homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

HPV-38

#704 2009-01-23 10:30:42

tttttt
Hero member
Inregistrat: 2008-01-22

Re: HPV

acum , eu intreb , ca sa aflu si eu , poti sa te infectezi azi cu hpv si sa apara la pap peste 3 - 4 ani ?
am vazut pe net ca perioada incubatiei este de 8 luni , deci cam dupa cat timp se poate vedea la pap , si apar si simptomele?
sau poate sa iti iasa pap 2 si totu ok? si apoi dupa ceva ani apar efectele?

Ultima oara a fost editat de tttttt (2009-01-23 10:32:12)

#705 2009-01-23 10:31:19

madina
New member
Inregistrat: 2009-01-22

Pt tttttt -eram in ziua a 9 de la inceputul menstruatiei.

#706 2009-01-23 10:34:38

tttttt
Hero member

madina a scris:

Pt tttttt -eram in ziua a 9 de la inceputul menstruatiei.

big_smile , nu cred ca ai citit bine , eu vorbeam in general , si crede-ma eu nu prea am cum sa te ajut , nu sunt foarte bine informata , uite eu nici nu stiam ca trebuie sa faci colposcopia in anumite perioade , si eu am facut colposcopie si nu mi-a zis doctora de vre-o perioada , noroc cu voi

#707 2009-01-23 10:43:06

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

tttttt a scris:

acum , eu intreb , ca sa aflu si eu , poti sa te infectezi azi cu hpv si sa apara la pap peste 3 - 4 ani ?
am vazut pe net ca perioada incubatiei este de 8 luni , deci cam dupa cat timp se poate vedea la pap , si apar si simptomele?
sau poate sa iti iasa pap 2 si totu ok? si apoi dupa ceva ani apar efectele?

raspunsurile ar fi cam asa: da. depinde. da smile
la pap nu se descopera daca ai virusul la nivelul colului, ci daca ai o rana produsa de el.
cat timp dureaza pana apare o rana de la o infectare cu hpv, nu stiu sa iti spun. cred ca depinde de la caz la caz si de diversi factori.
de asta, poti avea virusul in corp si atata timp cat ai o imunitate crescuta, el nu se dezvolta. insa odata ce a ajuns sa provoace o inflamatie, netratata inflamatia va forma o rana in timp. abia dupa ce ai acea rana iti iese la pap gr. 3.
cred ca perioada de incubatie se refera la cat timp sta virusul in organism pana sa declanseze o inflamatie.
oricum, nu luati de sigur ce zic eu aici, poate vb prostii.

#708 2009-01-23 10:50:26

madina
New member

Daca e sa fie hpv ,la faptul asta m-am gandit si eu ,ca sotul meu este purtatorul.Eu colposcopia am facut-o in spital ,dar nu as mai face-o acolo,astepti ffff mult .La cabinete particulare ,oare cat costa?

Publicitate

loading...

#709 2009-01-23 11:15:12

tttttt
Hero member

1 mil sau 1 ml si ceva
intra pe situri si la uneke scrie la altele suni tu si intrebi

#710 2009-01-23 11:29:11

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

eu am dat 160 (parca). la o clinica privata.
si un sfat: eu una nu merg prin spitale, pt ca risti sa iei de acolo tot felul de boli. nu am incredere in cat de bine se sterilizeaza instrumentele. mai bine dai un ban in plus, dar macar stii ca pleci acasa tot cu ce ai avu, nu cu mai mult smile

#711 2009-01-23 11:42:14

madina
New member

Nici eu nu merg de obicei in spitale ,dar am cunoscut doctorita mai dinainte si am incredere in ea, e o tipa care se implica fff mult,si in situatii de astea chiar ca ai nevoie.

