Examenul papanicolau-137
- Daniella_
- Membru
- Inregistrat: 2012-05-02
Re: examenul papanicolau
Jeannie, multumesc foarte mult pentru raspuns. Imi era teama de acea inflamatie pentru ca in urma cu 4 ani am avut Ascus si HPV 42 cu risc scazut iar de 2 ani rezultatul a iesit intotdeauna CI. Ma gandeam sa nu fie de la faptul ca in momentul prelevarii probei am avut o mica sangerare produsa de periuta. Ajung si la medic dar abia marti...Multumesc mult.
- mpati
- Membru
- Inregistrat: 2012-05-27
Va rog mult sa imi spuneti ce ar trebui sa fac la asemenea diagnostic: col cu ectopie extinsa pe tot exocolul, rezultat papanicolau: Celule superficiale+++ Celule intermediare ++ Celule parabazale + Celule bazale ++ Celule de metaplazie++ HPV + Clasificarea Papanicolaou CII->CIII Flora grad III Clasificarea MUNCHEN IIC Clasificarea BETHESDA actualizata: Frotiu inflamator, reepitelizare LSIL- leziune intraepiteliala scuamoasa de grad scazut Valoarea diagnostica a frotiului: inflamatie marcata Va rog mult sa imi explicati cat de grav este, mi s-a recomandat sa fac o colposcopie si fac tratament cu ovule, insa mancarimea de la candida nu imi trece:(
- angeldarkwoman
- Sr. member
- Inregistrat: 2010-09-24
ti s-a cerut sa faci colposcopie datorita prezentei hpv, flora de grad 3 indica o infectie , dereglare a florei poate datorita candidei. era bine sa ti se fi facut un ex de secretie cu cultura si fungigrama dupa caz. colul este inflamat datorita hpv. sa faci colposcopia sa vezi cat de avansat e hpv. sanatate!
Ultima oara a fost editat de angeldarkwoman (2012-05-31 23:04:16)
What doesn't kill me, makes me stronger
- black_y
- Membru
- Inregistrat: 2012-06-01
Buna fetelor, Ajutati-ma va rog si pe mine cu o interpretare la Ex Citologic
frotiu satisfacator pentru evaluare DA NILM negativ pt leziuni intraepiteliale sau malignitate DA modificari non-neoplazice inflamatie DA anomalii ale celulelor scuamoase NU anomalii ale celulelor glandulare NU PAP II nota: flora microbiana mixta recomandare control citologic la 6 luni
Intrebarea mea este ce inseamna de fapt flora microbiana mixta? medicul meu mi-a spus ca sunt 2 tipuri de bacterii, dar daca ma simt bine nu trebuie sa iau nimic... Nu sunt lamurita deloc, este sau nu o problema ca e "mixta"?
Va multumesc frumos.
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
doar facand culturi te poti lamuri.
- black_y
- Membru
Imi cer scuze dar tot nu inteleg. Ce inseamna de fapt? Nu ar fi trebuit sa fie bifat ceva la infectii daca ar fi fost vreo problema? Nu am nimic bifat pe buletin, nici una din urmatoarele: trichomonas micoze cocobacili anaerobi gardnerella herpes simplex actinomyces alte infectii
Ce boli pot cauza flora microbiana mixta?
- gargarita
- Moderator
flora mixta poate fi alcatuita din microorganisme care este normal sa fie acolo si nu pun probleme sau microorganisme patogene. asta nu se vede la examenul microscopic al secretiei, adica analiza pe care ai facut-o tu. este nevoie sa se faca insamantari pe medii de cultura speciale ca sa se vada daca creste ceva sau nu. daca da, se face si antibiograma ca sa se stie la ce este sensibila lighioana si sa poti trata corespunzator.
- black_y
- Membru
Multumesc frumos de raspuns! Am sa merg sa mai imi fac o analiza de secretie.... weekend placut!
