homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Pentru aspirantele la titlul de Mamica-40

#742 2008-11-16 19:17:54

fleurette
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-09-29

Re: Pentru aspirantele la titlul de Mamica

buna seara fetelor, am o probl in afara de ceea ce discutam noi aici, dar pe voi va cunosc si as vrea sa va cer parerea...am o probl cu sotul meu, nu-mi  place cand bea pt ca se poarta altfel (nu ma intelegeti ca ma bate si-mi vb urat, dar e rece, are chef de cearta si sa stea la bauta cu "prietenii" lui)....in plus fumeaza destul de mult...avand in vedere ca vrem sa facem un bb i-am spus sa o lase ma usor cu bautura si tigarile, dar nici o schimbare...ma doare sa vad ca eu am grija de mine iau vitamine si mananc sanatos ca poate intr-o luna aflu ca sunt gravida, iar el nu face nimic...am renuntat si la spermograma tot pt el, pt ca sa-l menajez, sa nu-i fie jena...el zice ca-si doreste f mult un bb, dar nu vad efortul....oare sunt eu paranoica si ii cer prea mult?  sm gresesc in gandire? voi cum vedeti probl asta?

mamica de gemeni: Darius si Clarisa al9leacer

#743 2008-11-16 19:30:08

SoareleMeu
Hero member
Inregistrat: 2007-11-16

fleurette a scris:

buna seara fetelor, am o probl in afara de ceea ce discutam noi aici, dar pe voi va cunosc si as vrea sa va cer parerea...am o probl cu sotul meu, nu-mi  place cand bea pt ca se poarta altfel (nu ma intelegeti ca ma bate si-mi vb urat, dar e rece, are chef de cearta si sa stea la bauta cu "prietenii" lui)....in plus fumeaza destul de mult...avand in vedere ca vrem sa facem un bb i-am spus sa o lase ma usor cu bautura si tigarile, dar nici o schimbare...ma doare sa vad ca eu am grija de mine iau vitamine si mananc sanatos ca poate intr-o luna aflu ca sunt gravida, iar el nu face nimic...am renuntat si la spermograma tot pt el, pt ca sa-l menajez, sa nu-i fie jena...el zice ca-si doreste f mult un bb, dar nu vad efortul....oare sunt eu paranoica si ii cer prea mult?  sm gresesc in gandire? voi cum vedeti probl asta?

La noi nu se mai fumeaza in acasa de cand am ramas gravida .. Nu am suportat fumul de tigara .. imi era cumplit de rau si a trebuit sa cedeze ca altfel  dumbom . Sa nu mai spun ca isi cumpara mancare si manca in masina sau afara ca sa nu simt mirosul ... Saracul de el .. imi imaginam ca daca era altul nu ar fi facut atatea pentru mine. Deci va trebui sa se schimbe .. O sa ai nevoie de el ca de aer dupa ce vei naste. Macar sa iti pregateasca de mancare sau sa faca curatenie in casa ... doar nu o sa stea la baute cu prietenii. yikes
Consumul excesiv de alcool si fumatul afecteaza calitatea spermei .. deci sa se gandeasca serios sa renunte la alcool si la fumat.. nu numai pentru sanatatea lui dar si pentru cei care sunt in preajma lui+ ca atunci cand aveti un bebelusl este strict interzis fumatul in preajma bebeluslui.. Este risc ridicat de moarte subita a sugarului. Daca a fumat deja si hainele ii miros a tigara .. trebuie sa se spele pe maini si sa isi schimbe imbracamintea inainte sa intre in contact cu bebelusul. Am fumat de la 12 ani dar m-am lasat  wow  .. cred ca oricine poate sa se lase.

