homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici-131

#2471 2009-03-21 17:50:05

bucklucica
Hero member
Inregistrat: 2009-01-26

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici

Da, foarte posibil.Stiu ca vreo18 zile dupa conceptie temperatura bazala e ca la ovulatie, iar la mine a fost asa cam 23 de zile.Eu zic la fel ca tine, ca e bebe surpriza.Asa simteam si eu la inceput, ca o sa mor de emotii cand o sa-l vad, iar apoi nu mai aveam rabdare sa vad cum face tumbe.Azi ne-a facut cu manuta si ne-am topit amandoi.Si tie ti se poate intampla ceva asa frumos, Dumnezeu iti va da si tie un sufletel mic si scump, ai sa vezi!!!
Multi:kiss: si weekend placut!

Eric 3 ani si 7 luni
Nicholas, fratior de Eric, posesor de 3 dinti...

#2472 2009-03-21 22:08:50

Crssy85
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-11-09
Site

rozik a scris:

ficatul nu este recomandat deoarece contine vit A,care da malformatii .Dar eu nu cred ca voi mancati ficat toata ziua,asa,din cand in cand cred ca este permis(si eu am mancat cat am fost insarcinata);in general toate alimentele pot fi consumate,dar fara sa faci abuz(si eu mai scapam din cand in cand la cate un pahar de Pepsi,o bucatica de ciocolata sau o feliuta de salam)
Juli,si eu am folosit Triderm,dar pt bebelina mea care a facut o iritatie de la pampers,si nu stiam cu ce sa-i mai dau,asa ca poti folosi linistita.

Asa e, nu toata ziua papam ficat smile; oricum, eu cu carnurile nu prea le am...; salam si eu mai fur din frigider big_smile dar pepsi sau Cola never ever smile

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#2473 2009-03-22 08:29:52

bucklucica
Hero member

Ieri cand am fost la dr l-am intrebat despre ficatul de pui, pentru ca i-am zis ca am citit pe net ca nu e indicat cel de porc si ma interesa daca e la fel si pentru pui.S-a uitat la mine putin mirat si mi-a zis ca romanii nu stiau din astea si ca pot manca orice imi cere organismul, atata timp cat nu fac abuz de nimic.Si mi-a mai zis ceva fff interesant, sa mananc fructe si legume, dar cu masura.Deci nimic in cantitati mari, ci putin, variat si des.Nu stiu care e treaba cu mine, dar am luat cam 1,5 kg in prima luna si asa am ramas.Dr a zis ca nu e o pb asta, ca bebe oricum papa, iar eu ma gandesc ca poate voi fi ca mama.A luat exact 10 kg cu mine si dupa aia a ramas cu 43 kg la 1,50 m inaltime toata viata ei.O sa mai vad pe parcurs.
Duminica placuta la burtici! puss

Eric 3 ani si 7 luni

#2474 2009-03-22 13:42:25

Crssy85
Hero member
Inregistrat: 2008-11-09
Site

Multumim pt informatii, buck, asa ma gandesc si eu... totul cu masura smile

O duminica placuta si tie! puss

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#2475 2009-03-23 16:28:52

lidia_m
New member
Inregistrat: 2009-01-31

Buna, fetelor!
Din pacate de ziua mea am primit musafiri nepoftiti in loc de un test pozitiv...Azi incep sa fac polidin, continui cu duphaston 3 luni in zilele 16-25 si daca nu iese cu bebe nici asa, cred ca incerc si un HSG sa vad cum stau cu trompele, cu toate ca am inteles ca doare foarte tare.
Multa sanatate si sarcina usoara, mamici! nocry

Publicitate

loading...

