Pentru cei ce cred in zodii !!!-21
- carmen_21
- Insomniac member
- De la: ei
- Inregistrat: 2008-03-19
Re: pentru cei ce cred in zodii !!!
Aveti perfecta dreptate cu gemenii... extrem de vorbareti si prietenosi, optimisti, cam plini de ei, le place sa organizeze tot felul de chestii, sa se distreze, sa se inteleaga bine cu toata lumea Eu cunosc o singura tipa care e un geaman atipic, restul sunt cum s-a scris deja.
Everything will be ok in the end. If it's not ok, it's not the end.
- ingerul
- Banat
- De la: mine pentru voi
- Inregistrat: 2011-04-18
Despre baieti varsator ce parere aveti?
- coraline
- Addicted member
- Inregistrat: 2010-06-09
inseamna ca fetele sunt gemeni atipici pe cuvantul meu ca asa erau foarte boring si prefacute. eh, bine ca sunt atipice, nu caracteristice
Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny
- Diananaid
- Hero member
- Inregistrat: 2010-12-24
Eu am avut de-a face cu foarte multe persoane nascute sub semnul Balantei. Mama, bunica, cea mai buna prietena (da, cliseul asta stupid de clasa a 8-a), majoritatea baietilor care mi-au placut, multe cunostinte. Toti aveau un punct comun si anume simtul esteticului, o anumita inclinatie catre armonie. A, am mai observat ca nu-s genul ala care sa se inchida in casa si sa se izoleze de intreaga lume.
Tare mi-as dori sa cunosc un scorpion.
Tu siempre me respondes: quizas, quizas, quizas...
- Gizeh
- Banat
- De la: Sufletul Marii.Din Adancuri
- Inregistrat: 2011-04-01
eu sunt rac si nu-s falsa si nici materialista... sunt tare sufletista si ma implic foarte mult in ceea ce fac..
Ne dorim si noi
- Gizeh
- Banat
- De la: Sufletul Marii.Din Adancuri
- Inregistrat: 2011-04-01
ba chiar pot spune ca-s visatoare....
Ne dorim si noi
- Random
- Hero member
- De la: Cluj
- Inregistrat: 2011-01-28
mai stiu si eu pe cineva exact la fel...foarte bine de tinut pe langa curte racii astia
Do the world a favor, stay like this forever.
- coraline
- Addicted member
Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny
- onyca
- Sr. member
- De la: N-E
- Inregistrat: 2007-07-10
oo daa. si eu sunt rac...cred ca e cea mai nasoala zodie...visatoare, sensibile, plangacioase....si toate mult prea exagerate
vrreau si eu sa fiu miresica
- rosebunny
- Insomniac member
- Inregistrat: 2010-09-28
onyca a scris:oo daa. si eu sunt rac...cred ca e cea mai nasoala zodie...visatoare, sensibile, plangacioase....si toate mult prea exagerate
si pestoaicele sunt asa.... cel putin eu ma regasesc
Tot raul e spre bine Zambim si noi azi?
- Diananaid
- Hero member
- Inregistrat: 2010-12-24
Femeile leu? Ati intalnit leoaice suficiente pentru a va face o parere despre ele?
Tu siempre me respondes: quizas, quizas, quizas...
- Melita
- Hero member
- Inregistrat: 2011-01-07
Diananaid a scris:Femeile leu? Ati intalnit leoaice suficiente pentru a va face o parere despre ele?
da> Sunt foarte ambitioase, pretentiose si greu de multumit. Astea toate pot fi privite dintr-un unghi bun dar si unul negativ atunci cand le exagereaza ( si au un obicei in a dramatiza si a exagera )
”Cata bucurie vi s-ar asterne pe chip, daca v-ati demachia de rautati si invidii...” (Mihaela Radulescu Schwartzenberg)
- mihaela2289
- Hero member
- Inregistrat: 2006-09-18
oh daa..subscriu 100% ce ai zis.. mama e leu.. si e exact asa, ambitioasa, pretentioasa si fff greu de multumit. si nu ar recunoaste niciodata ca a gresit.. au un obicei de a face pe victimele, a dramatiza si a face din tantar armasar.. totusi sunt persoane care iubesc ff mult si pun suflet cam in orice..pana le calci pe "coada de felina" si te trezeszti ca schimba foaia
www.specialitaticulinare.blogspot.com - Super chec marmorat, neinecacios si simplu de facut!!
