homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

HPV-37

#685 2009-01-21 09:17:48

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

Re: HPV

valy, eu stiu ca numai cele cu risc crescut provoaca rani. cele cu risc scazut, produc condiloame. dar poate ma insel.

Alexxxx, sfatul meu e sa mai consulti niste dermatologi, vezi ce  spun si altii. daca toti spun ca singura solutie e cauterizarea, atunci asta e, va tb s-o faci. neutral dar poate ai noroc si exista vreo crema. nu ma pricep. oricum, pacat ca ai stat atat si ca le-ai mai si taiat din greseala.

legat de fosta, cred ca ar fi moral sa o anunti, chiar daca, asa cum ai zis si tu, poate si ea a aflat deja. acum depinde si de unde crezi tu ca ai luat boala. ai spus ca ai avut 5-6 scapari. deci poate fi de la ea sau de la una din "scapari". smile insa frumos ar fi sa o anunti, mai ales ca tii la ea.

iar legat de actuala, cred ca ar fi mai mult decat necesar sa ii spui. daca tine cu adevarat la tine, va intelege. daca e doar o aventura, stai linistit, se mai gasesc si altele. insa ar fi mare pacat ca sa ia si ea hpv-ul, mai ales daca e sanatoasa. pt ca asa cum ai citit, la femei poate avea manifestari mai nasoale, care pot duce chiar si la cancer. am citit ca virusul asta nenorocit se poate lua si prin simpla atingere a zonelor afectate. deci mare grija!

in concluzie, fii tare, fa ceea ce e etic si drept fata de fetele alea si mai ales nu mai amana, mai consulta 1-2 medici. intereseaza-te de niste dermatologi buni si vezi ce zic si ei. sanatate multa!

Ultima oara a fost editat de anca9 (2009-01-21 09:31:44)

#686 2009-01-21 15:12:28

tttttt
Hero member
Inregistrat: 2008-01-22

tinand cont de faptul este probabilitate de cancer si eu zic ca e mai mult decat normal sa le zici

#687 2009-01-21 15:15:10

You_and_Me
Diamond member
Inregistrat: 2008-03-13

valy_creata2000 a scris:

complez a scris:

aha...tulpina 56 e high risk? din moment ce provoaca rani pe col acele tulpini sunt de high risk?

da e high risk....pai cred k orice tulpina provoaca rani pe col ...nu numai high risk ....

nuj sigur ....

..be the best ...fuck the rest smile))

#688 2009-01-21 15:32:53

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

numai cele high risk provoaca modificari la nivelul colului uterin

#689 2009-01-21 15:54:25

Detzy
Insomniac member
De la: ...mine pentru ....voi
Inregistrat: 2008-01-23

Alexxxx a scris:

Buna seara fetele!

Cum cercetam putin pe net, am dat de voi. Eu sunt baiat, si se pare ca m-am pricopsit cu HPV'ul asta mult-laudat de voi. Am inteles ca se manifesta foarte rar la barbati, insa la mine in 2 luni am ajuns la performanta de 20/22 de alunite desupra "jucariei" + 1 bonus, mandra si feroce exact pe barbatie. La inceput din neglijenta, fiind greu sesizabile, insa in ultima luna, cum eu port "clean shaved", ma tot impiedic de ele, si le-am taiat de foarte multe ori. In fine au crescut destul sa ma ingrijoreze. Cea de pe penis, cred ca o am de foarte mult timp, e mare si plata, si evident subiect incitant pt partenera.

Am fost azi la Sanador, si doctorul mi-a spus fara sa stea pe ganduri HPV, mi-a explicat el ca o sa-l vizitez mai des decat pe dentist, si ca tre' sa le cauterizez. Am ales laserul si mi s-a facut invoice'ul de 19 milioane pt toate, cu reducere, cum in mod normal fiecare alunita "costa" 1,6 milioane.

Sincer, mi se pare o ineptie, dupa cum am si citit, probabil nici bolnavii de SIDA nu platesc atat pt ceva "temporar". L-am intrebat sarcastic daca nu cumva e milionar in dolari, la frecventa "bolii" asteia, si mi-a raspuns la fel de sarcastic ca "nu pot sa prestez munca patriotica dom'ne!"

Habar nu am ce sa fac, insa 500 de euro nu o sa dau la doctor decat daca imi promite ca nu o sa mai pot fuma, ma scapa de alunite, si-mi garanteaza virilitate pan'la 90 de ani.