#2476 2009-03-23 17:12:14

fleurette
Hero member
Inregistrat: 2008-09-29

am auzit ca tratam cu polidin da rez, ai incep sa faci din prima zi de CM? cate zile faci?

buklu multum pt info...oricum organismul simte cand ceva nu e in regula, eu mereu m-am bazat pe asta si nu mi-a dat gres pana acum...de la 18 ani am reusit sa raman la aceesi greutate desi am mancat ce am vrut si cand am vrut  chicot

Ultima oara a fost editat de fleurette (2009-03-23 17:14:24)

mamica de gemeni: Darius si Clarisa al9leacer

#2477 2009-03-23 18:00:47

bucklucica
Hero member

Lidia, imi pare rau ca nu e bebe, dar nu dispera.Pana la urma o sa iasa, ai sa vezi...puss.
Fleurette, ai dreptate.Si eu mananc orice si nu pun pe mine.Acum insa sper sa pun ca abia astept sa inceapa sa se vada sarcina.
Mi-am luat azi rez la citomegalovirus si mi-a iesit lgG pozitiv, dar la valoarea de referinta e negativ si lgM este 0,2 (scrie pe rez ca pana la 0,7 e negativ),deci dr l-a considerat negativ.Toxo lgG mi-a iesit 22(pe analiza scrie ca intre 8 si 300 inseamna imunitate veche, iar pragul de 300 e revenire), iar lgM e negativ.Dr a zis ca e ok, sa stau linistita.Voua cum v-au iesit rez la analizele astea?Pot sta linistita intradevar?
puss

Eric 3 ani si 7 luni

#2478 2009-03-23 18:04:01

Juli
Hero member
Inregistrat: 2008-07-03

Stai linistita Lucica, totul e bine.
Ai imunitate la toxo si citomegalovirus (IgG pozitiv), ceea ce e foarte bine.
Faptul ca IGM e negativ inseamna ca nu esti bolnava in prezent.
Deci totul e ok, bravo!

Are mama un baiat tare frumusel - Razvan Andrei

#2479 2009-03-23 19:07:13

bucklucica
Hero member

Multumesc mult pentru raspuns, juli.Sunt linistita acum ca e ok, m-am cam speriat mai devreme cand am vazut valori pe acolo.Tu cum te mai simti, ti-a trecut ptoriazisul?Sper sa ne dai vesti bune! puss la gravida si bebe

Eric 3 ani si 7 luni

#2480 2009-03-23 20:19:55

fleurette
Hero member

eu inca n-am facut nici o analiza, poate o sa-mi spuna sapt asta sa ma duc sa fac...oricum e inca mica sarcina si cred ca din cauza asta nu mi-a zis nimic dr
felicitari bucklu pt rez bune la analize  puss

#2481 2009-03-23 20:39:05

bucklucica
Hero member

Multumesc, fleurette!Mie mi-a dat dr sa fac analizele cand mi-a confirmat bebele, la 6 saptamani, dar mi-a zis ca are nevoie de rezultate la echo din 21 martie, adica la 12 saptamani.Sigur iti va da sa le faci cand te duci data viitoare.Iti urez succes sa iasa bine toate.Pe mine m-a intrebat daca vreau teste genetice pt bb, adica dublu test acum si apoi TT.Dar eu l-am intrebat daca considera ca e cazul si mi-a zis ca are bb pliul nucal 1,3 mm, adica"abia se vede", deci i-am zis ca nu e cazul.L-am intrebat de ce fac toate gravidutzele teste de astea si mi-a zis ca in cazurile in care nu sunt valori mari la pliul nucal in prima instanta, fac ca asa vor ele, de cele mai multe ori fara motiv anume.Eu si sotul meu am hotarat, dupa ce am citit cateva zile incontinuu pe net despre asta, ca nu vrem sa ne stresam inutil si nu vom face niciun test in afara de morfofetala decat daca iese ceva aiurea.Am simtit de la inceputul sarcinii ca bbl e ok, desi am asteptat cu teama rezultatele la analize si pliul nucal...vreau sa fiu optimista si mai departe, fara stres inutil.In plus, dr a zis ca si testele astea nu sunt garantate 100%.Asa ca nu stiu ce sa cred...poate gresesc, dar eu asa o sa fac...si sper ca DD sa aiba grija de bb sa fie bine.

Eric 3 ani si 7 luni

#2482 2009-03-23 21:30:56

liliana83
Hero member
Inregistrat: 2008-04-17

fetele voi la cate saptamani ati vazut sarcina binisor la ecograf?
eu am 5 sapt.si nu prea se vede...