#712 2009-01-23 22:50:03

complez
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-11-09

fetelor am vazut ca toata lumea vorbeste de tratamente, imunitate, negi etc etc...dar mai e o problema....ce facem noi cu psihicul nostru? eu cel putin traiesc foarte greu cu ideea ca am hpv... mai ales cand anumite lucruri imi reamintesc de el. eu locuiesc cu prietena mea cea mai buna care stie ce problema am. si uite un exemplu de intamplare care m-a facut sa ma simt oribil. si-a pus lucrurile la spalat in masina si apoi a descoperit ca acolo fusese o pereche de-a mea de chiloti.ce mai conteaza ce pe chiloti era doar putin cervugid....i s-a schimbat fatza dintr-o data, mi-a zis ca tre sa isi fiarba lucrurile.ea saraca nu a vorbit urat ba chiar a incercat sa fie cat se poate de ok dar pe mine m-a distrus aceasta chestie. am plans toata noaptea pt ca mi-am dat seama ca....indiferent ce as face eu tot ramana " aia bolnava de hpv". stau si ma gandesc ca am aproape 20 de ani dar nu ma mai pot comporta ca la 20. stau in depresii , ma simt singura si uneori imi vine sa tip si parca as lua un cleste sa scot virusul din mine. voi cum treceti psihic peste existenta acestui virus in copurile voastre? oare voi mai avea o relatie vreodata? nenorocitul care mia-a dat hpv este fostul meu prieten  si singurul cu care am avut relatii sexuale. si chiar te gandesti. ce ghinion. altele schimba iubitii ca pe sosete si n-au nici pe naiba iar altele n-au decat un iubit si ala le face beleaua. cum as putea la 20 de ani sa consider ca voi mai avea o viata normala? si chiar daca voi avea un prieten, ce o sa-i spun? voi cum reusiti sa faceti fata? poate unele dintre voi sunteti casatorite si e altceva cu sotul ca na...acum va impartiti zilele. dar restul? cele care au pana in 30 de ani si care nu au sot si poate au relatii sau se termina relatia respectiva si trebuie sa ia de la capat si sa ii explice noului partener problema...cum reusiti? cum sa fac sa...trec peste intr-un fel? sa ma simt si eu studenta, sa ies , sa fiu plina de energie....sa nu imi fie frica de orice atingere ca nu cumva sa imbolnavesc pe altii... nu stiu cum sa va mai zic....dar as vrea sa stiu cum faceti fata acestei probleme...pe plan psihic...

Ultima oara a fost editat de complez (2009-01-23 22:51:57)

#713 2009-01-24 00:07:04

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

complez in primul rand trebuie sa realizezi ca acesta nu e cel mai rau lucru care ti se poate intampla...deci nu are rost sa catastrofezi si nici sa ai stari depresive...cum sti si tu nu esti nici prima si nici ultima...eu nu ma confrunt cu asa ceva dar poti sa ti zic ce as face eu daca as fi in locul tau...
in primul rand mi as spala (si tine) hainele separat de colega mea...la fel si prosoapele pentru a evita momente stanjenitoare...nu ai tu nicio vina pt ce s a int si nici nu se transmite asa usor dar ca sa eviti situatii de genul asta pe viitor poti incerca asa...
in al doilea as fi sincera cu fiecare barbat/baiat care intra in viata mea (bine...nu de la prima intalnire)...dar daca simti ca lucrurile devin serioase ii impartasesti si lui...daca e cat de cat o persoana cu coloana vertebrala si umpic de logica nu se va iuta la tine ciudat si va jude umpic...poate si el are dar nu o stie...
in al treilea as incerca sa nu mi mai traiesc viata in functie de acesta "problema" ci sa o trec pe cat posibil pe un plan secund...sa fac lucruri care m ar ajuta sa ma simt bine (fizic,psihic,etc) si in care acesta nu poate interefera...sper ex sport...sau munca umanitara...voluntariat...etc...
nu stiu cat te va ajuta ce ti am spus...nu ti impartasesc problema...dar am fost si eu in cateva situatii asemanatoare (din diferite probleme) si ti pot zice ca stiu cum te simti...

