homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

HPV-35

#647 2009-01-07 18:03:24

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

Re: HPV

rezultatul pap e ft bun, nu ai rana pe col.
insa la hpv ai tulpini cu risc crescut, care pot duce la rani pe col si cu timpul chiar si la cancer.
tb sa mergi la un doctor sa vezi ce tratament iti prescrie (pt hpv).

#648 2009-01-07 18:25:25

carpenana
New member
Inregistrat: 2009-01-07

anca9 a scris:

rezultatul pap e ft bun, nu ai rana pe col.
insa la hpv ai tulpini cu risc crescut, care pot duce la rani pe col si cu timpul chiar si la cancer.
tb sa mergi la un doctor sa vezi ce tratament iti prescrie (pt hpv).

eu nu mai locuiesc in tara dar am fost in luna dec acasa pt aceste analize rezultatul azi lam primit.mia recomandat aldara unguent,dat prietenul meu a folosit aldara crema pt ca el avea veruci(inca mai are pt ca pretul pt 12 pliculete a fost scump si nu neam permis sa continue tratamentu) dar eu stiam  ca aldara se foloseste numai in cazul verucilor.in data ce papnicolau mia iesit bine de ce mia mai recomandat aldara?se poate folosii cumva si pentru a prevenii verucile?

#649 2009-01-08 09:27:31

anca90
Platinum member

nu stiu pt ce e aldara, dar daca o fi pt hpv, atunci se explica. verucile sunt cauzate de hpv. cumva tb sa inactivezi virusul asta, pt ca altfel risti sa faci rana pe col. nu e de joaca cu hpv-ul. nu te poti multumi cu faptul ca pap-ul a iesit bine. hpv-ul e un semnal de alarma si tb sa mergi la doctor sa vezi ce e de facut cu el.

Ultima oara a fost editat de anca9 (2009-01-08 09:27:57)

#650 2009-01-08 22:35:41

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Aldara este 100 euro din cate stiu eu. Nu e putin, dar sincer, eu zic ca merita sa renunti la niste hainute, sau la alte astfel de placeri sau chiar la o vizita in tara, de exemplu. Nu vreau sa te sperii inutil , dar cu virusul asta nu-i de joaca. Nu stiu insa cine iti va aplica Aldara daca nu mai esti in tara, pt ca nu iti poti aplica singura, si din cate stiu in strainatate nu prea se aplica Aldara, deoarece nu este autorizat pt aplicatii interne, iar medicii de acolo nu se joaca cu asa ceva. In Romania insa medicii folosesc. Chiar eu am facut acest tratament , si pot sa iti zic ca a dat rezultate. Verucile prietenului tau se pot rezolva si altfel :laser, aplicatii cu alte substante, cauterizare. Problema este la tine, care inteleg ca nu ai nici rana pe col, nici veruci, dar doctorul doreste sa iti aplice un tratament preventiv , din cate inteleg, si din ce stiu eu singurul tratament "profilactic" este Aldara. In concluzie: tu poti sa optezi pt Aldara sau poti astepta sa vezi ce se intampla, iar in cazul in care faci rana pe col, o poti trata atunci. Prietenul tau insa tb neaparat sa se trateze ( Aldara, laser, crioterapie, podofilina...are mai multe optiuni), iar atata vreme cat are inca leziuni active ar fi de dorit abstinenta sau prezervativ, deoarece - si aici voi intra poate in contradictie cu unele din fetele de pe forum - eu am vazut pe net studii foarte serioase care arata ca virusul se vindeca, iar in cupluri se transmite ca o minge de ping-pong de la unul la altul, ingreunand vindecarea.

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

#651 2009-01-09 10:00:44

anca90
Platinum member

multumim rose, pt explicatii. in cazul asta, si eu o sfatuiesc pe carpenana sa faca tratamentul. tocmai pt ca momentul e unul ft bun, a descoperit virusul din pripa. de ce sa astepte sa faca rana si abia apoi sa o trateze? mai bine incearca de pe acum sa scape de virus. si grija mare la contacte, ptc hpv se ia si doar prin atingere. deci asa cum a spus rose, ar cam tb abstinenta.

Publicitate

loading...

#652 2009-01-09 13:42:47

complez
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-11-09

ai vazut ca hpv=ul se vindeca?wow te rog da-mi mai multe detalii?se vidneca adica for ever and ever? eu n-am prieten deci ma intereseaza doar pt mine lucrul asta.

