Examenul papanicolau-78
- shimmy
- New member
- De la: cluj-n
- Inregistrat: 2007-03-30
Re: examenul papanicolau
Buna seara,
am si eu o intrebare legata de un rezultat la papa nicolau. Am 22 de ani si iau marvelon de 5 ani.
Pe rezultat este un plus langa micoze si un plus langa celule endocervicale. PAP este II. sugestii si tratament scrie "control anual". Asa sa fac? sa ma duc doar la urmatorul control anual?
Oricum, acolo unde am mai fost, (la Promedica din Iulius mall din Cluj-Napoca), nu ma mai duc, doamna ginecolog de acolo nu imi place cum s-a purtat cu mine, nu m-a ascultat deloc, nu baga in seama din ce ii spuneam, m-a diagnosticat cu trichomonas inainte sa vina rezultatul de la test, a facut controlul fara manusi, abia dupa ce a lasat ustensila din mana si-a pus niste manusi, nu inainte sa deschida usa larg la salon si sa strige dupa niste manusi.La ea nu ma mai intorc sigur, dar as dori un sfat, sa ma duc la un alt control, sau sa ma duc doar la urmatorul control anual?
multumesc anticipat
- Adalberta
- Full member
- Inregistrat: 2009-08-19
du-te la controlul anual. pana la urma aveai sau nu tricomonas?
- shimmy
- New member
nu aveam trichomonas... noroc ca nu am luat kilogramul de pastile pe care l-am cumparat oricum ca proasta.
edit:(nici nu stiu de unde as putea acea boala, am avut un singur partener de cand miam inceput viata sexuala si acela este si acuma...doar daca nu cumva el a umblat telelu, desi cred ca nu a umblat inca)
Ultima oara a fost editat de shimmy (2009-11-10 19:40:04)
- lady in black
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-11-28
sfatul meu e sa mergi la alt medic si sa faci o analiza de secretie in urma caruia medicul iti va prescrie probabil un tratament pt acea micoza
- shimmy
- New member
- dami
- Membru
- Inregistrat: 2009-11-11
Buna seara, mi-am facut si un test papanicolau iar la concluzii scrie:frotiu cu celule scuamoase de talie mare izolate si in grupuri mici ,PMN frecvente, imi puteti spune ce inseamna , am inteles ca ar fi vorba de o inflamatie , dar care ar putea fi cauza ? si ce tratament ar trebui sa urmez? Va multumesc
- aliy
- Hero member
- De la: Bucuresti
Buna seara,
Am primit rezultatul Papanicolau azi: celule endocervicale prezente (descriere citologica: frecvente celule superficiale cianofile si orangeofile, frecvente celule endocervicale, pmn frecvente). Ce inseamna? Multumesc
Mamica de Eric Andrei
- lady in black
- Insomniac member
dami, e vb intradevar de o inflamatie care poate fi cauzata fie de o infectie, fie de un contact mai dur etc doar medicul iti poate recomanda tratament. o analiza de secretie ai facut?
aliy, e valabil si pt tine ce am scris mai sus
- dami
- Membru
nu , nu am facut? deci ar tb sa fac si o astfel de analiza pt a vedea care este cauza?
Ultima oara a fost editat de dami (2009-11-12 00:07:13)
- aliy
- Hero member
lady in black a scris:dami, e vb intradevar de o inflamatie care poate fi cauzata fie de o infectie, fie de un contact mai dur etc doar medicul iti poate recomanda tratament. o analiza de secretie ai facut?
aliy, e valabil si pt tine ce am scris mai sus
Da, am facut, azi dimineata le-am ridicat. Pe buletinul de analize apare: - Frotiu: Celule epiteliale -clue cells-tapetate cu bacterii anaerobe de mici dimensiuni, e.g. Gardnerella vaginalis, Mobiluncus, Bacteroides spp. etc, compatibil cu vaginoza bacteriana. - Polimorfonucleare: absent - Celule epiteliale: relativ frecvente - Lactobacillus spp: absent - Trichomonas vaginalis: absent - Celule levurice: absent - Coci gram negativi cu aspect reniform in diplo: absent Examen micologic: Culturi aerobe negative Pe alt buletin apare ureaplasma si mycoplasma negative.
Ce parere aveti? Am programare abia maine seara la medic. Multumesc.
Mamica de Eric Andrei
- lady in black
- Insomniac member
dami, la analiza de secretie reiese de cele mai multe ori care e problema
aliy, ai vaginoza bacteriana, e o dereglare a florei. medicul iti va da tratament pentru ea. ideal ar fi ca dupa ce faci tratamentul sa faci ceva si pentru refacerea florei (lactobacilii sunt absenti ceea ce nu e bine)
- aliy
- Hero member
Multumesc de raspuns Lady in Black. Dar vagionza asta raspunde bine la tratamente? Adica e posibil sa incerc mai multe tratamente pana trece? Intentionez sa am un bebe. Afecteaza? zi buna.
Intre timp am ajuns la doctor si mi-a dat tratament. Flagyl ovule (10, 1/seara); spalaturi cu tantum rosa (tot 10 zile) si flagyl pastile pt sot (8 pastile, doza unica). Mai mi-a dat Feminella (6 zile/ luna, 3 luni consecutiv pt refacerea florei). Am inceput tratamentul. Sper sa dea rezultate ca vreau bebe curand. Am si eu o intrebare: nu stiu cand sa incep tratamentul cu feminella. Dupa ce termin cu Flagyl-ul? sau se poate si in aceelasi timp? Va rog sa-mi raspundeti.