Serban,"cel mai iubit dintre pamanteni",16.08.2010
Mara,a doua minune,23.07.2012
Iti multumim,Doamne!

#2483 2009-03-23 21:46:18

lauraura
Full member
Inregistrat: 2008-11-10

#2484 2009-03-23 21:54:48

Juli
Hero member

Lucica, nu mi-a trecut, peste vreo 6 saptamani.

Liliana, eu la 8 saptamani l-am vazut, la eco intravaginal. Ambii medici la care am fost mi-au facut numai eco intravaginal la inceput, pt ca spuneau ca la cea normala nu se va vedea ca lumea.

#2485 2009-03-24 07:01:17

bucklucica
Hero member

Buna dimineata, burtici cu bebici!
Liliana, eu l-am vazut pe bebe la 6 saptamani si o zi, la intravaginala, era mic mic, in jur de 4 mm.Dar imi aduc aminte ca dr mi-a aratat un punctulet albastru care pulsa si era inimioara lui.Stiu ca nu mai ai rabdare sa vezi minunea, dar eu zic sa mai astepti putin, macar sa vezi bine ceva...
Juli, asa de mult tine eruptia aia?E ceva specific sarcinii?Multa sanatate iti doresc!
Eu sunt fff balonata si mi-a zis dr sambata ca nu ii place si sa iau ceva sa scap de asta.Mi-arecomandat carbune medicinal, dar nu stiu daca pot sa iau acum.Parca sunt gravi in 6 luni, asa de umflata sunt si nu ma simt ok, dar nu m-am agitat ca am crezut ca e normal in sarcina, asta pana sambata...smile.
Voi ati patit asa ceva?
O zi frumoasa si usoara!!! puss

Eric 3 ani si 7 luni

#2486 2009-03-24 08:57:34

fleurette
Hero member

bucklu si eu sper sa ai o sarcina fara probl si bb sa fie sanatos  kram

lili eu am fost la 5 sapt si s-au vazut 2 pete (joi aflam daca e 1 sau 2), dar se vedea sacul lui bb ...cred ca sa vazut bine pt ca am avut ovulatie devreme la 10 zile de la CM, deci a avut timp sa se prinda...si testul mi-a iesit poz cu 4 zile inainte ... de aia zic ca poate tu ai avut ovulatie mai tarziu si inca n-a apucat sa se formeze, mai asteapta pana sapt viit sau chiar 2 ca sa inceapa inima sa bata...desi se spune ca incepe sa bata pe la 6 sapt, asa ca nu stiu ce sa mai spun  wink ...multa bafta in contin, incearca sa stai cumintica pana la urmat eco, sa iei medicam, sa stai cat mai mult in pat, mai ales ca ai avut probl data trecuta  kram

#2487 2009-03-24 09:14:27

Juli
Hero member

Lucica, stai linistita cu balonarea, caci este normal. Asa eram si eu, dupa ce mancam ma umflam de parca eram butoi. Si acum sunt la fel. Si nu mai vorbesc de ragaieli pe gat.... rodnar zici ca eram purcica....nici nu mancam bine si incepeam concertul....uneori nici nu mai puteam respira. Acum s-au mai diminuat.
Eruptia mea nu are legatura cu sarcina, in sensul ca nu e provocata de ea. Mi s-a mai spus ca e si pe sistem nervos, stres oboseala, slabirea imunitatii.

#2488 2009-03-24 09:26:42

maryland
Sr. member
De la: New York
Inregistrat: 2008-12-05

lili la mine s-au vazut si bebe si sacul la 5 sapt si cateva zile...bebe avea 2.9 mm si i se vedea ininioara pulsand si saculetul 12 mm...
am avut ovulatia la 14 zile de la ciclu
poate la tine e prea devreme...mai asteapta un pic  puss  kram

#2489 2009-03-24 11:18:09

adinagrig
Insomniac member
Inregistrat: 2008-06-05

apropo, maryland  tu nu ne pui pozici cu burticutza ta....nu te-am vazut deloc.....

9 ani de copilarie ....

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.