Examenul papanicolau-109
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
Re: examenul papanicolau
ai o candidoza. cocii pot fi o problema sau nu, pentru asta trebuia sa faci si o cultura.
- Darcy
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-07-11
offf...daca candidoza ar fi singura problema....sa merg la doctor si sa cer pur si simplu -cultura?
Cap patrat cu minte-n colturi
- Chamomile
- Full member
- Inregistrat: 2010-05-19
gargarita a scris:daca vrei sa fii sigura ca este totul ok fa si culturi col, mychoplasma, ureaplasma si chlamydia. ce ma nedumereste pe mine este de unde a tras doc concluzia ca ai o infectie bacteriana
Nu stiu nici eu de unde... Cat m-ar costa analizele suplimentare?
"Sex relieves tension - love causes it." ~Woody Allen
- Rose
- Hero member
- Inregistrat: 2007-08-30
La ce medic ai fost? Cu un pap asa de bun, eu as sta linistita si cand as avea bani/timp/chef as face ce a zis Gargarita ( asta asa, de siguranta).
21.04.2013 - Bebe Chitaila www.pisicamov.ro
- gargarita
- Moderator
Darcy a scris:offf...daca candidoza ar fi singura problema....sa merg la doctor si sa cer pur si simplu -cultura?
vezi ce zice doc intai.
Chamomile a scris:gargarita a scris:daca vrei sa fii sigura ca este totul ok fa si culturi col, mychoplasma, ureaplasma si chlamydia. ce ma nedumereste pe mine este de unde a tras doc concluzia ca ai o infectie bacteriana
Nu stiu nici eu de unde... Cat m-ar costa analizele suplimentare?
spre 200 lei
- jeannie
- Addicted member
- Inregistrat: 2010-07-13
Vaginoza bacteriana ar iesi doar la analiza de secretie vaginala (microscopie + cultura). Ma mir ca ti-a dat un asemenea diagnostic pe baza Pap-ului, care este ok. Frotiul inflamator ma gandesc si eu ca ar putea (sau nu) fi in legatura cu vreo ureaplasma/mycoplasma sau chlamydia care sunt foarte frecvente. Deci daca ai bani si de investigatiile astea, ar fi util sa stii daca ai vreunul din virusii astia. Chlamydia poate da infertilitate, de aceea e bine sa fie depistata din timp; despre ureaplasma unii doctori zic ca nu e cazul sa o tratezi ca e perfect normala, altii zic ca poate genera avort spontan.
Ultima oara a fost editat de orangina123 (2010-11-30 00:34:06)
- Chamomile
- Full member
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
sigur esti ok ce nu stiu eu e ce intelegi tu prin secretie cam ciudata dupa contactul sexual... oricum Testul Papanicolau e perfect, nu ai motiv sa faci nici un fel de tratament, stai linistita, si nici sa dai o poala de bani pe investigatii suplimentare(nici un fel de infectie vaginala nu da modificari de secretie doar dupa contactul sexual de aceea eu cred ca acelea sunt pur fiziologice)
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- Chamomile
- Full member
doctoressa a scris:sigur esti ok ce nu stiu eu e ce intelegi tu prin secretie cam ciudata dupa contactul sexual... oricum Testul Papanicolau e perfect, nu ai motiv sa faci nici un fel de tratament, stai linistita, si nici sa dai o poala de bani pe investigatii suplimentare(nici un fel de infectie vaginala nu da modificari de secretie doar dupa contactul sexual de aceea eu cred ca acelea sunt pur fiziologice)
Adica, dupa ma simt initial uscata... Apoi am o usoara secretie usor albicioasa. Nu am mancarimi sau altceva Dupa imi trece si totul revine la normal. Atunci, cum zici tu Doc, poate e fiziologica modificarea ce apare... Cervugid oricum nu iau! Merci, Doctoressa!
Ultima oara a fost editat de Chamomile (2010-11-29 22:23:15)
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
odata in plus sunt sigura ca e fiziologica modificarea acum ca mi-ai explicat
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- Chamomile
- Full member
Uh, e bine:) Multumesc Doctoressa pentru raspunsuri!
