Examenul papanicolau-80
- tttttt
- Hero member
- Inregistrat: 2008-01-22
Re: examenul papanicolau
daca tot esti hotarata sa faci aceste analize , eu zic sa faci si chlamydia , ureaplsma si mycoplasma , ele nu se depisteaza la papanicolau
si daca poti sa ceri , in cazul in care iti iese ceva la analiza de secretie , sa iti faca si culturi pe medii speciale , sa vezi exact despre ce e vorba
spre exemplu , daca la analiza de secretie ies bacili negativi , sau coci pozitivi , prin cultura se identifica respectiv in : e coli si streptococ b asta optional , daca nu , este suficient antibiograma si antifungigrama
- bubu218420
- New member
- Inregistrat: 2006-11-07
tttttt a scris:daca tot esti hotarata sa faci aceste analize , eu zic sa faci si chlamydia , ureaplsma si mycoplasma , ele nu se depisteaza la papanicolau
si daca poti sa ceri , in cazul in care iti iese ceva la analiza de secretie , sa iti faca si culturi pe medii speciale , sa vezi exact despre ce e vorba
spre exemplu , daca la analiza de secretie ies bacili negativi , sau coci pozitivi , prin cultura se identifica respectiv in : e coli si streptococ b asta optional , daca nu , este suficient antibiograma si antifungigrama
Multumesc tttttt pentru raspuns. Am fost azi la Centrul de sanatate si mi-a dat secretara programare la doctorita de familie tocmai pe ziua de 10 decembrie. Bine ca nu-i urgenta mare. Pun pe biletel si ceea ce mi-ai zis, sper sa reusesc s-o conving sa mi le dea pe toate deodata. Pana atunci mai am vreme sa studiez problema, din cate am reusit sa citesc pana acum, mi se pare ca e o infectie cu Candida si o flora vaginala facuta varza din cauza tratamentelor frecvente. Insa cum simptomele la toate aceste infectii bacterienie ori fungice sunt asemanatoare, cel mai bine e sa fac analizele. Da-i romanului mintea cea de pe urma!
- Rose
- Hero member
- Inregistrat: 2007-08-30
Tdani, eu stiu ca CIN II nu e cancer. Abia de la CIN III se poate vorbi despre cancer IN SITU...Eu stiu pe cineva careia i-a iesit CIN II si doctorita a asigurat-o ca nu este cancer, ci de o leziune pre-canceroasa. Care, by the way, s-a rezolvat foarte bine, iar prietena mea este acum insarcinata... Acum nu stiu ce sa zic , avand in vedere termenul de "neoplazie"...Dar cred ca nu ar strica sa lamuresti treaba la laborator/doctorul care te-a operat.
21.04.2013 - Bebe Chitaila www.pisicamov.ro
- tttttt
- Hero member
babu , am inteles ca ai simtome de candida , dar asa cum ai zis si tu , toate semana intre ele , ba mai mult chlamydia nu prea are simtome , dar in schimb intretine o eventuala candida
nu vad de ce sa nu fie de acord sa iti faca si chlamydia si micoplasmele pt ca se recolteaza o singura data , dar diferit .....sau na, tu zici ca acolo e alt sistem si apoi , le platesti nu ?
- tdani
- Full member
- De la: Petrosani
- Inregistrat: 2006-06-23
Rose a scris:Tdani, eu stiu ca CIN II nu e cancer. Abia de la CIN III se poate vorbi despre cancer IN SITU...Eu stiu pe cineva careia i-a iesit CIN II si doctorita a asigurat-o ca nu este cancer, ci de o leziune pre-canceroasa. Care, by the way, s-a rezolvat foarte bine, iar prietena mea este acum insarcinata... Acum nu stiu ce sa zic , avand in vedere termenul de "neoplazie"...Dar cred ca nu ar strica sa lamuresti treaba la laborator/doctorul care te-a operat.