happy with him...inlove with him...puss

#714 2009-01-24 02:02:01

complez
Full member

multumesc pt raspuns cristina....nu imi spal lucrurile o data cu ea doar ca nu s-a uitat in masina cand si-a pus lucrurile...oricum aceeasi masina trebuie sa o folosim pt ca nu avem doua....tot ce sper e sa nu se simta ea nasol. eu m-am mai pus singura pe picioare cat de cat din punct de vedere psihic dar aseara pur si simplu m-a daramat intamplarea in sine....e un pic greu sa gasesti oameni intelegatori mai ales ca la noi educatia medicala lipseste cu desavarsire mai ales in randul celor de varsta mea. ca stau eu cu prietena asta a mea care e studenta la medicina si o data cu ea invatz o gramada de chestii asta e norocu meu. nu stiu cum ar intelege cineva de 20/ 20 si ceva de ani o astfel de problema... acum nu mi se pare sfarsitul lumii ce am eu...doar ca uneori clachez si simt ca nu  mai pot.  mi-am dat seama ca-s cu moralu la pamant chiar azi. m-a sunat un fost coleg de liceu care are mari probleme, sa imi dea o veste buna ce are legatura cu el.m-am bucurat atat de mult si atat de sincer incat am simtit acea bucurie adevarata, nu doar zambete false, pentru prima data in ultimul an...e atat de minunat sa fii cu adevarat fericit. acel sentiment mi-l doresc mai des....crezi ca niste sedinte la psiholog ar ajuta? stii, perspective diferite....
si apropo, hpv-ul se transmite de la mama la fat?

Ultima oara a fost editat de complez (2009-01-24 02:03:41)

#715 2009-01-24 11:54:02

crys_ty_na
Platinum member

se poate transmite pe verticala (de la mama la fat) dar din cate stiu eu doar daca mama are veruci...altfel nu cred ca are cum patrunde bariera placentara...
si in ceea ce priveste situatia am inteles...pareau lucrurile mai prapastioase aseara smile probabil din cauza recentului eveniment...in ceea ce priveste psihologul te ar putea ajuta (mai mult pe pertea de optimizare, caci cum sti si tu patologie nu ai) dpdv al gandirii si al abordarii situatiei atat de tine cat si de persoanele din jur (cand vei fi nevoita sa impartasesti aceasta problema)...in ceea ce priveste fericirea doar tu o poti gasi...si cateodata (cum ai observat) ea vine in cele mai mici si neinsemnate forme...eu una sper din tot sufletul sa o gasesti...si daca ai vreodata nevoie de un sfat sau o vorba buna cu cea mai mare placere...caci de cele mai multe ori noi stim ce e bine pentru noi...doar ca avem nevoie de reasigurarea celor din jur pentru a face pasul urmator...

#716 2009-01-24 20:36:27

complez
Full member

ai mare dreptater in ce priveste reasigurarea celor din jur. ma simt mult mai bine acum decat cand am scris acel mesaj. psihologul intr-adevar poate sa imi dezvaluie alte perspective pe care eu nu le pot vedea singura. conteaza foarte mult sa avem pe cineva apropiat in astfel de probleme. daca nasterea se face prin cezariana se mai transmite hpv-ul? cu siguranta nu imi doresc sa-i transmit asa ceva viitorului copil ( vorbesc de copilul ce va veni peste multi ani caci acum am 19 si mi-am inchipuit ca suna cam ciudat faptul ca insist cam mult pe ideea de bebe ) nu imi doresc sa treaca prin niste lucruri prin care am trecut eu. va fi un pic mai trista viata mea dar bine ca nu am alte nenorociri si doamne ajuta sa nu am tulpini high risk! multumesc mult pt sfaturi cristina!

