homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Anorexia si bulimia

#1 2008-05-09 17:40:47

Sea
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-05-08

Anorexia si bulimia

M-am gandit sa deschid acest topic pt ca aceste 2 tulburari sunt chiar o problema si nu cred ca se discuta suficient. Doar atunci cand mai moare vreun manechin.
Eu m-am confruntat cu ambele intre 17 si 20 de ani. Acum sunt ok dupa 8 ani, dar stiu cat de greu poate fii. Eu nu am spus la nimeni (decat dupa ce nu am mai avut probleme).

#2 2008-05-09 19:02:27

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

Re: Anorexia si bulimia

Felicitari! ai foarte dreptate la noi se vorbeste foarte putin despre aceste boli din pacate.poate ne spui si noua cum ai reusit sa treci peste toate acestea smile

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#3 2008-05-09 22:06:56

JanisJoplin
Platinum member
Inregistrat: 2006-12-26

da Sea, de obicei aceste eating disorders vin impreuna...
si eu m'am confruntat o perioada doar cu episoade din cea dea doua problema..intre 15 si 17 ani...era destul de nasol pt ca se intetzeau,deveneau tot mai dese si nu ma mai puteam opri...
psihicul dezechilibrat a fost cauza problemelor mele..sunt sigura,si nici acum nu's prea echilibrata lol
cert este ca am inceput sa ma simt mult mai bine cand am inceput sa lucrez la self esteem..
toata stima mea Sea ca reusesti sa vb despre asta,chiar si acum
eu cand am simtit ca'mi scapa de sub control am zis, si pana la urma cu ajutorul prietenilor am reusit sa tre peste asta big_smile

6 ani de dragoste  hjarta

#4 2008-05-10 18:53:45

deadrose
Banat
De la: craiova
Inregistrat: 2006-07-21

oricat s-ar discuta cred ca atunci cand cineva are o obsesie pentru a slabi, cand vrea neaparat sa arate ca alea de la tv nu mai conteaza nimic din jur.
probabil cel mai important este sa stie despre ce e vorba, si atunci cand o sa realizeze k ii mai e asa bine, sa poata cu incredere sa apeleze la cei din jur

http://d3adros3.myminicity.com/
La intrebarea "Ai facut sex vreodata cu un coleg de serviciu?" exista un raspuns sincer: "Am intretinut relatii sexuale zilnice cu seful meu direct...El ma !! la cap si pe mine ma durea in cur!"

#5 2008-05-10 21:06:35

JanisJoplin
Platinum member

la mine nu era problema slabitului cea mai mare...
problema mancatului era....aveam de cateva ori pe saptamana crize in care cumparam toata alimentara si mancam..si apoi......rodnar
am avut maxim cu 10 kg mai mult ca acum..niciodata prea mult...pt ca nu slabeam mult...niciodata....bine aveam si zile cand nu "mancam" decat o cafea...da' alea mai putine...

Publicitate

loading...

#6 2008-05-11 19:17:53

deadrose
Banat
De la: craiova
Inregistrat: 2006-07-21

ahhh, asa mai patesc si io din cand in cand, deci incep sa mananc si nu ma pot opri .... si dupa... mi se mai face rau, dar mananc lamaie cat cuprinde si in juma de ora sunt k noua aproximativ, numai k ma misc mai greu

http://d3adros3.myminicity.com/
La intrebarea "Ai facut sex vreodata cu un coleg de serviciu?" exista un raspuns sincer: "Am intretinut relatii sexuale zilnice cu seful meu direct...El ma !! la cap si pe mine ma durea in cur!"

#7 2008-05-11 21:40:13

JanisJoplin
Platinum member

eh eu vomitam voit...tongue

#8 2008-05-11 21:44:41

Chocolate22
Insomniac member
De la: cer pana la pamant
Inregistrat: 2007-11-28

incep sa cred ca is anorexica la 22 de ani sad sau e doar o inchipuire. mananc f putin sau deloc intr-o zi. asta nu pt ca imi interzic ci pur si simplu nu mi-e foame. nu o fac ca sa slabesc doar ca nu am pofta de mancare ... tre sa studiez adanc problema ca nu se mai poate asa smile

Daca esti fata, citeste!!!
postez aici de bligdizeala ... sau ca sa ma bag in seama dumbom
copil botos sad cate stele verzi vezi atatia pupici iti trimit, daca nu le vezi spune si rezolvam prin 2 palme

#9 2008-05-12 01:20:32

darkshines
New member
Inregistrat: 2008-04-20

mie mi-e neclar cu bulimia... o persoana bulimica ajunge la un moment dat sa vomite involuntar sau pur si simplu nu poate sa se lase de acest obicei? :f?rv?nad:

#10 2008-05-12 07:29:03

JanisJoplin
Platinum member

pai nu toate anorexicele vor sa slabeasca...poti sa ai si la 42...nu 22....e o problema legata de inghitzitul mancarii...de pofta de mancare...eu asha shtiu...shtiu ca tot anorexie se numeste si la bebeii care refuza sa manance...da' care dureaza de ceva vreme
da' poate shtiu eu prost...

