homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Examenul papanicolau-111

#2091 2010-12-15 19:51:32

Ariana20
New member
Inregistrat: 2010-02-19

Re: examenul papanicolau

Da o sa revin luni pe forum cu rezultatul...Multumesc mult pentru raspuns, Rose si sper din toata inima sa fie doar o eroare asa cum ai spus si tu. O seara buna si numai de bine!

Doing wrong, always want to return...but sometimes you realise that there is no going back...

#2092 2010-12-15 21:00:01

Eveliux
Full member
Inregistrat: 2009-10-30

si mie mi-a iesit C III anul trecut la PAP, avand o rana foarte urata...dupa cauterizare, multumita lui Dumnezeu, a revenit si se mentine la C II. Avand si o infectie puternica, este posibil ca aceasta sa influenteze rezultattul Pap. Sper ca o sa primesti vesti mai bune!
Seara faina

#2093 2010-12-15 21:32:04

Ariana20
New member
Inregistrat: 2010-02-19

Eveliux, ce ti-a zis doctorul cu privire la rana? Ce a determinat aparitia ei? si eu credeam ca dupa cauterizare dispare sau ce se intampla de fapt?

Doing wrong, always want to return...but sometimes you realise that there is no going back...

#2094 2010-12-16 07:57:51

Eveliux
Full member
Inregistrat: 2009-10-30

mi s-a zis ca rana a aparut ca urmare a unor tratamente cu antibiotice repetate, pe cand eram mai micuta si intr-o vreme ma luptam si cu candida mai tot timpul...Dupa cauterizare, rana se vindeca..

#2095 2010-12-16 11:33:53

tdani
Full member
De la: Petrosani
Inregistrat: 2006-06-23

tdani a scris:

doctoressa a scris:

draga mea, eu una nu sunt deloc impacata cu tratamentele naturiste(sau asa-zis naturiste) intrucit nimeni nu vorbeste nicaieri despre posibilele lor efecte adverse(insa eu vad adesea ca acestea exista)...
ma bucur sa aflu ca Pap-ul a iesit bine(inflamatia nu pune probleme serioase)...
ma bucur mereu sa stiu ca treci pe aici si sa am vesti de la tine...sanatate multa iti doresc si numai bine

Multumesc mult doctoressa, imi este de un real folos sa vorbim din cand in cand dar stiu ca esti ocupata si nu te deranjez. Voi mai veni si iti voi scrie cum ma simt.
Te sarut si iti doresc o zi buna!

Buna doctoressa,
Am promis ca voi reveni dupa ce termin tratamentul cu antibiotic si dupa ce voi reface pap-ul. Am refacut pap-ul si iar a iesit inflamatie asa ca a trebuit sa refac examenul de secretie la care de data asta este Candida, in conditiile in care pe timpul tratamentului cu gentamicina am luat si protectie pentru candida. Ma bucur totusi ca nu a iesit modificare de celule.
Sa auzim doar de bine, multa sanatate si fiindca suntem in pragul sarbatorilor va voresc tuturor SARBATORI FERICITE SI UN AN NOU FERICIT! Va sarut cu drag Dana

Publicitate

loading...

#2096 2010-12-16 19:59:44

mihaela_358
New member
Inregistrat: 2008-07-24

buna,
am si eu raspunsul unui test papanicolau pe care nu il pot descifra...
medicul a zis ca deocamdata este bine si nu am nevoie de alte analize sau tratament...
rezultatul suna cam asa:cII, flora polimorfa, frecvent leurectre???, usoare descanicse???pe toate steatenile??? celulare scuamoase???, rare lustoate????
imi pare rau ca nu inteleg ce scrie, dar poate va pricepeti cat de cat sa descifrati ce a vrut sa scrie medicul...
multumesc anticipat pt intelegere.

#2097 2010-12-29 19:31:27

crocodilutza
Membru
Inregistrat: 2010-12-29

Buna
Ma poate ajuta si pe mine cineva? Am primit azi rezultatul testului papanicolau si ma ingrijoreaza si nu pot ajunge la doctor decat dupa sarbatori:
Celule Scuamoase Atipice care nu pot exclude o leziune intraepiteliana de grad inalt-ASC-H:  X
Descriere citologica
CELULE SCUAMOASE INTERMEDIARE, SUPERFICIALE, METAPLAZIATE IMATURE ATIPICE, GRANULOCITE. mi-a mai iesit si :
Ureaplasma urealyticum     Pozitiv >=104UFC/prel.
Va rog daca ma puteti ajuta
multumesc.

