homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici-130

#2452 2009-03-20 09:34:36

bucklucica
Hero member
Inregistrat: 2009-01-26

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici

Multumesc pentru incurajare, fleurette!In sufletul meu stiu ca va fi bine, dar totusi mi-e frica tare...sad.Tu ai facut teste de genul asta?

Eric 3 ani si 7 luni
Nicholas, fratior de Eric, posesor de 3 dinti...

#2453 2009-03-20 17:27:53

Juli
Hero member
Inregistrat: 2008-07-03

Gata, am venit si de la doctori...
Diagnosticul se mentine, dar nu iau decat o mixtura mentolata pt mancarimi (ce mi-a recomandat dermatologul), iar medicul ginecolog si cel de familie mi-au zis sa dau 3-4 zile cu triderm.
Ati mai folosit acest unguent? Stiti ce este?
In rest toate bune si frumoase, cu exceptia pielii mele  lol

Lucica, succes. Iti va face o ecografie si-l va masura pe bebe, inclusiv pliul nucal. Tu faci acum dublu test, nu?
Fetele proaspete mamici, va urez calatorie placuta in noua sarcina  :k?ra:

Va pup fetele, ma bag la baie. big_smile

Are mama un baiat tare frumusel - Razvan Andrei

#2454 2009-03-20 17:37:28

liliana83
Hero member
Inregistrat: 2008-04-17

Salutare!
Fetele voi aveti un regim de hrana deosebit de cand ati ramas?Evitati anumite lucruri?
Eu stiu doar de carne ca tb.bine gatita...aa,si stiu ca tb.sa facem dus,nu baie,nu?
Sport putem face?Eu spre ex.mai joc baschet...

Serban,"cel mai iubit dintre pamanteni",16.08.2010
Mara,a doua minune,23.07.2012
Iti multumim,Doamne!

#2455 2009-03-20 17:43:00

Juli
Hero member
Inregistrat: 2008-07-03

Liliana, eu nu m-am abtinut de la nimic. Am mancat tot ce am vrut. Inclusiv am mancat niste muschi afumat doar zilele trecute. Eu nu tin cont la mancare de nimic.  big_smile
In schimb cu sportul, mai usor, acum in primul trimestru, mai ales baschet, mai bine plimbari si gimnastica usoara (fara abodomene).
Baie am inteles ca trebuie evitata, si nici dusuri fierbinti. Eu de obicei nu faceam baie, dar si acuma ma apuca cate o ora la dus  lol Cam asa dureaza la mine....

Are mama un baiat tare frumusel - Razvan Andrei

#2456 2009-03-20 17:51:59

liliana83
Hero member

asa sunt si eu...imi place in baie,si obisnuiam cu apa fierbinte...

Iti multumim,Doamne!

Publicitate

loading...

#2457 2009-03-20 18:00:54

Crssy85
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-11-09
Site

liliana83 a scris:

Salutare!
Fetele voi aveti un regim de hrana deosebit de cand ati ramas?Evitati anumite lucruri?
Eu stiu doar de carne ca tb.bine gatita...aa,si stiu ca tb.sa facem dus,nu baie,nu?
Sport putem face?Eu spre ex.mai joc baschet...

Lili, trebuie evitat efortul ( nu ridica si mai ales, nu sari!! - fara basket... )

Cat despre alimentatie, evita chipsuri, sucuri ( prepara-ti tu acasa ), mezeluri, prajeli; incearca sa mananci sanatos, gandeste-te ca ti-ai hrani bebelusul de 1 anishor. Pe scurt, nu manca tampenii, evita locurile in care se fumeaza ( pe cat posibil... ) si odihneste-te putin mai mult decat de obicei. Nu exagera cu mancarea, e o prostie ce spun unele femei "acum mananc pt doi"... FALS! Nu tb sa ne indopam... mancam normal, dar mai sanatos. Asta e parerea mea smile

Sarcina usoara! puss

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#2458 2009-03-20 18:01:18

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Site

Liliana, evita sa mananci branza cu mucegai, hot-dog, afumaturi, tiramisu si orice fel de prajituri care contin oua nefacute.
Si evita sa mananci carne preparata "in sange"
Aaaa... si pateu de ficat.

