Examenul papanicolau-112
- Melita
- Hero member
- Inregistrat: 2011-01-07
Re: examenul papanicolau
Am fost astazi pt prima data la un consult ginecologic si mi-am facut buletinul de examen citobacteriologic. Nu inteleg nimic de pe el decat ca am o eroziune extinsa PB+B cu aspect inflamator si ca valoarea diagnostica a frotiului este satisfacatoare. In rest mai am niste plusuri pe la niste celule dar nu reusesc deloc sa descifrez ce scrie. In final mi-a spus ca am rana pe col si mi-a dat un tratament cu cervugid, dupa care mi-a recomandat din nou un control dupa ce il termin. O parere despre asta???
”Cata bucurie vi s-ar asterne pe chip, daca v-ati demachia de rautati si invidii...” (Mihaela Radulescu Schwartzenberg)
- jeannie
- Addicted member
- Inregistrat: 2010-07-13
Ti-am scris la off parerea mea. Oricum, pe mine una ma depaseste expresia "eroziune PB+B". Daca ai putea sa scanezi buletinul si sa il afisezi aici, poate descifreaza cineva scrisul ala urat de doctor; nici eu nu inteleg nimic din ce-mi scrie doctora mea.
Ultima oara a fost editat de orangina123 (2011-01-15 15:31:39)
- Melita
- Hero member
Am facut o poza, dar cum o adaug?
”Cata bucurie vi s-ar asterne pe chip, daca v-ati demachia de rautati si invidii...” (Mihaela Radulescu Schwartzenberg)
- jeannie
- Addicted member
- Inregistrat: 2010-07-13
Cand scrii un mesaj si ai smiley-urile alea multe deasupra....deasupra de ele, ai un buton pe care scrie "IMG". Apesi pe el, cauti poza cu Browse, ti se incarca si iti da un cod. Tu copiezi codul acela si ii dai paste in mesaj.
- Melita
- Hero member
Asta e. Referitor la ce ai spus la celalalt topic, nu mi-a zis nimic altceva. Decat s-au mirat amandoua de nr de celule si mi-a zis de mica infectie. Am fost putin stresata de faptul cas nu mai fusesem niciodata intr-un astfel de loc si mai mult am ascultat decat sa intreb. Sunt si nervoasa pe mine ca am fost asa bleaga .
Ultima oara a fost editat de kæreste (2011-01-16 14:08:26)
- cristina_g
- Membru
- Inregistrat: 2011-01-16
Buna seara!
Doctoressa, te rog din suflet sa-mi intrepretezi si mie urmatorul buletin pap cand ai putin timp:
Din buletin voi reda doar ceea ce este bifat:
Satisfacator pentru evaluare-NU, celule edocervicale ABSENTE Negativ pentru leziune intaepiteliara sau maligna DA Organisme COCOBACILI Alte modifcari non neoplazice Modificari celulare reactive asociate cu INFLAMATIA Celule endometriale la femei peste 40 ani NU Anomalii ale celulelor epiteliale NU Alte neoplasme NU Recomandari: de urmatori evolutia citologic DA pentru Endocol Descriere citologica: frecvente celule intermediare,parabazale,metaplazice,fibrina,mucus Lipsesc celulele glandulare. Inflitrat leucocitar reprezentat bine. clasificare PAP II-NILM
Multumesc anticipat tare mult!!! VOi ajunge la doctorita abia saptamana viitoare (programarea) si sunt putin curioasa.
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
k?reste a scris:Am fost astazi pt prima data la un consult ginecologic si mi-am facut buletinul de examen citobacteriologic. Nu inteleg nimic de pe el decat ca am o eroziune extinsa PB+B cu aspect inflamator si ca valoarea diagnostica a frotiului este satisfacatoare. In rest mai am niste plusuri pe la niste celule dar nu reusesc deloc sa descifrez ce scrie. In final mi-a spus ca am rana pe col si mi-a dat un tratament cu cervugid, dupa care mi-a recomandat din nou un control dupa ce il termin. O parere despre asta???
