homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Examenul papanicolau-139

#2623 2012-09-04 12:03:23

Karina_
Full member
Inregistrat: 2010-12-16

Re: examenul papanicolau

Stiu ca nu postez la topicul potrivit dar nu stiu unde as putea sa pun intrebarea.
In curand ma voi duce la un control ginecologic, fiind primul nu stiu ce sa cer. Ma ajutati? Stiu sigur de papanicolau si examenul secretiei vaginale. Ce altceva mai este necesar?

#2624 2012-09-04 12:04:47

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

o palpare de sani eventual

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#2625 2012-09-04 12:11:48

Karina_
Full member

Si conteaza perioada cand ma duc la medic? Trebuie sa fiu dupa menstruatie, inainte de menstruatie?

#2626 2012-09-04 12:16:15

yoyolina
Moderator

pt pap si secretie nu conteaza; palparea in schimb se face dupa.

#2627 2012-09-04 12:20:51

Karina_
Full member

Multumesc pentru toate raspunsurile yoyolina!

Publicitate

loading...

#2628 2012-09-04 12:23:13

yoyolina
Moderator

n-ai pt ce

#2629 2012-09-19 10:23:05

mada1990
New member
Inregistrat: 2012-09-18

Vin si eu cu un rezultat al testului papanicolau, pe care medicul meu nici macar nu s-a obosit sa mi-l explice, mi-a dat tratament si m-a trimis acasa, de parca el mi-ar fi facut o favoare mie, nu i-as fi dat o gramada de bani.Nu este un scris lizibil, voi face tot posibilul sa scriu tot, desi ma indoiesc de faptul ca voi reusi sa descifrez.

Celule epiteliale pavimentoase superficiale frecvente
celule ep. pav. intermediare frecvente
polimorfonucleare numeroase
flora bacteriana numerosi cocbacili si bacili
trichomonas vaginalis scrie ceva dar nu imi dau seama ce, dar e prezenta ca mi-a dat metronidazol pentru asta
candida albicans prezenti spori
negativ pt leziuni intraepiteliale sau neoplazice
CLASIFICARE frotiu: proces inflamator pronuntat(este incercuit acesta), dar este incercuit si satisfacator..

Am primit tratament metronidazol 5 zile cate 2 pastile la 12 ore, dar eu am probleme cu stomacul si fiere ff sensibila si nu stiu ce sa fac, cum sa il iau sa nu imi fie rau, ovule polygynax(6 ovule),tantum rosa si gynofort.
Va multumesc!

#2630 2012-09-19 11:18:28

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

ai trichomonas si candida
pentru trichomonas ar trebui sa faca si partenerul tratament, avand in vedere ca e bts, altfel il faci degeaba
incearca sa iei pastilele cu un pansament gastric si ceva gen redigest / bilichol pentru fiere, vezi cum merge... doar tratament local nu stiu daca e suficient

#2631 2012-09-19 17:08:22

mada1990
New member
Inregistrat: 2012-09-18

Multumesc heimdall, pe langa acestea am si o rana foarte extinsa pe col si ovarul drept marit, cred ca de la trichomonas este facuta... Ma durea de cateva sapt cand stranutam, aveam o durere aproape insuportabila in partea cu ovarul marit, dar era de scurta de durata...dr mi-a zis ca nu o sa mi-o poata rezolva de tot(rana de pe col) decat dupa nastere, deoarece este extinsa pe tot colul si pana aproape dincolo de el inspre uter, dar este de suprafata, nu e adanca. Cred ca se referea la faptul ca incearca sa mi-o reduca si dupa ce nasc ma cauterizeaza.. zic si eu.. Dar problema este ca nu am scurgere verzuie,iritatie la exterior si nici durere la contact cum aveam atunci cand am avut prima data trichomonas.. nu stiu ce sa zic, poate este in faza incipienta.

#2632 2012-10-23 13:36:15

anamariai
New member
Inregistrat: 2012-02-05

buna ziua, mi-am facut papanicolaul si analiza d secretie si m-am cam speriat pt ca ceva nu e in regula, poate imi spuneti voi daca e cazul sau nu. iata ce era bifat:

satisfacator pt evaluare
celule endocervicale absente
polimorfonucleare (?)
negativ pt o leziune intraepiteliala sau maligna
coci-bacili
modificari celulare reactive asociate cu inflamatia
de urmarit citologic la 12 luni
examen bacteriologic
diagnostic citologic final: prezent: celule scuamoase superficiale, intermediare, granul;ocite numeroase degradate, celule reactive, coci numerosi.

epitelii relativ frecvente
leucocite relativ frecvente
thricomonas nu se observa
levuri rare
germeni bacili gram (+), nu se observa gonococi
cultura col (vaginala) absenti germeni patogeni, candida prezenta, flora patogena absenta.

am o leucoree abundenta, gelatinoasa, galbuie, fara miros, fara iritatii, aparuta insa dupa recoltare imediat, adica acum 2 saptamani (am primit rezultatele aseara). am facut tot atunci si un examen de urina, nu-mi aduc exact aminte ce scria, dar mi s-a parut ok, nu avea vreun semn de atentionare.

acum doua zile am avut un disconfort la urinare, cu durere si usturime, am luat uriclar si mi-a trecut.  daca are vreo relevanta, o sa postez si ce scrie pe urocultura cand ajung acasa.
sa suspectez o chlamydia? sarcina? iau yasmin, eram in prima saptamana a foliei cand am fost la recoltare.

multumesc, o zi calduta smile

#2633 2012-10-23 13:49:16

angeldarkwoman
Sr. member
Inregistrat: 2010-09-24

ti-am raspuns la prima ta postare. Ai grija pt postari multiple poti lua warn.

