homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Examenul papanicolau-79

#1483 2009-11-13 14:29:47

crivel1980
New member
Inregistrat: 2009-09-22

Re: examenul papanicolau

Buna Adalberta,

La MEDICAL TEST Bacau.
De ce?

#1484 2009-11-13 15:18:38

Adalberta
Full member
Inregistrat: 2009-08-19

are un formular foarte complet si detaliat.  prin buc.  nu se dau asa multe detalii... hmm

#1485 2009-11-13 17:07:48

crivel1980
New member

Adalberta a scris:

are un formular foarte complet si detaliat.  prin buc.  nu se dau asa multe detalii... hmm

dance
adalberta e de bine rezultatul sau nu poti interpreta!

ma bucur ca este complet dar tinand cont ca mi-a trecut varsta de 41 de ani si am 29 ani nu stiu cat poate fi de serios....

#1486 2009-11-13 17:10:55

Adalberta
Full member

este perfect. atata timp cat e NIML   poti sa fluieri.

#1487 2009-11-13 17:16:42

crivel1980
New member

Adalberta a scris:

Vorbesti serios?
Ce-i ala NIML?

Publicitate

loading...

#1488 2009-11-13 17:38:32

crivel1980
New member

crivel1980 a scris:

Adalberta a scris:

Vorbesti serios?
Ce-i ala NIML?

si in plus m-a cam speriat refacerea examenului citologic dupa 6 luni! cesafac

#1489 2009-11-13 20:51:44

september
New member
Inregistrat: 2009-10-14

Dragele mele,

va rog sa ma ajutati cu interpretarea unui pap:
Celule epiteliale scuamoase superficiale si intermediare
etalate in placarde si izolat.
Celule epiteliale glandulare endocervicale coezive in
aranjamente ordonate tip palisada.
Granulocite neutrofile morfologic normale.
Histiocite putine.
Hematii putine.
Flora lactobacilara redusa.
Coci banali.
Concluzie: CII/Proces inflamator nespecific usor.

inainte era redat altfel rezultatul; acum l-am facut la alta clinica, am schimbat si medicul. mentionez ca am si e-coli de care nu mai scap si am inceput iar tratament; ma puteti lamuri pana ajung la medic?
testul papanicolau nu indica hpv-ul daca acesta este prezent?
multumesc

#1490 2009-11-14 09:59:04

tdani
Full member
De la: Petrosani
Inregistrat: 2006-06-23

Buna doctoressa,
Am primit rezultatul analizelor facute dupa conizatie.

Material:piesa operatorie
Mod de decontare: IOCN
IntervChirurgicala
conizatie col uterin

MACRO: Piesa de conizatie de 1,2/1,3/0,5 cm inclusa in totalitate si examinata pe 12 sectiuni radiale dupa marcarea cu tus de China a marginilor chirurgicale de rezectie.

MICRO: Pe sectiunea corespunzatoare orei 9 se gaseste un focar microscopic de neoplazie intraepiteliala cervicala grad II (CIN II, HSIL) aparuta in contextul unor leziuni displazice de grad redus (CIN I, LSIL) care se intinde in lungul canalului cervical pe o distanta maxima de 3mm, fiind regasita pe 7 din cele 12 sectiuni radiale examinate (corespunzator orelor 2-5, 7, 9, 10).
Absenta semnelor histologice de invazie.
Sunt prezente semne de infectie virala cu HPV.
Toate marginile chirurgicale de rezectie trec in tesut sanatos: marginea exocervicala la 4mm distanta fata de leziune, marginea endocervicala la 1mm fata de leziune.

Cod topografic
ICDO C53

Medicul a spus ca sunt bune analizele dar.......eu am totusi suspiciuni.
Tratament nu am primit decat locale cu ovule si spalaturi cu betadina si mi-a recomandat sa repet testul Papanicolau dupa 6 luni. M-a consultat doar cu valvele. Spunea ca nu poate sa ma consulte pt. ca sunt doar 4 saptamani de la interventie si nu vrea sa imi desfaca nu stiu ce membrana. Nu i-am spus ca medicul ginecolog din Petrosani dupa 3 saptamani de la operatie m-a consultat normal.

