homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Examenul papanicolau-138

#2604 2012-06-30 12:43:34

lumyyy92
Membru
Inregistrat: 2012-06-30

Re: examenul papanicolau

cred ca am reusit sa descifrez ce scrie..ovule ecapanol VI..nu am mai auzit de ele..crezi ca sunt suficient de puternice?imi va rezolva "promblemuta"?big_smile

#2605 2012-07-03 21:29:15

Dienuk
Full member
Inregistrat: 2007-08-31

fetelor, am si eu o intrebare. am fost azi la PAP si dupa am obs ca am o mica sangerare, doctorul mi-a zis ca e de la PAP, dar data trecuta nu mi s-a intamplat asta...e normal?

#2606 2012-07-03 21:32:13

daenarys
Vizitator

da,dupa recoltare poate sa apara o mica sangerare..nu trebuie sa apara de fiecare data iar daca apare nu e de ingrijorat

#2607 2012-07-03 21:33:09

Dienuk
Full member

aha, multumesc mult smile

#2608 2012-07-06 09:34:29

Dienuk
Full member

Buna fetelor. va rog, ma puteti ajuta cu o interpretare? e grava chestiunea cu cocobacilii? oare ce cauza au?
Date clinice:
Date clinice:
UM: 25.06 Durata ciclului: Sarcina: NU, Postnatal: NU, Postmenopauza: NU, Obezitate: NU, HTA: NU, Diabet: NU, Leucoree:
NU, Metroragii: NU, Hemoragii postmenopauza: NU, Cauterizari: NU, Contraceptie (numele medicamentului utilizat): DA
Motivele recomandarii frotiului:CONTROL
SISTEM BETHESDA 2001
Satisfacatoare pentru evaluare:DA, celule endocervicale prezente: DA; absente: NU,
Nesatisfacator pentru evaluare: NU
I
Negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna: DA
Organisme: Trichomonas vaginal: NU, Candida: NU, Cocobacili:DA, Gardnerella: NU, Actinomicete: NU,
Virus herpes simples: NU, Altele
Alte modificari nonneoplazice: Modificari celulare reactive asociate cu: Inflamatia NU, DIU NU,
Iradiere/Chimioterapie NU, Celule glandulare post histerectomie NU, Atrofie NU
II
Altele: Celule endometriale la femei peste 40 ani: NU
III
Anomalii ale celulelor epiteliale: NU,
Cel. scuam.:
-Celule Scuamoase Atipice de -Semnificatie Nedeterminata-ASC-US: NU ,
-Celule Scuamoase Atipice care nu pot exclude o leziune intraepiteliala de grad inalt -ASC-H: NU
-LSIL: (Leziune intraepiteliala scuamoasa de grad scazut): NU -cu atipii HPV: NU,
-HSIL: (Leziune intraepiteliala scuamoasa de grad inalt): NU, cu suspiciune de invazie: NU.
-Carcinom cu celule scuamoase: NU.
Cel. Gland:
-Cel. glandulare atipice (AGC) endocervicale: NU, endometriale: NU, glandulare fara alta specificatie (AGC NOS): NU.
-Cel. glandulare atipice in favoarea unei neoplazii-endocervicale: NU, glandulare: NU
-Adenocarcinomul endocervical in situ (AIS): NU
-Adenocarcinom endocervical: NU, endometrial: NU, extrauterin: NU, fara alta specificatie: NU
IV
Alte neoplasme: NU
V. Recomandare
O noua prelevare: NU De urmarit evolutia: citologic: DA (dupa tratament) colposcopic: NU, biopsie urgenta: NU, examen bacteriologic: NU
Descriere citologica
Frecvente celule superficiale cianofile si orangeofile. Frecvente celule endocervicale . Polimorfonucleare frecvent . Rare hematii

multumesc mult, o sa ma duc si la ginecolog dar am programare abia sapt viitoare si nu mai am rabdare.

Publicitate

loading...

#2609 2012-07-06 20:05:30

bobdemazarel
New member
Inregistrat: 2012-05-03

va rog, as vrea daca se poate un ajutor de la doctoressa. Sau pana atunci de la oricine imi poate da un raspuns

PAP: II, NILM

Celule endocervicale: prezente
Frotiu inflamator

Tricomonas, Micoza, coci, anaerobi, gardnerella, herpes: NEGATIV
Koilocite: NEGATIV

Precizez ca eu anul trecut in iunie, in urma unei biopsii tintite am avut ca rezultat tocmai aceasta KOILOCITOZA, echivalentul unui L-SIL. Nu am facut nici o interventie, doar am fost atenta la imunitate.(am 32 de ani aproape). De anul trecut si pana la prezentul PAP, doar unul am mai facut, in aprilie a.c., cand tot asa mi-a iesit doar o inflamatie.
O sa merg saptamana viitoare la gine., dar vroiam sa stiu daca paptestele testeaza in mod expres, asa cum apare pe buletinul meu, "Koilocite"-le.
Am si ectopie pe col, dar banuiesc ca nu ea e de vina pt. acea inflamatie care iese la pap.

Am facut si cultura de col, si secretie vaginala, precum si chlamydia, dar toate au iesit negative. E drept ca nu am facut pentru cultura gonococica (insa banuiesc ca ar fi iesit ceva la pap daca era!? ), nici pt mycoplama sau ureaplama.

Multumesc de timp si raspuns.
O seara linistita tuturor!  coffestudiu

...pacea e mai buna decat dreptatea...

#2610 2012-07-06 20:14:20

daenarys
Vizitator

colposcopie ai facut?