ai mai postat intr-un loc treaba asta(ceea ce cred ca stii, contravine regulamentului forumului) si ti-am raspuns deja acolo. Nu ai de ce sa intri in panica si sa alergi pe net sa cauti diverse. Din pacate mi se deschide cam mic buletinul si nu prea vad sa il citesc, insa evident e vorba de o rana pe colo ce necesita tratament(pe care l-ai primit deja)
ramontza e o infectie, e nevoie de tratament. Mergi deci la medicul tau cu analiza
Alexandra Lapus daca infectia e serioasa, poate fi si III Papanicolau(asta neinsemnind insa altceva decit ca e o infectie serioasa ce se cere tratata). din experienta mea, haemophilus(care e gardnerella) nu trece cu macmiror si cervugid . faptul ca erai intreajma menstrei aduce singe pe rezultat...atit
cristina_g in discutie e o infectie insa dupa cum observi frotiul e considerat a fi nesatisfacator pentru evaluare, deci personal sunt de parere ca ar fi nimerit sa repeti analiza(eventual in alta parte, spre a fi sigura ca recoltarea se face corect)
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- ramontza
- New member
- Inregistrat: 2010-03-10
doctoressa a scris:k?reste a scris:Am fost astazi pt prima data la un consult ginecologic si mi-am facut buletinul de examen citobacteriologic. Nu inteleg nimic de pe el decat ca am o eroziune extinsa PB+B cu aspect inflamator si ca valoarea diagnostica a frotiului este satisfacatoare. In rest mai am niste plusuri pe la niste celule dar nu reusesc deloc sa descifrez ce scrie. In final mi-a spus ca am rana pe col si mi-a dat un tratament cu cervugid, dupa care mi-a recomandat din nou un control dupa ce il termin. O parere despre asta???
ai mai postat intr-un loc treaba asta(ceea ce cred ca stii, contravine regulamentului forumului) si ti-am raspuns deja acolo. Nu ai de ce sa intri in panica si sa alergi pe net sa cauti diverse. Din pacate mi se deschide cam mic buletinul si nu prea vad sa il citesc, insa evident e vorba de o rana pe colo ce necesita tratament(pe care l-ai primit deja)
ramontza e o infectie, e nevoie de tratament. Mergi deci la medicul tau cu analiza
Alexandra Lapus daca infectia e serioasa, poate fi si III Papanicolau(asta neinsemnind insa altceva decit ca e o infectie serioasa ce se cere tratata). din experienta mea, haemophilus(care e gardnerella) nu trece cu macmiror si cervugid . faptul ca erai intreajma menstrei aduce singe pe rezultat...atit
cristina_g in discutie e o infectie insa dupa cum observi frotiul e considerat a fi nesatisfacator pentru evaluare, deci personal sunt de parere ca ar fi nimerit sa repeti analiza(eventual in alta parte, spre a fi sigura ca recoltarea se face corect)
Multumesc pentru raspuns.
- Alexandra Lapus
- New member
- Inregistrat: 2007-09-14
doctoressa a scris:k?reste a scris:Am fost astazi pt prima data la un consult ginecologic si mi-am facut buletinul de examen citobacteriologic. Nu inteleg nimic de pe el decat ca am o eroziune extinsa PB+B cu aspect inflamator si ca valoarea diagnostica a frotiului este satisfacatoare. In rest mai am niste plusuri pe la niste celule dar nu reusesc deloc sa descifrez ce scrie. In final mi-a spus ca am rana pe col si mi-a dat un tratament cu cervugid, dupa care mi-a recomandat din nou un control dupa ce il termin. O parere despre asta???
doctoressa, multumesc mult. am aceasta problema cu gardnerella de mai mult timp... cca 2 ani si l-am tot tratat, dar a aparut iar si iar. si ce ar fi de preferat ca si tratament? metronidazol 3X1/zi, 7 zile? intreb, in cazul in care tot nu dispare, sa stiu ce am de facut. o sa mai revin, dupa terminarea celor doua luni de tratament si dupa ce refac examinarea. in afara de metronidazol, ce variante as mai avea? pana acum am luat doar macmiror tb si ovule. si candida, ca si gardnerella au reaparut de fiecare data. multumesc din tot sufletul
- AncaG
- New member
- Inregistrat: 2008-01-12
Buna doctoressa,
Ca toate de pe acest forum, am si eu nevoie de ajutorul tau. In luna decembrie mi-am facut papanicolau si secretie vaginala si mi-a iesit urmatorul rezultat: Papanicolau: *organisme: gardnerella *alte modificari nonneoplazice: modificari celulare reactive asociate cu: inflamatia si vaginoza Diagnostic citopatologic: aflux pronuntat moderat si gardnerella vaginalis prezenta negativ pt leziune intraepilateliala sau maligna
Secretie vaginala: Epitelii: frecvente Leococite: rare Coci: gram pozitiv Candida: prezent - spori si frecvente filamente Alte obs: frevente epitelii superficiale si intermediare etalate. Rare polimorfonucleare integre. Frecventi coci G + moderat detritus celulelor amorf.
