homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Examenul papanicolau-144

#2718 2013-09-09 20:22:28

kyttyux
Full member
Inregistrat: 2011-02-27

Re: examenul papanicolau

am facut d fiecare data urocultura si nu iesea nimic, imi zicea doctorul k am anexita si imi dadea nolicin si indometacin, ink o problema :   de ceva timp simt uneori o arsura si durere in spate in dreptul plamanilor, am facut raze si mi-au spus k nu am  nimic, adevarul e k nu ma incomodeaza la respirat deloc, nu tusesc , am in gat o senzatie de usturime si  uneori senzatie de voma kre simt k vine din stomac, am facut exudatul si nu mi-a iesit nimic, nush ce sa cred- mi-e teama sa n-am ceva la plamani dar banuiesc k razele sunt destul de clare si plus k m-au ascultat 3 doctori diferiti la plamani, au zis eventual k e o nevralgie intercostala, raceala pe oase, mi-e teama d ceva grav la plamani, sunt km paranoica, pt  gat iau decasept si mi se calmeaza usturimea. nush ce sa cred, ati trecut prin asa ceva? scuze k vbsc despre asta pe forum d anticonceotionale

#2719 2013-09-09 21:17:45

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

ok, n-o fi infectie urinara, dar repet: usturimea la urinare nu are treaba cu ovarele si eventualele probleme ale lor smile sunt doua aparate diferite, cu functionalitati diferite; inainte sa incepi iar cu antibiotic, ia urinal, poate se amelioreaza.

despre plamani nu stiu ce sa spun, am vazut si cand ai postat in alta parte.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#2720 2013-09-10 05:57:45

kyttyux
Full member
Inregistrat: 2011-02-27

mersi, o alta problema, am observat aseara cateva pete roz pe hartie iar apoi pe chilot, m-am gandit k cine stie o fi de la infectie insa acum park e din ce in ce mai mult, ma mai ustura ff putin,  cm abia pe 16 treb sa apara insa ieri am avut cateva interviuri si mari emotii, sa apara cm din cauza aceasta? niciodata nu mi s-a intamplat sa vina cu o sapt inainte, eu il am pe 16 ale lunii mereu

#2721 2013-09-11 14:00:39

ioana_corina
Full member
Inregistrat: 2009-04-05

Buna fetelor.Stiti cumva  daca in Iasi exista cabinete care fac aceasta examinare gratuit?

#2722 2013-09-18 09:47:20

tatianna
New member
Inregistrat: 2010-02-13

Buna dimineata

Va rog sa ma ajutati cu urmatorul rezultat la Papa Nicolau
Frotiu in limite normale,negativ pentru o leziune intraepiteliala sau  maligna

multumesc mult!

Publicitate

loading...

#2723 2013-09-18 09:48:45

daenarys
Vizitator

pai esti ok
dar ar trebui sa fie mai amanuntit pe foaia medicala

#2724 2013-09-18 09:53:50

tatianna
New member
Inregistrat: 2010-02-13

da acesta este rezultatul primit online
ar trebui sa dau o fuga la clinica ptr detalii?

#2725 2013-09-22 18:21:33

puffy2
New member
Inregistrat: 2013-09-22

Buna tuturor,

am nevoie de un sfat pentru ca sunt f speriata.Mai pe scurt.Mi-am facut controlul anual de PAP si secretie si nu mi-a iesit ok(nu mai facusem sex de aproape 3 ani-stiu,jenant, nu ma intrebati de ce).Buun.Dupa recoltare ,dr mi-a dat totusi tratament pt candida, ca a zis ea ca la consult se vad urme de candida.Mi-a dat gynofort 3 zile si dupa polyginax 12 zile .Am ajuns de abia la 4 ovule de polyginax caci s-a intamplat minunea sa fac sex dupa atata timp si n-am mai tinut cont de tratament si am facut sex neprotejat (deci papanicolau l=-am facut inainte de sex si nu inteleg de ce mi-a iesit ASCUS in cdt in care anii trecuti nu si sex facusem pana acum doar cu prezervativ).Mai jos postez rezultatele..ideea e ca acum m-au apucat paranoiile ca daca mi-a dat si el ceva si daca fac si hpv..am intrat intr-un cerc vicios din care nu mai ies...help sad
Citologie cervico-vaginala Babes Papanicolaou in mediu lichid     05/09/2013
Data ultimei menstruatii         23.08.2013     
Citologie anterioara         2012-NILM     
Motivele recomandarii         screening     
Scanare computerizata         DA     
Interpretare manuala         DA     
Satisfacator         DA     
Satisfacator celule endocervicale         DA     
Satisfacator metaplaziate         DA     
Concluzii         ASC-US - celule scuamoase atipice cu semnificatie nedeterminata. Se recomanda testare HPV, examen colposcopic si repetarea testului Pap la 6 luni.     
ASC-US         DA     
Rep. la 6 luni         DA     
Rep. testare HPV         DA     
Rep. colposcopie         DA     