Una peste alta, problema e ca dupa o relatie de 9 luni, plina de fidelitate cu maxim 5-6 scapari, timp in care alunita de pe penis exista, sau coexista cu inca una mica, nu stiu ce sa fac, sa o contactez pe fosta sa o informez, sau sa-mi accept blestemele pe nesimtite? Pentru ca inca e singura fata la care tin inca...sau iubesc whatever. Cert e ca si ei in vor aparea, din cate am inteles.

Si continuarea problemei, sunt la inceput cu o fata, cu care am evitat sa fac ceva de vreo 2 zile... ne-am cunoscut de curand, insa imi place, si nu stiu daca ar trebui sa joc un "hard2get" sa o mai aman pana o sa le cauterizez (daca voi gasi ceva rezonabil clar), sau sa-i spun adevarul, care poate o va panica si va uita ce indragostita e de mine....

Scuze de lungimea postului, old habits die hard, din cauza Literelor... Va pup pe toate! Sar'na!

eu am o prietena care si-a facut o cauterizare la spitalul de venerologie etc...si oricum costa muuuuult mai putin decat la particular...daca te ajuta vorbesc cu ea sa-i cer numele doctoritei care a fost super ok....si te programezi la ea

baby Dragos hjarta rugaciune

Publicitate

loading...

#690 2009-01-21 21:59:04

elyna
Membru
Inregistrat: 2009-01-21

legat de acelasi subiect am si eu un of mare de spus: recent am facut acel test citologic babes-papanicolau iar rezultatele au fost urmatoarele: bacteria Gardnerella ,semi ( asa cred ca scria: semi  ,nu se intelegea prea bine) malignos; hsv(herpes simplex) si mai scria ceva  de genu( negativ pt o leziune inter......numai stiu cum). ce ar trebui sa inteleg din toate astea, medicul inainte de rezultat mi-a spus ca am o rana urata pe colul uterin iar cand mi-a inmanat rezultatul analizelor a tinut sa precizeze acelasi lucru. As vrea sa stiu ce inseamna toate astea ptr ca medicul a fost cam rezervat si mi-a spus sa revin la un control dupa terminarea tratamentului. Exista riscul sa pot avea cancer de col uterin sau sa nu mai pot avea copii? ce sa inteleg am 2 saptamani aproape de cand nu mai sunt om si stau cu grija mereu cand vad un copil pe starda imi dau lacrimile ptr ca imi este teama ca nu pot avea un copil, imi doresc foarte mult un copil. nu inteleg cum s-a putut intampla asta ptr ca partenerii mei care i-am avut ai poti numara la degetele de la o mana , am o relatie de 3 ani , inainte am avut o relatie de 7 ani , chiar nu inteleg, ; acum am varsta de 28 de ani si nu-mi pot imagina viata mea fara sa pot avea copii sau .......poate mai rau.
Va rog dati-mi un sfat si spuneti-mi ce inseamna  acest rezultat, poate nu am citit eu bine pe fisa ca la cum scriu doctorii e cam greu sa descifrezi , si stau pe ganduri.

#691 2009-01-21 22:07:14

elyna
Membru

ce inseamna rezultatul testului hpv : negativ ptr o leziune intra........ , sau malignos?

#692 2009-01-21 22:11:43

elyna
Membru

test hsv

#693 2009-01-21 22:28:33

You_and_Me
Diamond member
Inregistrat: 2008-03-13

elyna a scris:

ce inseamna rezultatul testului hpv : negativ ptr o leziune intra........ , sau malignos?

k nu ai leziune la nivelul colului uterin cred

..be the best ...fuck the rest smile))

#694 2009-01-22 09:28:30

anca90
Platinum member

elyna, stai linistita ai doar o infectie cu gardnerella (care poate fi doar rezultatul unei dereglari al florei vaginale. faci cumva spalaturi intravaginale? daca da, posibil de acolo sa se traga) si in plus ti s-a descoperit virusul herpes (pe care l-ai putut dobandi in urma unui sex oral, de ex. sau de la un partener infestat si el). pt ambele exista tratament, deci nu e ceva grav. mai ales ca pe rezultatul de la papanicolau scrie "negativ pt o leziune intraepiteliala sau maligna", asta inseamna ca nu ai rana pe col. ai doar o inflamatie de la gardnerella si herpes.
de herpes nu stiu sigur daca se poate scapa. in sensul ca nu stiu daca il poti elimina din organism. cred e la fel ca la cel bucal: ramane inactiv in organism si declanseaza atunci cand sistemul imunitar e slabit.

oricum, concluzia e sa stai linistita, ca e totul in regula. tb sa faci tratament si apoi sa mergi iar la un consult. nici nu poate fi vb de imposibilitatea de a avea copii la un asa diagnostic.

vezi ca e o regula pe forum sa nu postezi mesaje unul dupa altul al un interval mai mic de 15 min. daca vrei sa mai adaugi ceva, editeaza mesajul initial. dua 15 min sau dupa ce a raspuns cineva la mesajul tau, poti sa scrii alt mesaj. citeste regulamentul, pt ca altfel primesti warn de la moderatoare.