Rose a scris:

Aldara este 100 euro din cate stiu eu. Nu e putin, dar sincer, eu zic ca merita sa renunti la niste hainute, sau la alte astfel de placeri sau chiar la o vizita in tara, de exemplu. Nu vreau sa te sperii inutil , dar cu virusul asta nu-i de joaca. Nu stiu insa cine iti va aplica Aldara daca nu mai esti in tara, pt ca nu iti poti aplica singura, si din cate stiu in strainatate nu prea se aplica Aldara, deoarece nu este autorizat pt aplicatii interne, iar medicii de acolo nu se joaca cu asa ceva. In Romania insa medicii folosesc. Chiar eu am facut acest tratament , si pot sa iti zic ca a dat rezultate. Verucile prietenului tau se pot rezolva si altfel :laser, aplicatii cu alte substante, cauterizare. Problema este la tine, care inteleg ca nu ai nici rana pe col, nici veruci, dar doctorul doreste sa iti aplice un tratament preventiv , din cate inteleg, si din ce stiu eu singurul tratament "profilactic" este Aldara. In concluzie: tu poti sa optezi pt Aldara sau poti astepta sa vezi ce se intampla, iar in cazul in care faci rana pe col, o poti trata atunci. Prietenul tau insa tb neaparat sa se trateze ( Aldara, laser, crioterapie, podofilina...are mai multe optiuni), iar atata vreme cat are inca leziuni active ar fi de dorit abstinenta sau prezervativ, deoarece - si aici voi intra poate in contradictie cu unele din fetele de pe forum - eu am vazut pe net studii foarte serioase care arata ca virusul se vindeca, iar in cupluri se transmite ca o minge de ping-pong de la unul la altul, ingreunand vindecarea.

#653 2009-01-09 13:48:02

Jessie
Platinum member
Inregistrat: 2008-10-08

Nu inteleg, Aldara face ca virusul sa dispara din corp? Sau il inactiveaza?
Din cate stiu eu, odata ce ai virusul nu mai scapi de el, doar il tii sub control.
Si daca Aldara este intr-adevar un medicament minune de ce medicii din afara nu il folosesc si intern iar ai nostrii da? Si de ce nu este mediatizat?

"Excelenta morala este un rezultat al felului in care traim. Devenim corecti, facand fapte corecte, devenim temperati comportandu-ne temperat si devenim curajosi facand acte curajoase." - Aristotel

#654 2009-01-09 19:04:30

Rose
Hero member

Aldara stimuleaza imunitatea, adica face ca organismul tau sa lupte si sa distruga virusul. Dar nu chiar ca antibioticul- l-ai luat,  a distrus bacteria, ci intr-un mod mai subtil, incurajeaza organismul tau sa produca anumite celule care lupta cu virusul. Deci nu este chiar un medicament minune, este un adjuvant. Aldara nu este inca aprobat pt utilizare interna- poate va fi, dar pt asta tb studii , care iau multi ani ( este un medicament destul de nou). Momentan exista teama unor efecte adverse. Este important sa ti-l prescrie un medic care are experienta in asa ceva, si sa respecti instructiunile ( de ex. , tb sa te speli neaparat dupa 3 ore). Cat despre HPV, in majoritatea cazurilor se vindeca intr-un an.

http://www.micomi.ro/info%20pacinte/HPV/5/index.htm

Si alte precizari, de pe alte site-uri:

"Studies have shown that 70% of new HPV infections clear within one year, as many as 91% clear within two years. The median duration of new infections is typically eight months. HPV-16 is more likely to persist than other HPV types; however most HPV-16 infections become undetecable within two years. The gradual development of an effective immune response is thought to be the likely mechanism for HPV DNA clearance."
Source: CDC 2004 Report to Congress on Prevention of HPV

"The average duration of HPV infection was eight months. Repeated HPV DNA testing showed that seventy percent of the women cleared their HPV infections within one year through the natural immune process, and only nine percent continued to be infected after two years. Another study conducted in Sweden supported these findings, with a five-year clearance rate of 92 percent"
Source: HPV: The Most Common Sexually Transmitted Virus - www.plannedparenthood.org

Ultima oara a fost editat de Rose (2009-01-09 19:05:23)

www.pisicamov.ro

#655 2009-01-11 19:43:49

carpenana
New member

multumesc mult pt raspunsuri...ce vreau sa stiu insa este ...daca nu am veruci,pe ce sa aplic aldara?daca imi ataca pielea care inca este sanatoasa?imi puteti raspunde?