#11 2008-05-12 08:04:21

evilpink
Banat

anorexia este o boala in care persoana refuza sa manace de teama exagerata ca se va ingrasa,crede ca tot ingrasa si daca bea un pahar de apa traieste cu teama asta,ia laxative pastile de slabit pe scurt se infometeaza in mod voit.ceva foarte important persoanele ce sufera de anorexie desi sunt slabe cand se uita in oglinda se vad grase traiesc cu impresia foarte reala pt.ele ca sunt grase smile

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#12 2008-05-12 09:24:12

Chocolate22
Insomniac member

eu ma incadrez in categoria lui JJ. intrebarea e ... is sau nu is anorexica? rotfl

copil botos sad cate stele verzi vezi atatia pupici iti trimit, daca nu le vezi spune si rezolvam prin 2 palme

#13 2008-05-12 09:26:29

evilpink
Banat

nu.poate nu strica sa vb.cu un nutritionist.treci printr-o perioada mai grea d.p.d.v sentimental sau profesional.eu anul trecut aveam niste probleme si pofta mea de mancare era 0 am slabit pe fond nervos si inca sunt in perioada de recuperare smile

puss puss puss

#14 2008-05-12 09:39:48

Chocolate22
Insomniac member

lasa ca eu am de unde da. merita sa mai slabesc un pic pe sistemul asta nervos smile
bun ca nu-s anorexica forgetit

#15 2008-05-12 10:34:33

Sea
Full member
Inregistrat: 2008-05-08

Eu nu am fost niciodata grasa, dar la un moment dat, pe la 17 ani, am incept sa am impresia ca nu sunt suficient de slaba. Si am inceput sa nu mai mananc. Acasa minteam, spuneam ca am mancat la o colega, la scoala le spuneam colegelor ca am mancat mult inainte de a pleca la scoala. Am inceput sa evit locurile in care se manca (gen petreceri). Am reusit sa slabesc infiorator (atunci nu imi dadeam seama, dar de curand am revazut niste poze...horror!!!). Ajunsesem la 1,72m sa am 45 kg.
Dupa un timp am inceput sa am si episoade de bulimie: deschideam frigiderul si mancam ce imi cadea in mana, asa, neincalzit, direct de la sursa. Dupa care ma apucau sentimentele de vinovatie...
Mi-a trecut cand am inceput sa realizez ca nu sunt chiar un 0, ca valorez si eu ceva. asta s-a intamplat in facultate, pe la 20 de ani. Nu am fost la nici un doctor si nici nu am vorbit cu nimeni...in afara de mine (am terminat prihologia). De atunci am o greutate constanta, am un regim de viata sanatos, fac sport...Dar raman acesti 3-4 ani f negrii din viata mea.

#16 2008-05-12 10:47:49

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Sea, felicitari pentru ca ai trecut cu bine peste toate astea
Eu am probleme cu anxietatea si in perioadele foarte stresante din viata mea nu pot manca nimic si vomit non-stop sad asa ca trebuie sa fac niste eforturi de neimaginat ca sa inghit ceva. Prima oara cand mi s-a intamplat nu mi-am revenit decat cu pastile, acum de curand am reusit sa ies singura dintr-o stare din asta...dar e foarte greu. Eu sunt si obsedata de slabit si initial m-am bucurat ca nu-mi mai e foame, dar apoi mi-am dat seama ca nu e ok... deocamdata am un instinct de conservare destul de puternic si sper sa ramana asa.

#17 2008-05-12 10:55:59

SonneAle
Addicted member
De la: balamuc
Inregistrat: 2006-12-14

Sea, felicitari...
am avut si eu o perioada in care, la 44 de kg, ma vedeam imensa neutral  nu mi-au trecut in totalitate pasaricile de genul ca as fi grasa...  si pana de curand, imi doream sa ajung iar la 39 sa ma sufle vantul pe strada neutral    ma chinuiam sa vomit dupa ce mancam si nu reuseam... ce bine!!!  si ma invinovateam ori de cate ori mancam seara sau pur si simplu pt ca imi era foame neutral  ma bucur ca m-am potolit cat de cat... cred ca cel mai bine e sa se apuce de sport oricine se vede prea gras/a desi nu e, in loc sa se infometeze smile   nu ma tin eu nici acum prea tare de sport, dar incerc sa nici nu sufar prea tare de foame lol

There ain't no sunshine now that he's gone

#18 2008-05-12 11:00:41

evilpink
Banat

eu in iarna plangeam pt.ca slabisem tare imi era frica sa ma urc pe cantar si sa vad atat de putine kg.nici de mancat nu prea mancam treceam printr-o perioasa destul de grea pt.mine din multe puncte de vedere.pana nu mi-am rezolvat problemele nu mi-am revenit.acum manac mult mai bine am mai pus nitica carne pe mine nu cat am vrut eu ca se pune greu lol.si pt.toate astea nu pot decat sa ii multumesc doctoressei

puss puss puss

#19 2008-05-12 11:05:15

SonneAle
Addicted member
De la: balamuc
Inregistrat: 2006-12-14

vai evil, vreau sa zic ca anul trecut pre vremea asta reusisem sa slabesc zdravan ca a trebuit sa imi modific vreo 4 perechi de pantaloni neutral si am primit pe atunci vizita de 1 mai din partea prietenilor care ma stiau mai cu forme si toti s-au minunat ca pantalonii nemodificati atarnau ca si agatati in cuier lol  eu? pffffff, eram cea mai fericita lol mi se parea ca fetele chiar ma invidiaza pt silueta, in mintea mea trebuia sa mai slabesc inca pe atat neutral mama era speriata saraca tongue 
sa fim noi sanatoase lol

There ain't no sunshine now that he's gone

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.