homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rezultat echografie mamara-11

#191 2008-12-05 11:52:59

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

Re: rezultat echografie mamara

am luat Logest dar le-am schimvbat cu altceva ca aveam migrene din cauza lor dar inca nu le-am inceput....eu ecografie imi fac din 6 in 6 luni si cum am scris mai sus a scazut al meu nu a crescut altii nu au aparut.inainte s ama apuc iar imi fac ecografie la san astept 6 luni imifac iar ecografie si dac ae ok raman la contraceptivele respective sau le schimb.oricum fibroadenomul ala al meu sa format acolo din cauza unei loviturii puternice in san neutral

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#192 2008-12-05 12:03:10

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

atunci se explica de ce nu e sensibil la estrogen, atata timp cat nu s-a format pe baza unei dereglari hormonale. posibil si eu sa il fi capatat pe cel mic tot asa. poate formatiunile astea dobandite din lovituri nu sunt fibroadenoame propriu-zise, doar arata la fel la ecograf. sau poate sunt o categorie aparte de fibroadenoame. cine stie...

#193 2008-12-05 12:05:48

evilpink
Banat

drept e ca am un chist la celalat san chist nu fibroadenom nici ala nu a crescut...oricum ce si cum aflu dupa ce incep contraceptivele astea noi care au alta concentratie hormonala de asta ma si duc la 6luni la ecografie

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#194 2008-12-05 12:41:04

anca90
Platinum member

pt chisturi eu stiu ca sunt chiar indicate anticonceptionalele. sfatul meu ar fi sa nu astepti 6 luni dupa ce le incepi, ci sa faci o ecografie la vreo 2-3 luni de cand le-ai inceput. nu de alta, dar sa nu ai surprize.

#195 2008-12-05 12:46:11

evilpink
Banat

m-am gandiit si eu la varianta asta....acum sper sa fie ok oricum daca nu sunt astea bune mai am si alta varianta din pacate de la prezervativ ma irit si ma ustura si copil nu vreau inca

puss puss puss

Publicitate

loading...

#196 2008-12-07 14:37:29

bia brasov
New member
Inregistrat: 2008-12-04

buna fetelor, ma bucur ca ma gasit cateva raspunsuri aici pe forum si pot spune ca m-am mai linistit un pic ....as incepe prin a va spune rezultatul ecografiei mele
san drept paraareolar superoextern leziune nodulara solida, hipoecogena, discret macrolobulata, cu semne sugestive pentru benignitate, de 14,4/8.8 mm, cu cateva arterepenetrante intranodular prezentand o mica arie transsonica probabil de necroza-aspect fibroadenom, in apropierea acestuia ganglion intramamar nonpatologic, de 5.8 mm
san stang supraareolar de 1 cm si jum leziune cu aceleasi caractere, de 13.3/7.5 mm, prezentand si acesta artere penetrante

multe explicatii nu am primit de la doct la care am facut eco, mi-a zis sa merg si lam un oncolog care nici el numi-a zis mare lucru insa m-a mai chemat la el imediat dupa menstra

la gine merg abia marti , dar nu mai am sincer liniste de joi de cand am facut eco, si vreau sa va intreb pe voi, v-a recomandat sa renuntati la anticoncept. ,sau sa faceti bebe ca sarcina ar schimba mult in bine??
va rog sa-mi spuneti parerea voastra despre rezultat si va astept cu sfaturile voastre pt ca sunt terminata psihic

#197 2008-12-08 11:40:59

anca90
Platinum member

bia, vad ca esti din brasov. la cine ai facut ecografia? ti-o recomand pe d-na doctor danilea dumitrescu, din livada vulturului. dansa iti raspunde la intrebari, insa tb sa intrebi.

despre rezultat, nu stiu sa iti zic prea multe. am vazut ca foloseste termenii "sugestive pt benignitate" si "aspect fibroadenom", nu se pronunta sigur: e fibroadenom. oricum, ca dimensiuni nu sunt mari. oncologul ce ti-a spus? ca oncolog, am auzit ca iacob ar fi bun. din cate stiu, e sef de sectie la oncologie, face consultatii si la hiperdia. eu am fost o data la el, insa e drept ca n-am fost prea multumita.

e prima ecografie mamara pe care o faci? iei de mult timp AC? ce ti-a spus doc de la eco la recomandari? ar tb sa refaci ecografia peste vreo 2-3 luni si sa vezi daca au crescut (asta in cazul in care doctorii nu ti-au dat alte recomandari). daca au crescut, va tb sa reunti la AC. eu as renunta oricum. daca au aparut pe baza hormonala, atunci anticonceptionalele ii vor mari.

