Examenul papanicolau-113
- alinaxxx
- Membru
- Inregistrat: 2011-02-01
Re: examenul papanicolau
Buna ziua. Sunt noua pe forum si v-as ruga daca ma puteti sa ma ajutati. As dori si eu o interpretare a testului papanicolau. Aveam niste scurgeri vaginale albicioase, cremoase si o vegetatie externa de la partenerul meu si mi-am facut un papanicolau sa vad daca m-am infectat cu HPV. M-am tratat cu condiline pt vegetatie, insa secretiile nu mi-au trecut.
Lama recoltata: exocol, endocol Frotiu clasic: satisfacator, fara infectii , cu modificari reactive specifice inflamatiei, negativ HpV. Tratament: cercugid, imunostim
acum am mers din nou la un control, nu mi-a facut examen de secretie vaginala, bacteriologic. Mi-a spus ca am vaginita si mi-a dat din nou tratament cu cervugid si septovag pt spalaturi interne si tot nu mi-a trecut. Nici nu stiu ce fel de vaginita e, bacteriana, fungica, nespecifica. Imi puteti spune ce inseamna frotiu satisfacator..?? sau cum as putea interpreta testul?
Mentionez ca am avut o cauterizare, am cicatricea dar mi-a zis k nu are valori patologice. Iar examenul de secretie de anul trecut: celule epiteliale, frecvente leucocite. coci/lupta/bacili, B.Doderlein, asta am inteles ca e flora vaginala deranjata. multumesc anticipat
Ultima oara a fost editat de alinaxxx (2011-02-01 20:04:20)
- yoyolina
- Moderator
- Inregistrat: 2007-09-04
Frotiu satisfacator = proba viabila pt testare. Ar fi trebuit sa ceri o antibiograma / antifungigrama pt secretie, nu sa iti dea tratament asa dupa "inspiratie"
daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.
- alinaxxx
- Membru
- Inregistrat: 2011-02-01
dar modificari reactive specifice inflamatiei ce ar insemna? are legatura cu flora vaginala? sau scurgerile pe care le am?
- ioana11
- Membru
- Inregistrat: 2011-01-31
buna ziua doctoressa,am nevoie de un raspuns la rezultatele analizelor pe care le-am postat ceva mai sus! as vrea tare mult sa ma ajuti! mai adaug ca am o cervicita cronica si medicul mi-a spus ca exista putine sanse de vindecare pe calea tratamentelor cu ovule si s-ar putea sa fie nevoie de conizatie! sau in cel mai bun caz de o tinere sub observatie a ranii prin examene perodice si...nu mai stiu ce! ce ar trebui sa fac in aceasta situatie? ce ma sfatuiesti? iar daca e nevoie de conizatie, care sunt avantajele si dezavantajele? astept cu nerabdare raspunsul si mutumesc anticipat.
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
nu e nevoie nici de conizatie, nici de cauterizare si nu ai rana. cel putin asta rezulta din testul papanicolau.
- anndreiutzaca
- Sr. member
- De la: far..far away
- Inregistrat: 2009-08-13
Buna, Rezultatul Papanicolau :Frotiu satisfacator,moderat inflamator,aspect progesteronic,NILM. Secretie : Flora microbiana saraca,cocobacilara polimorfa Gram pozitiva.
Mi-a zis k este o infectie,nu foarte grava..
Dr mi-a dat tratament cu Klion ovule (10-12 zile),Fasigyn sau Metronizadol,si Macmiror alui meu..Voi ce ziceti?
ma ajutati si pe mine,va rog?
Ultima oara a fost editat de anndreiutzaca (2011-02-03 11:48:34)
Mami de Iustinel Toti copiii sunt minunati atunci când sunt iubiti ! "Părinții nu sunt altceva decât nişte copii mari până când copii lor îi târăsc în maturitate (de obicei cu multă agitație şi cu multe țipete)." Stephen Covey
- Cammie
- New member
- Inregistrat: 2010-07-29
Buna ziua! Am mai scris pe acest forum in vara, cand am avut o micoza, din pacate revin tot cu probleme. Acum sunt insarcinata, am 18 saptamani. Se pare ca micoza a revenit. I-am spus medicului care imi monitorizeaza sarcina ca am o scurgere, m-a intrebat daca este albuie si a spus ca e micoza. Mi-a dat tratament fara a lua vreo secretie. I-am spus ca am mai avut problema si in vara si ca am acasa Lomexim crema. Mi-a scris o reteta cu Lomexim ovule 2, 1/5 zile. A spus ca ar fi bine sa ia ceva si sotul. Din pacate, in timp ce scria reteta, am venit cu alte intrebari legate de sarcina, iar subiectul micoza a ramas in aer. Intrebarile mele ar fi: 1. Intre cele 2 ovule sa mai pun si crema sau sunt suficiente? 2. Sotul trebuie sa ia ceva? Pe reteta n-a mai scris nimic altceva, dar poate s-a gandit ca e suficienta crema ce o am.
19 DPN: 2 iulie 2011
- h.isabel
- Membru
- Inregistrat: 2011-02-02
Hello ! Acum 3 luni mi-am facut un Papanicolau si am primit urmatorul rezultat : Frotiu intens inflamator, fara endocervicale; Inflamatie : Candida albicans, flora bacteriana bogata(bacili-infectie bacteriana?) Nu prea inteleg de ce lipsesc endocervicalele Am facut tratamentul acum 3 luni iar vineri merg sa-l repet. Vineri o sa am 10zile de la prima zi de menstruatie. Este perioada optima pt. recoltare? Multumesc !
