homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Pentru aspirantele la titlul de Mamica-58

#1084 2008-12-05 10:29:19

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Re: Pentru aspirantele la titlul de Mamica

Nu stiu ce sa zic Amita......nu cred ca se mai elimina ovulul desi e destul de devreme. E trist ca ati hotarat sa aveti un al doilea copil, ca s-a intamplat asa de repede si ca acum nu-l mai vreti. Eu nu stiu ce sa mai fac sa raman insarcinata..... Si metoda cu desorelle eu nu o stiu...stiu ca sunt niste anticonceptionale pe care le-am luat si eu la un moment dat. Sper sa te poata ajuta doctoressa, dar ar fi bine sa ceri si parerea unui gineocolog.  Bafta multa....

#1085 2008-12-05 10:38:38

Amita
New member
Inregistrat: 2008-12-05

Multumesc rruxxy. Si mie mi-e foarte greu sa iau o hotarare in prezent, si ma doare ca unii care doresc copil si se chinuie de atata timp, nu reusesc, si eu,..., care nici nu ma aspteptam, pentru ca am inteles ca daca e pauza mica de cand ai intrerupt AC nu sunt sanse sa ramai. Dar, uite la mine contrariul.
Sincer, incerc sa iau hotararea asta singura, ca stiu ca daca ii spun sotului, il va opri. De avort nici nu se pune problema sa deschid subiectul. Deci, mai e vreo sansa sa se deslipeasca ovulul ??? Mi-e foarte greu sa ma gandesc la asa ceva, dar criza asta economica, cresterea dobanzilor si a cursului valutar (avem 3 credite la banci), ma pune pe ganduri.

Cum sa fac sa ajunga mesajul meu la doctoressa??? Multumesc

Ultima oara a fost editat de Amita (2008-12-05 10:46:50)

#1086 2008-12-05 10:49:19

rruxxy
Platinum member

Cred ca e foarte greu....dar stii la ce ma gandesc? Sa zicem ca exista vreo sansa sa se dezlipeasca ovulul, mi-e sa nu-ti para rau dupa aceea, mai ales ca sotul tau nu ar fi de acord cu un avort. Ti-am scis si mai sus, incearca sa ceri parerea unui medic ginecolog cat mai repede si vezi ce variante sunt, apoi sper sa iei decizia cea mai potrivita ptr tine.    puss

#1087 2008-12-05 11:07:40

carra_verona
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-30

mulumesc de incurajari fetele.
la toate numai bine si  bebe cat mai frumosi.
:k?ra:  kram  goodluck

din 2010 fericita mamica de puiuta
fertility

#1088 2008-12-05 11:09:41

Amita
New member
Inregistrat: 2008-12-05

Multumesc..
Incerc sa ma bucur, si as vrea sa spun vestea la toti, dar mi-e asa de teama....
Oare pastilele de paracetamol au cu ce afecta bebelusul??

Publicitate

loading...

#1089 2008-12-05 11:23:29

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

eu am intrat intro depresieeee sad sad sad am facut azi o echo si am ovare micropolichistice. abia pe 16 am programare la endocrinologie. si sunt sigura ca o sa-mi dea anticonceptionale pentru multe luni . de 3 ani ma chinui sa fac bebe. nu mai pot  grater   grater   grater  sunt atat de suparata !!!

#1090 2008-12-05 11:40:39

passenger
Addicted member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-10-16

gargarita, stai, stai .... eu zic sa mergi si la alt medic sa afli inca o parere...  wink

mie un medic acum o luna mi-a spus ca am ovare micropolichistice si de cum vine cm-ul sa ma apuc de AC.
apoi, dupa o saptamana am mers la alt medic, si nu mai aveam chisturi, ci doar cateva formatiuni foliculare ( deci, se formau foliculi de ovulatie din chisturile acelea f micute) si eram nebuna daca ma apucam de AC doar pt. ca incepuse procesul de ovulatie!
prea usor dau verdict unii medici. eu zic sa repeti eco peste o saptamana, e posibil sa ai surpriza si sa vezi ca acele chisturi minuscule sunt functionale si se transforma in foliculi

in a cata zi a cm-ului esti?