Ultima oara a fost editat de aliy (2009-11-16 13:44:02)
Mamica de Eric Andrei
- blueeyes
- Platinum member
- De la: BearLand
- Inregistrat: 2006-11-30
Intreb aici, pentru ca habar nu am unde altundeva: e normal ca recoltarea de cultura de col, sau cea pentru antigen chlamydia (nu mai stiu care, pentru ca mi-am recoltat pentru 5 analize) sa doara, si sa ma doara si burtica in timpul si dupa recoltare? Am si sangerat un pic, dupa
- crivel1980
- New member
- Inregistrat: 2009-09-22
Salut,
Am primit si eu astazi rezultatul pentru: secretie vaginala-ex.babes-papanicolau. Mentionez ca am 29 ani, dar pe buletin imi apre 41 ani, deci.... in fine, rezultatele sunt urmatoarele: VALOARE DIAGNOSTICATA A FROTIULUI: partial limitata de paucicelularitate din zona endocervicala frotiu negativ pentru leziune intraepiteliala sau maligna
INFECTII CU: flora microbiala nespecificata- deja am facut tratament pentru si astept urmatoarea analiza a sumarului de urina sa vad daca am scapat.
MODIFICARI REACTIVE ALE CELULELOR: modificarie reactive ale celulelor epiteliale scaumoase di din zona de transformare asociate cu inflamatia
EVALUARE HORMONALA pattern hormonal compatibil cu varsta: tinand cont ca am doar 29 ani si pe buletin apare 41 ani nu stiu ce sa mai cred.Aveau cnp-ul pe trimitere...
recomandari: tratament antiinflamator reevaluare citologica peste 6 luni
Descriere citologica: celule epiteliale scaumoase superficiale si intermediare plate sau partial plicaturate eozinofile, cianofile, amfofile, oranjofile integre sau cu modificari reactive, dispuse in placarde sau izolate. celule din zona de transformare izolate sau grupate cu modificari reactive celule glandurare izolate sau grupate cu volum si forma variabila
exudat inflamator moderat reprezentat de PNM integre si alterate, histiocite, detritusuri celulare, mucus, fibrina.
diagnostic citopatologic: modificari reactive ale celulelor epiteliale scaumoase si din zona de jonctiune asociate cu inflamatia nespecifica moderata.
Ce-mi puteti spune de rezultat. vreau sa fac si bebe in viitorul apropiat:) M-a cam sperie revaluarea citologica peste 6 luni...
Multumesc si pupici!
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
blueeyes a scris:Intreb aici, pentru ca habar nu am unde altundeva: e normal ca recoltarea de cultura de col, sau cea pentru antigen chlamydia (nu mai stiu care, pentru ca mi-am recoltat pentru 5 analize) sa doara, si sa ma doara si burtica in timpul si dupa recoltare? Am si sangerat un pic, dupa
Am mai auzit, eu n-am patit niciodata... a fost mai brutala persoana care ti-a recoltat Eu nu simt nici cand imi recolteaza pentru pap, am un ginecolog cu o mana tare usoara
- blueeyes
- Platinum member
- De la: BearLand
- Inregistrat: 2006-11-30
Multumesc pentru raspuns, heim M-am mirat si eu, pentru ca pana acum ma duceam foarte destresata la gineco, si niciodata nu am simtit decat un disconfort foarte foarte usor. Dar ieri ma tineam cu mainile de marginea caprei, asa de rau a durut
- ioanafbr
- New member
- Inregistrat: 2009-07-20
buna fetele, pt curiozitatea mea cine imi zice si mie diferenta intre un pap bine recoltat si altul nu? adica cineva zicea la un moment dat ca daca nu sunt prezente celulele endocervicale inseamna ca n-a fost recoltat bine. Deci, ce poate gresi un medic ce-ti recolteaza papul si n=o face bine?
cine zambeste atunci cand greseste, inseamna ca a gasit pe cine sa dea vina!!!
- ice lady
- New member
- Inregistrat: 2008-08-14
Buna .Am primit rezultatul biopsiei,insa cu medicul numai marti pot vorbi.Ma ajutati si pe mine va rog,mai am vreo sansa sa scap de virusul HPV,medicul spunea ca la unele femeie le dispare spontan.Cat de grav e ce mi-a iesit? rezultatul:Fragment biopsic reprezentat de o portiune de exocol cu o proliferare papilomatoasa a epiteliului scuamos,atipii koilocitice,inflamatie nespecifica intraepiteliala,parakeratoza si fenomene de displaize moderata(CIN2/HSIL).Stroma din esantion este redusa,inflamata cronic in grad mic.Nu se surprinde malignizare sau invazie in spatiul limfovascular.Am tipurile de HPV de la care pot face cancer?Ma ajuta cu ecva daca fac tipizarea HPV? Datimi un sfat va rog.De cand am aflat ca am Hpv simt ca innebunesc.
- Adalberta
- Full member
- Inregistrat: 2009-08-19
crivel unde ti-ai facut pap-ul acela?
ice lady, biopsia este ok, ai facut conizatie sau ce? trebuie sa urmaresti cu atentie tot ce se petrece acolo prin pap-uri si consultatii. La multa lume HPV-ul trece iar la altii persista mai mult timp, in functie de anumite situatii locale sau de imunitate...
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|