homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Examenul papanicolau-114

#2148 2011-02-15 11:49:43

elenalaura_ro
New member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2010-09-09

Re: examenul papanicolau

Nu am primit ovule, dar am cumparat si unguentul de la canesten pe care l-am folosit cam 1-2 saptamani. La consultatie mi-a vazut rana, dar mi-a zis ca nu trebuie sa o cauterizam urgent, pentru ca arata ok. numai sa nu raman insarcinata.

si e al treilea doctor ginecolog care imi zice ca am rana...
am sau nu am rana? va rog help...

Ultima oara a fost editat de elenalaura_ro (2011-02-15 11:51:35)

#2149 2011-02-15 12:13:59

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

la papanicolau nu a iesit rana. acum, daca 3 doctori au vazut-o, inseamna ca o fi ceva. poate nu s-a recoltat din zona cu rana... asta e singurul examen papanicolau pe care l-ai facut? e ciudat ca ti-a dat tratament pt candida si nimic pt micrococii aceia, care probabil au produs inflamatia si rana...

#2150 2011-02-15 17:10:04

elenalaura_ro
New member

penultimul ex l-am facut in sept- oct si mi-a iesit asa:

celule superficiale ++
celule intermediare +++
metaplazie scuamoasa +
celule endocervicale ++
granulocite +
histocite/ macrofage +
bacilii doderlein ++
citoliza +
coci+

clasificare bethesda - negativ pt. leziuni intraepiteliate sau malignitale
clasificare papanicolau- c II citologie atipica, dar neevidenta pentru malignitate: proces inflamator

l-am facut la alt cabinet, unde mi s-a recomandat cauterizare imediat (pt ca rana mea e mare) si mi-a dat niste ovule cervugid si pastilute roz (retard...)

nu stiu ce sa mai cred...
acum mi s-a dat (ieri 14 feb) pastile ac yaz pt ca am un chist pe ovarul stang, care a aparut si la eco din ian. trebuie sa merg dupa doua luni, pt eco si lama, daca lama iese ok, ma programeaza la cauterizare.

Ultima oara a fost editat de elenalaura_ro (2011-02-15 17:11:51)

#2151 2011-02-15 17:28:07

anca90
Platinum member

ambele teste sunt de clasa II si indica o inflamatie, nu o rana. colposcopie ai facut? daca nu, te sfatuiesc sa faci, inainte de cauterizare.

cat e de mare chistul de pe ovar? in ce perioada a ciclului ai facut ecografia? pt cat timp ti-a spus sa iei yaz?

iar asta e chiar aiurea: "daca lama iese ok, ma programeaza la cauterizare". de ce sa te cauterizeze, daca rezultatul e bun??!

Ultima oara a fost editat de anca90 (2011-02-15 17:29:10)

#2152 2011-02-15 18:00:37

elenalaura_ro
New member

Cand am fost in ian. la consultatie, m-a dat cu o chestie maro ca sa vada mai bine rana. Atunci mi-a zis ca arata ok, dar ar trebui sa o cauterizez, mai ales daca vreau sa fac copii. Mi-a mai zis si de chist (care e umplut cu sange, daca am inteles bine..., ca are 2.5 cm), si sa vin dupa urmatoarea menstruatie, pt. a face alt eco.

Ieri la eco, chistuletul era inca acolo, mi-a dat yaz, pt doua luni (dar mi-a zis ca nu crede ca va trece asa, dar putem incerca).

Eu n-am mai luat niciodata ac, sper sa n-am probleme. Si stiam ca, chiar daca lama iese ok, trebuie sa faci cauterizare, ca nu e bine sa o lasi asa...

Nu inteleg de unde atatea probleme, am avut doar 1 partener si de fiecare data folosim prezervativul si nici nu am folosit ob-uri.
O sa-mi fac cu siguranta o colposcopie inainte de cauterizare.

Sincer eu nu mai inteleg trebuie sa fac cauterizarea sau nu??? Vreau sa se termine o data si sa ma stiu sanatoasa, pt ca la anu as vrea sa fac un bebe!

Anca iti multumesc din suflet pentru toate raspunsurile!!!

Ultima oara a fost editat de elenalaura_ro (2011-02-15 18:06:04)

Publicitate

loading...

