Examenul papanicolau-146
- ochi de stele
- Full member
- Inregistrat: 2012-06-16
Re: examenul papanicolau
am uitat sa scriu si ce ma interesa pe mine Microorganisme: Tricomonas vaginalis (nu e bifat), fungi compatibil cu Candida (nu e bifat), Bacterii (BIFAT), Vaginoza bacteriana, Herpes simplex, Actinomyces (nu sunt nici ele bifate) Deci eu inteleg ca nu era candidoza, am dreptate?
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
nu e candidoza, dar e o inflamatie acolo nu ai facut si niste culturi ?
- ochi de stele
- Full member
adica test de secretie? Antifungigrama?
- heimdall
- Diamond member
da, examen de secretie, dar cu culturi si antibiograma / antifungigrama, in functie de ce iese
- ochi de stele
- Full member
da am facut. Asta mi-a facut intai si a iesit Candida non-albicans (Cu toate ca acum un an la o analiza a iesit Candida albicans) si sensibil la Nystatin, Miconazol, Fluconazol, Econazol, Clotrimazol. Am pus Cervucid si lomexin 600 (3ovule) + Flucovim capsule cate una pe saptamana (4 saptamani)... Peste o luna mi-a facut papanicolau si mi-a dat 2 cutii de ovule cu lacobacili si dupa menstruatie a zis sa vin sa faca cauterizare la rana daca nu vede nici un regres. Eu zic ca d-na doctor a procedat f bn cu mine si e f ok, in sfarsit am gasit medic bun in iasi. Mi-e frica doar sa nu-mi reapara si sa ma chinuie iarasi. Deci daca la papanicolau nu mai era, inseamna ca e departe si acolo sa ramana. Multumesc Heimdall
- ochi de stele
- Full member
eu nu inteleg totusi ce este chestia alba care iese la contact? Sa vie din secretiile cervicale?
- DannaB78
- Full member
- Inregistrat: 2011-11-09
doctoressa a scris:DannaB78 a scris:Buna fetelor,
Am si eu nevoie de o interpretare pentru un Papa Nicolau care arata cam asa: Citologie cervico-vaginala Babes Papanicolaou in mediu lichid 30.12.2013 screening Scanare computerizata DA Interpretare manuala DA Satisfacator DA Satisfacator celule endocervicale DA Satisfacator metaplaziate DA ASC-US DA Rep. la 6 luni DA Rep. testare HPV DA Rep. colposcopie DA Scuamoase DA Frotiu cu prezenta de celule scuamose atipice cu semnificatie nedeterminata ( ASC-US ), de tip superficiale si intermediare, cu nuclei usor crescuti in dimensiuni ( X 2,5-3 ), hipercromi, schitare de halou perinuclear, celule metaplaziate si endocervicale,granulocite.
Va rog sa-mi spuneti ce parere aveti despre analiza de mai sus.
Multam
Eu sunt de parere ca trebuie sa investighezi in continuare, adica sa faci colposcopie.
Multumesc doctoressa...rezultatul nu este al meu, este al unei prietene care este foarte speriata...a citit pe net tot felul de lucruri...s-a programat deja mai departe pentru alte investigatii....
"Ceea ce nu traim la timp, nu mai traim niciodata." - Octavian Paler.
- ochi de stele
- Full member
Dupa tratamentele de mai sus, candida a reaparut. Ieri am fost la control si de azi o iau de la capat cam cu aceleasi medicamente si cu ceva in plus. UUf. O am de un an candidoza asta si e invechita si cica dureaza pana 5 luni sa o tratez... Fetelor rabdare si nu va descurajati! Eu sper sa scap de ea odata pt totdeauna! Bafta tuturor.
- pisiraluk
- Full member
- Inregistrat: 2013-10-25
buna seara, am si eu un rezultat la un test daca ma poate ajuta cineva cu o parere, am o rana mica pe col care nu ma deranjeaza la contact si o sa scriu doar casutele in care este bifat cv pe analiza Satisfacator pe evaluare celule endocervicale prezente examen bacteriologic reevaluare citologica in 12 luni Descriere citologica Frotiu aflat in faza secretorie mijlocie, aspect de citoliza, frecvente PMN, nuclei lizati si detritus celular. Flora microbiana abundenta , anaeroba (mobiluncus). Celule scuamoase intermediare cianofile si amfofile,tulburi,plisate,descuamate in grupe mari, cu morfologie normala.Celule glandulare endocervicale dispuse in palisada, fara discarioze. Diagnostic Frotiu inflamator (PNII)
- delerium
- Membru
- Inregistrat: 2014-02-17
Buna seara,
saptamana trecuta mi am facut testul papa nicolau si mi au iesit urmatoarele rezultate. pana ma duc la interpretare ajutati mk si pe mine cu o idee, sa imi fac sau nu griji. Multumesc
Culturi in conditii aerobe: nu s-au dezvoltat colonii bacteriene Cultura fungi - negativa
Frecvente epitelii superficiale si intermediare. Relativ frecvente PMN. Frecventi bacili Doderlein.Rari cocobacili gram negativ Absente levuri. Absent Trichomonas vaginalis.