x. microscopic pe frotiu (preparat proaspat si/sau colorat)     05/09/2013
Flora bacteriana         Normala (flora lactobacilara).     
Celule epiteliale poligonale         relativ frecvente     
Celule epiteliale rotunde         rare     
Celule cu aspect de "clue cell"         absente     
Leucocite         rare     
Hematii         absente     
Trichomonas vaginalis         absent     
Levuri         absente     
Cultura si identificare fungi (cu antifungigrama dupa caz)     05/09/2013
Cultura fungi         Pe mediul Sabouraud - nu s-au dezvoltat colonii de Candida spp.

Imi poate raspunde si mie cineva?de abia pe 1 oct am programare la dr si am intrat intr-o stare f.proasta:(

Ultima oara a fost editat de puffy2 (2013-09-24 21:05:04)

#2726 2013-10-24 14:01:07

Clarisssa
New member
Inregistrat: 2013-10-23

Am facut si eu testul acum cateva luni si n-am inteles aproape nimic din ce scria pe hartia cu rezultatele! Asa ca am intrebat direct medicul si mi-a spus ca totul e OK doar ca am niste scurgeri (ceva legat de candidoza) si mi-a prescris o crema, acum totul e ok.
Cred ca nu trebuie sa ne fie rusine sa intrebam medicul ce inseamna toate notiunile alea!

#2727 2013-10-24 14:43:30

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

puffy, cum scrie pe buletin, e necesar sa faci un test HPV si o colposcopie (ai mai facut asa ceva ?) pentru ca ASC-US e un diagnostic care poate avea drept cauza infectia cu HPV (care da niste modificari la nivelul celulelor colului)
nu e de speriat, dar trebuie sa faci investigatiile astea si sa vezi ce zice medicul

#2728 2013-11-12 18:34:53

andy1113
Membru
Inregistrat: 2012-05-15

Buna,
am primit si eu rezultatul PAP-ului facut acum 2 sapt. iar pe buletinul de analize scrie in felul urmator:
Frontiu conventional, satisfacator pentru evaluare; componenta endocervicala/zona de transformare prezenta
Flora bacilara prezenta. Infiltrat inflamator moderat.
Rare atipii ale celulelor scuamoase de tip metaplazic, cu aspect imatur.
ASC-H (atipii ale celuleor scuamoase, nu se exclude HSIL)

Stiu ca nu este un rezultat bun...oare sa am HPV? Cred ca am si o infectie, doctorita nu mi-a prea zis exact cum sta treaba. A spus ca trebuie sa repet PAP-ul si m-a pus pe masa sa-mi ia din nou mostra...treaba e ca cu vreo 27 de ore inainte avusesem contact sexual, nestiind ca ea avea de gand sa-mi mai ia secretie. Oare acest lucru va afecta rezultatul PAP-ului?

De asemenea mi-a spus ca data urmatoare cand vin cu rezultatele sa aduc si rezultatele PAP-urilor facut anterior, care mi-au iesit de tipul 2 si pe care nu le mai am sa i le duc.

Multumesc anticipat.

Ultima oara a fost editat de andy1113 (2013-11-12 18:37:49)

#2729 2013-11-28 14:07:37

Afterforever
Membru
Inregistrat: 2013-11-28

Buna ziua!

Mi-am facut toate analizele pentru a fi sigura ca sunt bine.

Problema e acum ca am primit online 2 dintre rezultate doar ca ma sperii ca nu stiu sa le citesc.

BACTERIOLOGIE
AL020 Examen bacteriologic col uterin ( inclusiv
antibiograma pentru culturi pozitive ) (R1,L1,A1) S-a izolat ; ESH. COLI
Comentariu pentru Examen bacteriologic col uterin ( inclusiv antibiograma pentru culturi pozitive )
Antibiograma
Amikacin Sensibil
Amoxicilina + Acid Clavulanic Sensibil
Ampicilina + Sulbactan Sensibil
Cefoperazon Sensibil
Ceftazidime Sensibil
Ceftriaxon Sensibil
Cefuroxim Sensibil
Ciprofloxacin Sensibil
Gentamicina Sensibil
Levofloxacin Sensibil
Norfloxacin Sensibil
Piperacilina + Tazobactam Sensibil

MICOLOGIE
AM011 Examen microscopic direct pentru
Trichomonas/Candida* (R1,L1,A1)
Frotiu ; frecvente epitelii poligonale
izolate si grupate , relativ frecvente
leucocite integre , frecventi
lactobacili , rari bacili gram negativ

Va rog sa imi spuneti si mie daca sunt ok.
Multumesc anticipat.

