homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

HPV-124

#2338 2011-05-10 21:29:27

ruxanda_00
Full member
De la: :d
Inregistrat: 2009-08-08

Re: HPV

multumesc moska

#2339 2011-05-14 13:37:26

sunshine84
New member
Inregistrat: 2011-05-13

heimdall a scris:

dpa mintea mea, o data ce esti infectat, daca te mai expui, nu ai cum sa te infectezi inca o data, nu are ce sa se mai intample, nu ?

Din pacate gandesti gresit...In urma cu 2 ani am fost infectata cu acest virus,mi-au aparut condiloame,m-am tratat destul de repede,in maxim 2 luni nu mai aveam nimic...un an de zile am fost abstinenta,il uram pe prietenul meu pentru ca mi-a transmis aceasta boala...am continuat apoi relatia cu el dar am facut sex protejat...pana mi-a zis el ca nu mai e cazul, ca nu are nimic etc etc...anul trecut am facut sex neprotejat cu el iar dupa 3 luni au aparut din nou acele condiloame dar intr-o forma lejera,in 3 zile mi-a trecut aplicand condilyne...ne-am despartit pt ca el sustine ca e sanatos si nu este asa...am fost la doctor si am luat niste pastile pt intarirea sist imunitar si am facut joi o serotipare hpv sa vad ce tulpini am...peste 2 sapt aflu rezultatul...sper sa fie de bine....

Ultima oara a fost editat de sunshine84 (2011-05-14 13:41:58)

#2340 2011-05-14 13:59:26

sunshine84
New member

andreeamanuela a scris:

Buna!
Am fost diagnosticata cu HPV in august anul trecut. Am mai multe tulpini printre care vreo trei cu risc oncogen ridicat. Nu mi s-a recomandat colposcopie, iar ultimul Pap facut in noiembrie a iesit bine. Se pare ca am si din cele care dau veruci pentru ca asa am si ajuns sa fac analiza (am observat o veruca in zona perineului). Acum mi-au aparut din nou 2 negi genitali, la mai bine de un an de cand am vindecat alti doi cu Wartec. Aplic acelasi tratament si iau din nou Isoprinosine desi am mai facut o cura care s-a terminat in octombrie anul trecut. Intrebarea mea este: daca au reparut negii inseamna ca e slabit sistemul imunitar si, in consecinta, a crescut neaparat si riscul unei modificari celulare? De asemenea, contactul sexual ar putea "duce" acesti negi (aflati acum la intrarea in vagin) spre interior? Aplic wartec, sunt la a doua tura dar se pare ca nu vor sa cedeze deoamdata. Sunt un pic speriata pentru ca voi ajunge in tara abia in iunie pentru un Papanicolau. In plus, am citit aici discutandu-se de HPV localizat in cavitatea bucala ca urmare a sexului oral. E posibil? stiam ca tipul acesta de veruci, cauzate de HPV, apare doar in zona genitala.
Va multumesc!

Incearca sa te abtii de la sex daca ai aceste condiloame...Chiar si cu protectie se pot inmulti sau le poti da partenerului...Ar fi trebuit sa te informezi ca o data ce ai aceste veruci viata sexuala trebuie intrerupta pana la tratarea lor...cred ca e mai importanta sanatatea ta...

Se poate sa-ti fi reaparut din cauza slabirii sistemului imunitar sau din cauza partenerului...ar fi trebuit sa urmeze si el un tratament in paralel cu tine....sunt mai multe cauze de reaparitie a acestor negi,din pacate...

Ultima oara a fost editat de sunshine84 (2011-05-14 14:03:38)

#2341 2011-05-15 14:51:23

sunshine84
New member

jeannie a scris:

sunshine84 a scris:

Incearca sa te abtii de la sex daca ai aceste condiloame... Ar fi trebuit sa te informezi ca o data ce ai aceste veruci viata sexuala trebuie intrerupta pana la tratarea lor

Nu ne putem abtine toata viata wow ; la unele persoane dispar verucile in urma tratamentului dar cresc, pur si simplu, inapoi.

sunshine84 a scris:

Chiar si cu protectie se pot inmulti sau le poti da partenerului...