- gargarita
- Moderator
culturi din secretie vaginala trebuie sa ceri. weekend placut sa ai si tu
- just_meme
- New member
- De la: Brasov
- Inregistrat: 2011-11-15
Salut! Mi-am facut testul Papanicolau, azi am primit rezultatele si in general mi-a iesit "negativ pentru leziune intraepiteliala sau malignitate". Prietenul meu a fost la dermatolog, doctorita i-a pus diagnosticul condiloame acuminate. Problema mea este sa-mi fac totusi o genotipare pt depistare hpv, sau sa mai astept 3-6 luni sa refac testul papanicolau sa vad daca iese ceva. Costurile scumpe pentru genotipare m-ar determina mai mult sa astept si sa repet testul papanicolau, dar totusi as vrea si alte pareri..
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
Testul Babes-Papanicolau nu tine loc de tipaj HPV. Destul de probabil ca, daca partenerul tau sexual are virusul(si il are) il cam ai si tu. Ce ar fi interesant de stiut ar fi daca ai doar tulpini cu risc scazut(cele care provoaca condiloamele) sau si tulpini cu risc crescut pentru cancerul de col....asta doar tipajul ne poate spune
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- carmen20
- Membru
- Inregistrat: 2012-06-09
Buna ziua! va rog sa ma ajutati sa inteleg rezultatul unui test papanicolau. Mentionez ca am facut si o ecografie transvaginala din care s-a vazut ca am un polip endometrial, urmeaza sa fac iar ecografia dupa menstruatie. SISTEM BETHESDA 2001 Satisfacatoare pentru evaluare: DA celule endocervicale prezente:DA absente: NU, Nesatisfacator pentru evaluare: NU I Negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna:DA Organisme: Trichomonas vaginal: NU, Candida: NU, Cocobacili: NU, Gardnerella: NU, Actinomicete: NU, Virus herpes simples: NU, Altele Alte modificari nonneoplazice: Modificari celulare reactive asociate cu: Inflamatia NU, DIU NU, Iradiere/Chimioterapie NU, Celule glandulare post histerectomie NU, Atrofie NU II Altele: Celule endometriale la femei peste 40 ani: NU III Anomalii ale celulelor epiteliale: NU, Cel. scuam.: -Celule Scuamoase Atipice de -Semnificatie Nedeterminata-ASC-US: NU , -Celule Scuamoase Atipice care nu pot exclude o leziune intraepiteliala de grad inalt -ASC-H: NU -LSIL: (Leziune intraepiteliala scuamoasa de grad scazut): NU -cu atipii HPV: NU, -HSIL: (Leziune intraepiteliala scuamoasa de grad inalt): NU, cu suspiciune de invazie: NU. -Carcinom cu celule scuamoase: NU. Cel. Gland: -Cel. glandulare atipice (AGC) endocervicale: NU, endometriale: NU, glandulare fara alta specificatie (AGC NOS): NU. -Cel. glandulare atipice in favoarea unei neoplazii-endocervicale: NU, glandulare: NU -Adenocarcinomul endocervical in situ (AIS): NU -Adenocarcinom endocervical: NU, endometrial: NU, extrauterin: NU, fara alta specificatie: NU IV Alte neoplasme: NU V. Recomandare O noua prelevare: NU De urmarit evolutia: citologic: DA, colposcopic: NU, biopsie urgenta: NU, examen bacteriologic: NU Descriere citologica Examen citologic obtinut in mediu lichid , etalat monostrat si colorat dupa metoda Papanicolau . Frotiu satisfacator pentru evaluare . Metapalzie scuamoasa matura. Paracheratoza. Frotiul comporta celule malpighiene superficiale cianofile si orangeofile fara anomalii nucleare . Celule cilindrice endocervicale prezente . Concluzie : Frotiul actual este negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna .
Ma nelinisteste ceea ce scrie in ultima partea : metaplazie scuamoasa matura si paracheratoza si celulele cilindrice endocervicale prezente. Multumesc!
- mszumzi
- New member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2012-05-30
Buna ziua
Ma puteti ajuta cu interpretarea unui pap? Mentionez ca intotdeauna cand l-am facut mi-a iesit frotiu inflamator, o singura data am primit tratament pentru ca erau mentionati ceva "spori" (si am primit Macmiror). Acum la recoltare medicul a zis ca este o "rana pe col" si ca vom vedea ce facem cu ea dupa rezultatul Pap-ului....