#2611 2012-07-06 20:15:32

bobdemazarel
New member

nu, gine. a zis ca nu e necesar.

#2612 2012-07-06 20:18:28

daenarys
Vizitator

avand in vedere ca infectie cu ceva anume nu este dar papanicolaul nu iese ok.eu as zice ca ar trebui facuta ci o colposcopie smile in plus diagnosticul de ectopie nu poate sa fie pus altfel din cate stiu eu smile
daca esti din buc eu iti recomand sa mergi la doamna doc Tarlea sau Dinca ambele lucreaza in sanador

#2613 2012-07-06 20:22:44

bobdemazarel
New member

Multumesc frumos de sfat!

seara linistita si multa sanatate!

#2614 2012-07-06 20:26:31

Dienuk
Full member

fetelor, pentru mine nu aveti niciun raspuns? pliiiiz big_smile

#2615 2012-07-11 05:13:55

bssk
Membru
Inregistrat: 2012-07-11

Un test Papanicolau care a iesit tip3, cu ASC-H prezent este relevant daca proba s-a recoltat in timpul unei infectii/iritatii/sau cine stie ce problema a fost?
la momentul recoltarii pacienta prezenta niste bubite/basicute care nu au putut fi identificate la momentul respectiv dar care dupa o saptamana de tratament cu ovule si antibiotice s-au vindecat(s-a dat un tratament pt probleme mai largi tocmai ca nu s-a putut stabili exact problema). Problema a fost destul de serioasa, durerile, usturimile si disconfortul fiind destul de mari inainte de tratament. practic s a mers pentru aceasta problema si cu ocazia asta s-a efectuat si un test papanicolau. cat de relevant este rezultatul in aceste situatii?

Multumesc.

#2616 2012-07-26 23:21:09

diana080
New member
Inregistrat: 2012-01-12

Buna. Puteti sa imi recomandati un dr ginecolog din iasi si sa imi spuneti tariful acestuia pentru un test papanicolau si o ecografie la ovare(as vrea sa stiu daca am chisturi). Va multumesc pt ajutor.

#2617 2012-07-28 09:50:18

scm
New member
Inregistrat: 2011-06-15

Ma puteti ajuta va rog cu interpretarea rezultatelor examenului de secretie vaginala si papanicolau .

Rezultat:
- evaluarea frotiului: frotiu conventional:satisfacator pt evaluare, celule endocervicale absente.
- infectii: GARDNERELLA VAGINALIS
- anomalii ale celulelor epiteliale: SCUAMOASE: ASC-H
- concluzii: FROTIU INTENS INFLAMATOR, CONTINE FRECVENTE CELULE SCUAMOASE,CU RAPORT NUCLEU-CITOPLASMA CRESCUT, MEMBRANA NUCLEARA CU CONTUR NEREGULAT, HIPERCROMAZIE

Mentionez ca testul l-am facut cu o zi dupa menstruatie, ceea ce nu cred ca este ok.

MI-A FOST RECOMANDAT:MACMIROR OVULE, MACMIROR CREMA(SI EU SI PARTENERUL), ATRICAN (SI EU SI PARTENERUL)

Vreau sa stiu cat de grav este rezultatul acesta si ce riscuri sunt. Ce inseamna ASC-H exact ca am citit pe net si m-am speriat rau. Am facut testul papanicolau si anul trecut si mi-a iesit bine.
Multumesc!

Ultima oara a fost editat de scm (2012-07-28 09:52:08)

#2618 2012-08-02 16:33:04

LaviniaOana
New member
Inregistrat: 2012-03-29

Buna ziua fetelor
mi-am facut si eu testul PAP in spitalul Odobescu-De ginecologie+maternitate(Timisoara)si am primit urmatorul rezultat:
+++ celule intermediare
++ celule supoerficiale
(+) celule parabazale

+ granulocite
+ histiocite/macrofage

++ bacili DoDerkein
++ candida albicans

Clasificare Papanicolaou: C II
Flora: F III
Clasificare Munchen: II
Clasificare Bethesda: Frotiu Reactiv

ce parere aveti ?

Eu am primit rezultatul imediat, dupa 30minute de la recoltare...oare o fi valabil? sau poate medicu` de la laborator nici nu s`a uitat peste secretie daca am primit asa repede foaia cu rezultatul...? neutral
Va multumesc tuturor!

#2619 2012-08-02 17:21:48

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

nu stiu cum se procedeaza in spital, daca se fac atat de repede... conform buletinului rezultatul e bun, ai doar candida, nimic grav

#2620 2012-08-03 21:33:24

LaviniaOana
New member
Inregistrat: 2012-03-29

Heimdall,
multumesc pentru raspuns.
C II la papanicolaou nu e cu risc? Ca am auzit diferit pareri, care ziceau ca deja de la C II e cu risc...

#2621 2012-08-22 19:26:59

madytza
Membru
Inregistrat: 2012-08-22

ma puteti ajuta? sunt foarte speriata !!! azi am fost sa iau rezultatul testului papanicolau, iar la concluzie imi spune " Leziune scuamoasa intraepiteliala de grad scazut (LSIL)"   Va rog sa imi spuneti este ceva grav? medicul mi-a dat un tratament cu ovule, dar totusi eu sunt foarte speriata.. va rog sa imi raspundeti, va multumesc

#2622 2012-08-27 21:21:56

valivali
Membru
Inregistrat: 2012-08-27

am primit rezultatul analizelor examen secretie vaginala:
frecvente epitelii(PLACARDE)poligonale
relativ frecvente leucocite PMN
flora microbiana lactobacilara
celule levurice inmugurite
va multumesc pt.raspuns

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.