Rose si mie mi-a spus medicul ginecolog care mi-a facut testul Pap ca este o stare precanceroasa. Eu mi-am facut conizatia la Institutul oncologic din Cluj iar medicii de acolo nu prea dau date despre urmari sau ceva recomandari. Te opereaza si apoi te trimit acasa urmand a te prezenta la control dupa o luna. M-am prezentat dupa o luna la control, m-a consultat putintel si mi-a recomandat repetarea testului Pap la sase luni. Eu nu mai vreau sa raman insarcinata, am deja un copil dar as vrea sa ma pot bucura de el multi ani de acum in colo.
- tdani
- Full member
tttttt a scris:tdani , crezi ca poti repeta analizele si in alta parte ? e ceva ciudat totusi tu in 2008 ai facut si colposcopie ? sau doar pap ?
sanatate multa , suntem langa tine
Momentan nu pot sa fac testul Pap pt. ca inca nu sunt vindecata in urma interventiei de conizatie. In 2008 nu am facut colposcopie, doar Pap. Iti multumesc pentru sprijin atat tie cat si celorlalte fete.
- tttttt
- Hero member
sanatate multa , o sa fie bine
- tdani
- Full member
Adalberta a scris: Greu de crezut sa fi contactat virusul intre cele doua pap-uri... si sa actioneze atat de... virulent in atat de putin timp. Cat despre rana, daca aveai, ti-ar fi vazut-o sigur la inserarea steriletului... poate era un condilom plan, care nu se vede cu ochiul liber, ori ceva in endocol... zic si eu, din ce am citit de cateva luni de cand ma documentez despre cosmarul acesta... :-(
Te pup si ai grija de tine. Bine ca ai descoperit la timp totul.
Dumnezeu stie ce s-a intamplat. Cert este ca m-am ales cu virusul si nu este placut sa stii asta. Ieri am fost la medicul ginecolog sa-i arat rezultatul de la Cluj si mi-a recomandat vaccinul contra HPV. Spunea ca ma poate proteja astfel incat sa nu treaca de la gradul I la II. Da, ma felicit ca am descoperit din timp problema. Si eu te pup si ai grija de sanatatea ta.
- tdani
- Full member
Doctoressa te rog spune-mi parerea ta.
Ieri am fost la medicul ginecolog sa-i arat rezultatul de la Cluj si mi-a recomandat vaccinul contra HPV. Spunea ca vaccinul ma poate proteja cat de cat astfel incat sa nu treaca de la gradul I la II.
Am gasit pe un alt forum, nu mai stiu care un tratament care ajuta in lupta cu acest virus pe care il postez in forma scrisa de doamna care l-a urmat. Am facut si eu in anul 2005 tratamentul cu Aldara intrucat am fost diagnosticata cu HPV tulpinile 31 si 39 si in prealabil am avut o interventie pe col (ERAD) plus vreo 2 vaporizari laser. Tratamentul cu crema Aldara (pentru ca eu am cumparat-o din Anglia sub aceasta forma) nu a avut rezultate imediate. Oricum Aldara nu distruge virusul HPV ci doar condiloamele care apar datorita lui. Ideea este ca trebuie sa folosesti diverse medicamente care au rolul de a creste imunitatea organismului. Eu am luat la inceput Spirulina 500 de la Walmark (3/zi), Coenzima Q10 in ulei de catina (1/zi) si Vitamina A si E forte (1/zi timp de 15 zile/luna, cam 3 luni). In paralel am folosit ovulele Cervugid (1/zi timp de 12 zile - in total 1 cutie - dupa care am facut pauza 7 zile si am continuat tratamentul pana am terminat 3 cutii). Am facut aceasta cura de cate 3 cutii de Cervugid de 3 ori cu pauza intre 2 cure de 2 luni. A durat aproape un an tot acest tratament. In final in loc de Spirulina am inceput sa iau un medicament numit Aloemannan (3/zi timp de 3 luni) cu pauze de cate 2 luni intre cure. Anul acesta am fost la control si la colposcopie D-na Dr. Dinca a constat ca imi disparusera toate problemele. Nu stiu exact care din medicamentele de mai sus a dat rezultat, dar ideea e ca am scapat. Trebuie sa ai rabdare si ca te tii de tratament, doar asa poti scapa de aceasta problema.