What doesn't kill me, makes me stronger

#2634 2012-10-23 14:04:29

anamariai
New member
Inregistrat: 2012-02-05

ok, sterg postarea anterioara?

#2635 2012-10-26 21:25:30

nico-braila
Membru
Inregistrat: 2012-10-26

am 39 ani, sunt din braila si as dori sa stiu ce reprezinta urmatorul rezultat al testului Babes Papanicolau.  mi s-a facut o prelevare la nivel exocervical si endocervical, in urma caruia mi s-a dat urmatorul rezultat: anomalii celulare epiteliate care nu pot exclude HSIL. ASC-H ( METAPLAZIE IMATURA ATIPICA ).   Citodiagnostic Babes Papanicolau: clasa III. Mi s-a recomandat examen citologic la 3 luni si un examen colposcopic. Va rog sa-mi spuneti cat este de grav? Multumesc anticipat.

#2636 2012-10-29 14:13:29

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

ai o rana pe col. ar fi bine sa faci colposcopia.

#2637 2012-10-29 16:41:54

criscri22
Membru
Inregistrat: 2012-10-29

buna..am facut un test papanicolau si mi-a iesit flora coccica...examenul l-am facut in italia ca aici traiesc..dar doctorita mea nu mi-a zis nimik in legatura cu aceasta  fora si am considerat ca nu e nimik grav...voi ce imi puteti spune?
knd am facut vizita mi-a zis ca am candida si apoi mi-a prelevat secretie pentru papanicolau..am facut un tratament da nu am vazut nici o schimbare ..bine ca nu ma simteam rau nici inainte daca nu imi zicea ea eu nu imi dateam seama ca nu aveam nici o scurgere abundenta nu ma patam in timpul unei zile..dar acum de cand incepe sa se raceasca timpul am mai mereu dureri de mijloc si in zona ovarelor...asta mi se intampla mereu cand e frig...oare sunt eu mai sensibila?
multumesc...

#2638 2012-10-29 17:21:27

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

pt cocii aceia ai putea face niste culturi din secretie, sa vezi exact ce sunt si cu ce se trateaza (ceri antibiograma).
cam aiurea sa iti spuna ca ai candida, fara sa ai tu vreun simptom spranceana. mai mult, daca ti-a dat tratament pt candida si tu aveai coci, nu te-a ajutat cu nimic neutral.
asta cu durerile de burta si spate la frig e cam nasoala hmm. mai ales daca trece timpul si ramane netratata. ai facut vreodata analiza pt chlamydia? daca o descoperi, poti scapa de ea cu antibiotic. daca nu ai chlamydia si sensibilitatea la frig provine dintr-o raceala din trecut, netratata, e mai greu de ghicit cum ai putea scapa de ea neutral.

#2639 2012-10-29 17:58:35

arianaliz
Full member
Inregistrat: 2009-12-05

am si eu o nelamurire:am facut aproximativ o jumate de an testul papanicolau cu urm diagnostic :
flora coci -
baci ++ cred ca e..
trichomonas -
micoze +
anaerobi -
calitatea recoltarii(prezenta de celule endocervicale) da
PAP 2
scrisul de mana nu il inteleg. atunci medicul mia spus ca rezultatele sunt bune.
inainte sa fac testul mia dat urm tratament pt usturimi dupa actul sexual la urinare:omicral,gynozol si nidoflor cu diagnosticul de colpita miotica. nu stiu daca e corect ce am inteles eu.
de atunci chiar daca am urmat tratamentul de cele mai multe ori la urinare am usturimi dar numa dupa contact sexual.
imi poate spune cineva mai exact ce inseamna acele diagnostice? si daca acele micoze se pot agrava daca nu mai repet tratamentul..

In the end, we only regret the chances we didn't take, relationships we were afraid to have, and the decisions we waited too long to make.

#2640 2012-10-29 18:27:25

criscri22
Membru
Inregistrat: 2012-10-29

anca90 a scris:

pt cocii aceia ai putea face niste culturi din secretie, sa vezi exact ce sunt si cu ce se trateaza (ceri antibiograma).
cam aiurea sa iti spuna ca ai candida, fara sa ai tu vreun simptom spranceana. mai mult, daca ti-a dat tratament pt candida si tu aveai coci, nu te-a ajutat cu nimic neutral.
asta cu durerile de burta si spate la frig e cam nasoala hmm. mai ales daca trece timpul si ramane netratata. ai facut vreodata analiza pt chlamydia? daca o descoperi, poti scapa de ea cu antibiotic. daca nu ai chlamydia si sensibilitatea la frig provine dintr-o raceala din trecut, netratata, e mai greu de ghicit cum ai putea scapa de ea neutral.

oki..multumesc mult pentru raspuns, o sa sun iarasi la ginecolog sa imi fac un alt control asa cum ai zis tu..cer o antibiograma ;cat priveste testul ptr chlamydia il poate face tot el sau tre sa imi fac examen la sange separat?

#2641 2012-10-29 20:02:29

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

bacilii gram pozitivi sunt flora buna a vaginului (desi am trait sa aud si ca eu as avea infectie cu bacili gram pozitivi spranceana  forgetit ).
[...]
"micoze+" indica faptul ca exista intradevar o infectie fungica, insa ar fi bine sa faci si o cultura de fungi cu antifungigrama (pentru ca - in general - doar facand antibiograma si/sau antifungigrama, medicul ar putea sa aleaga un tratament potrivit care sa fie si eficient, ca altfel e cam "la ghici"; si, din pacate, cam asa se practica peste tot la noi va ).

Ultima oara a fost editat de jeannie (2012-10-29 22:54:57)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.