- *joy*
- Insomniac member
- Inregistrat: 2011-02-09
Matusa mea e leu,iar calitatile si defectele ei sunt egale. Mi se pare o tipa avara,care nu se bucura de binele celor apropiati. Pe de alta parte,e o tipa ambitioasa,care stie ce vrea si intotdeauna isi atinge scopurile,e o femeie calma,care da sfaturi extraordinare,o buna ascultatoare. Si cum spune si mihaela:Drama e viata lor ,sunt niste victime innascute
- mihaela2289
- Hero member
- Inregistrat: 2006-09-18
haideti sa va scriu cateva generalitati despre zodii care le-am citit intr-o carte si acum le-am gasit pe internet (e cartea transpusa pe un site) si sa-mi spuneti cati dintre voi va regasiti in generalitatile acestea (eu sigur ma gasesc si marea majoritate a prietenilor si cunoscutilor se gasesc in aceste generalitati)
BERBEC Aspectul fizic: statur? rnijlocie. Corp slab, pl?p?nd, sau corp atletic, vigurs, nervos, osos, piept dezvoltat; figur? oval?, pometi usor proeminenti, p?r ?nchis la culoare, negru adesea ori roscat; spr?ncene stufoase, privire p?trunz?toare.
Acest semn simbolizeaz? germinatia, ?nceputul, izvorul, explozia prim?verii; nativul este deci perceput ?n rolul ghidului, al pionierului, al liderului. El este extrem de dinamic, volubil, foarte curajos si cu o t?rie de caracter rar ?nt?lnit?. Adeseori trece triumf?tor prin situatii aproape imposibile ?n care multi altii nu au nici o sans? de a izb?ndi. Se organizeaz? si se disciplineaz? foarte bine si vesnic este ocupat cu c?te ceva, vreo actiune pe care o ?ncepe ?n stilul s?u impulsiv si pe care, odat? trecute toate obstacolele care-l stimuleaz?, o poate abandona complet. Foarte comunicativ ?n general, gentil, nu este o fire vindicativ?, dar asta nu ?nseamn? c? va uita usor nedreptatea suferit?, ci dinpotriv? o va diseca, analiza si ?nmagazina ?n memorie ca ?nv?t?tur? de minte pentru viitor. Nu are prea mult tact ori diplomatie si de accea meseriile care cer asemenea calit?ti nu-l avantajeaz? ?n nici un fel. ?i place s?-si spun? opinia clar, deschis si s? stie ?n permanent? cu exactitate cum stau lucrurile ?n domeniile de care e interesat. Inutil de ad?ugat c? e foarte tenace - tipul de om care nu se d? niciodat? b?tut, ci merge p?n? ?n p?nzele albe pentru a-si atinge scopul. Acest lucru ?l poate face uneori dur si lipsit de scrupule, f?r? mari probleme de constiint?. Alte defecte ce pot iesi ?n evident? mai provin si din firea sa autoritar?, tiranic? adeseori, ?ncerc?nd s? impun? celorlalti modul s?u de a g?ndi, propriile conceptii despre viat? ori programul s?u de activitate. Pe de alt? parte, nu suport? ca el ?nsusi s? fie agresat ?n acest fel si atunci c?nd acest lucru se ?nt?mpl?, devine trist, deprimat si asteapt? prima ocazie pentru a izbucni. Exuberant si curajos, e capabil de acte de eroism duse p?na la ultimele consecinte - ca sacrificiul de sine, de pild?. Codul s?u moral este foarte sever si putem spune c? reprezint? expresia firii sale dure. Disciplina riguroas? pe care si-o impune ?n orice domeniu