O problema cu secretia si mirosul ciudat o aveam de cateva luni, dar am fost plecata din tara si nu am putut merge la medic. Doamna doctor a spus ca am o BTS si mi-a dat urmatorul tratament: * Tinizol tb VIII 500mg - 4 tablete la 7 zile -> si pentru partener la fel * Diflucan 50 ms tb III - 1 tb la 7 zile -> si pentru partener la fel *Tantum Rosa *Macromir complex ovule XII - 1ov/ zi *Flagyl ovule XII - 1 ov/zi
Am facut acest tratament in decembrie, nu mai aveam acea scurgere si parca ma simteam si mai bine. De o saptamana incoace, am secretia foarte branzoasa si mancarimi la nivelul labiilor. Am incercat sa ma dau local cu lomexin crema - nu a functionat, clotrimazol crema - nu a functionat, iar mancarimile sunt groaznice. Am ajuns astazi la doamna doctor, s-a uitat la secretie si mi-a zis ca nimic din ce am avut nu a trecut, iar ca acum am candida. Antibiotice nu am luat, iar doamna doctor a pus problema pe anticonceptionale(Marvelon), pe care am inceput sa le iau din ianuarie si mi-a spus sa renunt la ele. Acum mi-a dat sa iau urmatorul tratament: *Nizoral tb 20 - 2 tb/ zi -> la fel si pt partener *Tantum Rosa *Pimafucin ovule XII - 1 ov/ zi * Canesten crema - pentru mancarime (am observat la farmacie ca e tot clotrimazol si nu am cumparat, pt ca nu a avut nici un efect inainte)
Doctorita mi-a spus sa merg la ea la o saptamana dupa ce termin tratamentul sa vedem cum se prezinta secretia, apoi mai vedem. Rugamintea mea este sa imi spuneti daca sa ma apuc de acest tratament sau sa consult si alt medic. Pentru ca nu vreau sa dau iar banii pe tratament si sa nu aiba rezultat. Va multumesc
- juli28
- Membru
- Inregistrat: 2010-05-10
Buna dimineata, Am primit si eu rezultatul pentru secretia vaginala si papanicolau.Stiu ca nu sunt in regula, dar pana joia viitoare cand ma duc la dr. ginecolog as vrea si eu o parere de la voi.
1. Citodiagn. secretii vaginale FRECVENTE EPITELII SUPERFICIALE SI INTERMEDIARE. RARE PMN. ABSENTI BACILI DODERLEIN. FLORA POLIMORFA CU PREPONDERENTA COCOBACILILOR GRAM NEGATIV CU ASPECT SUGESTIV DE VAGINOZA BACTERIANA ("CLUE CELLS"). ABSENTE LEVURI. ABSENT TRICHOMONAS VAGINALIS
2. Test Rezultat Interval de referinta Metoda Citodiag. Papanicolau SISTEM BETHESDA 2001/FROTIU CONVENTIONAL: Satisfacator pentru evaluare DA celule endocervicale DA I.Negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna? DA Organisme: Trichomonas vaginalis NU, Candida NU, Cocobacili DA, Gardnerella NU, Actinomicete NU, Virus herpes simplex NU, Altele Flora microbiana POLIMORFA Alte modificari nonneoplazice: Modificari celulare reactive asociate cu: inflamatia DA, DIU NU, Iradiere/chimioterapie NU, Celule glandulare post histerectomie NU, Atrofie NU II.Altele: Celule endometriale la femei peste 40 ani? NU III.Anomalii ale celulelor epiteliale? NU Cel. scuamoase: - Celule Scuamoase Atipice de Semnificatie Nedeterminata - ASC-US NU - Celule Scuamoase Atipice care nu pot exclude o leziune intraepiteliala de grad �nalt - ASC-H NU - Leziune Intraepiteliala Scuamoasa de Grad Scazut - LGSIL NU - cu atipii HPV NU - Leziune Intraepiteliala Scuamoasa de Grad �nalt - HGSIL NU- cu suspiciune de invazie NU - Carcinom cu celule scuamoase NU Cel. glandulare: - Cel. Glandulare Atipice(AGC) endocervicale NU,endometriale NU, glandulare fara alta specificatie(AGCNOS) NU - Cel. Glandulare Atipice �n favoarea unei neoplazii - endocervicale NU, glandulare NU - Adenocarcinomul endocervical in situ (AIS) NU - Adenocarcinomul endocervical NU, endometrial NU, extrauterin NU, fara alta specificatie NU.