#2153 2011-02-16 10:50:28

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

anca90 a scris:

ambele teste sunt de clasa II si indica o inflamatie, nu o rana. colposcopie ai facut? daca nu, te sfatuiesc sa faci, inainte de cauterizare.

cat e de mare chistul de pe ovar? in ce perioada a ciclului ai facut ecografia? pt cat timp ti-a spus sa iei yaz?

iar asta e chiar aiurea: "daca lama iese ok, ma programeaza la cauterizare". de ce sa te cauterizeze, daca rezultatul e bun??!

anca, e normal sa o cauterizeze doar daca lama iese ok! nu se face interventie cita vreme e o infectie activa acolo!

elenalaura_ro foarte probabil ca trebuie sa faci cauterizarea. E bine sa ai tot timpul in minte faptul ca fetele de aici, oricit ar fi de bine intentionate, in marea lor majoritate nu sunt medici...asa ca primeaza parerea medicului care te-a consultat(si atita vreme cit au fost 3 care au diagnosticat rana, ea evident exista!) Faptul ca ai doar un singur partener si ca te-ai ferit de sarcina cu prezervativ nu te fereste de aparitia ranilor pe col si nici de dereglarile de flora vaginala...te fereste doar de bolile cu transmitere sexuala.
daca pe ovar e un chist hemoragic, pe care medicul l-a gasit tot acolo si in luna urmatoare, tratamentul cu contraceptive e exact cea mai buna solutie...asadar eu chiar nu vad nici o problema nicaieri

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#2154 2011-02-16 16:35:56

anca90
Platinum member

doctoressa, vrei sa spui ca dintr-o dereglare a florei vaginale poti face rana? va

elena, posibil sa fi facut deja colposcopia cand zici ca te-a "dat cu o chestie maro". oricum, nu strica inca una, la un medic bun. mi-e imposibil sa cred ca cineva care nu a facut sex decat cu prezervativ si nu a folosit ob-uri poate dezvolta rana pe col.

#2155 2011-02-16 17:22:25

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

da Anca, se poate, daca nu este tratata.

#2156 2011-02-16 17:41:16

anca90
Platinum member

cesafac nu stiam
deci poti fi vrigina si sa ai rana pe col  hmm

#2157 2011-02-16 19:28:44

elenalaura_ro
New member

Va multumesc mult pt. mesajele voastre.
Multumesc doctoressa:)

Se pare ca sunt foarte ghinionista, daca rana s-a facut din cauza unei infectii netratate...
Eu mi-am inceput viata sexuala la 21 de ani, nu am fost la nici un ginecolog pana la varsta aceea, nu m-am gandit ca as putea sa am ceva grav sau ceva care sa duca la asa ceva...

Sper sa trec cu bine peste toate astea. Sanatate la toate!smile

#2158 2011-02-16 20:10:26

ana2706
Membru
Inregistrat: 2011-02-16

Buna seara,

Am primit si eu rezultatl la papanicolau si abia peste 2 saptamani sunt programata la interpretarea lui. Asa ca daca puteti sa ma ajutati sa-mi spuneti va rog daca sunt motive de ingrijorare avand in vedere ca eu si sotul meu ne dorim un bebe, dar am zis mai intai sa facem paptestul sa fim in regula.

Rezultatul este urmatorul:

SISTEM BETHESDA 2001/FROTIU CONVENTIONAL:
Satisfacator pentru evaluare DA celule endocervicale DA
I.Negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna? DA
Organisme:
Trichomonas vaginalis NU, Candida NU, Cocobacili NU, Gardnerella NU, Actinomicete NU, Virus herpes simplex NU, Altele Flora microbiana SAPROFITA
Alte modificari nonneoplazice: Modificari celulare reactive asociate cu: inflamatia DA, DIU NU, Iradiere/chimioterapie NU, Celule glandulare post histerectomie NU, Atrofie NU
II.Altele:
Celule endometriale la femei peste 40 ani? NU
III.Anomalii ale celulelor epiteliale? NU
Cel. scuamoase:
- Celule Scuamoase Atipice de Semnificatie Nedeterminata - ASC-US NU
- Celule Scuamoase Atipice care nu pot exclude o leziune intraepiteliala de grad �nalt - ASC-H NU
- Leziune Intraepiteliala Scuamoasa de Grad Scazut - LGSIL NU - cu atipii HPV NU
- Leziune Intraepiteliala Scuamoasa de Grad �nalt - HGSIL NU- cu suspiciune de invazie NU
- Carcinom cu celule scuamoase NU
Cel. glandulare:
- Cel. Glandulare Atipice(AGC) endocervicale NU,endometriale NU, glandulare fara alta specificatie(AGCNOS) NU
- Cel. Glandulare Atipice �n favoarea unei neoplazii - endocervicale NU, glandulare NU
- Adenocarcinomul endocervical in situ (AIS) NU
- Adenocarcinomul endocervical NU, endometrial NU, extrauterin NU, fara alta specificatie NU.

IV.Alte neoplasme NU
V.Recomandari:.
O noua prelevare DA,De urmarit evolutia:citologica NU, colposcopica NU, biopsie urgenta NU, examen bacteriologic NU.