de manifestare este o conditie sine qua non a reusitei sale si ea face parte organic? din comportamentul s?u. Are mare priz? la mase si aceast? calitate (datorat? magnetismului s?u) ?l propulseaz? ?n mod natural ?n roluri de lider al unor curente sociale si politice. Nu suport? s? fie ?nselat ori tr?dat, acest lucru produc?ndu-i o mare suferint? pe care o va consuma solitar. Atunci c?nd a intrat ?n vreo ?ncurc?tur?, prefer? s? recupereze prin forte proprii terenul pentru a ajunge la liman. Munceste din greu ?n orice situatii, iar ?n acestea cu at?t mai mult nu se va menaja. Berbecul se poart? foarte amabil cu cei care ?l ajut? din c?nd ?n c?nd si chiar cu cei care nu-si fac dec?t datoria atunci c?nd, ?nt?mpl?tor, favorizeaz? si interesele sale.?n general, se poate trata mult mai bine cu el c?nd este luat cu duhul bl?ndetii, dec?t atunci c?nd e amenintat, violentat ori ?nselat - aceste ultime metode nefiind bune dec?t s?-l ?nfurie ori s?-l ?nc?p?t?neze.
TAUR Aspectul fizic: statura mijlocie, corp ?n general greoi, uneori gras; ochi mari, negri, nasul si gura largi; par castaniu ori negru, c?teodata cret; (foarte) frumos, decorativ; multe femei ale acestui semn sunt subtiri si delicate, genul trestie, celelalte pastr?nd caracterisicile generale ale zodiei.
Aceasta perioad? a anului, c?t dureaza zodia taurului, este cea a ?nfloririi naturii si semnifica agricultorul legat de c?mpie, de pam?nt, nativul urm?rind ?mplinirea roadelor sale.Ceea ce-l defineste deci cel mai bine este vointa si tenacitatea cu care-si urm?reste scopurile, dublate de o exceptional? rezistent? care-i permite s? fac? fat? unor eforturi foarte mari si s? dep?seasc? obstacole insuportabile pentru altii. Este capabil s? traverseze adesea lungi perioade de munc? ?nd?rjit? si ceea ce-l mir? foarte tare ?n asemenea ?mprejur?ri este c? ceilalti nu pot tine uneori pasul cu el. Poate s?ri ?n acest caz s? le dea o m?n? de ajutor, dar numai c?nd vede c? si acestia se zbat ca s? ias? din dificultate. El nu face de fapt dec?t s? aplice altora acelasi principiu pe care si-l impune siesi ca regul? de conduit?, anume de a reusi ?n cele mai grele ?mprejur?ri prin eforturi proprii, cu c?t mai putine ajutoare. Calm, placid, va aborda problemele sistematic si cu tact, rezolv?ndu-le pe r?nd prin concentrarea tuturor fortelor sale asupra uneia si nerisipindu-se de regul? ?n mai multe activit?ti deodat?. Nimic nu pare s? fie prea greu pentru el si odat? trasat? sarcina si directia de urmat, se va ?nh?ma imediat la treab?. Nu se hazardeaz? nici un moment ?n intreprinderile sale si, dac? e totusi nevoit vreodat? s? actioneze altfel, o va face calcul?nd toate riscurile si lu?ndu-si toate m?surile de sigurant?. Ne?ncrez?tor, prefer? s? se bazeze c?t mat putin pe altii si s? verifice totul c?t mai minutios. ?n timp, va ajunge la stabilitate financiar?, sau chiar la o mare bun?stare si atunci ?si va concretiza compasiunea sa pentru cei mai putin favorizati de soart? prin actiuni de binefacere. Tine