#1091 2008-12-05 11:44:50

rruxxy
Platinum member

Acelasi sfat ti l-as da si eu, gargarita, mergi si la un alt medic...nu se stie niciodata ce se poate intampla. Curaj si mult succes...smile

#1092 2008-12-05 11:50:11

gargarita
Moderator

multumesc pentru incurajare , passenger   puss
sunt in ziua 23, dar am cicluri neregulate, de 40- 50 zile
si din pacate nu e prima data cand aud diagnosticul asta, acum vreo 7 ani a fost vorba despre acelasi lucru  si am facut tratament de 2 ori cate 6 luni cu anticonceptionale Diane35.
dupa tratament a fost ok, in sensul ca la echo nu s-au mai vazut chisturi, desi am continuat sa am cicluri lungi si neregulate.
asa ca am ramas cu impresia ca ovarele mele sunt ok. chiar si anul trecut cand am avut avortul menstrual si am facut echo, dr nu mi-a spus ca as avea chisturi, dar poate s-a uitat numai la uter, ca asta il interesa! am fost atat de fraiera!! trebuia sa fac mai de mult echografie, am pierdut ata timp degeaba, imi vine sa ma bat singura !!

multumesc rruxxy!

Ultima oara a fost editat de gargarita (2008-12-05 11:51:46)

#1093 2008-12-05 11:52:58

Crssy85
Hero member
Inregistrat: 2008-11-09
Site

Anita, pe  prospectul de la paracetamol scrie clar ca nu e voie sa-l administrezi dak esti insarcinata sau alaptezi.. acum nush ce sa zic...
  Oricum, eu iti pot da un sfat, e alegerea ta daca il urmezi sau nu. Criza sau necriza, 90% cred ca vei regreta daca nu-l vei pastra pe bebe, iar daca il vei pastra, pe masura ce va creste, sigur te vei intreba "cum de m-am gandit sa renunt la el?!" Mai ales ca sotul tau nu e de acord cu avortul... Pareti o familie fericita care e pe cale sa se mareasca. Nu renunta la asta, da-i o sansa. Stiu ca suna a cliseu, dar d-zeu nu-ti da mai mult decat poti duce, deci daca ai ramas insarcinata inseamna ca asa a fost sa fie si o sa va descurcati.
  Si peste noi a dat criza... am rate in total de 1500 lei/luna ( fara taxe facultate/master), iar sotului meu incepand de luna trecuta i-a scazut sal cu 500 de lei, dar nu renuntam la bebe pt nimic in lume, e prea important. Orice decizie ai lua, gandeste-te bine; sa nu regreti mai tarziu ( mai ales ca un avort te poate impiedica sa mai ramai vreodata insarcinata - stii si tu probabil, ca sunt cazuri f des intalnite ) Succes!

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#1094 2008-12-05 11:58:13

passenger
Addicted member

dar ovulatie ai de regula?
eu as face o alta programare la un medic cu care sa discut punand accentul pe problema asta, si in cateva zile cand mergi la el poti sa observi niste eventuale schimbari la nivelul chisturilor
iti spun ce am patit eu, ovarul stang era micropolichistic, iar ovarul drept avea un chist urias. dupa o sapatamana, la alta eco si alt medic, cel stang avea folicului si se pregatea de ovulatie  smile  , iar cel drept era curat, nici urma de chist. bine ca nu m-am apucat iar de ac, imi dereglam cm-ul din nou..

mi-am dat seama de un lucru: cati medici, atatea opinii

ce am mai citit eu in site, ca un chist, oricat ar fi de mare, se resoarbe in sarcina, deoarece ovarele nu se mai "ocupa" de ovulatie cat este sarcina in organism
in locul tau asa as face

Ultima oara a fost editat de passenger (2008-12-05 11:59:19)

#1095 2008-12-05 12:01:15

Ralu_White
Full member
Inregistrat: 2008-02-06

gargarita..capul sus si cauta un medic bun si cu care sa te intelegi bine..
si eu am aflat cu ceva timp in urma ca am un chist destul de mare..si toti medicii la care am fost mi-au spus ori operatie ori anticonceptionale, dar dupa multe cautari am gasit un doctor extraordinar si mi-a spus ca exista si alte metode si sa nu mai imi fac probleme  de operatie ca sunt mult prea tanara pentru asa ceva..
momentan sunt sub tratament cu pastile(antibiotice, antiinflamatoare..ceva asemanator) si ma simt mult mai bine ca inainte.
asta e cel mai imp lucru sa gasesti pe cineva care sa-si dea interesul..nu sa trateze lumea pe banda
puss mult succes si pt fete succes la burtici majoreta