Ultima oara a fost editat de SoareleMeu (2008-11-16 19:30:36)

#744 2008-11-16 20:01:22

fleurette
Hero member

multum SoareleMeu, asa gandesc si eu (ca va treb sa renunte la multe)...poate totusi nu e mom acum sa fac un bb....nu am suportul de care am nevoie sad....sper sa se schimbe intr-o buna zi  rugaciune

#745 2008-11-16 20:32:03

lucky777
Insomniac member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-11-22

fleurette, dar gandeste-te ca poate chiar un bb s-ar putea sa-l schimbe in bine. poate o sa devina mai responsabil si mai atent cu ce se intampla in jurul lui. incearca sa-l pregatesti cumva pentru asta. incearca sa-l atragi si sa-l implici in pregatirea ta de a deveni mamica. si inca ceva, nu mai tot amana, nu repeta te rog greseala mea. si eu tot timpul imi gaseam motive, scuze: nu e acum momentul, incercam poate la anul si uite asa am ajuns la 35 de ani. timpul trece incredibil de rapid si de multe ori in defavoarea noastra.
eu spun sa nu te descurajezi si sa faci bebelacul. o sa-l schimbe si pe el in bine. o sa vezi

Ultima oara a fost editat de lucky777 (2008-11-16 20:32:56)

17.08.2010 Tudor Andrei smile
Doamne, iti multumesc pentru minune!

#746 2008-11-16 21:17:38

Crssy85
Hero member
Inregistrat: 2008-11-09
Site

cristaup a scris:

Buna dragele mele. ma alatur voua, "aspirantele" pentru ca si eu sunt una. love_t felicitari pentru BB, sanatate maxima.
Impreuna cu sotul, am hotarat sa trecem la un alt stadiu al vietii, si anume sa incercam sa avem un bebel.Primele analize le-am facut, au iesit bine, asa ca luna acesta ne punem pe treaba. Mereu am incercat sa programam totul, mai putin acest lucre, dar am zis sa o luam de la capat, delicat si cu cap.As vrea sa va intreb, pe cele cu mai multa experienta, acidul folic, cand trebuie luat? sau alte medicamente, vitamine care ar mai trebuii luate.
bafta multa celor care 'lucreaza deja' majoreta  majoreta  Va pup.

Bine ai venit!  Eu iau de vreo luna acid folic, adica de cand ne-am apucat de bebe, la recomandarea medicului; stai linistita, nu are contraindicatii... se ia o pastila pe zi. Succes! goodluck

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

Publicitate

loading...

#747 2008-11-16 21:44:30

passenger
Addicted member
Inregistrat: 2008-10-16

Fleurette, si al meu fumeaza mult, consuma alcool ( cate-o bere, doua pe seara) si se intalneste cu "maimutoii" ( prietenii lui  punish  ) . Nu stiu ce sa iti spun, depinde cat de mult bea si cat de "rece" e cu tine dupa aceea, sau cum se manifesta el cand consuma alcool. Al meu nu bea mult, dar des ( aproape in fiecare seara la vreun film , cu precadere la meciuri  :f?rbannad:  ) si nu i se urca la cap aburii.
Cand voi ramane insarcinata nu voi aplica masuri drastice : sa nu se fumeze in casa  yikes  . Ok, nu se fumeaza in camera lui bebe, inteleg, dar in casa...  yikes  Am mai fost eu in vizita la cineva care avea un bebe si am fumat o tigara pe scara blocului  yikes  , mi s-a parut deplasat. Acolo, in fata usii, pe scara blocului,  isi bea cafeaua in fiecare dimineata si sotul femeii, fumator fiind. Bietul barbat! Se vedea ca era atat de jenat...
Eu nu am sa recurg la asemena masuri, nu am sa ii impun sa nu mai fumeze sau sa nu mai consume alcool dupa ce va veni bebe, pentru ca nu mi se pare corect fata de el. Nu vreau sa ajunga sa caute in alta parte ce nu poate avea acasa.  tongue  O sa prefere sa isi savureze cafeaua sau paharul de vin in alt mediu.
Pe de alta parte, eu il "atrag" si pe al meu iubit in ritualul meu de zi cu zi, si incerc sa il fac sa prefere altceva ( mai sanatos), de ex. cand vrea sa bea o bere seara, ii propun sa bea cu mine o cana de ceai cu miere ( ii place si lui ceaiul), si nu mai bea bere dupa aceea.. Nu stiu ce sa iti zic, dar sa ne pedepsim barbatii doar pentru ca au viciile astea pe care le-au avut si cand i-am cunoscut noi, sau sa ii punem sa se schimbe drastic doar pentru ca noi vom avea copii.....  :f?rv?nad:

#748 2008-11-16 23:11:26

adinagrig
Insomniac member
Inregistrat: 2008-06-05

flurette, e cam nasol ce ne scrii tu, al meu nu iese cu prietenii la bauta, nu fumeaza, iar de  luni nu mai pune alcool in gura , din cauza ca eu l-am restrictionat, pt ca ne dorim amandoi un bebe,  uneori ii e greu, mereu imi zice ca ar bea si el o bere, dar ii spun ca nu se poate, saptamana care vine va fi ziua lui si mi-a zis ca nici atunci nu crede ca va bea....imi pare rau ca la tine situatia e altfel, dar daca  discutati impreuna, expuneti pe tava toata situatia, atunci poate se rezolva, noi am disctutat inainte si asa am hoarat:,, adica daca vrei un bebe trebuie sa faci si tu sacrificii , nu numai eu, ,,,Cam asta e...bafta multa

9 ani de copilarie ....

#749 2008-11-17 00:20:22

SoareleMeu
Hero member

De fumat nu se fumeaza in casa ! Nu mai vorbim de hainele care miros a fum de tigara ... este groaznic ca aceasta faptura, ingerul  care vine din uterul steril sa fie inconjurata de mirosul de tigara ! In momentul cand o sa ii mirositi prima data pielea o sa va dati seama ce important este ca nimeni sa nu fumeze in casa! Mie nu mi se pare corect fara de bebelus passenger ...
Si al meu fumeaza afara .. in frig si ploaie .. isi ia pachetul de tigari si iese afara, in 2 min intra la loc si se spala pe miini si isi schimba hainele si isi ia copilul in brate pentru ca saracul bebelus nu a gresit cu nimic ca sa ii respire toxinele lui.

Ultima oara a fost editat de SoareleMeu (2008-11-17 00:23:54)

#750 2008-11-17 00:33:19

passenger
Addicted member

daca fumatul ar fi singurul lucru nociv pentru bebe, in conditiile in care nu se va naste intr-o lume de basm, ci in mediul plin de poluare in care traim, as interzice si eu fumatul in casa mea...
dar asa, feresti copilul de fumul de tigara, dar cand il scoti la plimbare in carucior, inhaleaza multe alte substante cu muuult mai nocive decat fumul provenit de la o tigara. am spus ca sunt de acord cu fumatul in casa , nu in camera bebelusului. ( in casa = bucatarie).

ce legatura este intre o bere bauta de barbat la propria zi de nastere, si faptul ca eu as avea in burta un embrion?  wow

#751 2008-11-17 00:35:30

SoareleMeu
Hero member

passenger a scris:

daca fumatul ar fi singurul lucru nociv pentru bebe, in conditiile in care nu se va naste intr-o lume de basm, ci in mediul plin de poluare in care traim, as interzice si eu fumatul in casa mea...
dar asa, feresti copilul de fumul de tigara, dar cand il scoti la plimbare in carucior, inhaleaza multe alte substante cu muuult mai nocive decat fumul provenit de la o tigara. am spus ca sunt de acord cu fumatul in casa , nu in camera bebelusului. ( in casa = bucatarie).

ce legatura este intre o bere bauta de barbat la propria zi de nastere, si faptul ca eu as avea in burta un embrion?  wow

ai sa intelegi cand o sa ai copil .. pana atunci nu am pretentia si nici nu vreau sa iti dau lectii.
Mirosul de tigara din bucatarie o sa fie in toata casa ... stiu unde si cum se duce mirosul  pentru ca am fumat 12 ani .

#752 2008-11-17 00:40:32

passenger
Addicted member

multumesc, daca am nevoie de "lectii", am unde sa caut ajutor.  smile 

eu nu cred ca imi voi schimba parerea cand voi avea un copil, nici cand voi avea 2, 3 etc.
oricat se incearca, aceasta faptura angelica provenita dintr-un uter steril, ca sa te citez, nu va putea fi tinuta intr-un glob de cristal.
sigur ca nu avem aceleasi opinii, nu suntem roboti, si cu siguranta fiecare femeie va face ce considera ca e mai bine pentru sine si pt copil.