foarte mult la securitatea sa personal?, precum si a familiei sale si aceast? tr?s?tur? ?l va determina s? instituie un control strict asupra resurselor materiale ale c?minului, f?r? a c?dea ?ns? ?n zg?rcenie. Tot aceast? permanent? nevoie de securitate ?l va determina s? fie fidel partenerului s?u. Doreste s? aib? o familie unit?, bine ?nchegat? ?n jurul s?u un sot/sotie afectutos/afectuoas? si legat/legat? de aceast? atmosfer? usor patriarhal?. Are reactii prompte de ?ntelegere a membrilor familiei sale si e generos ?n felul s?u c?ci iubeste mult mediul acesta spre care tinde ?n mod constant. Foarte bun administrator, este omul ideal pentru operatii financiare - asa cum se va vedea la sectiunea ,,profesii?. O alt? mare calitate a sa este aceea de a fi o gazd? perfect? agreabil?, care va face tot ceea ce este necesar pentru ca oaspetii s?i s? se simt? minunat. Aceast? tr?s?tur? de comportament reprezint? de fapt sinteza unor alte calit?ti definitorii pentru taur: bunul simt de care dispune din plin, precum si bunul gust, care ?i va ?nlesni ?ntotdeauna s? aleag? ce e mai frumos ?n orice domeniu ?n mod? de exemplu. ?n acest caz, vestimentatia de care se simte atras este cea functional? (ilustr?nd spiritul s?u pragmatic si prea putin ?nclinat spre gratuit?ti), cu croial? clasic?, chiar putin sobr? - ?ns? ?ntotdeauna foarte elegant?, cadr?nd cu tinuta lui remarcabil?, f?r? a depune ?ns? nici un efort pentru aceasta. (Pentru exemplificare, doi nativi tauri celebri, ambii actori: eleganta si rafinamentul ?nn?scute ale fermec?toarei Audrey Hepburn si demnitatea si m?ndria instinctive, p?strate p?n? si ?n cele mat grele ?mprejur?ri, ale lui Jean Gabin). Un alt domeniu ?n care bunul gust se manifest? din plin, ?ns? de ast? dat? la modul cel mai propriu, este gastronomia, c?ci nativii taur sunt mari gurmanzi - ?ns? gurmanzi avizati. Pasionati dup? m?nc?rurile bune, vor avea ?n minte - sau chiar notat? - o adev?rat? geografie a locurilor din oras undo se m?n?nc? bine si ce anume. ?i plac mult c?l?toriile si, dac? i se iveste posibilitatea, ?si va realiza acest vis al s?u dup? o matur? chibzuint? asupra oportunit?tii momentului. E un sofer prudent si care ajunge mereu la timp, neambition?ndu-se s? obtin? mari performante pe patru roti ci prefer?nd mai degrab? s? admire peisajele din jur. O tr?s?tur? de baz? a temperamentului o reprezint? marea ?nc?p?t?nare de care d? adeseori dovad? fiind cel mai ?nd?r?tnic om din tot zodiacul. La tipurile negative aceast? tr?s?tur? se accentueaz? foarte mult; ?n plus acestia sunt moroc?nosi, ?ng?mfati, plicticosi si m?rginiti. Tipurile pozitive de tauri sunt cultivati frumosi, radiind c?ldura sufleteasc? magnetici si plini de farmec, cu un rafinament ce parc? vine din interiorul lor. Taurii simt profund, intens, iubesc cu pasiune si se devoteaz? celorlalti, astept?nd s? li se r?spund? la fel.
GEMENI Aspectul fizic: statur? mic?-mijlocie, privire vioaie; sunt putin ?ndesati uneori, p?r negru-castaniu.
