INTERPRETARE EXAMEN PAPANICOLAU-5
- livya
- Full member
- De la: zalau....acum milano.
- Inregistrat: 2009-07-06
Re: INTERPRETARE EXAMEN PAPANICOLAU
buna ziua!mi-am facut si eu testu Papanicolau,si atat scrie : evaluare frotiu:satisfacator; grad de proliferare 4; in rest nimic,sunt scrise mai multe dar e bifat numai ce am scris mai sus,si se recomanda control citologic peste 12 luni,cred ca e bine totul,nu? multumesc
- spring24
- Full member
- De la: Nowhere
- Inregistrat: 2007-03-21
Buna ziua ! Am si eu un examen papanicolau al mamei meie, 52 de ani. Precizez ca a fost operata de fibrom uterin acum 12 ani.
Buletinul zice asa: Frotiuri conventionale, coloratie Papanicolau Celule exocervicale superficiale izolate Celule exocervicale intermediare izolate Celule exocervicale parabazale izolate si grupate Celule exocervicale bazale izolate Celule endocervicale in grupuri mici Exsudat inflamator cu granulocite neutrofile Coloratia Gram evidentiaza microbiota vaginala saraca alcatuita din coci grampozitivi CITODIAGNOSTIC BETHESDA SYSTEM NILM Frotiu negativ pentru leziuni intraepiteliale sau malignitate asociat cu atrofie.
Sper sa primesc un raspuns cat mai repede! Va multumesc anticipat !
- spring24
- Full member
Imi raspunde si mie cineva la postul anterior va rog ? Am nevoie de o parere
- camysh
- Moderator
- Inregistrat: 2007-12-08
- spring24
- Full member
Multumesc frumos
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
wampiruta a scris:Buna ziua ! Am si eu un examen papanicolau al mamei meie, 52 de ani. Precizez ca a fost operata de fibrom uterin acum 12 ani.
Buletinul zice asa: Frotiuri conventionale, coloratie Papanicolau Celule exocervicale superficiale izolate Celule exocervicale intermediare izolate Celule exocervicale parabazale izolate si grupate Celule exocervicale bazale izolate Celule endocervicale in grupuri mici Exsudat inflamator cu granulocite neutrofile Coloratia Gram evidentiaza microbiota vaginala saraca alcatuita din coci grampozitivi CITODIAGNOSTIC BETHESDA SYSTEM NILM Frotiu negativ pentru leziuni intraepiteliale sau malignitate asociat cu atrofie.
Sper sa primesc un raspuns cat mai repede! Va multumesc anticipat !
e in menopauza mama ta(rezulta din examen) si are un dezechilibru de flora vaginala cu predominenta cocilor grampozitivi nimic grav sau de nerezolvat
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- spring24
- Full member
Multumesc pentru raspuns, doctoressa !
- Lauris
- Membru
- Inregistrat: 2010-09-21
Buna ziua!
Mama (46 ani) a facut examenul Papanicolau si doctorul i-a spus ca trebuie sa faca biopsie. Va rog sa ma ajutati cu un sfat sau cu o parere. Va scriu rezultatele bifate:
Sistem Bethesda 2001/Frotiu conventional: satisf. pt evaluare, celule endocervicale-prezente.
Celule glandulare: - celule glandulare AGC endocervicale - AGCNOS Recomandari: - colposcopie - biopsie urgenta
Descriere citologica: Aspect moderat inflamator al frotiului, prezente PMN si nuclei goi, flora microbiana polimorfa, nespecifica. Celule glandulare endocervicale cu nuclei voluminosi, anizocitoza si anizocarioza moderata, hipercromazie, cromatina condensata, membrana nucleara incizata, ingrosata, citoplasma bazofila. Diagnostic citologic: Frotiu moderat inflamator AGCNOS.
Va rog sa-mi spuneti daca este grav. Multumesc!