Spune-mi te rog si parerea ta. Odata cu efectuarea conizatiei s-a terminat si problema infectiei? Ar trebui sa am restrictii in modul meu de viata sau alimentatie? Eu am munca de teren si fac naveta la locul de munca, frigul ma poate afecta? Fumatul este interzis?

FETELOR AVETI GRIJA DE VOI!

#1491 2009-11-14 10:17:01

tdani
Full member

shimmy a scris:

Buna seara,

am si eu o intrebare legata de un rezultat la papa nicolau. Am 22 de ani si iau marvelon de 5 ani.

Pe rezultat este un plus langa micoze si un plus langa celule endocervicale. PAP este II. sugestii si tratament scrie "control anual". Asa sa fac? sa ma duc doar la urmatorul control anual?

Oricum, acolo unde am mai fost, (la Promedica din Iulius mall din Cluj-Napoca), nu ma mai duc, doamna ginecolog de acolo nu imi place cum s-a purtat cu mine, nu m-a ascultat deloc, nu baga in seama din ce ii spuneam, m-a diagnosticat cu trichomonas inainte sa vina rezultatul de la test, a facut controlul fara manusi, abia dupa ce a lasat ustensila din mana si-a pus niste manusi, nu inainte sa deschida usa larg la salon si sa strige dupa niste manusi.La ea nu ma mai intorc sigur, dar as dori un sfat, sa ma duc la un alt control, sau sa ma duc doar la urmatorul control anual?

multumesc anticipat

Incearca sa refaci testul la Institutul Oncologic

#1492 2009-11-14 19:28:25

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

tdani, am lasat link doctoressei

september, pap-ul e bun, ai doar o inflamatie. daca tratezi infectia va fi ok
pap-ul nu depisteaza hpv, el poate, cel mult, ridica suspiciune de hpv

#1493 2009-11-14 20:15:45

september
New member

lady in black a scris:

tdani, am lasat link doctoressei

september, pap-ul e bun, ai doar o inflamatie. daca tratezi infectia va fi ok
pap-ul nu depisteaza hpv, el poate, cel mult, ridica suspiciune de hpv

multumesc lady in black; m-am linistit ca e ok pap-ul; eu am hpv, 3 tulpini hr si ma asteptam sa se vada asta si la pap; inseamna ca hpv ul asta al meu e cuminte si nu isi face de cap inca? o sa am grija sa ramana asa; trebuie sa scap de e-coli asta si sa nu las nicio bacterie daunatoare sa-si faca loc pe acolo

#1494 2009-11-14 21:57:36

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

tdani a scris:

Buna doctoressa,

IntervChirurgicala
conizatie col uterin

MACRO: Piesa de conizatie de 1,2/1,3/0,5 cm inclusa in totalitate si examinata pe 12 sectiuni radiale dupa marcarea cu tus de China a marginilor chirurgicale de rezectie.

MICRO: Pe sectiunea corespunzatoare orei 9 se gaseste un focar microscopic de neoplazie intraepiteliala cervicala grad II (CIN II, HSIL) aparuta in contextul unor leziuni displazice de grad redus (CIN I, LSIL) care se intinde in lungul canalului cervical pe o distanta maxima de 3mm, fiind regasita pe 7 din cele 12 sectiuni radiale examinate (corespunzator orelor 2-5, 7, 9, 10).
Toate marginile chirurgicale de rezectie trec in tesut sanatos: marginea exocervicala la 4mm distanta fata de leziune, marginea endocervicala la 1mm fata de leziune.

Cod topografic
ICDO C53

Tratament nu am primit decat locale cu ovule si spalaturi cu betadina si mi-a recomandat sa repet testul Papanicolau dupa 6 luni. M-a consultat doar cu valvele. Spunea ca nu poate sa ma consulte pt. ca sunt doar 4 saptamani de la interventie si nu vrea sa imi desfaca nu stiu ce membrana. Nu i-am spus ca medicul ginecolog din Petrosani dupa 3 saptamani de la operatie m-a consultat normal.