Gemenii reprezint? prin extrapolarea perioadei calendaristice corespunz?toare, fenomenele de tranzitie, indecizia, instabilitatea (din natur?), dualitate. Aceast? din urm? tr?s?tur? este ilustrat? si ?n simbolul emblematic al zodiei, cei doi gemeni ? Castor si Pollux ? dintre care unul e muritor, iar cel?lalt nemuritor. Nativul acestui semn este deci o fire instabil?, minat? ?n permanent? de grave incertitudini si ezit?ri, m?cinat? de contradictii. Foarte dinamic, se va ocupa de o mie de lucruri deodat? si de foarte multe ori nu va termina ceea ce a ?nceput; dac? acest lucru se va ?nt?mpla totusi, ?nv?t?mintele trase ?n final vor fi repede uitate. Aceast? vast? arie de cuprindere a sferei sale de interese are ?ns? si un mare inconvenient, anume superficialitatea sa ?n ordonarea problemelor, c?ci un spatiu actional si existential mare ?nseamn? implicit timp mai putin acordat fiec?rui eveniment. Motorul care ?l propulseaz? ?n toat? aceast? agitatie, ce din exterior pare adesea inutil? ? si chiar este, uneori ? ?l constituie nestinsa sa curiozitate. ?n mod paradoxal ?ns?, desi este destul de receptiv la nou, nu are o adeziune complet? si neconditionat? ?n acest sens. Foarte adaptabil, se va mula ?ntotdeauna perfect pe situatii si persoane, chiar dac? uneori acestea sunt poate surprinz?toare. E foarte posibil ca, dup? un moment de derut? ori stupefactie, (pe care ?n general nu si le poate camufla) s?-l auzi ?n clipa urm?toare vorbind cu dezinvoltur? si competent? despre un subiect ?n leg?tur? cu care ?nainte nu stia mare lucru sau nu stia chiar nimic. Nu va suporta ?ns? o critic? ?n aceast? directie. Adeseori are lungi st?ri de anexitate, de deprimare, de nesigurant?, care se pot repercuta negativ asupra organismului s?u, sau pot fi perioade fertile de creatie ?n cazul ?n care este o fire artistic? sau filozofic?. ?n general nativul din gemeni pare a fi neserios, reprezent?nd tipul de om pe care nu se poate pune baz?. Cum ?ns? nici o zodie nu are numai reprezentanti buni ori numai reprezentanti r?i, iar pe de alt? parte acest semn este unul dual (are deci exponenti ce pot fi ?n anumite tr?s?turi ale lor diametral opusi), o atare simplificare ca cea de mai sus poate deveni o eroare grosolan?. Din acest motiv al dualit?tii, tr?s?turile nativilor acestei zodii sunt dificil de creionat. Printre ei ?nt?lnim at?t indivizi frivoli, superficiali, c?t si g?nditori profunzi; unii nehot?r?ti, ezitanti, dar si altii care stiu ce vor si care sunt de o meticulozitate dus? p?n? la ultimele ei consecinte; zg?rciti si generosi; tipi duri si de neclintit si altii fragili si influentabili; etc. Ca peste tot, exist? si aici deci tipuri pozitive si tipuri negative, doar c? ?ntre ei ruptura este ?n general mai mare dec?t ?n alte p?rti. Volubili si expansivi, nu pot sta mult? vreme ?ntr-un loc f?r? s? se plictiseasc?. Din acest motiv vor evita s?-si ia angajamente lungi, ori, si mai grav pentru ei, pe termen nelimitat - si acest principiu ?l vor aplica si ?n ceea ce priveste viata lor sentimental? sau c?s?toria. Sunt inconsecventi si din aceast? cauz? vor deconcerta de multe ori. ?n dispute prefer? ?n general o rezolvare pasnic? si ?ncearc? s? o obtin? cu mijloace diplomatice si cu putin? viclenie. Sunt de apreciat pentru spiritul lor adesea exuberant, pentru vivacitatea str?lucitoare si mai putin nechibzuinta de care dau dovad? ?n anumite ?mprejur?ri, fiind atunci asemeni croitorilor care ?nt?i taie si apoi m?soar?. Cunosc ?n viat? situatii financiare instabile si alternante si e nevoie de mai mult? constant? ?n eforturile lor pentru a iesi din acest carusel al ?nt?mpl?rilor. Au nevoie de dragoste si de sustinere moral? pentru a reusi ?n ceea ce-si propun. O mare calitate a lor este faptul c? nu au nici un fel de ?nclinatie spre excese, ci dimpotriv?. De asemenea au o mare perspicacitate, o imaginatie vie si un mare dar al discursului si al argument?rii, put?nd ajunge mari oratori. Nu sunt deloc senzuali si nici pasionati, dovedind s?nge rece acolo unde multi altii s-ar ?nfierb?nta.