True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

#2459 2009-03-20 18:08:26

liliana83
Hero member

oricum sunt printre lucrurile care nu-mi plac...
insa faza cu baschetul...imi pare tare rau,k-mi place!

multumesc tuturor pt.raspunsuri!

Ultima oara a fost editat de liliana83 (2009-03-20 18:09:36)

Iti multumim,Doamne!

#2460 2009-03-20 18:15:22

Crssy85
Hero member
Site

lili, nu face sarituri! e f important... puss

love, dar ficatel de pui la gratar avem voie nu?

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#2461 2009-03-20 18:25:12

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Site

pai nu stiu... dar eu am afcut ficatei cu cartofi si usturoi...  rodnar
Nu am rezistat...
Ma rog... faza e sa nu mancam prea des... ca eu nu ma pot abtine de la o portie de ficatei  drool

True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

#2462 2009-03-20 18:30:39

fleurette
Hero member
Inregistrat: 2008-09-29

Crssy85 a scris:

Cat despre alimentatie, evita chipsuri, sucuri ( prepara-ti tu acasa ), mezeluri, prajeli; incearca sa mananci sanatos, gandeste-te ca ti-ai hrani bebelusul de 1 anishor. Pe scurt, nu manca tampenii, evita locurile in care se fumeaza ( pe cat posibil... ) si odihneste-te putin mai mult decat de obicei. Nu exagera cu mancarea, e o prostie ce spun unele femei "acum mananc pt doi"... FALS! Nu tb sa ne indopam... mancam normal, dar mai sanatos. Asta e parerea mea smile

Sarcina usoara! puss

crssy sunt perfect de acord cu tine, asa gandesc si eu  puss

mie imi plac f mult ficatei de pasare visslar , banuiesc ca sunt la fel ca si mezeluri, prajelile...adica cat mai putin, dar nu sunt nocivi  chicot

bucklu eu abia am facut prima eco si nu a avut ce sa-mi masoare...decat sa-mi constate ca e sarcina si sacul lui bb care se vedea  wink

mamica de gemeni: Darius si Clarisa al9leacer

#2463 2009-03-20 20:30:26

Crssy85
Hero member
Site

mai eu am auzit ca ficateii contin fier si sunt f sanatosi... si sunt buni pt gravi... eu pap, dar la gratar, nicidecum prajiti; cred ca e ok smile; de pui, nu porc!

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#2464 2009-03-20 20:50:03

bucklucica
Hero member

Juli, insanatosire grabnica!Imi place de tine ca esti foarte optimista.Bravo!Cred ca imi face dublu test maine, mi-a zis ca masoara pliul nucal.De asta mi-e cam frica, ma rog sa fie bine ca il doresc enorm de mult pe bebe, sotul meu e innebunit.Azi am vazut "in pantec", de pe Discovery, un documentar cu bebele din momentul conceptiei pana la nastere si a fost fff emotionant, am plans amandoi.Sarcina chiar e o minune.
puss pentru toate burticile si multa sanatate!!!

Eric 3 ani si 7 luni

#2465 2009-03-20 20:50:18

rozik
Full member
Inregistrat: 2006-08-31

ficatul nu este recomandat deoarece contine vit A,care da malformatii .Dar eu nu cred ca voi mancati ficat toata ziua,asa,din cand in cand cred ca este permis(si eu am mancat cat am fost insarcinata);in general toate alimentele pot fi consumate,dar fara sa faci abuz(si eu mai scapam din cand in cand la cate un pahar de Pepsi,o bucatica de ciocolata sau o feliuta de salam)
Juli,si eu am folosit Triderm,dar pt bebelina mea care a facut o iritatie de la pampers,si nu stiam cu ce sa-i mai dau,asa ca poti folosi linistita.

