homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cum va descurcati cu banii?-2

#20 2008-03-30 22:12:57

micicutza
Banat
Inregistrat: 2007-10-25

Re: cum va descurcati cu banii?

pai claudia casco e 3 mil ca e masina de 1 an luata de noua din showroom si e si volkswagen pe deaspura..numai la ea rata e 8 mil juma restul pana la 12 e casa...insa din salariul lui platim tot ce e obligatoriu pe luna rate hangarale benzina casco...din salariul meu vreo 2-3 milioane de mancare si restul pana la 14 mil dilaila...am platit evident impozitele rca-ul si toate datoriile anuale sa zic asa si gata...insa ar trebui sa las sa acopar cardul dar noi cheltuim tot...in primul rand platim tot ce trebuie si cu restul ne facem micile placeri...daca nu avem banuti poftim pana luna viitoare...de acum pana in vara tot vom pofti ca tre sa strangem pt nunta soramii...insa mai vin prime de pasti prima de sf Maria ca la noi se da fiind santier naval prime de vacanta cu care mergem in concediu prime de craciun...mai un ciubuc facem ca de instalat calculatoare e mereu nevoie...aaa am uitat sa adaug la cheltuiala de ultima ora cadoul pt priteneul meu bun 2 mil o caseta cu parfum si gel de duc armani black code...in rest cam asta e la noi...daca mai taie la ore suplim strangem si noi cureaua la micile cheltuieli de placere

N. Iorga: "Unii oameni au demnitatea ambitiei lor, altii a situatiei lor, cei mai putini au demnitatea persoanei lor."
Eu le am pe toate trei...

#21 2008-03-30 22:14:47

iony
Sr. member
De la: stres
Inregistrat: 2007-09-11

oana_ a scris:

da stiu ca ata e toata treaba acolo.dar asta e.
si pe mama o doar capul cand mergem la cumparaturi si lasa cate 2 milioane si in sacose putin....

asa e peste tot...ca ospatar, nu prea te bazezi pe salar, cel putin pe aici

#22 2008-03-30 22:15:50

claudia78
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-05

mica...cum faci tu de mancare din 2-3 mil pe luna ca nu inteleg....Bine ,noi suntem cam gurmanzi...itit dai seama ,eu 78 kg sotul 105....copilul 24 rotfl am vazut ca voi tineti la silueta smile dar totusi ...2-3 mil ....te invidiez daca te descurci cu atata pt mancare ! chiar nu merita mai mult...si asa iese pe dincolo rotfl2

#23 2008-03-30 22:18:18

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

si la noi ratele+mancare+facturi ne ajung cam cat salariile noastre la un loc, care nu sunt chiar mari...mai reusim sa punem cate un banut deoparte, sa adunam si sa mai luam cate ceva in casa....la electrocasnice si ce s-a mai putut am facut rate...hainute nu ne luam foarte des, poate doar cand aven nevoie, o data pe sezon....la coafor merg la 3-4 luni, doar sa ma tund, de coafat am invatat sa ma fac acasa si imi iese la fel ca la salon. probabil unde am putea reduce e la cosul zilnic - mergem cam o data pe saptamana la magazin si atunci luam ce ne trebuie pe saptamana viitoare...si nici nu stii unde se aduna peste 1 milion de lei... bine, si eu imi fac cate pofte cu ciocolata sau ce mai vad si doresc, pentru ca pana acum cateva luni am stat mult mai rau cu banutii...ani intregi mi-am reprimat multe pofte pentru ca nu aveam de unde si recunosc ca acum cand imi permit cat de cat, cumpar ceea ce poftesc...sper sa trec de faza asta si poate sa mai facem aici economii.
O reteta nu stiu daca exista, poate doar sa iei venitul lunar, cheltuielile fixe si variabile si sa vezi cum le acoperi pe toate...eventual, daca raman banuti sa stabilesti clar ce ai de pus deoparte sau in cati banuti te incadrezi cu poftele si cheltuielile neprevazute...la cumparaturi sa mergi cu liste ca sa nu fii tentat sa iei ce nu ai nevoie...
Din pacate, ne transformam in societate de consum si shoppingul ne umle viata, ne aduce false impliniri sufletesti...mergem si ne umplem cosurile si avem impresia ca astfel vom fi mai fericiti.

