homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici-144

#2718 2009-04-06 12:30:44

fleurette
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-09-29

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici

si mie mi se pare cam mult spus cncer, dar cine stie

ce fericite sunteti fetelor fara greturi, eu ma uit pe calendar ca maine fac 8 sapt, adica teoretic mai am o luna si ar treb sa-mi revin...sa pot sa mananc si eu...sunt f curioasa cum o sa-mi iasa analizele, cred ca am o anemie tare mare avand in ved ca nu mananc mai nimic, iar din uscaturi (covrigei, paste fierte si cartofi copti cate proteine pot sa iau  sad )...asa ca aveti mare noroc...pe de-o parte ma bucur ca nu am luat nici macar 500 gr  big_smile ...incerc sa vad partea plina a paharului  wink ... acum de cand am auzit ca pot aparea pete maronii de fiecare data cand merg la toaleta sunt ffff atenta la hartia igienica...o trec prin raze x  lol

joo ce mamica tanara esti  al9leacer

Ultima oara a fost editat de fleurette (2009-04-06 12:31:55)

mamica de gemeni: Darius si Clarisa al9leacer

#2719 2009-04-06 12:35:28

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Site

Joo, cum ai epistat ca ai HPV?
Ca eu de la rana am depistat, cateodata sangeram foarte putin intre menstruatii si nu stiam cauza.
Si asa am ajuns la doctor, unde mi-au gasit o rana de toata frumusetea pe care mi-au electrocauterizat-o.

Fleurette, o sa treaca si starile tale de greata  :k?ra:

True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

#2720 2009-04-06 12:48:11

bucklucica
Hero member
Inregistrat: 2009-01-26

Dap, cred ca e f important sa vedem din timp orice schimbare.Nu va spun cu cata teama ma duc la toaleta sa fac pipi...dar sper si-mi impun sa sper ca o sa treaca.Trebuie sa fie bine bbl asta, nu vreau sa gandesc altfel.
Joo, mi se pare prea mult sa ai cancer de col la 21 de ani.Esti practic inca un copil, nu-mi vine sa cred ca ai putut trece prin asa ceva.Imi pare rau ca ai avut o asemenea experienta.Lasa ca acum DD are grija sa ai un bb sanatos si frumos, sa te bucuri de el.
Fleurette, si eu am avut greturi si inca mai am, in special de la carne de orice fel, gatita sau nu.Asta e, stiu ca atata timp cat am greturi e bine bb si asta e tot ce conteaza.Am citit undeva mai demult ca greturile sunt semn de sarcina sanatoasa, nu stiu daca e asa dar eu ma amagesc cu asta ca sa suport mai usor... smile

Eric 3 ani si 7 luni
Nicholas, fratior de Eric, posesor de 3 dinti...

#2721 2009-04-06 12:53:48

fleurette
Hero member

bucklu ce draguta ai fost "Am citit undeva mai demult ca greturile sunt semn de sarcina sanatoasa" sa dea Dumnezeu sa fie asa... oricum  din mom in care am aflat ca sunt gravida nu m-am mai gandit la mine decat la bbii si in continuare ma gandesc ca trebuie sa fiu bine pt ei, nu pt mine  al9leacer ...love_t mi-e cam teama sa nu fie sarcina toxica si ma ma tina asa pana la sf sarcinii, ca in acest fel o sa ajung pe perfuzii  chicot

joo bine ca ai rez probl si acum sa ai o sarcina fara probl si tu sa fii bine  puss

#2722 2009-04-06 12:57:43

Joo
Full member
Inregistrat: 2008-08-12

pai HPV l-am depistat cu ajutorul papanicolaului (unul  mai elaborat) iar apoi la colposcopie rezultatul a fost dezatruos, am facut 2 biopsii, iar cea din urma conizatiei a fost ok
ca si simtome...am tot avut de-a lungul timpului insa am avut "norocul" de a da de un medic caruia aceste "probleme" era normale...mereu se gasea cate o explicatie f plauzibila pt ele
din acesst motiv am ajuns f tarziu la medic. la un medic adevarat smile

da Fleurette sunt foarte tanara, de asta vestea m-a cam ametit
dar acum sunt fericita al9leacer
daa. sunt

Are mami 2 papusele, Emma si Natalia hjarta hjarta

Publicitate

loading...