RAC Aspectul fizic: statur? mijlocie, foarte rar ?nalt?, figur? palid?, rotund?, tr?s?turi fine, p?r castaniu, ochi uneori mici, adesea de culoare cenusiu-albastr?; aspect general agreabil, destul de fragil ?ns?.
Acest semn simbolizeaz? perioada ?n care apar fructele, maturizare germenului fecundat ?ntr-un elan vital de nest?p?nit. Asociem imaginea ?racului?, profilul s?u existential cu tot ceea ce ?nseamn? vatr?, mam?, familie, popor, tar?. Metafora cea mai reprezentativ? pentru el este cea a apelor ad?nci, denot?nd profunzimea (discret?) a nativilor. Sunt foarte sensibili si extrem de emotivi, sentimentali, usor impresionabili. Luna are o mare influent? asupra lor si diferitele ei faze le determin? st?ri sufletesti schimb?toare. ?n aspectele lor cele mai putin l?udabile pot fi irascibili, excentrici si agitati. Nu e ?ntotdeauna foarte usor s? ?ntelegi un ?rac?, dimpotriv?. Chiar atunci c?nd pare foarte sociabil si transparent, veti constata c? descoperirea mobilelor actiunilor sale e adesea o veritabil? problem? de enigmistic?. ?n variantele cele mai des ?nt?lnite, ?l veti g?si putin rezervat si misterios, timid chiar (dar iradiind, ?n general, un farmec aparte, un anume magnetism dublat de c?ldur? si delicatete sufleteasc?). O constant? a sa este aceea de a exagera anumite laturi ale unor probleme p?n? ce acestea se transform? ?n obstacole de netrecut - si atunci va depune mari eforturi pentru a le dep?si. Aspecte nesemnificative pentru altii ?n cazul lui o rezonant? deosebit?, proces ce tine de firea sa foarte impresionabil?. E lesne de dedus de aici o alt? tr?s?tur? definitorie, anume scrupulozitatea de care d? dovad? ?n actiunile care-l privesc direct, excesiv? uneori. Nu are obiceiul de a se ?ncrede prea usor ?n altii si, desi aparenta sa linistit? v? poate ?nsela, e bine s? fiti de la bun ?nceput constient c? el ?si cunoaste foarte bine interesul si stie foarte bine cum s? si-l urm?reasc?; uneori poate fi chiar foarte egoist. Ceea cel face de temut este consecventa pe care o reliefeaz? ?n tot ce face si care se poate lesne transforma ?n ?nc?p?t?nare. El va sf?rsi ?n cele din urm? prin a-si atinge scopul si nimeni nu va putea s? spun? vreodat? c? nu e meritul lui. Idealul s?u este ?n general o situatie material? solid? si va face totul ca s? o obtin?. Foarte conservator, traditionalist, tot ceea ce ?nseamn? ?nt?mplare ?l irit? pentru c? ?i afecteaz? sentimentul de stabilitate si de securitate personal? care pentru el conteaz? enorm. A nu se ?ntelege de aici c? devine obtuz ?n fata noului, a progresului ?n sensurile sale cele mai largi. Va prefera ?ns? mereu ceea ce apartine trecutului, tr?ind adesea ?n epoci revolute, impregnate de un parfum nostalgic. ?i place s? colectioneze diferite lucruri, de preferint? antichit?ti ale istoriei omenirii, ori ale celei personale. Este omul care se leag? afectiv de toate vestigiile trecutului s?u, ?ndeosebi de cele ale copil?riei sale si, dac? vreti s?