- heimdall
- Diamond member
e foarte bun rezultatul, nu ai nimic
- delerium
- Membru
- Inregistrat: 2014-02-17
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
cat dureaza in medie sa vina rezultatul la examenul papanicolau? mie de la RM mi-au zis 10 zile lucratoare :-o in conditiile in care lucreaza proba in laboratorul propriu, nu o trimit. mi se pare ft mult. la pap nu e ca la culturi nu, nu sunt fortati sa astepte? presupun ca sunt ei ft aglomerati...
- heimdall
- Diamond member
intre 5 si 10 zile lucratoare am asteptat eu nu fac si culturi ? in cazul asta s-ar explica de ce dureaza mai mult
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
a, deci asa mult dureaza. am si uitat de cand n-am mai facut. nu cred ca fac culturi. acum 3 ani nu faceau.
- g_oana
- Membru
- Inregistrat: 2014-04-14
Buna ziua. In urma cu trei saptamani am facut testul papanicolau iar rezultatul este cam asa : material amorf detri...(nu inteleg cuvantul) celular, numeroase hematii, limfocite si PNM, numeroase celule scuamoase superficiale si intermediare,rare celule parabazale, numeroase celule cilindrice endocervicale. Frotiu tip II papanicolau ( de tip inflamator). Examenul l-am facut pe lama (nu in mediu lichid). Mai stiu de asemenea ca am o rana foarte mare pe col pentru care am primit tratament cu cerviron si spalaturi cu ceai de galbenele. ( nu am inceput inca tratamentul) Rezultatul nu pare a fi prea bun, nu?
- Emma.28
- Full member
- Inregistrat: 2008-07-21
Buna seara,
Revin printre voi dupa ceva timp cu o problema care ma innebuneste, si pentru care am mare nevoie de ajutorul vostru.
Saptamana trecuta (miercuri) am facut o consultatie ginecologica si mi s-au recoltat celule pentru testul Papanicolau. Astazi am primit rezultatul analizei, care suna infiorator:
Originea esantionului: exocervicala, endocervicala. Aspectul colului: fara leziuni vizibile. Tip frotiu: conventional. Frotiu satisfacator pt evaluare, celule endocervicale prezente. Modificari celulare epiteliale: AGC (celule glandulare atipice) - glandulare fara alta specificatie (NOS) Diagnostic citologic Pap: C III Recomandari: chiuretaj fractionat.
Am innebunit cand am citit rezultatul, mai ales ca nu am avut niciodata un test pap mai mare de clasa II. Doctorul mi-a spus ca acest test arata existenta unei suspiciuni, si ca e posibil sa existe celule normale sau anormale la nivelul colului sau endometrului.
A mentionat insa faptul ca este putin probabil sa fie ceva anormal, pentru ca el a vazut un col curat.
Prin urmare, mi-a oferit doua posibilitati: fie procedura standard, adica colposcopie si chiuretaj biopsic fractionat, fie sa repet testul dupa 2 luni si sa vedem daca e vreo modificare fata de ceea ce apare acum (ceea ce mi se pare ciudat, si ma duce cu gandul ca ar putea fi o greseala in analiza testului meu).
De asemenea, am vorbit cu sotul meu, care ma asteptase pe coridor in timpul consultatiei, si am aflat ca asistenta care imi prelevase proba a iesit la un moment dat si i-a spus unei colege ca 's-a spart sonda.' Nu am idee ca ar putea insemna acest lucru si daca ar putea influenta rezultatul testului meu.
Cert este ca am avut o durere usoara la recoltare, si o sangerare usoara pana astazi (cam 5 zile).
Innebunesc de teama si nu stiu ce sa fac mai departe. Sa repet testul, sa fac acel chiuretaj (numai denumirea ma inspaimanta), sa incerc un pap in alta parte, dar unde?
Va rog din suflet sa ma ajutati cu o parere!
- heimdall
- Diamond member
colposcopie poti face oricum, daca esti din Bucuresti poti repeta pap-ul la Micomi, de exemplu - e considerata cea mai buna clinica pentru asa ceva
- Emma.28
- Full member
- Inregistrat: 2008-07-21
Multumesc mult, heimdall. Sunt din Constanta, dar pot sa vin la Bucuresti pentru pap.
Problema e ca nu stiu daca ar fi bine sa-l repet la distanta atat de scurta.
Oare pot sa fac la Micomi doar pap-ul sau trebuie sa fac si consultatia? Si oare e normal sa sangerez (usor) atatea zile dupa pap?
La ecografie nu a iesit nimic rau, nu am avut nicio durere. Totul parea functional. Acum, insa, dupa ce am vazut rezultatul, m-a apucat instantaneu durerea de burta si nu vreau decat sa plang.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|