homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Examenul papanicolau-81

#1521 2009-11-18 19:34:53

tdani
Full member
De la: Petrosani
Inregistrat: 2006-06-23

Re: examenul papanicolau

Adalberta a scris:

Din pacate... nici eu nu stiu...   parerile sunt impartzite si suna in muuulte feluri.   Asa ca, daca nu s-a ajuns la o concluzie inca, eu ma gandesc ca atata mi-ar mai trebui, sa ma trezesc si cu reactziile infricosatoare ale acelui vaccin... :-(

Mie mi-a fost recomandat sa fac vaccinul (asa cum am scris purin mai sus) dar imi este teama. Eu sper sa ne spuna doctoressa parerea dumneaei.

#1522 2009-11-18 20:19:01

Adalberta
Full member
Inregistrat: 2009-08-19

da, poate-i lasa fetele link...

#1523 2009-11-19 22:15:31

bubu218420
New member
Inregistrat: 2006-11-07

tttttt a scris:

babu , am inteles ca ai simtome de candida , dar asa cum ai zis si tu , toate semana intre ele , ba mai mult chlamydia nu prea are simtome , dar in schimb intretine o eventuala candida

nu vad de ce sa nu fie de acord sa iti faca si chlamydia si micoplasmele pt ca se recolteaza o singura data , dar diferit .....sau na, tu zici ca acolo e alt sistem
si apoi , le platesti nu ?

Da, este alt sistem, e mai birocratic fiindca vreau sa merg pe sistemul "de stat" ca e mult mai ieftin si nu este urgenta. Cum am stat atata mai pot astepta o luna pana sa primesc rezultatele si eventual un tratament. Daca era ceva acut ori ma prezentam la urgente ori mergeam "la privat".
Am tot stat si am digerat problema, am sa cer intai examen de secretii cu antibiograma, antifungigrama, chlamydia, ureaplasma si mycroplasma. Dupa ce voi face tratamentul voi cere un Papanicolau. Daca doctorita imi preleveaza toate testele deodata e si mai bine.

Cred ca e candida, are consistenta si mirosul specific - a paine proaspata cu muuuulta drojdie -  nu am sangerari intre menstre si acestea nu miros urat. Au miros normal, de sange. Menstrele sunt regulate ca un ceasornic, cam abundente, si la ultimul control gineco, in Romania totul era OK, fara rani pe col.

Mersi inca o data pentru sfaturi, imi sunteti de mare ajutor. Voi mai veni sa vorbesc cu voi dupa consultatie.  smile  wave

#1524 2009-11-20 14:48:30

tttttt
Hero member
Inregistrat: 2008-01-22

bubu , dupa ce o sa primesti tratament pt candida ( daca o sa iasa frumoasa de ea ) sa incerci sa eviti produsele fainoase , ciupercile , pestele , intretin candida
eu am cumparat de la plafar lactobacili , si iau 3 tablete pe zi , plus ca am facut comanda pe net la niste pastile naturiste  impotriva la candida , initial am fost rezervata , fiind de pe net , nu am avut mari asteptari , dar sa stii ca m-au ajutat

multa bafta , si sa ne tii la curent  goodluck

ai gandit f bine , mai intai faci analizele , tratezi ce e de tratat si apoi faci pap, corect

mayya te rog ai grija de tine , la C III , nu e de glumit

Ultima oara a fost editat de tttttt (2009-11-20 15:00:04)

#1525 2009-11-20 19:36:58

madalina_andreea21
New member
Inregistrat: 2008-12-30

buna tuturor,
acum ceva vreme am facut si eu un examen papa nicolau rezultatul a fost candida si lsil bifat doctora mi-a zis ca e o posibila rana pe col, m-am speriat ignrozitor sunt si ff prapastioasa de fire...
la recomandarea doctorei am facut o colposcopie care a gsit un col curat fara ranis sau urme de infectie, doctara mi-a zis ca-s ff bine sa nu-mi fac griji iar papul poate sa fie doar o exagerare de la lab.
ca sa fiu sigura am facut o tipare , rezultatul peste 2 saptamani, asteptarea ma macina de tot..... am capul plin cu tot felul de ganduri ....neutral
pls help
... niste idei.. ceva....