- Cammie
- New member
- Inregistrat: 2010-07-29
Cammie a scris:Buna ziua! De curand am facut un test papanicolau. Rezultat: PAP II, iar la diagnostic clinic (sper ca citesc corect): exocervicita (sau exocerviata). Colpita micotica. Am primit tratament: Flucovim 150 - 2 capsule (la diferenta de o saptamana), Lomexin 600 mg - 2 ovule (eu am retinut ca tot la o saptamana, dar pe reteta a scris la 3 zile) si Lomexim crema - 2 aplicatii pe zi, timp de o saptamana. Sotul meu trebuie sa ia Flucovim 150 tot 2 capsule la interval de o saptamana si Lomexim crema, 2 aplicatii pe zi.
Intrebarile mele sunt: 1. Capsula trebuie la o saptamana sau 3 zile cum scria pe reteta? 2. Trebuie intrerupt contactul sexual in aceasta perioada? 3. Pe rezultat scrie la sugestii in conduita de tratament: control anual. Nu ar fi indicat dupa tratament sa mai fac un control? 4. Tocmai am vorbit cu sotul meu si e la o bere cu colegii. Am vrut sa incepem tratamentul din seara asta. Are vreo interactiune cu alcoolul?
Multumesc.
N-am scris de mult pe aici, dar revin cu informatii. Am facut tratamentul, nu am mai apucat sa iau ultima capsula, ca in ziua acea m-am operat de colecistita. Nu m-a mai deranjat micoza, intre timp am fost in concediu si apoi am ramas insarcinata . De ceva timp am impresia ca micoza a revenit, cateodata am ceva mancarimi, nu tot timpul. In fine, sunt inca in primul trimestru de sarcina, asa ca rezist eroic . Ginecologul nu a vrut sa-mi faca inca un papanicolau, a zis ca in trimestru 2, ca acuma oricum n-am voie sa fac tratamente.
19 DPN: 2 iulie 2011
- ana_rebecca35
- New member
- Inregistrat: 2010-11-15
Buna fetele...am fost la dr. pt o interpretare papanicolau si un examen ginecologic cu valvele
Pap-ul iesie in felul urmator: Frotiu satisfacator pentru evaluare. Celule endocervicale prezente. Negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna. Alte modificari nonneoplazice: Modificari celulare reactive asociate cu inflamatia. Descriere citologica : Moderat fond inflamator polimorf cu usoare alterari celulare de natura inflamatorie, flora microbiana polimorfa. Concluzie : Frotiu de tip inflamator
Mi-a spus dr. ca nu-mi da nici un tratament pt secretie si inflamatie ca nu are sens..pt. ca am o flora in limite normale ..si vrea sa faca o colposcopie pt ca , la examenul cu valvele a vazut o zona de ectopie...v-as intreba daca e normal la ectopie sa ai secretie galben-verzuie cu miros de peste si durere la contact ?..se poate manifesta asa? Am inteles ca ectopia are sanse sa dispara daca dai nastere unui copil..ati auzit asa ceva?..eu sunt nulipara...deocamdata...
- gargarita
- Moderator
ectopia este o particularitate a colului tau, nu stiu daca o dispara dupa nastere
era binevenita si o analiza a secretiei (examen microscopic+ culturi) avand in vedere simptomele pe care le descrii. nu cred ca sunt din cauza ectopiei.
LE parca postasei pe undeva si niste rezultate la secretie? sper sa nu confund
- ana_rebecca35
- New member
am descris in alte posturi ca am facut anul asta 3 analize de secretie...a iesit totul ok..ala a fost primul lucru pe care l-am facut..ca ma gandeam ca e o bts ceva..
- gargarita
- Moderator
da, dupa ce am postat mesajul mi-am amintit discutia. atunci fa si o colposcopie.
- ana_rebecca35
- New member
Asta voi face..mersi de raspunsuri Aveti idee daca e normal ca grosimea endometrului izn ziua 6 CM sa fie de 8,5 mm? nu e cam mult?..precizez ca nu iau AC..nu am avut nasteri
- ana_rebecca35
- New member
Si mai am o nelamurire..am vazut pe rezultatul de la transvaginala ca in ziua 6 CM scrie la endometru..secretor?..faza asta secretorie nu e cea dupa ovulatie?..in a 2-a jumatate a perioadei de CM?..e ok? Mersi anticipat
- gargarita
- Moderator
endometrul secretor eu stiu ca este inainte de ovulatie. de grosimea lui nu stiu ce sa spun, este maricel dar nu am idee daca este o problema sau. vezi ce spune medicul tau.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|