homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Examenul papanicolau-108

#2034 2010-11-26 17:31:59

ana_rebecca35
New member
Inregistrat: 2010-11-15

Re: examenul papanicolau

Buna fetelor!
As dori sa-mi dati o scurta interpretare la papanicolau..si daca aveti idee ce e cu flora aia polimorfa?..nu trebuia sa-mi identifice si germenele patogen?..cum se da tratament daca nu stii pt ce?

Frotiu satisfacator pentru evaluare.
Celule endocervicale prezente.
Negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna.
Alte modificari nonneoplazice: Modificari celulare reactive asociate cu inflamatia.
Descriere citologica : Moderat fond inflamator polimorf cu usoare alterari celulare de natura inflamatorie, flora microbiana polimorfa.
Concluzie : Frotiu de tip inflamator

#2035 2010-11-26 20:30:50

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

flora polimorfa nu trebuie sa fie neaparat patogena. dar ca sa afli ce e cu ea trebuia sa faci si culturi.

#2036 2010-11-26 21:00:52

ana_rebecca35
New member

am facut , chiar la centre diferite ...cate 3 din secretia de col si 3 din secretia vaginala....si nu iese nimic ...decat la frotiu apare reactie inflamatorie moderata, relativ frecvente polimorfonucleare..deci e in concordanta cu papanicolau unde rezultatol este "moderat frotiu de tip inflamator  polimorf cu usoare alterari celulare de natura inflamatorie"

#2037 2010-11-26 23:19:22

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

analiza de chlamydia si analiza uraplasma+mycoplasma ai facut?
la secretia vaginala banuiesc ca ti-au facut si cultura.

Ultima oara a fost editat de orangina123 (2010-11-26 23:20:17)

#2038 2010-11-27 00:39:27

Chamomile
Full member
Inregistrat: 2010-05-19

Pap: Celule superficiale, prezente.
        Celule intermediare-frecvente.
       Granulocite: ++
        Histocite: +
        Citoliza:+.
Bacili Doderlein: +++
Coci:absenti
Gardnerella: absent
Trichomonas: absent
Leptothrix: absent
Candida: absent.

Clasificare papanicolau:CII
Clasificare Bethesda: reactiv benign.
Valoare diagnostica a frotiului: Satisfacator.
Concluzii: Discret proces inflamator.

Pe baza acestor rezultate am primit un tratament: Ovule Cervugid, 10 zile pt vaginita bacteriana acuta.

Ce parere aveti?

"Sex relieves tension - love causes it."  ~Woody Allen

Publicitate

loading...

#2039 2010-11-27 09:34:07

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Nu prea buna ( despre tratament). Tu ai un pap foarte bun (sincer eu nu am auzit de un pap mai bun decat atat, adica cu mai putin decat DISCRET proces inflamator, si primesti tratament CERVUGID, care-i o bomba atomica, plin de antibiotice... nustiu
Poate reusesti sa-ti omori de tot flora!
Pe tine te supara ceva?
Daca nu te supara nimic, iar papul e de rutina, eu zic sa mai ceri o parere..

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

#2040 2010-11-27 10:27:34

ana_rebecca35
New member

orangina, mi-am facut si analizele alea..am cerut sa-mi  faca tot la recoltare..iar chlamydia am cerut-o si in sange pt siguranta...plus ca mai este un centru Genetic Lab, ceva cu genetica moleculara, unde se preleveaza o mostra de urina, si pe baza asteia de detecteaza adn-ul din mai multe nebunii: mycolpasme, candide (ca sunt de cate vreo 3 feluri descrise pe foaie) plus toate celelalte bts-uri si nu numai...mobiluncus, streptococ, bacterii fragile..deci am facut tot ce stiam ca se poate depista pe la noi...daca mai aveti idei...
   luni ma duc la colposcopie..va tin la curent cu ce imi spune dr. de la micomi...sunt o enigma oricum...

#2041 2010-11-27 12:02:39

gargarita
Moderator

Chamomile, nici eu inteleg ce e cu cervugidul. Pap-ul este ok, ai mai facut si alte analize?

ana_rebecca, daca toate analize ies in regula inseamna ca secretia nu este de natura infectioasa. poate fi o hipersecretie a glandelor colului sau  secretia ta normala. vezi ce-ti spune si la colposcopie si cand ti-o face adu in discutie si problema ta cu secretia.

#2042 2010-11-27 13:03:05

ana_rebecca35
New member

gargarita..o secretie galben verzuie...care miroase a peste stricat cateodata...nu prea-mi pare secretie normala..dar discut si cu dr.maine...vad ce zice....mersi oricum...poate vrea si ea sa-mi faca analiza secretiei...ca deja am mai facut vreo 3..bine, nu le-am facut la ginecolog..ci mi-au recoltat asistente de la centrele de recoltare, care nu prea isi dadeau cu parerea...ca nu stiau ce si cum...