Publicitate

loading...

#1526 2009-11-21 19:15:06

tdani
Full member
De la: Petrosani
Inregistrat: 2006-06-23

madalina_andreea21 a scris:

buna tuturor,
acum ceva vreme am facut si eu un examen papa nicolau rezultatul a fost candida si lsil bifat doctora mi-a zis ca e o posibila rana pe col, m-am speriat ignrozitor sunt si ff prapastioasa de fire...
la recomandarea doctorei am facut o colposcopie care a gsit un col curat fara ranis sau urme de infectie, doctara mi-a zis ca-s ff bine sa nu-mi fac griji iar papul poate sa fie doar o exagerare de la lab.
ca sa fiu sigura am facut o tipare , rezultatul peste 2 saptamani, asteptarea ma macina de tot..... am capul plin cu tot felul de ganduri ....neutral
pls help

Madalina eu spun sa nu iti faci griji. Ai sa vezi ca totul va fi bine.

#1527 2009-11-24 13:51:09

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

tdani a scris:

Doctoressa te rog spune-mi parerea ta.

Ieri am fost la medicul ginecolog sa-i arat rezultatul de la Cluj si mi-a recomandat vaccinul contra HPV. Spunea ca vaccinul ma poate proteja cat de cat astfel incat sa nu treaca de la gradul I la II.

Am gasit pe un alt forum, nu mai stiu care un tratament care ajuta in lupta cu acest virus pe care il postez in forma scrisa de doamna care l-a urmat.

Am facut si eu in anul 2005 tratamentul cu Aldara intrucat am fost diagnosticata cu HPV tulpinile 31 si 39 si in prealabil am avut o interventie pe col (ERAD) plus vreo 2 vaporizari laser. Tratamentul cu crema Aldara (pentru ca eu am cumparat-o din Anglia sub aceasta forma) nu a avut rezultate imediate. Oricum Aldara nu distruge virusul HPV ci doar condiloamele care apar datorita lui. Ideea este ca trebuie sa folosesti diverse medicamente care au rolul de a creste imunitatea organismului. Eu am luat la inceput Spirulina 500 de la Walmark (3/zi), Coenzima Q10 in ulei de catina (1/zi) si Vitamina A si E forte (1/zi timp de 15 zile/luna, cam 3 luni). In paralel am folosit ovulele Cervugid (1/zi timp de 12 zile - in total 1 cutie - dupa care am facut pauza 7 zile si am continuat tratamentul pana am terminat 3 cutii). Am facut aceasta cura de cate 3 cutii de Cervugid de 3 ori cu pauza intre 2 cure de 2 luni. A durat aproape un an tot acest tratament. In final in loc de Spirulina am inceput sa iau un medicament numit Aloemannan (3/zi timp de 3 luni) cu pauze de cate 2 luni intre cure. Anul acesta am fost la control si la colposcopie D-na Dr. Dinca a constat ca imi disparusera toate problemele. Nu stiu exact care din medicamentele de mai sus a dat rezultat, dar ideea e ca am scapat. Trebuie sa ai rabdare si ca te tii de tratament, doar asa poti scapa de aceasta problema.

Multumesc anticipat

vaccinul nu face protectia in cauza, dupa stiinta mea...
pe de alta parte, desi hpv pare a fi raspunzator de o mare parte a cancerelor de col nu e unicul...
asa ca, fara genotipare care sa ne spuna ca ai sau nu viruluyl, eu nu m-as grabi sa spun ca il ai...
pe de alta parte, din nefericire, indiferent cum am vrea sa interpretam, "neoplazie" inseamna cancer...din pacate.
partea buna e, si eu cred ca intr-acolo trebuie sa ne uitam, ca excizia a fost facuta cu limita de siguranta oncologica, in tesut sanatos, ca zona bolnava a fost indepartata in totalitate si ca deci suntem pe drumul cel bun
asa ca eu nu m-as grabi sa fac vaccihnul decit daca fac genotiparea si nu am cele 2 tulpini din el(16 si 18)...pentru ca daca le am el nu isi mai are rostul...daca nu le am, e bine sa il fac...
in ceea ce priveste tratamentul de mai sus...ei bine vezi si tu ca femeia cu pricina se vaita de condiloame...e nitel altceva, desi tot despre hpv e vorba...si daca situatia e diferita cred eu ca si conduita e diferita...
daca de mine ar fi vorba, eu as cere sfaturi de conduita preventiva si de orice fel de la medicul de la institutul oncologic...inteleg ca sunt ocupati si necomunicativi insa am convingerea ca daca insisti vor vorbi cu tine si te vor indruma...
si foarte important, nu demoraliza...e esential!
stiu din experienta cit poate fi de greu sa traiesti cu sabia li Damocles deasupra capului insa tu esti puternica si desteapta si hnu ai de ce sa te lasi doborita.
vei investiga corect, periodic, cu papanicolau si colposcopie coluol, nu vei mai pune sterilet  si iti vei intari sistemul imunitar...
eu cred ca va fi bine