Ultima oara a fost editat de anca9 (2009-01-22 09:30:40)

#695 2009-01-22 09:29:31

denise01
New member
Inregistrat: 2008-12-09

Alexxxx daca vorbesti de atatia bani presuprun ca esti din Bucuresti, eu te-as sfatui sincer sa mergi la Spitalul Colentina la dermatologie. Am auzit ca acolo sunt cei mai buni medici dermatologi din Bucuresti si nu poate fi atat de scump. Si daca nu folosesti prezervativul cand ai cate o "scapare" banii astia aruncati in vant si toata bataia de cap ar trebui sa-ti dea de gandit, mai ales daca zici ca tii la cineva. Dar pot spune ca nu tii nici macar la tine daca o faci asa aiurea! Bafta! Nu-mi place neaparat sa tin morala dar ma enerveaza cand aud chestii din astea...auzi si tu "fidel dar cu 5-6 scapari"

#696 2009-01-22 13:50:53

madina
New member
Inregistrat: 2009-01-22

buna! am o problema si as vrea sa-mi raspunda doctoressa ,daca se poate .In octombrie anul trecut am fost la un control ginecologic de rutina si am facut papanicolaul .Rezultatul a fost socant(desi ginecologul imi spusese ca,colul arata ffff bine ,ca putine coluri a vazut asa curate) :mi-a iesit clasaII spre III ,modificari celulare benigne si anomalii ale celulelor epiteliale,prezenta in zona de jonctiune  a colului -pseudo roicocite si pus semnul intrebarii. Ginecologul mi-a spus ca sunt suspecta de hpv si mi-a dat un tratament ,iar dupa 3 luni sa refac papanicolaul.Ma-am speriat si am refacut testul la alt cabinet,aici rezultatele fiind urmatoarele:
-caracterizare generala a frotiului :frotiu inflamator ,modificari celulare benigne induse de inflamatie.
-descriere citologica:f1-celule pavimentoase superficiale si celule pavimentoase intermediare ;frecvente leucocite polimorfo-nucleare ,flora microbiana nespecifica.
-f2 idem f1 cu frecvente celule parabazale plus rare celule pavimentoase metaplazice ,rare celule intermediare cu nuclei usor hipertrofiati (modificari reactive )si rare hematii
-f3 idem f2 cu frecvente hematii plus frecvente celule endocervicale ,
clasa II
-diagnostic citopatologic(in Sistemul Bethesda -TBS)frontiu inflamator -modificari celulare benigne induse de inflamatie.
Dupa o luna am efectuat si o colposcopie ,iar doctorii care mi-au efectuat-o (au fost 3),au spus ca se vede ceva si m-au propus sa fac in viitorul apropiat o tipizare hpv.
Am urmat un tratament cu cervucid si betadine,iar dupa 3 luni m-am dus sa-mi repet testul papanicolau la cabinetul la care facusem primul papanicolau.De data asta mi-a iesit clasa I ,NIL in limite normale. Totusi la evaluarea frotiului este bifata casuta -nestisfacator,iar la recomandari este bifata casuta :repeta dupa tratament.Dar ce tratament,fiindca doctorul nu mi-a mai prescris nici unul, si nici nu mi-a zis cand sa vin la control.Trebuie sa precizez ca am 28 de ani si am o fetita ,dar as mai vrea sa mai fac un copil.Ce sa fac ?Sa mai repet papanicolaul la alt cabinet ,sau sa fac identificarea hpv.Daca nu ar fii necesara aceasta identificare nu as face, deoarece este fff scumpa.Va rog mult sa-mi raspundeti, fiindca acum m-a speriat acest rezultat perfect ( stiam ca ,clasa I iasa numai la virgine)

#697 2009-01-22 14:21:51

tttttt
Hero member

vad acolo nesatisfacator pt evaluare ,  dupa mintea mea eu zic sa repeti papul , dar asteapta si alte pareri mai avizate de la fete
poate nu a recoltat bine , in ce perioada a menstrei erai?