#2730 2013-11-28 14:19:32

heimdall
Diamond member

ai o infectie cu e-coli, nu e grav, dupa cum vezi e sensibil la toate antibioticele din lista, deci vei primi tratament cu unul dintre ele

#2731 2013-11-28 17:58:06

Afterforever
Membru
Inregistrat: 2013-11-28

Multumesc mult pentru raspuns.
Daca nu m-as trata, ar dauna copilului? vreau sa raman gravida cat de curand. smile

#2732 2013-12-04 17:42:09

Miruna123
New member
Inregistrat: 2013-11-26

buna seara. am primit rezultatele de la papanicolau si nu mai rabdare pana martea viitoare cand sunt programata la doctor. sunt foarte curioasa de rezultat. pe buletinul primit scrie : celule endocervicale absente
                                                                           negativ pentru leziuni intraepiteliale sau malignitate
                                                                           candida
                                                                           rare filamente inflamatorii
                                                                           gardnerella
                                                                           celule pavimentoase superficiale si intermediare izolate si in placarde
                                                                           leucocite frecvente,intacte si lizate
Acestea sunt punctele bifate, de inteles am inteles ca am candidoza si infectie cu garndnerella, insa toate celelalte chestii bifate nu pot sa le deslusesc.
jos scrie frotiu clasa II Babes-Papanicolau moderat inflamator-sistem Bethesde ( cred, nu prea inteleg scrisul)
Va multumesc

#2733 2013-12-04 18:33:24

heimdall
Diamond member

pai cam asta e de inteles, ca ai candida si gardnerella, leucocitele apar acolo datorita infectiei

#2734 2013-12-04 18:53:59

Miruna123
New member
Inregistrat: 2013-11-26

mlultumesc pt raspuns, tocmai leucocitele alea ma macinau de ce apar acolo.

#2735 2013-12-13 20:24:06

giorgiana1234
New member
Inregistrat: 2013-12-13

Buna seara! La mine situatia este putin neclara. Am 24 de ani.In urma cu 3 ani am fost la un consult ginecologic (colposcopie, ecografie, papanicolau (a iesit de tip II). Doamna doctor la care am fost a fost foarte dura cu mine, spunandu-mi ca am o rana pe col destul de urata si ca este aproape data in cancer, iar situatia mea este incerta. Dezamagita, am mers la putin timp la alt medic ginecologic cu rezultatele analizelor de dinainte si mi s-a repetat colposcopia, ecografia + analizele de secretie si HPV. Aici, la alt spital analizele au iesit ok..intr-adevar mi s-a spus ca am o rana pe col, dar nu este nimic grav si ca uterul meu este normal varstei mele. Aam urmat mai multe tratamente (ovule, antibiotic, creme) pana in prezent, iar in vara anul asta am fost de am repetat testul papanicolau si colposcopia pentru a fi sigura ca situatia nu s-a agravat. Rezultatul la papanicolau (citologia in mediul lichid) a fost urmatoarea: Calitatea frontiu: satisfacator pentru evaluare;celule endocervicale prezente. Rezultat negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna. Atat, nimic altceva nu mai este bifat pe rezultat. Mentionez ca la consult domnul doctor a spus ca se vede putin rana (o zona rosie mi s-a spus). Am luat, la recomandarea medicului 12 zile ovule Cervugid, pe care mi le recomandase inaintea venirii rezultatului, dar eu am avut nunta in perioada imediat urmatoare si am luat ovulele luna aceasta. Acum 2 zile le-am terminat. Intrebarea mea este daca pot face un copil in situatia data?! Din pacate sunt in strainatate si nu ma pot duce pentru un alt consult. Ce imi puteti recomanda? Noi ne dorim foarte mult un copil. Rezultatul de la Papanicolau este bun? Sincer va spun ca eu daca am vazut negativ, m-am linistit. smile La cat timp dupa terminarea ovulelor se poate concepe un bebe fara sa il afecteze in vreun fel? Va multumesc din tot sufletul! O zi frumoasa si multa sanatate tuturor! smile

#2736 2013-12-17 14:56:06

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

din rana pe col nu faci cancer din cate stiu, unii medici mai si abereaza. cancer de col se face din hpv, anumite radacini cu risc crescut doar! daca papanicolaul iese ok, 1 sau 2, nu e nevoie sa faci testul pt hpv care costa vreo 300-500 ron. numai daca iese prost te trimite la asa ceva.

Ultima oara a fost editat de eph (2013-12-17 14:56:31)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.