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#24 2008-03-30 22:18:42

gulia80
Hero member
De la: cluj napoca
Inregistrat: 2008-01-14

claudia78 a scris:

mica...cum faci tu de mancare din 2-3 mil pe luna ca nu inteleg....Bine ,noi suntem cam gurmanzi...itit dai seama ,eu 78 kg sotul 105....copilul 24 rotfl am vazut ca voi tineti la silueta smile dar totusi ...2-3 mil ....te invidiez daca te descurci cu atata pt mancare ! chiar nu merita mai mult...si asa iese pe dincolo rotfl2

mica hai ca dau pe sotu pt o sapt .te saturi de gatit si de cat carne mincam ,ce sa zic de mezeluri ,cu totu ca cartofi ,ceapa ,morcovi nu cumpar aduc de la tara

http://www.tamagochi.ro/pet-Tony  un votulet zilnic daca se poate !

Publicitate

loading...

#25 2008-03-30 22:20:52

micicutza
Banat

pai noi avem tichete amandoi din care platim masa de pranz la cantina...in general dam 1 tichet pe zi plus vreo 30-50 de mii...si un rand de tichete raman de cheltuit pt haleala de dimineata pe care mai completam cu 2-3-mil...insa de cand am renuntat la dulciuri si sucuri ca inainte era vorba cam de 5 mil pe luna

N. Iorga: "Unii oameni au demnitatea ambitiei lor, altii a situatiei lor, cei mai putini au demnitatea persoanei lor."

#26 2008-03-30 22:21:17

mika
Insomniac member
Inregistrat: 2006-06-17

eu nu pot sa ma plang pt ca ce castig sta frumos in cont. eu stau acasa la ai mei, asa ca nu cheltui nici un banut pe nimic, decat haine, bijuterii, cosmetice si alte chestii si astia marea majoritate tot de la ei. si nici nu pot sa spun ca fac economie. cam toti banii pe care ii am ii cheltui pt ca apoi mi se dau altii, asa ca e bine deocamdata smile hjarta rar mai pun cate ceva acolo in cont, in afara de ce castig wink
mda, stiu, mi s-a mai spus: rasfatata si fitoasa rotfl rotfl rotfl asta e..copil singur la parinti hjarta

Ultima oara a fost editat de mika (2008-03-30 22:25:10)

#27 2008-03-30 22:22:05

gulia80
Hero member
De la: cluj napoca
Inregistrat: 2008-01-14

micanarcisa a scris:

pai noi avem tichete amandoi din care platim masa de pranz la cantina...in general dam 1 tichet pe zi plus vreo 30-50 de mii...si un rand de tichete raman de cheltuit pt haleala de dimineata pe care mai completam cu 2-3-mil...insa de cand am renuntat la dulciuri si sucuri ca inainte era vorba cam de 5 mil pe luna

ah asa da ,noi ticete nu avem deloc

http://www.tamagochi.ro/pet-Tony  un votulet zilnic daca se poate !

#28 2008-03-30 22:22:59

micicutza
Banat

pai si eu gatesc sa nu crezi ca nu...insa numai carne de pasare papam si legume si lactate...dar gatesc ...inainte ce-i drept gateam in fiecare zi ca faceam pachet pt a doua zi...acum mergem la noi la cantina pt tesa si e bun si ieftin.

#29 2008-03-30 22:25:28

micicutza
Banat

pai mika tu nu esti stomatolog?...si scuze ca spun cu gura mare lol dar castiga frumusel stomatologii nu?..cel putin asa se lasa impresia...numai noi cat dam caci sotul meu are o dantura extrem de proasta si la 2-3 luni i se mai rupe un dinte o masea ceva...fie ea si plombata...

#30 2008-03-30 22:26:38

mika
Insomniac member
Inregistrat: 2006-06-17

micanarcisa a scris:

pai mika tu nu esti stomatolog?...si scuze ca spun cu gura mare lol dar castiga frumusel stomatologii nu?..cel putin asa se lasa impresia...numai noi cat dam caci sotul meu are o dantura extrem de proasta si la 2-3 luni i se mai rupe un dinte o masea ceva...fie ea si plombata...

pai da, sunt, dar sunt inca la inceput...nu castig chiar asa de bine wink si oricum, nu toti castiga bine... dar eu ce castig...merge in cont big_smile
oricum, la cum m-au obisnuit parintii mei, ceea ce castig eu nu mi-ar ajunge nici pe departe wink

Ultima oara a fost editat de mika (2008-03-30 22:27:49)

#31 2008-03-30 22:35:34

persifona
Vizitator

Asta e nasol cand esti invatat asa.. eu imi fac griji de numa numa, asa ma demoralizez citind subiectul asta.. nu stiu cum o sa ma descurc cand o sa fiu la casa mea.. e greu. Mai ales cand esti abia iesit de pe bancile facultatii si ai salariul minim pt studii superioare neutral

#32 2008-03-30 22:46:01

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

persifona a scris:

Asta e nasol cand esti invatat asa.. eu imi fac griji de numa numa, asa ma demoralizez citind subiectul asta.. nu stiu cum o sa ma descurc cand o sa fiu la casa mea.. e greu. Mai ales cand esti abia iesit de pe bancile facultatii si ai salariul minim pt studii superioare neutral

been there, done that lol aveam impreuna vreo 9 milioane de lei...noroc cu ai nostri ca ne mai dadeau mancare, banuti, ca altfel....mama, si cate am mai indurat pentru salariul ala amarat....neutral afost greu, oricum. nu ne permiteam mai nimic. neutral

Ultima oara a fost editat de nicolle_rox (2008-03-30 22:46:40)

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#33 2008-03-30 23:56:39

ancutika
Sr. member
De la: Unirea, Alba
Inregistrat: 2007-11-19

eu nu muncesc, is inca la liceu si tot venitu meu e ce imi da mama, bunicii si alocatia (pe care foarte bine ca ne-o dau inapoi tongue ) in casa normal ca mama plateste si face tot, da nici nu mai stiu de cand nu mi-a mai cumparat mama o haina tongue eu nu stric banii pe prostii, si intotdeauna imi raman si pe cealalta luna ca-mi da mama intr-o luna. Si sora-me se mira de mine cum eu mai am bani si ea nu.
Insa cu cheltuieliile casei e cam nasol. mama are 6 mil salar. Si tata cam 11. Si de curioasa mama a scris intr-o luna intr-un caiet tot ce cumpara, fiecare lucru pe care strica banii. cum cumpara sau platea ceva..scria acolo. Si am ramas uimiti toti cand am vazut ca am stricat 19 mil intro luna. Si asta doar pe mancare si intretinere. Nu avem nici o rata. Deci noi consuma mai mult decat producem...bine, nororc cu tata ca e mecanic auto si mai face asa clandestin cate o masina la unu altu.
Asta era pana azi toamna. Ca de cand a inceput sora-me facultatea...nu mai cheltuim 19 mil pe luna, si mai mult. asa ca tata a plecat in spania. Altfel nu aveam cum sa ne descurcam cu asa salarii.

16.01.2016 si viata noastra e mai frumoasa bebe boy

#34 2008-03-31 00:04:21

annna
Hero member
Inregistrat: 2006-09-07
Site

lol tocmai am castigat la loto categoria a4a adica vreo 11 milioane big_smile ... in rest e greu... cu salariile din ziua de azi... sad ne bucuram pt astia... ca pt cine stie ce

El, poate e singurul ce poate
Sa-mi promita, sa ma minta ca o sa treaca toate... smile

#35 2008-03-31 00:09:46

@adriana
Banat
De la: unde sunt mereu happy
Inregistrat: 2007-09-28

applause annna

#36 2008-03-31 00:11:49

Chocolate22
Insomniac member
De la: cer pana la pamant
Inregistrat: 2007-11-28

mie 800-1000 de euro pe luna nu-mi ajung. si stau singura. pe ce dau banii nu ma intrebati ca nu stiu nici pt mine raspunsul la intrebare. cred ca imi fac si eu un caiet din ala big_smile sa vad doar asa de curiozitate

Daca esti fata, citeste!!!
postez aici de bligdizeala ... sau ca sa ma bag in seama dumbom
copil botos sad cate stele verzi vezi atatia pupici iti trimit, daca nu le vezi spune si rezolvam prin 2 palme

#37 2008-03-31 00:22:33

ancutika
Sr. member
De la: Unirea, Alba
Inregistrat: 2007-11-19

chocolate crede-ma ca o sa fi uimita in primu rand de cati bani strici intr-o luna. Abia apoi pe ce strici banii tongue
oricum e tare faza cu caietu tongue

16.01.2016 si viata noastra e mai frumoasa bebe boy

#38 2008-03-31 00:32:46

Chocolate22
Insomniac member
De la: cer pana la pamant
Inregistrat: 2007-11-28

da stiu cati stric. numa saptamana trecuta am stricat 400 de euro. da chiar imi fac caiet sa vad e ce dau banii. haine, bijuterii, cosmetice, dulciuri de nici un fel nu-mi iau ca imi trimit ai mei. deci nu dau banii pe prostii ci pe chirie, intretinere, mancare, tigari (uite prostiile rotfl )

Daca esti fata, citeste!!!
postez aici de bligdizeala ... sau ca sa ma bag in seama dumbom
copil botos sad cate stele verzi vezi atatia pupici iti trimit, daca nu le vezi spune si rezolvam prin 2 palme

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.