Multumesc anticipat
- Adalberta
- Full member
- Inregistrat: 2009-08-19
Tdani, spune-mi te rog frumos, dupa ce ti-a iesit acel papanicolau urat ai facut si colposcopie? sau biopsie? sau au trecut direct la conizatie? daca ai facut colposcopie arata ea ceva ? Nu te supara ca te intreb dar si eu sunt intr-o situatie asemanatoare si ma ajuta mult sa imi spui. Eu am genotiparea HPV negativa dar am rare koiloci te si usoare diskarioze la pap care nu ma lasa sa ma linistesc deloc... apoi, mai am o infectie, nu se stie cu ce, care este intretinuta de ceva sau care intretine problemele pap-ului... colposcopia insa nu arata nimic... o sa mai stau un pic si o sa fac o biopsie de endocol ca sa nu ma trezesc cine stie cum. multumesc si te pup... si eu am auzit de tratamente bune, cred ca Aldara aceea este f importanta.
- tdani
- Full member
Adalberta a scris:Tdani, spune-mi te rog frumos, dupa ce ti-a iesit acel papanicolau urat ai facut si colposcopie? sau biopsie? sau au trecut direct la conizatie? daca ai facut colposcopie arata ea ceva ? Nu te supara ca te intreb dar si eu sunt intr-o situatie asemanatoare si ma ajuta mult sa imi spui. Eu am genotiparea HPV negativa dar am rare koiloci te si usoare diskarioze la pap care nu ma lasa sa ma linistesc deloc... apoi, mai am o infectie, nu se stie cu ce, care este intretinuta de ceva sau care intretine problemele pap-ului... colposcopia insa nu arata nimic... o sa mai stau un pic si o sa fac o biopsie de endocol ca sa nu ma trezesc cine stie cum. multumesc si te pup... si eu am auzit de tratamente bune, cred ca Aldara aceea este f importanta.
Nu ma supar ca ma intrebi m-as bucura sa pot fi de folos. Dupa primul Pap care a iesit cu modificare de celule am mai facut unul recoltat de acelasi medic si prelucrat la acelasi laborator care a iesit identic cu primul. Nu mi-am facut colposcopie sau biopsie, m-a trimis direct la conizatie. Doctorita ginecolog spunea ca nu are rost sa aflu care din tulpinile HPV este prezenta caci prezenta koilocitelor inseamna cert modificarea celulelor si asa ca m-a trimis la Cluj la Institutul oncologic pentru conizatie. Dupa interventie m-am simtit bine, nu am sangerat si nu am facut complicatii. La ora 14 m-a operat si a doua zi la ora 8 mi-a spus ca pot pleca acasa. Eu as fi vrut sa stea mai mult de vorba cu mine si sa imi spuna ce pot face ca viata mea sa fie afectata prea tare de acest virus. Am inteles ca nu mai pot scapa de el dar cum sa-l tin in frau puteau sa-mi spuna. Inafara de ovule si spalaturi cu betadina altceva nu mi s-a recomandat. Probabil este suficient dar citind pe net constat ca un tratament de crestere a imunitatii mi-ar prinde bine. Prezenta koilocitelor este determinata de ceva asa ca parerea mea este sa vezi ce si sa-ti faci o biopsie. Te pup si ma poti intreba orice. Din ce stiu iti voi spune si tie cu toate ca nu sunt de specialitate si ma inteleg cam greu cu termenii medicali. Multa sanatate si curaj!
- Adalberta
- Full member
multumesc tdani... o sa fac toate astea... Ma intreb insa... daca acest virus are tropism pt col... indepartarea colului nu ar fi cea mai buna solutie? astfel incat sa nu mai stai cu sabia deasupra capului? vorbesc si despre mine acum... eu as face bucuroasa asta daca as sti ca scap de calvar...
desi s-a dovedit a fi corect modul in care a actionat doctorul tau, este ciudat ca a optat pt varianta rezectie fara o cercetare prealabila prin colposcop si biopsie. Apoi, faptul ca ti-a scris CIN 1 pe un papanicolau LSIL.... iar mi se pare interesant...
ps. tu cati ani ai luat ancticonceptionale? banuiesc ca de cand ai nascut fata ai apelat destul de mult la ele...