Nu se inmultesc verucile daca ai contacte sexuale cu acelasi partener (si daca el, de asemenea, se culca in continuare doar cu tine) pentru ca, astfel, nu se agraveaza infectia. Daca se inmultesc verucile, se inmultesc din alte cauze (sistem imunitar slabit, felul cum actioneaza tulpina respectiva a virusului etc.).

Cred ca trebuie sa fie foarte placut sa faci sex avand aceste condiloame  va ...Poti sa te abtii macar pana iti trec, eu la asta m-am referit...

#2342 2011-05-15 15:38:35

andreeamanuela
New member
Inregistrat: 2009-03-10

Multumesc pentru raspuns!

Din fericire (cred) partenerul e ...nou:). Stie ce problema am, i-am explicat si in consecinta nu am avut raport sexual (chiar daca, zice el, "ramane in familie" de vreme ce...a wedding is on the way)- avem si "avantajul" ca in perioada asta ne-am vazut fff rar fiind pentru un timp la distanta, insa mi-e teama sa nu-i fi dat prin petting, stiu ca se poate transmite si asa. Oricum, eu continui tratamentul cu wartec- ciudat: am terminat cea de-a treia cura si tot nu au disparut, dar nici nu par sa se fi inmultit, au ramas doua, mici, dar e de-ajuns pentru confortul meu psihic. Urmeaza a doua serie de Isoprinosine si cred ca indicat ar fi sa apelez la un alt fel de tratament daca nu dispar.
Inca o intrebare: dupa ce aplic crema stau aproxaimativ 10 minute dupa care o indepartez - e chiar la intrarea in vagin si nu ar ramane oricum fix pe veruci - ar trebui sa astept mai mult?
Va multumesc!

Publicitate

loading...

#2343 2011-05-23 12:19:53

spiridusa7
New member
Inregistrat: 2011-04-23

andreeamanuela a scris:

Multumesc pentru raspuns!

Din fericire (cred) partenerul e ...nou:). Stie ce problema am, i-am explicat si in consecinta nu am avut raport sexual (chiar daca, zice el, "ramane in familie" de vreme ce...a wedding is on the way)- avem si "avantajul" ca in perioada asta ne-am vazut fff rar fiind pentru un timp la distanta, insa mi-e teama sa nu-i fi dat prin petting, stiu ca se poate transmite si asa. Oricum, eu continui tratamentul cu wartec- ciudat: am terminat cea de-a treia cura si tot nu au disparut, dar nici nu par sa se fi inmultit, au ramas doua, mici, dar e de-ajuns pentru confortul meu psihic. Urmeaza a doua serie de Isoprinosine si cred ca indicat ar fi sa apelez la un alt fel de tratament daca nu dispar.
Inca o intrebare: dupa ce aplic crema stau aproxaimativ 10 minute dupa care o indepartez - e chiar la intrarea in vagin si nu ar ramane oricum fix pe veruci - ar trebui sa astept mai mult?
Va multumesc!

Esti o fericita! crede-ma......am mai citit in cele 80 de pagini situatii in care barbatii care intr-adevar iubesc, raman in relatie. Mie nu mi s-a intamplat asa.
Cat despre intrebarea cu crema, nu stiu exact ce sa-ti raspund....stiu ca la condyline nu e bine sa speli cel putin 2h- eventual mai mult daca poti pt ca se face reactie chimica....apa cu sapunul/gelul si podofilotoxina.