#2043 2010-11-27 13:38:28

gargarita
Moderator

ana, suna a trichomonas, dar trebuia sa iasa clar la analize daca era, este o lighioana usor de identificat  nustiu

#2044 2010-11-27 14:28:52

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

vai ce dubios ca nu iese nimic la analize. cultura din secretia vaginala ar trebui sa arate orice ar fi in neregula. nustiu
ai de putin timp simptomele astea?

#2045 2010-11-27 15:08:15

ana_rebecca35
New member

nu cred ca e trichomonas..ca aia ar tb sa fie mai spre verzui..si usor aerat..cumva gen secretie spuma..eu o   am mai consistenta...si ca puroiul la culoare..din ce am gasit spre net, s-ar apropia de gonoreea...care in cazuri f.f.rare e greu depistabila...daca devine cronica...
   eu am de multi ani...dar nu e abundenta..nu ma mananca..nu am iritatii..nu a mirosit mult timp,acum cand si cand miroase a peste..dar f.f slab..poate mi se pare..nu-mi dau seama..insa o inflamatie ceva este acolo..cauzata de infectia asta sau ce o fi,pt ca am dureri la contact..parca as fi inflamata..am facut si ecografii..toate sunt la locul lor..nu apare nimic dubios..pe la organe..
   am facut si cultura speciala pt  gonoree..in 2 centre ..nu a iesit nimic..undeva citeam, ca daca gonoreea devine cronica se poate ca secretia sa contina in cantitate mica gonococii aia ..si sa nu iasa la secretie...sa nu mai fie relevant..pai si eu ce fac, ma duc din dr. in dr si spun ca am eu in cap ca am gonoree?..zic aia ca sunt nebuna...asistentele ce mi-au recoltat imi spuneau ca daca nu am alte simptome sigur nu am neisseria..pai cum sa ma iau dupa ele..cand studiile  spun ca exista femei asimptomatice..unele nu au nici secretie..altele au decat secretie si atat?...deja am nervi...mi-a venit azi si ciclul si nu mai pot merge luni la colposcopie..o sa reprogramez pt saptamana cealalta sa fiu sigura ca trece de tot...asa ca nu o sa aflu prea curand ce este..

#2046 2010-11-27 15:09:36

daenarys
Vizitator

daca miroase a peste stricat mai degraba e gardnerella(cred ca asa se scrie corect)

#2047 2010-11-27 15:19:46

ana_rebecca35
New member

m-am gandit si la asta...dar nu iese la nici o secretie...si am facut 3...de col si vaginale..frotii..

#2048 2010-11-27 15:25:11

daenarys
Vizitator

ana,eu am avut o problema de genul asta.adica o secretie mai fluida si care cateodata mirosea usor a peste neutral.am fost la mai multe cabinete si doar la micomi mi a iesit ca nu era in regula ceva.am facut tratament si nu am mai avut probleme.e cams cumpa acolo analiza de secretie dar eu una doar in ei am incredere sa merg sa imi fac papanicolau si analiza de secretie smile

#2049 2010-11-27 15:29:23

ana_rebecca35
New member

m-am gandit si la asta...dar nu iese la nici o secretie...si am facut 3...de col si vaginale..frotii..

#2050 2010-11-27 19:20:59

Chamomile
Full member
Inregistrat: 2010-05-19

gargarita a scris:

Chamomile, nici eu inteleg ce e cu cervugidul. Pap-ul este ok, ai mai facut si alte analize?

ana_rebecca, daca toate analize ies in regula inseamna ca secretia nu este de natura infectioasa. poate fi o hipersecretie a glandelor colului sau  secretia ta normala. vezi ce-ti spune si la colposcopie si cand ti-o face adu in discutie si problema ta cu secretia.

Gargarita, tocmai asta nu intelegeam nici eu ce-i cu cervugidul... Nah, probleme, gen o secretie mai ciudatzica dupa contactele sexuale, mai am din cand in cand, dar atat... Oricum nu vreau sa iau ovulele. Mai bine imi iau Bioclin, zic eu  smile Alte analize nu am facut, pap-ul il fac destul de des, ca am eu o obsesie cu cancerul de col chicot

Ultima oara a fost editat de Chamomile (2010-11-27 19:22:52)

"Sex relieves tension - love causes it."  ~Woody Allen

#2051 2010-11-27 23:24:57

gargarita
Moderator

daca vrei sa fii sigura ca este  totul  ok fa si culturi col, mychoplasma, ureaplasma si chlamydia. ce ma nedumereste pe mine este de unde a tras doc concluzia ca ai o infectie bacteriana  hmm

#2052 2010-11-28 00:08:01

Darcy
Sr. member
Inregistrat: 2008-07-11

imi spuneti si mie, va rog, ce inseamna:

Celule epiteliale poligonale         relativ frecvente     
Celule epiteliale rotunde         rare     
Celule cu aspect de "clue cell"         absente     
Leucocite                         rare     
Hematii                                 absent     
Trichomonas vaginalis                 absent     
Levuri                                 frecvente     
Inmugurite                         prezente     
Hife, pseudohife                 prezente     
Flora bacteriana         Relativ frecventi coci Gram pozitivi,izolati,in perechi si lanturi scurte. Frecventa flora lactobacilara.

Cap patrat cu minte-n colturi

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.