Nu exista decat un singur copil perfect pe lumea asta si fiecare mama il are!
Hotararea de a avea un copil e cea mai importanta.Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului.

#2466 2009-03-21 08:01:13

lidia_m
New member
Inregistrat: 2009-01-31

Buna dimineata si un week-end excelent!
Din pacate nu am niciun fel de vesti. Am terminat cam de 3 zile cred duphastonul pentru provocare cm si nici urma de asa ceva. Am sanii moi, desi ma dor. Nu ma doare burta ca la cm, uneori ma doare cateva momente dar e mai mult o apasare pe mijloc, sub linia ombilicului. Nu am crampe, nu ma mai sageata ovarele, nimic... Am facut ieri un test de sarcina care a iesit negativ, la aproximativ 12 zile de la ovulatie.
Luni urmeaza oricum sa merg la medic, dar as fi vrut sa-mi spuneti care e parerea voastra.

Multumesc frumos si va pup, pe voi si pe bebelusii vostri dragi. smile

#2467 2009-03-21 08:42:44

bucklucica
Hero member

Buna dimineata!Lidia, nu stiu ce sa-ti spun.Tu stii sigur cand ai avut ovulatie?Ca e f important.In mod normal la 10 zile de la ovulatie iti iese testul pozitiv.Dar au fost si cazuri cand a iesit pozitiv dupa 2 saptamani de la data cand trebuia sa vina cm-ul.Am o cunostinta care asa a patit si o sa nasca curand.Cred ca indiferent de ce zice dr ar fi bine sa faci un bHCG din sange.Dr sunt aiuriti, mie la 4 sapt mi-a zis unul ca nu sunt gravi, cu 3 teste pozitive.Ti-ai urmarit ovulatia?

Eric 3 ani si 7 luni

#2468 2009-03-21 08:55:30

lidia_m
New member

Sunt convinsa ca pe 8-9 martie. Pe 8 daca imi amintesc era pozitiv testul de ovulatie, am facut numai unul, fiindca de fapt eu atunci asteptam cm si am vazut semne de ovulatie in loc. Mai astept pana luni, luni daca tot sunt la doctor si nu vine pana atunci, fac beta HCG. M-a dat peste cap faptul ca am mai avut intarzieri, niciuna asa de mare (ultimul cm pe 03.02). La 3 zile de duphaston venea, nu apucam sa iau 10 zile/2 pe zi. Mie contraceptivele si duphastonul mi-au reglat f bine cm.
Si nici nu am semne de cm. Inainte cu cateva zile ma doare burta de mor, se intaresc sanii...acum nimic decat o stare de somnolenta continua, in ciuda faptului ca progesteronul ma "trezea" de obicei, imi dadea o energie uneori dusa spre nervozitate.

Multumesc mult pentru raspuns. Nu am de ales decat sa astept.
Sanatate multa!  puss

#2469 2009-03-21 13:27:16

bucklucica
Hero member

Lidia, poti fi unul din cazurile cand iese mai tarziu testul pozitiv.Mai ai putina rabdare ca poate e cu noroc.Eu iti tin pumnii sa fie bebe.Azi l-am vazut si eu pe bebele meu si se pare ca a iesit f bine la masuratori, m-am linistit cu pliul nucal.
Te pup si sa fie cum vrei tu!!!

Eric 3 ani si 7 luni

#2470 2009-03-21 14:31:33

lidia_m
New member

Multumesc!
Eu cred ca as lesina de emotii sa-mi vad bebe in burtica... tongue
Sa va dea Dumnezeu multa sanatate si sa treaca repede momentele pana il vei tine in brate!
Mi-am luat temperatura bazala si azi, ca si toata saptamana asta si cea care a trecut. Am spus ca e posibil sa se mentina de la duphaston peste 37 de grade (am termometru digital), insa surpriza, dupa ce am lasat duphastonul la 2 zile cand ar fi trebuit sa scada si sa vina cm, nu mai e 37.3, e 37.5. :f?rv?nad:
Si eu tind sa cred ca e un bebe care se ascunde de test... bebe
Weekend placut!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.