Calitatea frotiului: satisfacator celule endocervicale: prezente Negativ pentru leziuni intraepiteliale si/sau de malignitate Alte modificari non-neoplazice: inflamatorii Descriere citologica: Celule pavimentoase superficiale si intermediare in placarde mari. Binucleeri, carioliza, usoara macrocarie dar fara hipercromazie, amfofilie citoplasmatica. Grupuri mari de celule epiteliale endocervicale (aspect normal fiziologic). Rare celule de metaplazie in placarde mici. Frecvente PMN. Flora mixta.
Recomandari: repetare dupa tratament.
Nu stiam nimic pana acum de asa-zisa "rana pe col" si stau ca pe ace... oare descrierile alea ale celulelor sa fie din cauza ei? Cu "binucleeri, carioliza".... Sau pentru ca iau anticonceptionale de multi ani? Programarea la medic e destul de tarziu si sunt putin ingrijorata...
De asemenea, as vrea sa dupa tratament sa repet Pap-ul dar sa fac unul in mediu lichid. Am vazut ca la Medlife e mai ieftin decat la Synevo, a facut cineva? Sunt seriosi?
- krista19
- Membru
- Inregistrat: 2008-09-23
buna, am si eu o intrebare va rog........ am fost la medic iar dupa ce mi-a facut papanicolau mi-a dat urmatorul tratament pt 3 luni prima luna meclodim ovule,a doua si a treia mia spus sa iau de la plafar Colosan Fem dupa ciclu timp de zece zile,nelamurirea mea este ca pe prospect la Colonsan scrie ca se utilizeaza intrarectal......mie doctorita nu mi-a spus nimic in privinta asta. oare cum sa le folosesc????? va multumesc!
- mara-minodora
- New member
- Inregistrat: 2009-10-19
buna seara. va rog sa ma ajutati cu interpretare pap. . mi-a sctis doctora ceva dar nici de acolo nu pricep mare lucru pe buletinul de analize apare PAP II - casutele bifate: celule endocervicale absente negativ pentru leziuni intraepiteliale sau malignitate inflamatie doctora mi-a tradus in scris, pe buletin astfel: Aspect citologic normal, discreta inflamatie nespecifica. La nevoie determinari hormonale pentru bradimenoree. (imi intarziase 2 saptamani deja si nici un semn ca trebuie sa vina menstruatia; mi-a venit la 2 ore dupa recoltare.) poate acest lucru sa influenteze rezultatul? multumesc
o fi bine imbracata, da-i goala pe dinauntru....
- lumyyy92
- Membru
- Inregistrat: 2012-06-30
bunaa..am si eu nevoie te rog de niste lamuriri la un consult de rutina... Celule superficiale +++ celule intermediare++ celule parabazale+ celule bazale+celule metaplazice+ granulocite++ piocite++ histocite++ eritrocite proaspete(+) bacili doderlein++ coci++ candida(+) Clasificare Papanicolau cII Clasificare flora grad II Clasificare Munchen II Clasificare Bethesda-Frotiu inflamator Valoare diagonala a frotiului-inflamatie marcata. Leam trecut doar pe cele unde mia iesit +,dar sunt putin confuza,mia scris pe rezultat vaginita dar nimic despre indicii care miau iesit..sunt normali sau ar trebui sami fac griji?multumesc anticipat
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
ai o inflamatie provocata probabil de cocii care sunt mai numerosi si de candida ar trebui sa faci si o cultura ca sa vezi ce anume sunt cocii si la ce sunt sensibili ca sa stii ce tratament sa faci in restu rezultatul e ok, trebuie doar sa rezolvi inflamatia ai primit deja vreun tratament ?
- lumyyy92
- Membru
- Inregistrat: 2012-06-30
da am primit niste ovule..dar chiar nu inteleg cum se numesc..pt ca mia trimis rezultatele pe email si la fel si tratamentul si o crema locala,canesten..bine,eu am si o dereglare hormonala de la tiroida,si in fiecare zi iau o pastiluta de euthirox,si asta ma deregleaza suficient..eu am mers la un control si pt o contraceptie de durata..mirena..dar mia zis ca scurgerile care tot revin nu poate influenta si nici nu e un impediment..dar este destul de stresant,mai ales ca am un singur partener sexual,cu care am ma si marit luna viitoare ...si de cand suntem impreuna am avut batai de cap cu scurgerile astea..asta e...iti multumesc din suflet..
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|