-l enervati la culme, ironizati-l ?n aceast? privint?, ori aruncati-i la gunoi vreunul din pretioasele sale obiecte din vremuri defuncte. ?i place foarte mult s? aib? un c?min bine ?nchegat, cu o usoar? tent? patriarhal? (ori matriarhal?) si cu multi copii; un refugiu intim, sigur si cald ?n care s? se poat? retrage atunci c?nd simte nevoia. Tine mult la membrii familiei si va face totul pentru a le asigura conditii de viat? dintre cele mai bune. Pe oriunde trece un ?rac? (fie chiar si printr-un hotel), dup? un oarecare interval de timp acel loc/camer? va dob?ndi un aspect familiar, intim, cald. ?l poti recunoaste oriunde dup? acest talent al s?u, privind doar spatiul ?nchis ?n care s-a aranjat si dac? e adev?rat c? o camer? locuit? poate spune o adev?rat? poveste despre un om, atunci cu sigurant? c? acesta este cazul lui, iar povestea va fi probabil frumoas?. Se cufund? adesea ?n profunde reverii si viseaz? cu ochii deschisi la lucruri trecute ori viitoare; aceast? tr?s?tur? e uneori asociat? cu tendinta de a se retrage din lume, ?ntr-un fel de pustnicie av?nd uneori unele valente mistice (a se vedea ?n acest sens cazul unui celebru ?rac? - Constantin Noica si ?scoala de la P?ltinis?). Are un gust foarte dezvoltat pentru c?l?torii, c?ci este o fire curioas? care simte ?n permanent? nevoia de a vedea si de a se instrui si este impulsionat de dorinta de schimbare ce-i contrabalanseaz? latura conservatoare. Este superstios, generos, altruist; este un foarte bun sf?tuitor, sugestiile oferite fiind fondate pe prudent? si pe un ascutit sint de observatie. Este, de asemenea, un excelent consolator si ?ngrijitor ?n situatii mai dureroase, din punct de vedere fizic si sentimental. Bun povestitor, posed? o memorie de exeptie, are mult? intuitie, romantism si imaginatie. Exist? c?teva lucruri pe care nu le suport? si pe care cei care vor s? se afle ?n bune relatii cu el nu trebuie s? le fac? niciodat?: critica de orice fel - pe care o resimte foarte profund si jignitor, presiuni sentimentale sau de alt? natur?, contrarieri si - atentie! - e foarte susceptibil ?n ceea ce priveste eventuale afirmatii deplasate despre mama sa.
LEU Aspectul fizic: talie mijlocie, bine f?cut, aspect solid, musculos, frumos, fat? oval?, tr?s?turi regulate, p?r castaniu, ochi ?n general mari si rotunzi.
Acest semn simbolizeaz? ?mplinirea, apogeul dezvolt?rii lumii vegetale, iar pe plan uman reprezint? p?rintele, regele, presedintele ori vreun Mecena - ?n diferite domenii. Leul are ca tr?s?turi definitorii dorinta de a conduce si cea de a reusi ?n viat?. ?n acest scop dezvolt? mult? energie, dispun?nd ?ntotdeauna de vointa necesar? pentru a-si urm?ri interesele p?n? la cap?t. Este o personalitate impun?toare, str?lucitoare (ca si astrul de care e patronat) si ?i place enorm s? fie admirat?; ?n aceast? idee va face tot ce depinde de el ca s? epateze, s? fie centrul atentiei ?n colectivit?tile ?n care munceste si tr?ieste. Este un lider natural, rolul de conduc?tor e parc? inventat pentru el si nimeni altcineva din zodiac nu va avea o mai mare satisfactie ?n a se instala ?n v?rful ierarhiei. ?i plac laudele (chiar si c?nd devin lingusiri jenante); nu va l?sa ?ns? s? se vad? acest lucru, partial pentru c? socoteste c? i se cuvin pe drept, dar si pentru c? nu vrea s?