#2098 2011-01-02 18:26:24

lenia
New member
Inregistrat: 2008-09-24

La multi ani ,Doctoressa !imi cer scuze daca insist ,dar in mesajul trecut am omis sa imi scriu rezultatul papanicolaului am nevoie de un sfat,pt ca doctorul la care am fost mi-a recomandat testul HPV si trebuie sa ma duc sa il fac .sunt speriata pt ca nu mi-a explicat mare lucru despre motivul pt care trebuie sa-l fac si daca am ceva grav..asa ca voi lasa mai jos rezultatul asteptand cu nerebdare raspansul tau.Multumesc !

Frotiu satisfacator pentru interpretare;sunt prezente celule din zona endocervicala/de transforamare.
Frotiu cervico-vaginal negativ pentru o leziune intaepiteliala sau maligna,cu modificari celulare reactive asociate cu inflamatie,cu frecvente celule superficiale si intermediare in grupuri si izolate ,cu hipertrofie nucleara,cu normocromazie si binucleeri;relativ frecvente celule parabazale si bazale izolate;frecvente celule glandulare endocervicale grupate;rare grupuri de celule metapiaziate scuamos,tipic;PMN Frecvent;histiocite rare;flora vaginala frecventa;citoliza abundenta.
Recomandare:
Repetarea frotiul cervico-vaginal la 3 luni dupa tratament
apoi mi-a recomandat colposcopia,am facut-o si fara prea multe explicatii mi-a recomandat testul hpv:(

#2099 2011-01-03 22:42:30

loredanaelena
Membru
Inregistrat: 2011-01-03

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati sa interpretez rezultatele la Papicolau si secretia vaginala, abia saptamana viitoare ajung la medic si as dori sa stiu daca e ok:

Examen citologic Babes-Papanicolau:

calitatea frotiului este satisfacatoare pentru intrepretare
frotiul comporta celule malpighine superficiale si intermediare fara anomalii nucleare
sunt prezente celule cilindrice endocervicale si metaplazice normale, numeroase hematii

concluzie: frotiu negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna

Examen bacteriologic secretie vaginala:

celule epiteliale pavimentoase superficiale frecvente izolate si in placarde

celule epiteliale pavimentoase intermediare frecvente izolate si in placarde
leucocite polimorfonucleare rare
flora microbiana moderata
floria microbiana tip: coci gram pozitiv, bacili gram pozitiv (dordelein)
diplococi absenti
candida absenta
trichomonas vaginals absent

Multumesc,

#2100 2011-01-04 21:03:39

gina costache
Membru
Inregistrat: 2011-01-04

buna seara.
rezultatul la examenul papanicolau
-celule endocervicale:prezente
-peste 75% din frotiu acoperit de hematii
-negativ pentru leziuni intraepiteliale si maligne
-clasa 2
nu stiu sa interpretez
multumesc anticipat.

#2101 2011-01-04 21:24:25

gina costache
Membru
Inregistrat: 2011-01-04

buna seara
examen microscopic al secretiei vaginale
rezultat:
CES:frecvente,PMN:rare
FM:rara polimorfa,levuri:absente
-trichomonas vaginalis si neisseria  absente
va rog frumos sa ma ajutati sa interpretez rezultatul
multumesc anticipat

#2102 2011-01-05 13:09:21

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

tdani a scris:

tdani a scris:

doctoressa a scris:

draga mea, eu una nu sunt deloc impacata cu tratamentele naturiste(sau asa-zis naturiste) intrucit nimeni nu vorbeste nicaieri despre posibilele lor efecte adverse(insa eu vad adesea ca acestea exista)...
ma bucur sa aflu ca Pap-ul a iesit bine(inflamatia nu pune probleme serioase)...
ma bucur mereu sa stiu ca treci pe aici si sa am vesti de la tine...sanatate multa iti doresc si numai bine

Multumesc mult doctoressa, imi este de un real folos sa vorbim din cand in cand dar stiu ca esti ocupata si nu te deranjez. Voi mai veni si iti voi scrie cum ma simt.
Te sarut si iti doresc o zi buna!

Buna doctoressa,
Am promis ca voi reveni dupa ce termin tratamentul cu antibiotic si dupa ce voi reface pap-ul. Am refacut pap-ul si iar a iesit inflamatie asa ca a trebuit sa refac examenul de secretie la care de data asta este Candida, in conditiile in care pe timpul tratamentului cu gentamicina am luat si protectie pentru candida. Ma bucur totusi ca nu a iesit modificare de celule.
Sa auzim doar de bine, multa sanatate si fiindca suntem in pragul sarbatorilor va voresc tuturor SARBATORI FERICITE SI UN AN NOU FERICIT! Va sarut cu drag Dana

sunt vesti bune, ma bucur mult tdani. Un an nou minunat iti doresc si tie.

