homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Examenul papanicolau-107

#2015 2010-11-11 15:56:59

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

Re: examenul papanicolau

Clasa III nu e cancer, ai o leziune intraepiteliala scuamoasa cu grad redus (L-SIL).
Abia clasa IV arata celule precanceroase, iar clasa V e sugestiva pentru cancer. Te-a speriat aiurea asistenta aia.
In principiu, 60% din L-sil regreseaza spontan.
Tu oricum ar trebui sa faci acum o colposcopie. Colposcopia e necesara pentru a vedea daca n-ai vreo rana pe col. Si, in functie de aspectul colului, corelat cu acest L-sil din Papanicolau, ar trebui sa se decida ce tratament sa ti se dea.

Ultima oara a fost editat de orangina123 (2010-11-11 16:05:11)

#2016 2010-11-12 19:24:42

Amy69
Membru
Inregistrat: 2010-11-12

Buna seara, fetelor !

As dori si eu o interpretare a rezultatelor a testului PAP.

Sistem Bethesda 2001/frotiu conventional

Satisfacator pt evaluare

Celule endocervicale prezentate

Negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna

Celule scuamoase Negativ pentru leziuni intraepiteliale

Diagnostic citopatologic: Exo - Frecvente elemente inflamatorii polymorphs (++++), frecente CS si CI

Endo - PB de remaniere, CE asp normal usor hiperplazic, PMN in nr moderat

Negativ pentru leziuni intraepiteliale

Ma poate lamuri si pe mine cineva cu ce poate insemna asta ?
Sunt tare ingrijorata pentru elementele acelea inflamatorii la exocol.

Doctorita mea a nascut de curand si nu stiu cand pot ajunge la ea.
Tare as vrea sa nu fie ceva grav sa ma poata vedea tot ea, ca e o doctorita de milioane !

Sunt ingrijorata de rezultat.
AJUTA-TI-MA CU INTERPRETAREA REZULTATULUI, VA ROG !

Va multumesc din suflet pt intelegere si doresc tuturor multa sanatate!

#2017 2010-11-12 19:41:55

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

inflamatia posibil sa fie din cauza unei infectii. fa un examen de secretie si culturi.
eu nu vad nimic ingrijorator in rezultatul la Pap, linisteste-te.
totusi, mergi la un alt medic, acum n-o sa stai sa iasa doc ta din CIC

#2018 2010-11-15 11:37:49

Anca M D
New member
Inregistrat: 2008-12-15

La consultatie, nu mi s-a facut examen colposcopic, nu stiu cum mi-a putut da acest diagnostic fara acest axamen colposcopic,
Am citit ca daca ar avea o mica banuiala ar trebui sa imi dea sa fac analize suplimentare, si in functie de acele rezultate sa imi prescrie un tratament, insa doctorul era totusi sigur ca am rani pe colul uterin.
O alta prietena a fost la acelasi medic, in aceeasi zi cu mine, la 5 min diferenta, eu am iesit de la consultatie, ea a intrat ( Colojoara -Cta), trebuie sa spun ca conditiile cabinetului erau infecte, asternutul de pe scaunul de consultatie era aceleasi toata ziua, alcatuit din prosoape de bucatarie de hartie, acestea erau rupte in zona in care te asezi cu posteriorul,probabil de la o consultatie anterioara, la fel le-am gasit eu ... la fel le-a gasit si prietena mea.
Acelasi asternut la toate consultatiile, de la o pacienta la alta. Mie una nu-mi suna bine.
Iar mie-mi spune ... ca ar trebui sa fiu mai atenta pe unde ma asez ca de-aia am rani pe col.
M-am programat ptr un nou control, la un alt cabinet.
Dar vroiam sa stiu pana atunci daca rezultatele acetui exm din iunie 2009 ar fi putut evolua atat de rapid incat acum sa ajung la gradul IV sau V.
Daca este bine sa cauterizez rana, sau sa fac tot posibilul sa scap de problema doar cu tratament.
Mai multa lume mi-a zis ca acest doctor, Colojoara, nu are rabdare cu tratatamentul, iti da tratament dar iti si cauterizeaza, fie ca este sa nu nevoie.
Care ar fi dezavantajele cauterizarii, sau mai bine spus, avantajele cantaresc mai mult decat dezavantajele acestei proceduri ?
In conditiile in care tratamentul ar fi ptr 2 saptamani, in aceasta perioada este interzis contactul sexual, iar daca ar fi vorba de cauterizare perioada de abstinenta banuiesc ca urca pana la 2 luni .. nu  ?
Sunt speriata de bombe, as vrea sa fac tot posibilul sa evit cauterizarea, mi-e teama sa nu fi avansat de la gradul III la IV ..grater
grater
Va mutlumesc mult,
va doresc o zi buna !