Spune-mi te rog si parerea ta. Odata cu efectuarea conizatiei s-a terminat si problema infectiei? Ar trebui sa am restrictii in modul meu de viata sau alimentatie? Eu am munca de teren si fac naveta la locul de munca, frigul ma poate afecta? Fumatul este interzis?

dupa cum probabil ti-ai dat si tu seama, vorbim despre cancer de col...leziune microscopica, rezecata in totalitate...cu margini in tesut sanatos...ok...ma tem deci ca nu pot sa iti spun ca s-a terminat problema...
nu ai restrictii la modul de viata si de alimentatie insa te rog din suflet tine-te de Pap la fiecare 6 luni, cu colposcopie neaparat,  si interventie chirurgicala la cel mai mic semn ca nu ar fi in regula colposcopia...eu daca ar fi vorba de mine, asa as face...
offf...imi pare tare rau ca iti dau vesti asa proaste

avidn in vedere experienta proasta...poate merita verificat rezultatul cu inca un control, in alta parte, evident...
altfel insa, rezultatul nu cere nici o masura deosebita, controlul anual fiind suficient

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#1495 2009-11-14 22:12:20

september
New member

september a scris:

Dragele mele,

va rog sa ma ajutati cu interpretarea unui pap:
Celule epiteliale scuamoase superficiale si intermediare
etalate in placarde si izolat.
Celule epiteliale glandulare endocervicale coezive in
aranjamente ordonate tip palisada.
Granulocite neutrofile morfologic normale.
Histiocite putine.
Hematii putine.
Flora lactobacilara redusa.
Coci banali.
Concluzie: CII/Proces inflamator nespecific usor.

inainte era redat altfel rezultatul; acum l-am facut la alta clinica, am schimbat si medicul. mentionez ca am si e-coli de care nu mai scap si am inceput iar tratament; ma puteti lamuri pana ajung la medic?
testul papanicolau nu indica hpv-ul daca acesta este prezent?
multumesc

doctoressa, sa cred in rezultatul asta stiind ca am hpv si aici nu zice nimic de el? celulele scuamoase ce sunt? multumesc

#1496 2009-11-15 09:37:04

tdani
Full member

doctoressa a scris:

tdani a scris:

Buna doctoressa,

IntervChirurgicala
conizatie col uterin

Cod topografic
ICDO C53

dupa cum probabil ti-ai dat si tu seama, vorbim despre cancer de col...leziune microscopica, rezecata in totalitate...cu margini in tesut sanatos...ok...ma tem deci ca nu pot sa iti spun ca s-a terminat problema...
nu ai restrictii la modul de viata si de alimentatie insa te rog din suflet tine-te de Pap la fiecare 6 luni, cu colposcopie neaparat,  si interventie chirurgicala la cel mai mic semn ca nu ar fi in regula colposcopia...eu daca ar fi vorba de mine, asa as face...
offf...imi pare tare rau ca iti dau vesti asa proaste

avidn in vedere experienta proasta...poate merita verificat rezultatul cu inca un control, in alta parte, evident...
altfel insa, rezultatul nu cere nici o masura deosebita, controlul anual fiind suficient

Multumesc doctoressa
Asa am inteles si eu rezultatul dar nu am inteles de ce medicul mi-a spus ca rezultatul este bun.
Nu vreau sa ajung la citostatice. Nu pot sa suport ideea unui cancer. Nici nu stiu daca voi putea accepta psihic. Nu vreau sa mor.
Va doresc multa sanatate tuturor.

#1497 2009-11-16 11:11:18

Adalberta
Full member

draga Tdani, eu iti tin pumnii sa fi scapat de toate neajunsurile odata cu indepartarea totala a portiunii bolnave.  Este extrem de ciudat cum de la Papanicolau foarte bun in 2008 sa fi ajuns la asemenea rezultat intr-un timp atat de scurt...  Aveai rana pe col de care stiai?