mihaela_358 intr-adevar e bine

crocodilutza e putin ingrijorator insa e limpede ca e nevoie sa tratezi intii infectia si apoi sa repeti testul, el e foarte probabil sa arate complet diferit atunci. deci nu te speria de pe acum

lenia mie una nu imi reiese nevoia testului hpv insa evident nu pot comenta prea mult asupra deciziei medicului tau, intrucit el are mai multe date decit am eu. Poti merge insa oricind, cu toate analizele in mina, la un alt medic sa ceri o a doua parere...la cabinet nu pe internet

loredanaelena pare ok. Desigur, asa cum am mai spus, se interpreteaza in context clinic

gina costache in afara de faptul ca e evident vorba de o singerare in rest e ok. Ce e cu singerarea vei elucida tu impreuna cu medicul tau curant

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#2103 2011-01-07 23:59:54

Alesssia22
New member
Inregistrat: 2008-05-12

Buna, azi am primit rezultatul de la Papanicolau si suna cam asa : satisfacator pt. evaluare, celule endocervicale prezente ( ce sunt ??? e de rau?? ), cocobacili nespecifici ( va rog, daca stie cineva sa-mi zica, ce sunt... ce infectie e asta...etc. ), clasa babes-papanicolau: 2. Sper sa imi raspunda si mie cineva pt. ca sunt cam nelamurita...o sa ajung si la doctor, dar pana atunci poate gasesc niste raspunsuri pe acest forum. Va multumesc

Ultima oara a fost editat de Alesssia22 (2011-01-08 17:40:32)

#2104 2011-01-08 01:23:11

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

celulele endocervicale (celule din col, deci normale smile ) prezente asigura succesul recoltarii probei pentru testul papanicolau. daca ti-ar fi iesit "celule endocervicale absente" ar fi insemnat ca doctorita care ti-a facut recoltarea a fost neindemanatica (si ti-ar fi aparut "nesatisfacator pentru evaluare" pe foaia cu rezultatul).
cocobacili apar la foarte multe femei, doar in caz de ai fi avut cocobacili gram negativi impreuna cu leucocite frecvente ar fi putut insemna vreo vaginita.
cred ca esti ok, clasa 2 o au majoritatea femeilor active sexual.

Ultima oara a fost editat de orangina123 (2011-01-08 01:26:13)

#2105 2011-01-08 17:39:42

Alesssia22
New member
Inregistrat: 2008-05-12

Mltumesc pt. raspuns smile.

#2106 2011-01-13 12:09:53

krinaa
Membru
Inregistrat: 2010-12-24

ma poate ajuta si pe mine cineva cu interpretarea rezultatului Papanicolau si secretiei?
Citodiagn. secretii baginale: epitelii superficiale si intermediare ++
                                          PMN ++
                                          levuri +
                                          absent trichomonas vaginalis
                                          flora microbiana polimorfa

Citodiag. Papanicolau: frotiu satisfacator
                                 modificari reactive: inflamatie
                                 NILM (negativ pt leziuni intraepiteliale sau malignitate)
                                 frotiu papanicolau tip II
                                 recomandare: control dupa un an
Multumesc!

#2107 2011-01-13 12:14:37

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

o usoara candidoza(probabil)...atit

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#2108 2011-01-14 14:12:45

ramontza
New member
Inregistrat: 2010-03-10

Salut fetelor.As avea nevoie si eu de unele lamuriri la testul PAP.Mi-a iesit asa:
-celule epiteliale scuamoase,superficiale,intermediare cu modificari reactive inflamatorii.
-componenta endocervicala de aspect normal.
-fond iritativ cu numeroase frambocite? ventrofile?(daca am inteles corect),mai rare histrocite?
-flora bacteriana bacilara?.polimorfa
-rare de E coli

Diagnostic :NILM-aspect inflamator

Multumesc.

#2109 2011-01-14 16:01:18

Alexandra Lapus
New member
Inregistrat: 2007-09-14

am o nelamurire...daca ma puteti ajuta. am 26 de ani, fara antecedente patologice, si mi-am efectuat un test papanicolau si un examen bacteriologic (de rutina, intrucat il repet anual). rezultatul l-am primit telefonic, intrucat mi-am schimbat domiciliul. pe scurt, ar fi cam asa: candida si haemophillus(bacteriologie) si frotiu puternic inflamator. am primit tratament in consecinta si voi repeta peste doua luni examinarea. mentionez ca era perioada premenstruala(circa 2 zile inainte) cu minima sangerare. intrebarea mea este aceasta: este papanicolau 2 sau poate fi si 3???? mi s-a recomandat macmirror tablete(si partenerului) si ovule, ulterior cerviron supp. sa imi fac griji sau nu? (smile deja mi-am facut intrucat eram obisnuita cu rezultate normale, sau aproape normale). influenteaza in vreun fel faptul ca eram in perioada premenstruala, cu minima sangerare(pe care am observat-o si eu in seara precedenta examinarii)? stiu...trebuie efectuat la 10 zile postmenstrual, dar acum, asta este... sunt nulipara si iau triregol. cu drag si multe multumiri in avans

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.