Ultima oara a fost editat de Adalberta (2009-11-17 16:50:34)
- Rose
- Hero member
- Inregistrat: 2007-08-30
Adalberta, daca esti asa stresata, de ce nu mai repeti odata testul, in alta parte. Pe de alta parte, sa stii ca unii biologi sunt "mai critici". Este pe aici o fata care a facut pap-ul in 2 locuri, si i-au iesit rezultate diferite. Cred ca te-am mai intrebat: tu unde ai facut pap-ul?
21.04.2013 - Bebe Chitaila www.pisicamov.ro
- tdani
- Full member
Adalberta a scris:multumesc tdani... o sa fac toate astea... Ma intreb insa... daca acest virus are tropism pt col... indepartarea colului nu ar fi cea mai buna solutie? astfel incat sa nu mai stai cu sabia deasupra capului? vorbesc si despre mine acum... eu as face bucuroasa asta daca as sti ca scap de calvar...
desi s-a dovedit a fi corect modul in care a actionat doctorul tau, este ciudat ca a optat pt varianta rezectie fara o cercetare prealabila prin colposcop si biopsie. Apoi, faptul ca ti-a scris CIN 1 pe un papanicolau LSIL.... iar mi se pare interesant...
ps. tu cati ani ai luat ancticonceptionale? banuiesc ca de cand ai nascut fata ai apelat destul de mult la ele...
Cele doua teste Papanicolau le-am facut la Petrosani iar conizatia la Cluj. Medicului chirurg de la Cluj i-am aratat cele doua teste si a decis sa imi faca conizatie. Nu vad de ce ar fi indepartat tot colul daca acesta nu era afectat in totalitate. Oricum si fara tot aparatul genital tot am virusul in organism pentru tot restul vietii. Cu sabia deasupra capului voi fi mereu de acum in colo. Am inteles ca va trebui sa tin virusul sub control ca acesta sa nu isi faca din nou de cap, sa nu recidiveze. Eu am 41 de ani si am nascut la varsta de 27 de ani (nu am avut avorturi). Dupa nastere am optat pentru sterilet dar dupa 4 ani l-am scos pentru ca avusesem ceva probleme. Nu imi venise menstra, am fost la medic care mi-a dat ceva injectii iar apoi sangerarea nu s-a mai oprit o luna. De la mine putere am decis sa il scot. Apoi vre-o 4 ani am luat anticonceptionale dar am renuntat si la acestea pentru ca la varsta de 37 de ani nu se mai recomandau plus ca eram fumatoare. Apoi pauza pana anul acesta in primavara cand m-am intors la varianta sterilet. Iti inteleg nelinistea asa ca te rog nu ezita sa ma intrebi. (tdaniela_2006@yahoo.ca)
- mayya
- New member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2009-11-18
Buna seara!Ma poate ajuta cineva cu interpretarea testului papanicolau?Medicul nu mi-a dat detalii,sunt foarte speriata.Mi-a iesit la Sistem Bethesda 2001 "peste 75% din fortiu acoperit de hematii si PMN", la Diagnosyic descriptiv am gardnerella vaginalis, modificari celulare reactive asociate cu inflamatie, celule scuamoase L-SIL(leziuni intraepiteliale de grad jos) cu atipii HPV, la diagnosticul citologic final am LSIL; KOILOCITE PREZENTE, clasa III, si recomandare "rog verificare" cu fooarte multe semne de exclamatie. Tot ce mi-a spus medicul este ca trebuie intai sa fac tratament pentru gardnerella si apoi sa repet Papanicolau si sa fac un tipaj HPV.Mentionez ca prietenul meu are de 3 ani condiloame pe care si le-a cauterizat de curand cu laser,insa noi suntem de 5 luni impreuna, de cele mai multe ori am folosit prezervativul.Ultimul test Papanicolau l-am facut acum un an si ceva,a iesit ok,insa am avut la scurt timp dupa test doua contacte sexuale si acelea neprotejate.Este posibil sa fii avut HPV de mai mult timp chiar daca nu prezint nici un simptom, sau HPV-ul poate aparea chiar si dupa 5 luni sau mai putin?Iar faptul ca am luat de 2 ori in 5 luni pilula de urgenta poate influenta cu ceva rezultatul testului?Si ce anume inseamna hematii, PMN, koitlocite prezente?Va multumesc mult!