#2019 2010-11-15 13:42:50

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

dupa mintea mea, intr-un an jumatate se pot intampla multe... nu te impacienta pana nu faci un nou test, poate si o colposcopie.

tratamentul poate dura si el mai mult de 2 sapt, iar a alege procedura in fct de nr de zile de abstinenta, nu mi se pare un lucru intelept.
eu as merge pe varianta conservatoare, adica sa incerci intai un tratament si doar daca nu functioneaza sa apelezi la metoda invaziva. pe de alta parte, tratamentul e recomandat in ranile usoare, in faza incipienta. o rana veche, raspandita pe o zona mare nu mai raspunde la tratament si tb cauterizata.
daca dai peste un medic bun si cinstit, el va sti ce e de facut si te va sfatui corect. asa ca bafta si sanatate!

Publicitate

loading...

#2020 2010-11-15 13:52:06

Anca M D
New member
Inregistrat: 2008-12-15

Nu doresc sa aleg procedura in fct de nr de zile de abstinenta,
In Cta sunt doctori care spun ca poti avea contact sexual in perioada aceasta ,
De aceea nici eu  nu stiam ce sa mai inteleg. desi pare absurd lucrul acesta .
Vroiam doar sa mi se confirme ceea ce parea logic, adica fara contact sexual pe toata perioada tratamentului
Iar cauterizarea ... nu stiu ce presupune, 2 sapt de schimbare a pansamentului si tretament sau 2 luni ..?

As fi dorit sa stiu daca pot evita cauterizarea sau daca aceasta are mai multe dezavantaje decat avantaje. Daca ar  trebui evitata ca si procedura .

Iti multumesc

#2021 2010-11-15 14:05:10

anca90
Platinum member

si mie mi se pare firesc sa fie necesar un timp de repaus dupa cauterizare. nu stiu sa iti spun cat... poate vede mesajul tau cineva care a trecut prin asa ceva si te poate lamuri.
daca se poate sau nu evita cauterizarea, depinde numai de cat e de avansata rana si cum raspunde ea la tratament.

#2022 2010-11-15 14:33:58

YoHanna
Insomniac member
Inregistrat: 2007-05-31

Anca M D si eu am trecut prin experienta cauterizarii...si sunt de parere ca asa e cel mai bine.
Aveam o rana nu foarte mare, asa ca am ales sa fac tratamente pentru a evita cauterizarea insa au trecut 3 luni de tratamente...poate si mai mult si rana mea nu s-a inchis de tot...asa ca am ajuns la cauterizare. Acuma nu stiu, depinde si de organism, poti sa incerci prima data cu tratament poate reusesti sa te vindeci asa...dar daca nu, fa linistita cauterizarea.
In cazul meu mi s-a recomandat 6 saptamani repaus sexual, fara spalaturi intravaginale, fara baie, doar dus, iar primele 10 zile am mers la "pansat" (imi punea praf dermatol pentru a grabi cicatrizarea) iar acum totul este bine...si uite ca a trecut mai bine de 1 an si ceva.
Conteaza f mult doctorul... deci te sfatuiesc sa-l schimbi...pt k nu e posibil ca la Pap III sa ti se precizeze cuvantul cancer.

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

#2023 2010-11-15 17:33:54

ana_rebecca35
New member
Inregistrat: 2010-11-15

V-as ruga sa-mi raspundeti la o intrebare: este dureroasa colposcopia?..la ce sa ma astept?..e necesara vreo anestezie locala?
   Multumesc anticipat

#2024 2010-11-15 17:49:53

anca90
Platinum member

nu este dureroasa, nu e necesara anestezia. se simte ca un control obisnuit, doar ca dureaza mai mult. gasesti aici mai multe detalii: http://forum.anticonceptionale.ro/p7542 … ml#p754212

nu te panica, nu e nimic de speriat.