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#1528 2009-11-24 14:44:00

ryanna22
Hero member
Inregistrat: 2008-10-08

Fetele, inainte de pap ce nu trebuie sa fac? big_smile ; stiu ca nu se fac spalturi si nu ai voie contacte sexuale dar cu cate zile inainte? big_smile

#1529 2009-11-24 14:45:03

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

cu 48 de ore inainte fara : spalaturi, sex, tampoane, ovule, degetele...

#1530 2009-11-24 14:46:17

ryanna22
Hero member

Ok, am inteles...mersi muult heim puss

Ultima oara a fost editat de ryanna22 (2009-11-24 14:46:43)

#1531 2009-11-24 14:47:13

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

cu placere si bafta !  puss

#1532 2009-11-24 14:49:34

ryanna22
Hero member

Mersi, sa fie, ca am cam avut probleme.. supa    puss

#1533 2009-11-24 20:18:36

madalina_andreea21
New member

tdani a scris:

madalina_andreea21 a scris:

buna tuturor,
pls help

Madalina eu spun sa nu iti faci griji. Ai sa vezi ca totul va fi bine.

off
sa speram ca va fi bn pt toata lumea...
multa sanatate la toate    wave

#1534 2009-11-24 21:28:40

Adalberta
Full member

madalina, ce ti-a zis doktora sa faci in continuare? sa refaci pap-ul?

#1535 2009-11-24 21:48:34

madalina_andreea21
New member

da, dar a zis sa nu-mi fac griji, dupa colposcopie a zis ca-s ok... acum sa vedem rezultatul

#1536 2009-11-24 21:56:15

Adalberta
Full member

rezultatul de la ce?

#1537 2009-11-25 13:05:32

ryanna22
Hero member

Pun si eu o intrebare roll  cam stupida dar asta e... cu 48 de ore inainte de papp n ai voie sa te speli...nelamurirea e: in interior nu?eu am auzit ca nici pe exterior va  va

#1538 2009-11-25 13:26:07

ioanafbr
New member
Inregistrat: 2009-07-20

ryanna22 a scris:

Pun si eu o intrebare roll  cam stupida dar asta e... cu 48 de ore inainte de papp n ai voie sa te speli...nelamurirea e: in interior nu?eu am auzit ca nici pe exterior va  va

in interior. in exterior ai voie.

cine zambeste atunci cand greseste, inseamna ca a gasit pe cine sa dea vina!!!  tummenupp

#1539 2009-11-25 15:16:54

Adalberta
Full member

Tdani, iata ce am gasit eu cu privire la CIN-urile tale... ca sunt leziuni precanceroase:

Ce boli produce HPV?

HPV (virusul papiloma uman, papilomavirus, human papillomavirus) produce urmatoarele tipuri de infectii genitale:

-    cancerul de col uterin (cancer cervical) cu celule scuamoase precum şi leziunile precanceroase precursoare acestuia, adică:

*
      neoplazia cervicală intraepitelială grad 1 (CIN 1) sau displazia cervicală uşoară
    *
      neoplazia cervicală intraepitelială grad 2 (CIN 2) sau displazia cervicală moderată
    *
      neoplazia cervicală intraepitelială grad 3 (CIN 3) sau displazia cervicală severă

-    adenocarcinomul de col uterin (adenocarcinom cervical) precum şi leziunea precanceroasa precursoare acestuia, adică adenocarcinomul in situ (ACIS)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.