#656 2009-01-11 19:46:00

carpenana
New member

prietenul meu a folosit aldara si trebuia sa se dea inainte de culcare,de 3 ori pe ssaptamana si sa spele dupa 8 ore...asa scria pe prospect

#657 2009-01-11 20:53:25

Rose
Hero member

Banuiesc ca doctorul ti-a recomandat Aldara pt aplicatii pe col , pt a preveni o rana. Dar astfel de aplicatii se fac NUMAI DE CATRE MEDIC.

www.pisicamov.ro

#658 2009-01-12 10:16:55

anca90
Platinum member

carpenana, nu neaparat sa faci veruci daca ai hpv. tu ai tulpini cu risc crescut pt cancer de col, iar alea de regula nu dau veruci, ci rani pe col care netratate pot duce la cancer. verucile se fac de la tulpinile cu risc scazut. nu mai retin daca ai si astfel de tulpini. tratamentul cred ca ti-a fost prescris preventiv si crede-ma, e mai bine sa previi decat sa te lupti pe urma cu morile de vant.

#659 2009-01-12 10:29:36

carpenana
New member

iti multumesc mult...cu risc crescut am 62....parca asa ceva....asta nu stiam...eu am vb la tel cu doctorita mea si nu am intrebat.o chiar tot ce era important...asa in mare...si nici dansa nu mi.a explicat concret...mi.a zis sa stau linistita si peste alte 6luni sa ma duc sa mai fac un test papanicolau...ce pot spune?pieptul sus capul inainte...trebuie sa fiu tare...ms mult de tot

#660 2009-01-12 10:54:23

anca90
Platinum member

eu una nu as sta pasiva, sa repet pap-uri din 6 in 6 luni pana apare rana. as incerca sa rezolv cumva cu virusul ala. sfatul meu e sa mergi la mai multi doctori si sa vezi ce iti zic.

#661 2009-01-13 19:13:05

whiterose
New member
Inregistrat: 2008-10-12

din  cate stiu eu aldara este o crema care arde verucile la fel ca si condyline sau alte solutii de genul asta. cum poate o crema poate sa stimuleze sistemul imunitar. virusul HPV se localizeaza la nivelul ADNului si ramane acolo. cat despre inlaturarea infectiei.............
mai degraba se negativeaza infectia dar poate reaparea peste cativa ani. diferenta intre aldara si condyline consta in faptul ca aldara arde mult mai bine si efectul dureaza mai mult. medicul meu mi-a spus ca indiferent ce ai aplica pe zona afectata tot mai raman celule infectate. imposibil ca aldara sa vindece infectia definitiv.

#662 2009-01-14 18:00:17

complez
Full member

interesante raspunsuri.faptul ca negii au inceput sa dispara singurei de la stimulentele de imunitate pe care le-am luat (baraka,spirulina) ar fi un semn bun nu? adica posibil sa am sansa sa scap si eu de el?

#663 2009-01-14 20:32:07

Rose
Hero member

Aldara nu arde, ci stimuleaza anumite celule imunitare sa atace celule infectate. Aldara se foloseste si in tratamentul unor forme (incipiente) de cancer de piele, tocmai datorita acestui mecanism. Este o mare diferenta intre Aldara si alte tratamente: condyline si celelalte distrug fizic prin efectul lor celulele infectate ( si prin natura lui , acest efect este limitat: distrug unde ajung, unde nu - ramane infectia), pe cand Aldara stimuleaza imunitatea locala. Eu nu am gasit nicaieri pe Internet, nici macar o singura mentiune ca disparitia infectiei ( atunci cand se produce - pt ca am zis ca nu se produce in 100% din cazuri) nu este definitiva. In schimb am gasit nenumarate studii care afirma contrariul.

www.pisicamov.ro

#664 2009-01-15 09:54:24

complez
Full member

rose ne dai vesti bune big_smile mie mi-a zis doctorita la inceput ca pana la 30 de ani scap de el lol foarte funny dar eu vreau mai devreme

#665 2009-01-15 22:38:30

Rose
Hero member

Cred ca doctorita a vrut sa spuna ca daca ai sub 30 de ani scapi sigur de el ( ceea ce este adevarat, cu cat esti mai tnara cu atat ai imunitatea mai buna), nu ca o sa-l ai pana la 30...

www.pisicamov.ro

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.