legat de zvonurile cu sarcina, eu stiu ca daca sunt pe baza hormonala, atunci in timpul sarcinii exista riscul sa creasca... si 9 luni de estrogen nu-s de colo. partea buna vine abia dupa sarcina, la alaptare. se zice ca o perioada lunga de alaptare (pana la 2 ani), face bine sanilor cu probleme din astea. acum nu stiu cat e de adevarat.

si nu te mai stresa, nu-ti faci decat rau. stai linistita, nu sunt mari si daca nu sunt semne suspecte la ecograf, nu ai de ce sa te operezi sau sa te sperii. tb sa vb cu un doctor bun, care sa stie sa te asculte, sa-ti raspunda la intrebari si sa te indrume ce tb facut.

#198 2008-12-10 23:24:27

bia brasov
New member

mersi mult de raspuns
am fost la ocologie la cirescu si am fost si la iacob , dar amandoi mi-au zis sa revin sapt viitoare dupa menstra , iar iacob mi-a zis sa fac si un rmn la sani ca acolo se vede cel mai bine .
am fost si la un endocrinolog mi-am facut analiza la prolactina , testosteron si tsh si au iesit in limitele normale, ce-i drept n-am fost inca sa -mi vada rez endocrinologul.
cat despre un ginec bun .........am asa ungust amar am facut ca sa zic prostia sa merg la dr apostu care asa cum e si aici pe forum e inca tanara si fara experienta si cred ca ar trb sa aibe rabdarea sa vb cu pacienta dar.......nasol
vreau sa mai imi imi spuneti daca ar trb sa mai fac ceva , sau orice alta parere sau sfat ar fi bine venite

sanatate multa

#199 2008-12-11 09:59:20

anca90
Platinum member

la analizele hormonale nu ai facut si estradiol? pt ca asta ar tb sa fie mare in cazul tau. celelalte eu zic ca nu reflecta nimci in cazul tau.

la ce endocrinolog ai fost? varciu e laudat, dar cand am fost eu la el cu aceeasi pb, nu mi-a facut o impresie buna. m-a intrebat daca am ciclul regulat. eu i-am spus: da, dar iau anticonceptionale. el: daca e regulat, inseamna ca nu ai nicio pb hormonala!!?? deci ce sa inteleg? oare chiar nu stie ca anticonceptionalele regleaza ciclul la 4 sapt? de asemenea, nu mi-a zis sa renunt la AC, cand ele sunt pline de estrogen!! deci eu n-am incredere in el.
tot la endocrinolog, am mai fost la doctorita stoicescu. asta mi s-a parut alta planta. prima data mi-a prescris niste analize de rutina (nici macar hormonale), iar a 2-a oara cam ce ai facut si tu. nicaieri dozarea estradiolului. eu inca n-am intalnit endocrinolog bun in bv. daca stii vreunul, sa-mi spui te rog.

la apostu am fost si eu de 2 ori. nu-mi place ca e aroganta si te sictireste. ce sa mai ai pretentii sa iti explice? la ecografii e pluta.

nu mi-ai spus la cine ai facut ecografia. daca nu ai facut-o la doctorita dumitrescu, iti recomand sa faci o ecografie la ea. eventual luna viitoare, imediat dupa menstruatie. daca o intrebi, ea iti va spune care e situatia si te va si indruma ce sa faci mai departe. iar apoi cu rezultatul asta si cu rmn (asta nu stiu ce e), m-as intoarce la iacob. eu cred ca asta as face.

sanatate multa.

#200 2008-12-11 13:25:43

ET
Addicted member
Inregistrat: 2007-04-20

#201 2008-12-11 14:37:28

anca90
Platinum member

nu cred ca mi-as face vreodata testul asta.

#202 2008-12-11 20:26:45

Baroneasa
New member
Inregistrat: 2006-06-30

Buna seara. Am facut o ecografie mamara si am primit urmatorul diagnostic. As vrea sa aflu parerea voastra cu privire la el.
SAN STANG
Parenchim glandular cu ecostructura glandulara normala.
In cadranul supero-extern formatiuni tumorala solida, de 0.5 cm, cu axul mare paralel cu planul toracic, fara ecou Doppler periferic, sugestiva pentru un fibroadenom mamar.
Fara ectazii canaliculare.
Nu se vizualizeaza formatiuni tumorale lichidiene.
Fara adenopatie axilara.

SAN DREPT:
Parenchim glandular cu ecostructura glandulara normala.
Desificari fibroconjunctive in cadranele externe.
Fara ectazii canaliculare.
Nu se vizualizeaza formatiuni tumorale lichidiene sau solide.
Fara adenopatie axilara.