Descriere citologica: MODERAT fond inflamator acut. Alterari celulare de natura inflamatorie.
Flora microbiana SAPROFITA

Concluzie: Frotiu de tip inflamator.
N.L.: Se recomanda repetarea dupa tratament ANTIINFLAMATOR

Multumesc mult!

#2159 2011-02-17 10:12:27

anca90
Platinum member

ai o inflamatie pt care vei primi tratament de la doctor.

elena, multa sanatate si tie si sa ne tii te rog la curent.

#2160 2011-02-17 10:19:42

ana2706
Membru
Inregistrat: 2011-02-16

anca90 a scris:

ai o inflamatie pt care vei primi tratament de la doctor.

elena, multa sanatate si tie si sa ne tii te rog la curent.

Mutumesc Anca pentru raspuns smile

Acelasi lucru mi-a iesit si la ultimul test facut, dar atunci mi-a zis dr. ca nu sunt motive de ingrijorare si nu am primit niciun tratament nustiu ....de asta am si repetat testul dar acum la alt dr.Sper sa nu fie nimic grav si sa se rezolve, abia astept sa merg pe 3martie, va tin la curent wink

#2161 2011-02-17 11:20:59

anca90
Platinum member

trebuie tratata inflamatia aceea, nu e bine sa o lasi asa. ft bine ca ai mers la alt doctor; sa speram ca acesta e mai cu capul pe umeri smile.

#2162 2011-02-17 19:19:56

anat
Membru
Inregistrat: 2011-02-17

Buna seara.V-as ruga sa-mi interpretati rezultatul la papanicolau:
F1F2 -frotiuri bogat celulare cu placarde CEPS + CEPi, nuclei liberi, frecvente PMN lizate, Gardnerella prezent, hife Candida, flora cocobacilara
Frotiu tip II pap: C+;GU +
F3 idem F2 + rare celule parabazale cu nuclei excentric, abundente PMN integre, celule cu citoliza, detritus celular
Frotiu tip II PAP; C+;GU+
Multumesc

#2163 2011-02-18 09:59:59

anca90
Platinum member

gardnerella, candida, cocobacili... nu e ceva grav, dar e o infectie ce trebuie tratata.

#2164 2011-02-20 00:12:01

buburuza99
Membru
Inregistrat: 2011-02-09

Buna,

Am facut un test papnicolau si scrie asa:

FSV-EXOCOL: celule superficiale si intermediare, polimorfonucleare +++, rare histiocite, citoliza +, parakeratoza+, hiperkeratoza+, parabazale de remaniere +/- imature, aspect metabolic activ. nuclei mariti de volum pe CI. flora bacteriana bacilara.

Endocol: fond fibrino-mucoid, polimorfonucleare++, hematii+. celule endocervicale aspect normal fiziologic. nuclei mariti de volum pe CI. rare parabazale de remaniere imature, hiperactive.

interpretare: negativ, fara leziuni intraepiteliale si/sau de malignitate. modificari reactive non-neoplazice asociate cu inflamatie.

la analiza secretiei a iesit ca am streptococ alfa prim hemolitic grup b.

Puteti sa ma ajutati sa inteleg cat e de grav? Inainte (acum 6 luni mi-a iesit ASCUS). S-a inrautatit mult situatia? E nevoie de ERAD? Va rog mult sa imi raspundeti daca ati intalnit astfel de rezultate pana acum. Multumesc anticipat!

#2165 2011-02-21 09:44:13

anca90
Platinum member

ai doar o infamaltie; nu a iesit rana, deci nu e nevoie de erad. tb tratata inflamatia.

#2166 2011-02-25 13:36:22

psn
Membru
Inregistrat: 2011-02-25

buna ziua! va rog frumos, ma puteti ajuta si pe mine sa interpretez rezultatul unui PAP? nu am nici eu trecuta vreo clasa la rezultat, dar diagnosticul trecut pe buletin este urmatorul:
interpretarea frotiului actual: negativ, fara leziuni intraepiteliale sau de malignitate. modificari reactive non-neoplazice asociate cu inflamatie/regenerare.
calitatea frotiului: satisfacatoare, celule endocervicale prezente.
fsv+exocol: frecvente placarde de celule scuamoase superficiale cu nuclei picnotici. relativ frecv celule scuamoase intermediare cu nuclei modif reactiv de volum. rare celule de metaplazie scuamoasa. polimorfonucleare foarte frecvente.
flora: lactobacili.
endocol: fond fibrino-mucoid. celule epiteliale endocervicale de aspect normal. polimorfonucleare foarte frecvente.
rezultat final: TBS - inflamator, regenerativ.

as fi tare recunoscatoare pt orice raspuns din parte dvs!
multumesc anticipat!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.