#717 2009-01-25 14:31:20

crys_ty_na
Platinum member

poate fi si naturala atata timp cat nu ai negi in momentul nasterii (desi 100% nu se poate spune ca se transmite sau nu chiardaca sunt prezenti)...dar daca ai atunci cred ca merita facuta cezariana...pentru a fi sigura...si iti tin pumnii ca sa se opreasca aici sirul vestilor neplacute kram

#718 2009-01-25 14:57:00

You_and_Me
Diamond member
Inregistrat: 2008-03-13

m-am linistit putin dak zici k doar dak ai veruci se poate transmite la bebe ....eu n-am ...si sper sa nu se mosteneasca intr-un fel doamne fereste virusul asta nenorocit...

..be the best ...fuck the rest smile))

#719 2009-01-25 17:27:19

urzica
New member
Inregistrat: 2009-01-25

Hello fetelor , de 2 luni am observat ca am o formatiune care semana cu un  neg  . Am fost la control , mi-a spus ca da , ca in afara de acela mai sunt 3 mici si ca ar fi  condiloame . Bun , mi-am facut analizele , rezultatele sunt urmatoarele :

Secretie vaginala :
    epitelii - relativ frecvente
    leucocite - rare
    flora grad - II
    candida albicand - abs
    tricomonas - abs 
   neisseria diplococ- abs 
   gardnerella vag. - abs

Rezultat Papanicolau :
   Satisfacator ptr evaluare
   celule de tip endocervical/metaplazice prezente
   negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna
   flora bacilara bogata
   clasa I

Cultura secretie vaginala [technica manuala , Nasta ] - absenta flora patogena

daca stiti sa-mi interpretati si mie analizele .... chiar va rog , iar in legatura cu condi ?
Astept raspuns , Mersi puss

#720 2009-01-25 18:16:04

crys_ty_na
Platinum member

ca ai sau nu condiloame nu iese la analizele astea (care sunt oricum bune)...ar trebui facuta tiparea hpv...

#721 2009-01-25 20:21:16

complez
Full member

deci nu pot sa cred.cred imi mai apar condiloame. mi se pare ca am acum in afara labiilor si vaginului , pe pielea din jurul organului genital cum ar veni cateva mici punctuletze de carne. initial am crezut ca imi creste parul dupa epilat si se mai intampla uneori sa se mai umfle un pic acolo unde trebuie sa iasa un fir. nu stiu exact daca sunt condiloame dar cam asta par ar fi si sunt cateva. de la ce sa-mi reapara oare? acum sunt la cura cu spirulina si cele pe care le aveam imi disparusera de la sine. care ar fi explicatia unei noi aparitii de negi? iarasi incep sa disper...
ps: spunea cineva de doamna doctor badea ca ar fi experta in hpv. sau alta doctorita am uitat numele exact. va rog sa imi spuneti unde o gasesc pt ca vreau sa ma duc la cineva specializat, m-am cam saturat de doctorita la car em-am dus pana acum

ps2: tocmai am descoprti ca am cateva condiloame si in anus. simt ca mi se prabuseste lumea. mi-e frica sa nu se intample ceva cand ma duc la toaleta pt treaba mare.daca se rup si se infecteaza? este posibil sa devina leziuni canceroase in felul asta? ce sa fac acum? nu stiu ce sa fac. sa ma duc la ginecolog sa-mi dea o crema ceva? va rog da-ti-mi un raspuns urgent sau trimiteti link doctoressei . nu imi explic reaparitia acestor condiloame dupa ce se eliminasera singure dupa cura cu baraka.nu imi explic faptul ca sunt pe spirulina si uite ca n-am scapat de ele.probabil tensiunea emotionala sa fie de vina? nu stiu ce sa fac mi-e frica si sa ma duc la toaleta!

Ultima oara a fost editat de complez (2009-01-26 00:49:14)

#722 2009-01-26 10:42:28

tttttt
Hero member

doctora badea  o gasesti la micomi , dar vezi ca e foarte aglomerata , trebuie sa faci din timp programare la dansa , mai mult nu am cum se te ajut , imi pare rau 
poti da o cautare pe google pt laboratorul micomi

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.