Vreau sa stiu parerea voastra.
Este ceva grav? Ce metode de tratament cunoasteti?

P.S. Am programare la medic abia marti, si nu mai am rabdare pana atunci. Dati-mi un raspuns...va rog.

#203 2008-12-12 19:48:16

bia brasov
New member

buna baronesa
despre rezultat nu as putea sa-ti spun prea multe , dar sfatul meu e sa-ti pastrezi calmul si sa gandesti pozitiv,pt ca e cel mai important.a  si inca ceva e f important ca ecografia sa fie facuta in primele zile dupa ce ti s-a terminat ciclul

sanatate multa si sa ne tii la curent cu ce ti-a zis medicul.

#204 2008-12-12 21:10:56

Baroneasa
New member
Inregistrat: 2006-06-30

Pai asa am si facut. In primele zile dupa terminarea menstruatiei mi-am facut ecografia mamara.

#205 2008-12-15 10:09:00

anca90
Platinum member

din ce ma pricep eu, nu ai decat un fibroadenom micut la sanul stang. poate fi acolo de la o lovitura puternica, sau poate a aparut in urma unei dereglari hormonale (inclusiv administrare de anticonceptionale, daca ai luat vreodata).

tratament pt fibroadenoame nu exista. tot ce poti face e sa-l tii la dimensiunile astea sau, daca e nou format, poate sa si scada.
poti sa vb cu un medic endocrinolog, eventual sa iti faci si niste analize hormonale. din experienta, nu ti-as recomanda sa te bazezi pe tratamente hormonale prescrise de ginecologi, fara analize in prealabil. ar tb sa repeti ecografia la vreo 3 luni sa vezi daca s-a modificat cu ceva. daca da, atunci va tb sa iei niste masuri pt a-l tine in frau: daca iei AC, sa le intrerupi; daca nu, sa mergi la un endocrinolog si sa iti faci dozarile hormonale, iar apoi sa urmezi un tratament hormonal prescris de endocrinolog.

in concluzie, nu e nimic grav, insa nici sa nu neglijezi chestia asta. va tb un timp sa repeti ecografiile la 3-6 luni pt a te asigura ca nu se intampla nimic in neregula. si ft important: mergi la un endocrinolog si vezi ce te sfatuieste el.

#206 2008-12-15 11:39:26

Mandy
Hero member
De la: Bucuresti most of the time
Inregistrat: 2006-04-15

anca9 a scris:

Mandy, tu de fibroadenom te-ai operat? Iei cumva anticonceptionale?

Da, fibroadenom. Da, iau si AC. Doctorul nu crede ca au vreo treaba. Mai vorbeam cu fete care au avut probleme si am observat ca ne apar alte fibroadenoame de cand n-am mai avut activitate sexuala constanta neutral. Eu am fost la control la o luna dupa ce ma despartisem de un baiat cu care am stat 2 ani si ceva si nu aveam nimic la sanul operat, doar la celalalt se forma inca unul mic. Acum, dupa 7 luni, mi se formeaza la ambii sani neutral. Unor fete chiar le-au spus doctorii ca sexul ar ajuta.

#207 2008-12-15 11:50:04

anca90
Platinum member

pt mine, povestea cu sexul e un mit invechit din categoria: "las' ca-ti trece dupa ce te mariti". am auzit si eu destule babe care spuneau tb asta, ele probabil au avut chisturi in tinerete si s-au resorbit cu timpul. dar cu fibroadenoamele e alta tb. un oncolog mi-a spus odata: "daca ar fi adevarata povestea cu sexul, atunci la mine la cabinet ar tb sa fie plin de maicute".

mie una mi se pare mult mai plauzibila cauza cu anticonceptionalele. mai ales ca iti tot apar alte fibroadenoame. pot sa te intreb de cat timp le iei si de care sunt?

#208 2008-12-15 12:23:32

mykutza
Moderator
De la: noi de acasica :X
Inregistrat: 2008-03-28

mie mi se pare plauzibila si treaba cu viata sexuala..pt k daca nu ai o viata sexuala regulata,hormonii o iau razna..nuj cum sa exlic tongue rodnar

Sa nu te astepti sa te salut!

#209 2008-12-15 12:32:34

anca90
Platinum member

eu stiu ca sunt tipuri diferite de hormoni. iar cei eliberati in timpul actului sexual nu influenteaza nivelul de estrogen. iar vorba doctorului de care v-am povestit: daca ar fi adevarat, atunci calugaritele ar tb sa se opereze pe banda. in fine, pareri si pareri. eu oricum cred numai in chestii care imi pot fi explicate stiintific. smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.