- lenia
- New member
- Inregistrat: 2008-09-24
buna doctoressa,buna fetelor!revin cu vesti :Dla sfatul doctoressei am consultat o doctorita care a descoperit ca am o bubita pe care medicul anterior nu o gasise nici la control ,nici la testul papanicolau in schimb aceasta l-a descoperit din prima..mi-a recomandat o criocauterizarea pe care am facut-o imediat... inca sunt in perioada in care se scurge lichidul respectiv, dar nu mai am mult si incep tratamentul cu ovule si crema pe care mi l-a recomandat..sper sa treaca si sa fie bine ,peste 6 luni treb sa ma duc sa refac testul sa vada daca a mai aparut,eu sper sa dispara de tot..hihihi
Doctorita mi-a zis sa evit sa fac efort sau sport..problema e ca mai uit si ridic lucruri prin casa ,dar nimic exagerat. poate fi vreo problema asta ca ma uit si ridic din greseala??a si frigul poate fi vreo problema,pt ca in perioada asta e f frig si mai ma iau durerire de burta..
Multumesc ,astept raspuns!
Ultima oara a fost editat de lenia (2011-02-02 23:31:18)
- anca90
- Platinum member
h.isabel a scris:Nu prea inteleg de ce lipsesc endocervicalele Am facut tratamentul acum 3 luni iar vineri merg sa-l repet. Vineri o sa am 10zile de la prima zi de menstruatie. Este perioada optima pt. recoltare?
da, e buna perioada. poate nu a fost bine recoltat prima data
- anndreiutzaca
- Sr. member
anndreiutzaca a scris:Buna, Rezultatul Papanicolau :Frotiu satisfacator,moderat inflamator,aspect progesteronic,NILM. Secretie : Flora microbiana saraca,cocobacilara polimorfa Gram pozitiva.
Mi-a zis k este o infectie,nu foarte grava..
Dr mi-a dat tratament cu Klion ovule (10-12 zile),Fasigyn sau Metronizadol,si Macmiror alui meu..Voi ce ziceti?
ma ajutati si pe mine,va rog?
Mami de Iustinel Toti copiii sunt minunati atunci când sunt iubiti ! "Părinții nu sunt altceva decât nişte copii mari până când copii lor îi târăsc în maturitate (de obicei cu multă agitație şi cu multe țipete)." Stephen Covey
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
andreiutza, eu nu ma lamuresc exact despre ce e vorba... nu stiu ce sunt cocobacilii aia, poate ar fi trebuit sa faci o cultura de ce tu ai primit tratament pentru trichomonas / gardnerella si prietenul tau pentru candida (btw, ce e macmiror ala, unguent ?)... iar ma depaseste, de-aia nu ti-am raspuns ieri poate altcineva sa priceapa mai bine
- anndreiutzaca
- Sr. member
http://www.efarma.ro/products.php?id=863
asta e (scz daca nu am voie sa pun link-uri..)l-am mai folosit (al meu crema,eu ovulele) cand am avut infectie urinara.. nu mi-a mai dat de facut nici o analiza, si in plus m-a mai chemat la control peste un an.." sau daca vei mai avea probleme".. mi-a zis k e o infectie ,nimic grava,k majoritatea fetelor tinere o fac..la secretie mi-a iesit negativ si trichomonas / gardnerella..
frotiu satisfacator moderat inflamator ce e?
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
asta inseamna, o inflamatie usoara... dar nu mi-e clar cu ce
- h.isabel
- Membru
- Inregistrat: 2011-02-02
anca90 a scris:h.isabel a scris:Nu prea inteleg de ce lipsesc endocervicalele Am facut tratamentul acum 3 luni iar vineri merg sa-l repet. Vineri o sa am 10zile de la prima zi de menstruatie. Este perioada optima pt. recoltare?
da, e buna perioada. poate nu a fost bine recoltat prima data
Multumesc Anca ! Am emotii...daca nu reuseste nici de data asta nu stiu ce sa mai fac De un an tot incerc sa aflu un rezultat si intervine cate ceva...ba ca nu-i perioada optima, ba ca am infectie sau mai stiu eu ce...
- C.Roxana88
- New member
- Inregistrat: 2011-02-08
- Aylinaa
- New member
- Inregistrat: 2010-03-04
Buna, Mi-a iesit rezultatul PAP, frotiu satisfacator cu urmatoarele limite: - frecvente PMN, citoliza marcata, infectie: cocobacili (nimic altceva), care sugereaza inflamatie. Nimic altceva nu este bifat pe foaia de analiza (nici candida, nici gardnerella, nici herpes, nici ASCUS, nimic). Rezultat: clasa II, cu indicatie de repetare dupa tratament. Ce inseamna asta? Ca abia pe 1 martie am programare la medic...
Viata e grea pentru cei care o iau in serios, dar este un dezastru pentru cei care se lasa in voia ei!
- elenalaura_ro
- New member
- De la: Timisoara
- Inregistrat: 2010-09-09
Buna va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine cu o interpretare, am mai scris o data pe acest forum dar n-am primit nici un raspuns...
celule superficiale xxx celule intermediare xxx celule parabazale x
granulocite x histocite/ macrofage (X)
micrococi xxx candida albicans xx
Pap CII, Flora FIII, Munchen II, Bethesda Frontiu Reactiv;
Concluzii: prob. inflamator
Mi s-a dat 3 pastile canesten, precizez ca am o rana pe col, de marimea unei monede de 50 de bani. Va multumesc.
Ultima oara a fost editat de elenalaura_ro (2011-02-15 01:27:21)
- anca90
- Platinum member
cele 3 pastile de canesten sunt tot tratamentul pe care l-ai primit? ai candida, dar ai si micrococi pt care ar trebui antibiotic. tratament cu ovule nu ai primit? la papanicolau nu apare ca ai avea rana, doar o inflamatie.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|