Fericirea constă, în primul rând, în sănătate. (George William Curtis)
- Adalberta
- Full member
mayya: Poti sa ai virusul mai demult dar cred ca poate aparea chiar si dupa mai putin de 3 luni... Ce nu inteleg eu este ca, ok, la barbati nu se manifesta virusul si nu au nici ei cum sa stie si nici partenerele. Dar daca el are condiloame macar atata informatie sa aiba sa nu dea si partenerei ca iata ce se intampla... Practic te arunca intr-o frica paralizanta, intr-o amenintare urata cu mutilari genitale de nu-ti mai vine sa faci sex in viata ta... :-(((( Iata de ce zic ca in loc de propaganda cu vaccinul ar fi trebuit bagati bani in INFORMAREA tinerilor, adultilor... Cat despre vaccinul acela care este pt 4 tulpini, hmmm numai cate cazuri am vazut pe net cu probleme mari generate de cu totul alte tulpini decat acele 4 tzintite de vacin... :-(((
ceea ce ti-a zis doctorul este perfect, urmeaza sfaturile si nu te juca cu lucrurile astea.
pilula de urgenta nu influenteaza rezultatul citologiei. koilocitele sunt celule modificate, cu nuclei mariti, de tip balon care in majoritatea cazurilor sunt produse de HPV.
tdani, multumesc mult pt feed-back, iti voi scrie pe mail.
Rose... tocmai ce mi-am facut genotiparea si inca la MICOMI, o clinica in care toata lumea are incredere si despre care nu am citit sa dea rezultate eronate... atunci, ori virusul este in fereastra imunologica, ori doarme (desi daca doarme de ce naiba apar koilocite...)
apoi, ma gandesc ca am citit intr-un tratat urmatoarele: while the term "koilocyte" is often described as pathognomonic for HPV infection, perinuclear halos that mimic koilocytotic atypia may be caused by other infectious diseases and at times may be due to artifact. Epstein-Barr virus, when present in the cervix, may be asociated with koilocityc change. trichomoniasis may be a consideration also. It is therefore important that the presence of a cytoplasmic halo not be overinterpreted as being due to HPV disease.
voi repeta peste o luna ambele examene si eventual o biopsie. doctorul meu (renumit gineco), nu pare foarte ingrijorat desi denumeste pap-ul meu ca fiind unul urat... mi-a zis sa vin peste 2 luni. Doamna de la colposcopie, la fel, nu parea ingrijorata... Eu insa, citind despre cazuri pe internet sunt innebunita pt ca sunt multe necunoscute in managementul acestor atipii. Intr-un articol am citit ca pana si un col curat poate ascunde CIN1, 2 sau chiar 3...
http://gineco.pulsmedia.ro/article--Gin … -6571.html
iata cum acest studiu arata ca problema este mai serioasa decat schema de pe pliantul de la Synevo care spune ca ASCUS + HPV test negativ --> citologia peste 12 luni... sau ca "afectarea colului este putin probabila in prezenta unei genotipari negative...
Ultima oara a fost editat de Adalberta (2009-11-18 15:59:45)
- mayya
- New member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2009-11-18
Multumesc mult pentru raspuns, Adalberta.Insa mai am o nelamurire.In cazul in care am deja HPV-ul, vaccinul pentru acele tulpini isi mai are rostul?Multumesc!
Fericirea constă, în primul rând, în sănătate. (George William Curtis)
- tdani
- Full member
mayya a scris:Multumesc mult pentru raspuns, Adalberta.Insa mai am o nelamurire.In cazul in care am deja HPV-ul, vaccinul pentru acele tulpini isi mai are rostul?Multumesc!
Tare as vrea sa stiu si eu asta!
- Adalberta
- Full member
Din pacate... nici eu nu stiu... parerile sunt impartzite si suna in muuulte feluri. Asa ca, daca nu s-a ajuns la o concluzie inca, eu ma gandesc ca atata mi-ar mai trebui, sa ma trezesc si cu reactziile infricosatoare ale acelui vaccin... :-(
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|