IV.Alte neoplasme NU V.Recomandari:. O noua prelevare DA,De urmarit evolutia:citologica NU, colposcopica NU, biopsie urgenta NU, examen bacteriologic NU.
Descriere citologica: Intens fond inflamator acut. Alterari celulare de natura inflamatorie. Flora microbiana POLIMORFA
Concluzie: Frotiu de tip inflamator. N.L.: Se recomanda repetarea dupa tratament ANTIINFLAMATOR Va multumesc anticipat si astept pareri de la voi, sincer marturisesc ca imi este teama de ce poate fi deoarece vreau sa fac si eu un copil.
- Alina_O2006
- New member
- Inregistrat: 2009-05-13
Buna! In urma unor sangerari la contactul sexual , am fost la control la ginecolog ingrozita de gandul ca as putea avea o rana pe col. Medicul meu a zis ca nu e rana , si am facut Papanicolau si analiza din secretie vaginala. Astazi am fost dupa analize si la PAP mi-a iesit CII , frecvente endocervicale in placarde si izolate cu usoare descuamari(asa cred ca scrie pe buletinul de analiza) si hematii. Medicul mi-a dat tratament cu Cervugid 2 luni cate un ovul seara. Eu sunt tare nelinistita, ma gandesc ca totusi e o rana undeva si ca ar trebui sa fac o colposcopie, am si dureri de ovare (inainte de examen pap medicul a zis ca sunt un pic inflamate ovarele). Am uitat sa zis ca incercam cu sotul de 1 an sa avem un copil si nu sa intamplat inca. Cine a trecut prin asa ceva ...va rog un sfat ...ce sa fac mai departe ...sa fac o colposcopie totusi?
- elena simona
- Membru
- Inregistrat: 2011-01-26
Buna dimineata, In urma disconfortului in timpul contactelor sexuale si la recomandarea medicului am facut un test Papanicolau. Rezultatul pe care l-am primit in aceasta seara a fost: Frotiu clasa II, in flamator si MCR (endocol). De mentionat este faptul ca recoltarea s-a facut la mai putin de 48 de ore dupa un act sexual. Ar trebui sa ma ingrijoreze rezultatul testului? Programarea la medicul ginecolog este abia saptamana viitoare. Se poate sa imi interpretati rezultatul PAP? Multumesc,
- simone11
- Full member
- Inregistrat: 2011-01-06
rezultat PAPS: I. valoarea diagnisticata a frotiului: satisfacatoare II. caracterizare generala: NILM negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna III. diagnostic descriptiv: flora bacilara moderata
citodiagnostic: clasa I NILM recomandari: screening citologic de rutina
ce este NILM-ul????? si la screeningul citologic ce se face si ce se vede? multumesc
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
simone11 a scris:NILM negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna
asta inseamna
"screening citologic de rutina" inseamna sa repeti anual ("de rutina") examenaul papanicolau (asta e "screening-ul citologic")
felicitari, e cel mai bun rezultat care se poate obtine la un test papanicolau si inseamna ca totul este in regula.
- simone11
- Full member
multumesc pentru raspuns... dar, intre timp, am mai citit cate ceva pe net... paps-ul a fost facut la 12 zile de la menstruatie, iar contact sexual a existat cu 2 zile inainte de recoltare...cat de mult este influentat rezultatul?
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
deloc
- simone11
- Full member
multumesc
- ioana11
- Membru
- Inregistrat: 2011-01-31
buna ziua,sunt nou venita pe acest forum si as vrea sa ma ajutati si pe mine pt a intelege rezultatele uor analize:1)papanicolau-frotiu limitat de paucelularitate(ce semnifica?),NILM-frotiu negativ pt leziunu intraepiteliale sau malignitate asociat cu endocervicale reactive? si 2)ex.citologic-celule epiteliale,prezente PMN,rari cocobacili GRAM-,prezenti bacili GRAM+. Trichomonas,candida,gonococ-absent.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|