#1498 2009-11-16 13:35:51

tdani
Full member

Adalberta a scris:

draga Tdani, eu iti tin pumnii sa fi scapat de toate neajunsurile odata cu indepartarea totala a portiunii bolnave.  Este extrem de ciudat cum de la Papanicolau foarte bun in 2008 sa fi ajuns la asemenea rezultat intr-un timp atat de scurt...  Aveai rana pe col de care stiai?

Multumesc Adalberta.
Nu stiam sa am rana pe col si am fost destul de des la medic chiar de 2, 3 ori pe an iar dupa Pap-ul din 2008 am fost chiar felicitata ca a esit foarte bun.
Motivul pentru care am fost la medic a fost faptul ca mi-a scazut considerabil cantitatea de sange eliminata la menstra.
Nu stiu, poate steriletul pe care l-am montat dupa Pap-ul din 2008 sa fi produs o rana sau poate am contactat virusul intre cele doua Pap-uri sau poate ca eram purtatoare insa inca abia acum a iesit la iveala.
Va doresc tuturor multa sanatate si sa aveti grija de voi puss

#1499 2009-11-16 15:03:19

Adalberta
Full member

kram   Greu de crezut sa fi contactat virusul intre cele doua pap-uri...  si sa actioneze atat de... virulent in atat de putin timp. Cat despre rana, daca aveai, ti-ar fi vazut-o sigur la inserarea steriletului... poate era un condilom plan, care nu se vede cu ochiul liber, ori ceva in endocol... 
zic si eu, din ce am citit de cateva luni de cand ma documentez despre cosmarul acesta... :-( 

Te pup si ai grija de tine. Bine ca ai descoperit la timp totul.

#1500 2009-11-16 15:27:13

tttttt
Hero member
Inregistrat: 2008-01-22

tdani , crezi ca poti repeta analizele si in alta parte ?
e ceva ciudat totusi
tu in 2008 ai facut si colposcopie ? sau doar pap ?

sanatate multa , suntem langa tine  par

#1501 2009-11-16 15:32:48

bubu218420
New member
Inregistrat: 2006-11-07

Buna tuturor, am 39 de ani si de vreo 3 ani ma chinuie o candidoza rebela. Am ajuns la capatul rabdarilor si m-am decis in sfarsit sa actionez. Va rog nu aruncati cu rosii ca am asteptat atata.   cesafac  Am reusit sa citesc ieri primele 28 de pagini ale acestui topic si m-am lamurit asupra suferintei mele. Eu nu locuiesc in Romania, aici prima vizita se face intotdeauna la medicul de familie, el/ea iti recolteaza probele Pap, lamela pentru secretii etc. Tot la ea (in cazul meu e o doamna) se face si consultul de planning familiar. Ea interpreteaza rezultatele si eventual prescrie un tratament. De la ea se obtin retetele compensate si o eventuala trimitere la un medic ginecolog (aici asteptarea poate dura intre 3 - 6 luni pana-ti vine randul  supa ). Pentru a scuti timp pretios as dori sa fac aceste analize de determinare a suferintei mele la un singur consult. Ceea ce doresc sa-i cer este:

- o prelevare pentru testul Papanicolau
- o prelevare pentru testul de secretii (care sa aibe inclusa antibiograma si antifungigrama)

Este corect asa?

N-as dori sa le fac pe rand, aici se asteapta minim 3 saptamani intre consultatii, dureaza si pana vin rezultatele de la laborator (eu locuiesc intr-un oras mic - probele de obicei le trimit la analiza in capitala), va dati seama daca ar trebui sa ma cheme de 2 -3 ori pentru prelevare de probe si inca de vreo 2 ori pentru interpretare de rezultate, tot procesul s-ar intinde timp de 6 luni... supa  Voi ce ma sfatuiti?

Multumesc anticipat pentru raspuns!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.