#698 2009-01-22 14:26:35

tttttt
Hero member

anca9 a scris:

elyna, stai linistita ai doar o infectie cu gardnerella (care poate fi doar rezultatul unei dereglari al florei vaginale. faci cumva spalaturi intravaginale? daca da, posibil de acolo sa se traga) si in plus ti s-a descoperit virusul herpes (pe care l-ai putut dobandi in urma unui sex oral, de ex. sau de la un partener infestat si el). pt ambele exista tratament, deci nu e ceva grav. mai ales ca pe rezultatul de la papanicolau scrie "negativ pt o leziune intraepiteliala sau maligna", asta inseamna ca nu ai rana pe col. ai doar o inflamatie de la gardnerella si herpes.
de herpes nu stiu sigur daca se poate scapa. in sensul ca nu stiu daca il poti elimina din organism. cred e la fel ca la cel bucal: ramane inactiv in organism si declanseaza atunci cand sistemul imunitar e slabit.

oricum, concluzia e sa stai linistita, ca e totul in regula. tb sa faci tratament si apoi sa mergi iar la un consult. nici nu poate fi vb de imposibilitatea de a avea copii la un asa diagnostic.

vezi ca e o regula pe forum sa nu postezi mesaje unul dupa altul al un interval mai mic de 15 min. daca vrei sa mai adaugi ceva, editeaza mesajul initial. dua 15 min sau dupa ce a raspuns cineva la mesajul tau, poti sa scrii alt mesaj. citeste regulamentul, pt ca altfel primesti warn de la moderatoare.

herpesul simplex I cel bucal nu se transmite genital , cand vorbim de herpes II si anume cel genital se transmite strict sexual

#699 2009-01-22 14:37:24

anca90
Platinum member

madina, singura explicatie pe care o vad la toata povestea, e ca ai avea o rana micuta provocata de hpv. de aceea la prima recoltare ti-au iesit si modificari ale celulelor epiteliale (deci acel 2 "spre 3"). la a 2-a recoltare posibil sa nu fi luat din zona cu rana si de aceea a iesit doar 2. iar la ultima recoltare, atata timp cat scrie "nesatisfacator pt evaluare" poti sa arunci rezultatul acela pt ca nu iti spune nimic. cel mai probabil nu a fost recoltat bine.
eu zic sa asculti sfatul ginecologilor de la colposcopie si sa faci genotiparea. daca ei au vazut ceva suspect, atunci ar fi bine sa te lamuresti ce este. e drept ca e scumpa, dar macar vei stii cum stai.

#700 2009-01-22 16:55:55

whiterose
New member
Inregistrat: 2008-10-12

tulpina 56 are risc intermediar.

#701 2009-01-22 17:29:33

complez
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-11-09

whiterose care sunt cele cu risc mare?

#702 2009-01-23 09:50:20

madina
New member
Inregistrat: 2009-01-22

Mersi mult pentru raspuns ,Anca.Cred ca o sa fac pana la urma identificarea hpv ,oricat m-ar costa,altfel o sa innebunesc.Nu prea imi vine sa cred ca e hpv pentru ca am avut si am un singur partener in viata mea,sotul ,suntem de 8 ani impreuna si am facut pana acum 5 teste papanicolau si nu mi-a iesit nimic suspect. De relatii extraconjugale nu cred ca se poate pune problema,se simte cand te insala cineva....Ma tot chinuie o intrebare: se poate ca rezultatul colposcopiei sa fie influentat de menstra? Doctorul ginecolog mi-a zis sa ma duc la colposcopie in a 8-a sau a 9-a zi de la inceputul menstuatiei.Eu am fost in a 8-a zi ,deoarece  a 9-a zi era sambata si nu lucra, iar cu o zi inainte de a face aceasta colposcopie ,mai aveam ceva scurgeri de la menstra, pe mine ma tine foarte mult.Daca stie cineva si poate sa-mi raspunda.....

#703 2009-01-23 10:17:59

anca90
Platinum member

nu vreau sa te sperii, insa daca sotul tau sa zicem a fost inainte de tine cu altcineva care avea virusul, poate fi purtator.
ziua 8 e cam devreme intr-adevar pt colposcopie. posibil sa nu se fi refacut in totalitate epiteliu si de aici rana aceea mica. poti sa repeti colposcopia la vreo 3 zile dupa ce ai terminat cu totul cu ciclul. ea tb facuta imediat dupa ciclu, pana in ziua 14. insa nici pea devreme nu e bine.
nu stiu ce sa zic. ai putea sa faci inca o colposcopie, dar mi-e sa nu arunci banii degeaba. daca iti permiti, fa asa: repeta colposcopia si daca tot apare ceva, fa atunci genotiparea hpv. sanatate multa!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.