Ultima oara a fost editat de anca90 (2010-11-15 17:51:46)

#2025 2010-11-15 20:37:41

ana_rebecca35
New member

mersi anca90..mi-a fost de folos postarea ta..m-am linistit..pupici

#2026 2010-11-17 17:53:17

ana_rebecca35
New member

Fetelor, am o nelamurire..de cateva luni am o secretie galben verzuie care apare cateva zile pe luna..nu o am continuu..nu stiu ce ar putea fi
   Am facut acum cateva luni o analiza si mi-a iesit ca totul e ok..acum am reluat analiza si voi reda mai jos rezulatul..nu a iesit nimic suspect..insa ce poate insemna acea secretie care nu cred ca este normala?
   Nu ma pricep eu prea mult la interpretari, insa din ce vad mai jos , totul ar fi in regula...ca o informatie, cea care mi-a recoltat analiza mi-a spus ca la prima vedere, la examenul cu valvele colul ar arata normal..oricum fac o colposcopie sapt viitoare, insa asa ceva nu am auzit pe net..sa ai secretii galben verzui si sa iasa totul ok la analiza..??
   Multumesc anticipat pt. raspuns

Microbiologie
SEC. COL MICOPLASME UROGENITALE
Ureaplasma urealyticum - absent
Mycoplasma hominis - absent

SEC. COL UTERIN - EXAMEN BACTERIOLOGIC
culturi necrescute la 48 h

SEC. VAG. - EXAMEN MICOLOGIC
Levuri: absente

SECRETIE VAGINALA - EXAMEN BACTERIOLOGIC
Culturi necrescute la 48h

SECRETIE VAGINALA FROTIU
Celule epiteliale - frecvente
Reactie inflamatorie - moderata - relativ frecvente polimorfonucleare
Hematii - absente
Flora Doderlein - frecventa
Levuri - nu se observa
Trichomonas vaginalis - nu se observa 
Analizele au fost lucrate pe BACTE.

Imunologie 2

Activitate Observatie
Ag CHLAMYDIA TRACHOMATIS - secretie col NEGATIV 
Comentarii::
*ANTIGEN CHLAMYDIA TRACHOMATIS
COV = 0.274
OD PROBA =0.077
INTERPRETARE REZULTATE:
NEGATIV < 0.247
POZITIV >0.301
TESTUL A FOST LUCRAT PE TRUSA ANTIGEN CHLAMYDIA TRACHOMATIS - MICROTRAK

#2027 2010-11-18 10:27:29

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

da, e chiar ok totul.....intr-adevar...pe de aklta parte, nici o secretie patologica nu apare doar citeva zile pe luna asa ca eu zic sa te linistesti ca nu ai nimic

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#2028 2010-11-18 13:32:50

ana_rebecca35
New member

mersi mult doctoressa..oricum, nu ma las..mai am un control sapt viitoare si-mi fac si acolo secretia..la alt laborator..ca sunt nelamurita..sa curga as, aiurea din tine o secretie?..de undeva tot vine aia...acum parca e mai abundenta, sau poate sunt eu mai atenta..ca inainte nu urmaream in mod special..

#2029 2010-11-18 13:39:57

anca90
Platinum member

si eu am problema asta. incepe imediat dupa ciclu si ma tine vreo 2 sapt, pana dupa ovulatie. mi s-a spus ca ar putea fi o secretie cauzata de un dezechilibru hormonal nustiu
are vreun miros aparte? la mine e inodora dar destul de abundenta... si e mai degraba galbuie, nu bate inspre verzui.

#2030 2010-11-18 14:31:16

ana_rebecca35
New member

e galben si bate f.f putin spre verzui...nu miroase..poate ai dreptate cu dezechilibrul hormonal..eu am sopc...asa ca e posibil...va tin la curent oricum...

#2031 2010-11-25 14:51:39

hargitas
New member
Inregistrat: 2009-09-03

Am primit azi rezultatul meu Papanicolau şi abia săptăm?na viitoare mă primeşte doctoriţa să-mi interpreteze. Ma ajutaţi puţin?

Concluzia:
frotiu negativ pentru o leziune intraepitelială sau malignă
inflamaţie nespecifică - de interpretat ?n funcţie de tabloul clinic
modificări celulare reactive non-neoplazice de tip hiperkeratozic

Vă mulţumesc!

#2032 2010-11-25 14:56:21

anca90
Platinum member

e o inflamatie, nimic grav. ai facut si o analiza de secretie sau culturi din col?

#2033 2010-11-25 14:58:19

hargitas
New member
Inregistrat: 2009-09-03

Nu inca. Marti ma duc la doctorita si sa vad ce imi recomanda ea sa fac. Thx.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.