica:celule intermediare, ciroliza marcata, abundent aflux granulocitar
DIAGNOSTIC CITOLOGIC PAP CII.

As vrea sa stiu si eu care este parerea voastra. Mentionez ca doctorita mi-a prescris ovule Cervugid si apoi sa ma prezint la o noua consultatie. Este ceva grav? astept parerile voastre. De asemenea as vrea sa stiu daca inainte de control cu o zi mai trebuie sa introduc un ovul in vagin intrucat ar urma sa mi se ia probe de secretii. Va multumesc anticipat!

Imi cer scuze ca am mai postat mesajul de doua ori dar nu am primit niciun raspuns (sau am primit, dar nu am fost eu atenta)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.