#753 2008-11-17 00:42:14

SoareleMeu
Hero member

passenger a scris:

multumesc, daca am nevoie de "lectii", am unde sa caut ajutor.  smile 

eu nu cred ca imi voi schimba parerea cand voi avea un copil, nici cand voi avea 2, 3 etc.
oricat se incearca, aceasta faptura angelica provenita dintr-un uter steril, ca sa te citez, nu va putea fi tinuta intr-un glob de cristal.
sigur ca nu avem aceleasi opinii, nu suntem roboti, si cu siguranta fiecare femeie va face ce considera ca e mai bine pentru sine si pt copil.

asta incerc sa spun de cand sunt pe forum la toate mamele ... ele stiu mai bine tocmai pentru ca sunt mame .. si nu ma indoiesc ca si tu vei stii ceea ce e mai bine pentru copilul tau.

#754 2008-11-17 09:46:30

Juli
Hero member
Inregistrat: 2008-07-03

Fleurette, cat de des face sotul tau asa, ca daca bea zilnic, chiar daca e putin, mie una, nu mi se pare ok, indiferent daca te pregatesti sa faci copil sau nu.
Mai ales daca prietenii sunt genul care "taie frunza la caini" si nu au familie, nu sunt un exemplu bun pt el si-l vor influenta chiar daca ai copil sau nu.
Am vazut si am auzit multe cazuri care sperau ca sotii se vor schimba dupa aparitia unui copil si nu a fost asa. Parerea mea este ca barbatii nu se schimba si trebuie sa pui piciorul in prag de la inceput, ca sa nu fie probleme apoi.

Are mama un baiat tare frumusel - Razvan Andrei

#755 2008-11-17 09:48:26

fleurette
Hero member

fiecare reactionam diferit depinde de persoana...e normal sa aveti pareri diferite si eu am zis de multe ori ca nu as face ceva, dar pana la urma am facut....si eu zic acum (pt ca nu am bb) ca nu as interzice in casa sa se fumeze, pt ca am o casa destul de mare, dar cand voi avea un copil nu se stie cum o sa reactionez ...se poate sa am alta parere...nu am de unde sa stiu decat atunci cand voi fi pusa in fata faptului implinit
va multumesc pt sfaturile voastre...am avut o discutie cu el si am aj la concluzia ca mai bine e sa fie temperat (nu-mi place sa interzic)...sa fie cu masura...nu exagerat (nu bea des,1-2/luna, dar si cand bea sadalcool

#756 2008-11-17 09:57:20

cocoleta
Hero member
Inregistrat: 2006-11-02

cam rau cu bautura asta poate un copil sa il schimbe sau poate sa il indeparteze si din 2 ori pe luna sa ajunga sa bea de 2 ori pe saptamana. mai bine incearca sa vb cu el si sa vezi cat e de dispus sa renunte la obiceiurile lui. bafta

#757 2008-11-17 10:02:25

Juli
Hero member

Barbatii astia.... sm  lol
Al meu nu vroia nici mort sa isi faca anlize, ca vezi Doamne el este foarte sanatos....m-am enervat...i-am zis ca daca nu-si face analize nu facem nici un copil. Ca nu vreau sa fiu singura care face sacrificii, daca vrea sa aibe copil tb sa se sacrifice si el nu numai eu.
Dar.....ceea ce l-a determinat sa faca mai multe investigatii a fost o criza de rinichi care l-a pus la pat...pe el cel mai sanatos...........si uite asa a aflat si alte diagnostice si a trebuit sa urmeze un tratament...si sa mearga periodic la consult. Sa-i fie invataura de minte sa nu se mai considere cel mai tare.... lol

#758 2008-11-17 10:04:55

fleurette
Hero member

el zice ca e dispus sa renunte....acum ramane de vazut in timp ce se va intampla  popa
f bine i-ai facut juli  majoreta ....uneori treb sa te zbarlesti la ei ca sa inteleaga

Ultima oara a fost editat de fleurette (2008-11-17 10:06:30)

#759 2008-11-17 10:38:42

Juli
Hero member

Bineinteles, trebuie sa puna si ei umarul, nu numai noi femeile.

#760 2008-11-18 14:13:03

passenger
Addicted member

fetelor, nu mai ziceti nimic? Juli, Fleurette??  neutral

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.