- Burdusica
- New member
- Inregistrat: 2010-09-22
Buna seara! Va rog frumos daca puteti sa ma ajutati sa-mi spuneti si mie interpretarea rezultatului meu la Pap pentru ca eu l-am facut in Romania si mi l-a trimis prin fax cumnata mea in Italia si nu stiu daca dr de aici stiu sa mi-l interpreteze si sunt foarte stresata! Va multumesc! Am scris exact ce scrie pe foaia cu rezultat. Status hormonal: * ciclica Originea esantionului: * cervicala vaginala Aspectul colului: cu leziuni vizibile fara leziuni vizibile; nu am nimic bifat Tip frotiu:* clasic citologie mediu lichid Calitate frotiu: *satisfacator pt evaluare *celule endocervicale prezente *absente nesatisfacator pt evaluare nesatisfacator pt procesare(lama neidentificata etc) procesat si examinat,dar nesatisfacator pt evaluare fixare deficitara intindere pe lama frotiu cu hematii si leucocite f frecvente altele Rezultat:*negativ pentru leziuni intraepiteliale sau malignitate Infectii Trichomonas Alte modificari non neoplazice *inflamatorii *Candida post radio/ chimioterapie Flora microbiana IUD Actinomyces celule glandulare post histerectomie Virusuri herpes simplex atrofie Gardnerella Alte: Alte celule endometrice pt femei sub 40ani Anomalii ale celuleror epiteliale Anomalii ale celulelor glandulare ASC-US* Atipii celulare endocervicale NOS ASC-H Atipii celulare endometriale NOS LSIL cu atipii HPV Atipii celulare glandulare NOS HSIL cu suspiciune de invazie Atipii celulare endocervicale FN Carcinom cu celule scuamoase Atipii celulare glandulare FN AIS Adenocarcinom endocervical endomatrial extrauterin NOS Alte neoplasme Atitudinea terapeutica se va stabili de catre medicul clinician in context clinic *In caz de ASC-US variantele sugerate sunt echivalente si medicul curant va alege recomandarea corespunzatoare Sugestiile laboratorului: testare HPV repetare imediata colposcopie repetare dupa tratament biopsie repetare la 6-12 luni chiuretaj bioptic *repetare de rutina Observatii: Frotiu cu aspect inflamator posibil pe fondul infectiei micotice.
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
in primul rand ai candida, nu e deloc grav, vei primi tratament pentru ASCUS, care cel mai adesea e dat de infectia cu HPV (dar nu e neaparat), medicul te va trimite sa faci un test HPV si o colposcopie probabil - e bine sa faci investigatiile astea, ca sa te lamuresti
- Burdusica
- New member
heimdall a scris:in primul rand ai candida, nu e deloc grav, vei primi tratament pentru ASCUS, care cel mai adesea e dat de infectia cu HPV (dar nu e neaparat), medicul te va trimite sa faci un test HPV si o colposcopie probabil - e bine sa faci investigatiile astea, ca sa te lamuresti
Am inteles, dar la sugestii am bifat doar sa fac iar un test de rutina, nicidecum testarea Hpv sau colposcopie. Se fac acestea indiferent de ce rezultat ai la test? Scuza-ma ca intreb poate prosteste dar vreau sa fiu perfect lamurita ca sa stiu ce sa spun doctorului de aici...Si ma nelamureste faptul ca in rezultat nu e trecut nici un grad...nu asa trebuia? Multumesc!
- heimdall
- Diamond member
nu stiu ce sa zic, eu iti spun ce se recomanda de obicei in caz de ASC-US... n-ai vrea sa fii sigura despre ce e vorba mai bine ? unele laboratoare nu mai trec gradul, asta nu e o problema
- Burdusica
- New member
heimdall a scris:nu stiu ce sa zic, eu iti spun ce se recomanda de obicei in caz de ASC-US... n-ai vrea sa fii sigura despre ce e vorba mai bine ? unele laboratoare nu mai trec gradul, asta nu e o problema
Dar ce anume inseamna ASC-US? Sigur ca vreau sa fiu sigura, insa intreb in mod normal cand faci un test Pap trbuie sa faci obligatoriu si colposcopie sau testarea HPV?