#2723 2009-04-06 13:01:00

fleurette
Hero member

bravo joo ma bucur f mult pt tine...dupa o problema apare si o bucurie  dance

#2724 2009-04-06 13:01:29

Joo
Full member

da, asa este. Multumesc puss

#2725 2009-04-06 13:20:12

sunshine16
Banat
Site

Mie mi-a spus ca am HPV dar nu s-a sinchisit sa imi faca testul acela special sa vad ce tulpini am. Deci pana la ora actuala nu stiu ce tulpini am.
Astept sa nasc si dupa aceea sa fac testul acela si sa vad ce e de facut mai departe.
Nu conteaza varsta, eu am 23 de ani, si in urma cu 2 ani am avut aceasta electricauterizare... deci tot la 21 de ani.
Da lasa, sa fim optimiste, avem bebelusi in burtica, deocamdata la asta trebuie sa ne gandim si sa ne gandim ca suntem norocoase ca suntem insarcinate.

Fleurette, sa dea D-zeu s nu fie o sarcina toxica. Iti tin pumnii  goodluck

#2726 2009-04-06 13:33:54

Joo
Full member

Multi inainte. genotiparea HPV puteai sa o faci si singura, se face si la cerere. eu am facut la IDS. costa destul de mult
stii, nu? ca hpv se poate elimina la nastere? aceasta fiind si singura cale prin care poti scapa de el
multa sanatate !!

#2727 2009-04-06 13:39:24

bucklucica
Hero member
Inregistrat: 2009-01-26

Fleurette, ai incercat sa-ti faci analize pt helicobacter pylori?Sa stii ca in general asta da sarcina toxica.Eu cred totusi ca nu ai asa ceva, dar daca te hotarasti sa faci analiza, sa stii ca e din sange si costa maxim 35 lei, iar rezultatul dureaza cam o saptamana.De ce zic ca nu cred sa ai asa ceva? Am o prietena in Lipova care are acum aproape 7 luni de sarcina.Crede-ma ca ea pana la 5 luni nu a mancat mai nimic, uneori nu putea sa pape nici macar fructe, dar dupa 5 luni au lasat-o brusc greturile si voma si a mancat orice.O sa aiba baietel.Asa ca eu zic ca daca tu crezi ca e sarcina toxica sa faci analiza aia si vezi apoi ce e de facut. puss
Love_t, nu pot sa cred ca si tu ai avut probleme cu colul la varsta asa mica.Ce explicatii ti-au dat medicii?Care e cauza? puss

Eric 3 ani si 7 luni
Nicholas, fratior de Eric, posesor de 3 dinti...

#2728 2009-04-06 13:44:12

sunshine16
Banat
Site

Joo, eu acum 2 ani am venit in Romania, special pt a rezolva aceste probleme.
Neavand asigurare medicala, am platit "la negru"
Am platit banii pt genotipare dar doctora nu mi-a facut-o. Nu aveam de unde sa dovedesc ca am platit acei bani.
In fine... eu o sa nasc prin cezariana. Asa ca nu stiu daca pot scapa sau nu de HPV.
Din cate stiu, odata ce il ai in organism.. nu mai pleaca..