#1096 2008-12-05 12:07:45

passenger
Addicted member

eu am comis-o aseara, am luat prima pastiluta de acid folic.. acifol de 5 mg. asta inseamna ca si luna asta voi incerca sa raman (  cred!!! ) si daca nu reusesc, de anul viitor merg la analize. Off, ce frica imi este... am luat pastila de acid folic, dar sex nu stiu daca fac, de frica!   lol
ce greu este, asa ii spuneam si medicului, se duce dorinta de a avea un bebelus cand apar tot felul de probleme, cel putin pentru o perioada... eu ma gandeam sa aman vreun an, doi, dar .... daca va fi sa fie ceva rau ( avorturi, extrauterine, malformatii fetale etc. ) se va intampla si atunci... neutral

#1097 2008-12-05 12:10:26

gargarita
Moderator

multumesc, fetelor ! puss
ovulatii am foarte rar, si nici atunci nu pot fi sigura intradevar ca ovulatia s-a produs deoarece ma bazez pe metode nu prea sigure: graficul temperaturii bazale si mai nou testele de ovulatie care am inteles ca nu sunt sigure in caz de sindromul ovarelor polichistice.
cred ca cel mai bine e sa ma calmez si sa astept sa vad ce spune dr. pe 16. sper sa dau de un dr. bun, ca n-am mai fost niciodata la acest dr.

#1098 2008-12-05 12:10:52

Crssy85
Hero member
Site

Nu amana passenger... baga mare si fa treaba, ca o sa iasa bine intr-un final. Eu iau de aproape 2 luni acid folic; nu cred ca are nik, nu?
Azi imi pleaca musafirii, maine ma apuc de treaba, abia astept! sexinpat

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#1099 2008-12-05 12:18:15

passenger
Addicted member

cel mai sigur este sa iti urmaresti semnele pe care ti le da organismul si sa iti calculezi perioada fertila dupa metoda lui Ogino-Knauss, cea pentru cicluri neregulate... pt. ca ce se afla in comert are marja de eroare, cu siguranta
si sa faci dragoste in perioada care iti rezulta in urma calculului
poti avea ovulatie chiar daca nu ai mucus, jena in ovare.. poti ovula chiar daca testul este negativ
eu cred ca e destul de stresant sa monitorizezi ovulatia cu termometru si teste..

crssy, sper sa fie bine!! pentru ca daca as trece iar prin ceva nasol, clar nu as mai incerca multa vreme de acum incolo, ma cunosc foarte bine si stiu ca sunt o gaina fricoasa ...  sad

Fleurette  kram  , Juli , adinagrig, carra_verona, ce faceti fete dragi?

Ultima oara a fost editat de passenger (2008-12-05 12:18:55)

#1100 2008-12-05 12:20:10

gargarita
Moderator

passenger, chiar ar fi bine sa faci analizele, chiar si fara sa ai probleme in a concepe e bine sa faci un set analize inainte. si eu am facut analizele abia dupa avort si am gasit diverse problemute pe care intre timp le-am rezolvat dar acum ma simt vinovata si ma intreb : s-o fi intamplat din cauza aia, din cauza ailalta, sau ? sad

Crssy85, nu e nici o problema daca iei multe luni acid folic, stai linistita, e f. bine ca iei

#1101 2008-12-05 12:22:37

passenger
Addicted member

stiu, mai ales ca ma banuiesc de toxoplasmoza.. dar daca am asa ceva, cel mai sigur sunt imuna deja, am pisici de o viata
si stiu ca e periculos daca o contactezi cu putin timp inainte de sarcina, sau in timpul sarcinii.
cred ca astept cuminte anul nou...   neutral

#1102 2008-12-05 12:23:58

Crssy85
Hero member
Site

Mc, garga. Si curaj! Si sor-mea incearca sa ramana de 2 ani... si-a facut toate analizele, histero, tot... totul e ok, n-are nici o problema, dar... .
Voi aveti idee cum ar putea o rana pe col sa influenteze sarcina? Cre ca v-am zapacit cu rana mea... big_smile
Ce e cu pisicile? Ca si eu am pisoi si o sa am toata viatza!

Ultima oara a fost editat de Crssy85 (2008-12-05 12:26:53)

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.