- heimdall
- Diamond member
in functie de rezultatul de la PAP poate fi nevoie sa faci si alte investigatii sau nu ASCUS inseamna modificari ale celulelor colului uterin, de origine necunoscuta dar cel mai adesea aceste modificari sunt date de virusul HPV, care are anumite tulpini high-risk, adica responsabile de aparitia cancerului de col uterin cu alte cuvinte, o mica modificare ca asta, daca e data de HPV, lasata neinvestigata / netratata niste ani, poate duce la cancer de col uterin te rog sa intelegi ca in niciun caz nu-ti spun asta ca sa te sperii, eu asta as face in locul tau, as investiga problema, fiindca daca o ignori nu dispare pe scurt nu e ceva grav acum, dar poate fi in anumite conditii si daca nu e tratata
- Al Pacino
- Administrator
Parerea mea e sa mergi la medicul curant cu rezultatul sa isi dea el cu parerea insa eu nu m-as repezi la investigatii costisitoare pina nu rezolv candidoza aia
Heimdall, te respect mult si faptul ca raspunzi pe forum imi da o mare liniste...adesea daca vad ca ai raspuns tu nici nu mai verific pentru ca am mare incredere in ce spui. asa ca am sa te rog sa ne te superi pe mine pentru ca am sa te corectez de data asta. condiuta corecta in cazul Burdusicai e sa trateze candidoza si sa repete analiza. Asta ii economiseste bani si timp(sau economiseste banii casei de asigurari ceea ce e la fel de important). Testarea HPV la momentul asta inseamna suprainvestigare si deci risipa. Ca si HPV poate da asemenea modificari, sunt de acord, insa si candida poate si ea are o infectie cu candida. Testarea HPV nu e o pavaza impotriva cancerului de col... Rostul investigatiilor periodice nu este de a preveni aparitia acestuia(din nefericire nu ne sta inca in putere) ci de a-l surprinde cit mai la inceput astfel incit sa il putem trata eficient si fara mutilari importante
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- Burdusica
- New member
doctoressa a scris:Parerea mea e sa mergi la medicul curant cu rezultatul sa isi dea el cu parerea insa eu nu m-as repezi la investigatii costisitoare pina nu rezolv candidoza aia
Heimdall, te respect mult si faptul ca raspunzi pe forum imi da o mare liniste...adesea daca vad ca ai raspuns tu nici nu mai verific pentru ca am mare incredere in ce spui. asa ca am sa te rog sa ne te superi pe mine pentru ca am sa te corectez de data asta. condiuta corecta in cazul Burdusicai e sa trateze candidoza si sa repete analiza. Asta ii economiseste bani si timp(sau economiseste banii casei de asigurari ceea ce e la fel de important). Testarea HPV la momentul asta inseamna suprainvestigare si deci risipa. Ca si HPV poate da asemenea modificari, sunt de acord, insa si candida poate si ea are o infectie cu candida. Testarea HPV nu e o pavaza impotriva cancerului de col... Rostul investigatiilor periodice nu este de a preveni aparitia acestuia(din nefericire nu ne sta inca in putere) ci de a-l surprinde cit mai la inceput astfel incit sa il putem trata eficient si fara mutilari importante
Doctoressa, daca esti draguta, lamureste-ma si pe mine am ASC-US sau nu ca pe rezultat aveam trecut ASC-US* nu bifat in fata *ASC-US. Am fost aseara la medicul meu de famile de aici din Italia si mi-a spus ca sunt ok doar ca am candida si mi-a dat tratament pt mine si sot, si mi-a spus ca nu trebuie sa fac testarea HPV sau colposcopie. Dat fiind faptul ca ne dorim un bebe ar trebui sa ma ingrijoreze in vreun fel rezultatul la Pap? Si inca ceva, candida e acelasi lucru cu candidoza? Multumesc din suflet pt eventualul raspuns! Un week-end placut!
- Al Pacino
- Administrator
da, candida e o ciuperca si dezvoltarea ei in exces determina afectiunea numita candidoza daca medicul de familie de acolo a vazut analizele, el le-a putut interpreta mult mai corect decit as putea eu, prin intermet, deci inseamna ca esti ok. asadar nu cred ca ai de ce sa te ingrijorezi
- LazarAndreea
- Membru
- Inregistrat: 2010-09-26
Buna ziua DR.doctor...am si eu o problema....daca imi puteti da un sfat!......acum o saptamana am fost la un doctor ginecolog pt a-mi recolta secretie vaginala pt testul papa nicolau....iar rezultatul este: Gardnerella vaginalis ...doctorul mia dat tratament de 10 zile antibiotic metronidazol arena 250mg,2 comprimate pe zi si niste ovule cervucid care trebuie administrat cate un ovul seara inainte de dormire....Problema mea este ca de 4 zile iau acest tratament si nu ma simt bine....am dureri mari...de ovare si vagin...am scurgeri sangeroase dimineata cand ma trezesc de la aceste ovule....durerile sunt asemanatoare venirii menstruatiei...ma dor ovarele foarte tare, tot uterul ma doare si vaginul...iar acele scurgeri sangeroase ma inspaimanta....nu ma mai pot duce la acel doctor pt ca am plecat din romania cu cateva zile dupa ce am inceput tratamentul...dar la inceperea tratamentului adica primele 2 zile nu am avut nimic...dar acum e groaznic....un sfat va rog dr.doctor.
- Burdusica
- New member
doctoressa a scris:da, candida e o ciuperca si dezvoltarea ei in exces determina afectiunea numita candidoza daca medicul de familie de acolo a vazut analizele, el le-a putut interpreta mult mai corect decit as putea eu, prin intermet, deci inseamna ca esti ok. asadar nu cred ca ai de ce sa te ingrijorezi
Sarut mana pentru raspuns!!!! Inca o intrebare si gata....daca fac tratament 15zile cu ovule nu mai am voie sa am raport sexual? Intreb pentru ca doctorul nu mi-a spus nimic si nici eu n-am intrebat ca mi-a fost rusine, iar pe prospect nu scrie nimic despre asta...Multumesc!
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|