Bucklucica, nu prea au ei o explicatie 100% sigura. M-au intrebat daca folosesc tampoane interne. Si adevarul e ca foloseam de ceva ani...
Cica si numarul de parteneri joaca un rol foarte important, dar la mine nu se aplica pt ca nu avusesem decat unul... deci sigur sigur, nici eu nu stiu de la ce si cum am luat acest HPV.  puss

#2729 2009-04-06 13:50:58

fleurette
Hero member

Doamne atat de tinere si cu probl...saracutele de voi  puss ...bine ca ati scapat, asta e cel mai imp

multum bucklu pt sfat sapt asta merg la dr  cu care vreau sa nasc asa ca o sa-i pun toate intreb care ma framanta chicot ... nici eu nu zic ca e toxica, dar prea nu pot sa mananc nimic  sad  si nu stiu daca e normal

#2730 2009-04-06 13:51:09

Joo
Full member

HPV se poate lua si de la primul partener. este o infectie cu transmitere sexuala. tampoanele si etc au legatura cu rana de pe col. si infectia cu hpv nu inseamana neaparat o rana pe col
asa ca,Love_t, si eu tot prin cezariana voi naste..si cam toate femeile care au suferit o conizatie. si daca nu ma insel eu..cam toate fetele cu HPV pt ca intr-un fel sau altul in fct d gravitatea lui..el trebuie tratat. pentru a scapa de tulpini
eu in mom de fata nu mai am HPV..dar nu mai am acele tulpini..virusul este in corp gata oricand sa-si bage nasul daca eu nu am grija de mine
e cam la fel cu dif intre HIV si SIDA, deci boala si virusul
ce e ciudat e ca sunt atatea fete in ziua de azi care au asa ceva, generatia noastra precum si cele mai mici. eu personal am ramas cu gura cascata. si medicul a avut dreptate. este epidemie de HPV

Ultima oara a fost editat de Joo (2009-04-06 13:58:54)

#2731 2009-04-06 13:57:48

sunshine16
Banat
Site

Da, stiu ca se poate lua si de la primul partener, de altfel am si aflat ulterior ca ma insela... fara prezervativ, normal!  wow
Intr-un fel, sa inteleg ca am fost norocoasa cu rana aia pe col, ca astfel mi-au descoperit si HPV?
Mie mi s-a spus ca de la HPV se fac ranile pe col.. nu mai stiu ce sa mai cred dar nici nu imi bat capul cu asa ceva deocamdata.

Ca sa vezi daca mai ai sau nu HPV, trebuie sa faci un test special? Sau este suficient sa faci un PAP mai elaborat?

Asa e, multe fete tinere se confrumta cu acest virus, si eu am ramas socata cand mi-au dat verdictul... nu stiam prea ulte despre el, dr cu cat ma documenta, cu atat simteam ca imi fuge pamantul de sub picioare.

#2732 2009-04-06 14:06:24

Joo
Full member

da, asa am patit si eu
nici nu stiam sa il pronunt
ca sa vezi daca mai ai HPV e de ajuns pap elaborat. pentru ca de acolo ti se indica prezenta lui. dar dpinde si unde se face, la ce laborator. am intalnit cazuri cand un pap nu cuprindea..mai nimic lol si ma tot intrebam de unde isi dau seama. pe cand cele pe care le faceam eu cuprindeau si analizele secretiei (toate) in conditiile in care pt ele se face analiza secretiei separat

eu de ex aveam dor colul f inflamat si nu aveam o rana

eu la ultimul set de analize...nu mai aveam HPV
insa pt virus iti trebuie analiza speciala. genotiparea HPV

#2733 2009-04-06 14:13:40

sunshine16
Banat
Site

Aha... intreb, pt ca la ultimul pap, de acum aprox. 1 an, nu mai aveam HPV.
Acum, cu D-zeu inainte, dupa nastere sa investighez problema. signof10

#2734 2009-04-06 14:15:30

Joo
Full member

Pai da, ca si mine, exactse puneam mai devreme cu boala si virusul
nu mai ai hpv pt ca nu mai ai tulpini ale virusului
dupa nastere si eu reiau investigatiile

#2735 2009-04-06 14:16:24

sunshine16
Banat
Site

Mult noroc si multa sanatate !!
O sa fie bine pana la urma  :k?ra:  puss

#2736 2009-04-06 14:18:28

Joo
Full member

Asemenea! trebuie sa fie bine, ne ajuta faputl ca e tanar organismul
pana atunci sa ne bucuram de sarcina big_smile
as vrea sa treaca timpul mai repede...deja big_smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.