#2344 2011-05-25 16:29:29

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

offtopic cum 80%???  va  va   signof10

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#2345 2011-05-25 16:34:22

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

mie ginecologul mi-a spus ca e exagerat procentul asta

#2346 2011-05-25 16:49:15

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Si mie mi se pare exagerat, de aia m-am si mirat.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#2347 2011-05-25 17:10:32

angeldarkwoman
Sr. member
Inregistrat: 2010-09-24

n-are cum 80% din populatie sa aibe hpv

What doesn't kill me, makes me stronger

#2348 2011-05-25 17:12:48

heimdall
Diamond member

probabil ca asta e, jeannie, eu n-am vrut sa-mi fac testul HPV cat timp imi iese pap bun ca sa ma isterizez degeaba... presupun ca aveam probleme pana acum daca era

#2349 2011-05-25 17:17:54

heimdall
Diamond member

daca iti faci PAP macar o data pe an, in anul ala e imposibil teoretic sa ajungi de la nimic la cancer... evident, la cel mai mic semnal de alarma e bine sa iei masuri

#2350 2011-05-25 17:30:14

angeldarkwoman
Sr. member
Inregistrat: 2010-09-24

la ce sistem imunitar am eu de vreo un an de zile crek eram plina de negi daca aveam. Papul e cel mai bine sa-l repeti la 6 luni sau la un an .Oricum nimeni nu e bucuros sa aiba hpv , asta nu inseamna ca-s marginalizati de societate , se poate intampla oricui.

What doesn't kill me, makes me stronger

#2351 2011-05-31 22:24:22

spiridusa7
New member

imi poate spune cineva de ce la biopsia tintita s-au luat 5 probe? nu se ia doar una???
si e normala sangerarea pe moment? banuiesc ca da......Si, mai ales, daca stiti la ce se refera zona de mozaic...am reusit sa descifrez scrisul dr-ului si asta scrie. sunt cumva acele koilocite?? ....medicul a fost cam expeditiv din pacate. Plus ca mi s-a facut bonul doar pt biopsie, 60 de lei, ori eu am platit si consulatatie si colposcopie. (fara monitor sa vad si eu ce si cum, fara o hartie scris ca si rezultat al colposcopiei).
Multumesc anticipat de raspuns!

#2352 2011-05-31 23:12:10

hope_goddess
Membru
Inregistrat: 2011-05-31

Buna seara tuturor ! Sunt noua pe acest forum si am nevoie disperata de niste raspunsuri.
La inceputul anului am fost la un cabinet de planning pentru a gasi metoda cea mai buna si potrivita de contraceptie. Am facut o serie de analize si sigurul lucru anormal a fost progesteronul (scazut). Astfel mi-au fost prescrise Cerazette. Intre timp am facut si un test Papanicolau care a iesit tipul II - vaginita - condilomatoza vaginala . Mi-a zis doctorita de la planning cateva lucruri : ca nu am ce sa fac - o sa imi treaca de la sine sau o sa se inmulteasca. Am facut tratament cu ovule... si surpriza - am inceput sa am mancarimi, un miros urat ciudat si am observat niste bubite la intrare in vagin. Speriata, am fugit la un doctor ginecolog, care in urma examenului propiu-zis mi-a zis ca el nu vede papiloma virus. Din pacate nu a putut sa imi refaca nici pana astazi testul papanicolau si de secretie datorita faptului ca anticonceptionalele Cerazette mi-au dat organismul peste cap si am avut tot timpul sangerari. Acum am inceput alte anticonceptionale si astept sa apara menstruatia; iar cand e gata sa imi fac toate investigatiile. Dar sunt foarte ingrijorata deoarece parca se inmultesc si simt ca timpul acesta o sa ma coste. Sunt foarte speriata... Este posibil ca primul test papanicolau sa fie gresit?

#2353 2011-05-31 23:30:06

spiridusa7
New member

hope_goddess a scris:

Buna seara tuturor ! Sunt noua pe acest forum si am nevoie disperata de niste raspunsuri.
La inceputul anului am fost la un cabinet de planning pentru a gasi metoda cea mai buna si potrivita de contraceptie. Am facut o serie de analize si sigurul lucru anormal a fost progesteronul (scazut). Astfel mi-au fost prescrise Cerazette. Intre timp am facut si un test Papanicolau care a iesit tipul II - vaginita - condilomatoza vaginala . Mi-a zis doctorita de la planning cateva lucruri : ca nu am ce sa fac - o sa imi treaca de la sine sau o sa se inmulteasca. Am facut tratament cu ovule... si surpriza - am inceput sa am mancarimi, un miros urat ciudat si am observat niste bubite la intrare in vagin. Speriata, am fugit la un doctor ginecolog, care in urma examenului propiu-zis mi-a zis ca el nu vede papiloma virus. Din pacate nu a putut sa imi refaca nici pana astazi testul papanicolau si de secretie datorita faptului ca anticonceptionalele Cerazette mi-au dat organismul peste cap si am avut tot timpul sangerari. Acum am inceput alte anticonceptionale si astept sa apara menstruatia; iar cand e gata sa imi fac toate investigatiile. Dar sunt foarte ingrijorata deoarece parca se inmultesc si simt ca timpul acesta o sa ma coste. Sunt foarte speriata... Este posibil ca primul test papanicolau sa fie gresit?

Draga Hope.....aproximativ cu aceeasi dilema ma confrunt si eu. Astazi am fost la un gine. care mi-a spus ca mai presus de pap. este colposcoapia si , mai ales biopsia. Eu nu mai inteleg nimic, atata vreme cat pap-ul mi-a iesit satisfacator, fara nici o problema....Si totusi, toata lumea se bazeaza pe pap!!!!!! deci???

#2354 2011-06-04 14:50:14

sunshine84
New member

"(si taman tulpinile high-risk nu dau negi deloc; totusi existenta unor negi nu asigura 100% ca femeia respectiva are doar o tulpina neinvaziva, femeia putand sa aiba si o a doua tulpina, de alt tip)."

Eu am avut negi vaginali si n-am scapat de aceste tulpini high risk. In urma serotiparii am aflat ca sunt infectata cu tulpinile 18 si 45. Doctorul mi-a zis ca trb sa am grija f mare la igiena, sa fac testul babes-papanicolau de 2 ori pe an, nu am voie la intreruperi de sarcina (nici nu as vrea sa ajung la asa ceva...acum cu atat mai mult trb sa am o grija mult mai mare), si mi-a mai zis ca pot face 1 maxim 2 copii dar doar prin cezariana sad. Ce greu e, offff sad

Ultima oara a fost editat de sunshine84 (2011-06-04 14:51:11)

#2355 2011-06-04 17:05:21

spiridusa7
New member

sunshine84 a scris:

"(si taman tulpinile high-risk nu dau negi deloc; totusi existenta unor negi nu asigura 100% ca femeia respectiva are doar o tulpina neinvaziva, femeia putand sa aiba si o a doua tulpina, de alt tip)."

Eu am avut negi vaginali si n-am scapat de aceste tulpini high risk. In urma serotiparii am aflat ca sunt infectata cu tulpinile 18 si 45. Doctorul mi-a zis ca trb sa am grija f mare la igiena, sa fac testul babes-papanicolau de 2 ori pe an, nu am voie la intreruperi de sarcina (nici nu as vrea sa ajung la asa ceva...acum cu atat mai mult trb sa am o grija mult mai mare), si mi-a mai zis ca pot face 1 maxim 2 copii dar doar prin cezariana sad. Ce greu e, offff sad

sunshine.....despre cezariana mi s-a spus si mie, insa referitor la igiena......?
stiu ca unii nu recomanda spalaturile vaginale. Eu totusi ma gandesc sa incerc ovule cu propolis. Oare pot doar sa pun ovule fara sa fac spalaturi?

sanatate multa sa aI!

#2356 2011-06-04 17:45:32

sunshine84
New member

Nu stiu ce sa-ti spun in legatura cu aceste ovule. Cert este ca mie mi-a recomandat spalaturi vaginale o data pe saptamana si asta de acum 2 ani de cand am avut prima data acei negi. Urmeaza sa fac testul papanicolau cam peste 2 sapt si am sa-l intreb daca aceste spalaturi sunt necesare. Stiu si eu ca unii nu le recomanda. Nu mai stiu ce sa cred sad. Multa sanatate si tie!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.