-si descurajeze sursa de ?periute?. Este foarte m?ndru si are o fire nobil?, ce nu poate ?ntelege meschin?riile anumitor semeni pe care ?i va evita sistematic. Uneori e de o genereozitate nebun?, iar cei din jurul s?u ?l vor admira pentru d?rnicia lui princiar? ce pare at?t de natural?. Foarte ?ncrez?tor ?n fortele proprii si perseverent, nu ?ntelege s? abdice nici un moment de la conditia sa si nici o situatie nu e iremediabil pierdut? at?ta vreme c?t mai are energia pentru a se bate ?ca un leu? (ori ?ca o leoaic??). Nu-si pierde timpul prea mult cu schitarea unor principii generale de conduit? ori cu meditatii existentiale; o hart? cu stegulete rosii si albastre pe o mas? de campanie - iat? tot ce-i trebuie pentru a trece la actiune. Idealurile ce-l anim? sunt destul de terestre si niciodat? nu va nutri ambitii eterice, rupte de realitate sau deplasate prea mult ?n planul g?ndirii. Are peste tot un rol de mediator ?ntre cer si p?m?nt, ?n?lt?ndu-se doar at?t c?t s? poat? cuprinde mai bine c?mpul de b?t?lie. Apoi se va azv?rli cu dezinvoltur? ?n mijlocul luptei, cu coama-i leonin? flutur?nd ?n v?nt si cu mult? credint? ?n victorie. Tinde ?n mod firesc spre bun?stare si atunci c?nd o obtine ?i face pl?cere s? si-o etaleze, asa cum ?si etaleaz? propria persoan? (precum si lucrurile ce si le-a procurat si care poart? amprenta personalit?tii sale). Pentru ca aceast? satisfactie a orgoliului s?u s? nu devin? simpl? ?ngustime moral? si de spirit, este o foarte bun? gazd? si oaspetii se vor simtii ?ntotdeauna excelent ?n casa sa si vor avea tot ce le trebuie, ba chiar ceva pe deasupra. Munceste mult c?nd e cazul, dar niciodat? nu-si va lua sarcini ?n plus dac? nu e neaparat nevoie. Stie foarte bine ce vrea si care-i sunt mijloacele si nu se va extenua trudind inutil. Se face aici simtit? si o tendint? de lenevie, rareori ?ns? se va l?sa ?n ?ntregime cuprins de ea c?ci este temperamental un om de actiune ce are mereu ceva de f?cut - chiar fie si numai de a se distra. Oriunde se afl?, ?ntr-o functie mic? sau pe culmile vreunei profesii, leul se face din plin remarcat prin modul s?u de comportament fat? de ceilalti. De regul? este dr?gut, atent si generos - totusi mai exist? si tipuri negative. Este onest, corect si va pune la zid pe cei ce nu respect? principiile sale morale sau, ?n cel mai r?u caz, va fi foarte nedumerit de miselia celor ?inculpati?. Spiritul s?u de conducere tinde uneori de a se transforma ?ntr-o veritabil? tiranie si el trebuie s?-si supravegheze aceast? latur? nepl?cut?. Tot ?n ceea ce priveste genurile ?rele? de lei (c?ci fiecare zodie ?si are si reversul), acestea se caracterizeaz? prin impertinent?, cruzime, egoism si imprudent?. Atunci c?nd nu reuseste ?n viat?, se afund? ?n meditatii care nu-i sunt proprii, griji numeroase si vanitate. ?i plac mult c?l?toriile si ?si va satisface din plin acest gust. Dac? vedeti pe strad? o masin? sport, rosie si cam extravagant?, trec?nd pe l?ng? dumneavoastr? s? stiti c? exist? mari sanse ca la volan s? se afle un ?leu?. Dac? mai ia si curba pe dou? roti si r?m?ne ?n aceast? pozitie suficient c?t s?-l puteti admira si aplauda - e sigur el. Sincer si deschis, cald si uneori naiv, plin de elanuri adesea nobile si generoase, leul e sortit ?n general s? ajung? departe si dac? pozitia pe care o va ocupa nu va fi ?ntotdeauna legat? de semnificatii mai profunde dincolo de o simpl? aparent?, va fi ?n orice caz plin? se str?lucire. Nu agreeaz? jum?t?tile de m?sur? si se conduce dup? maxima ?Ori Cezar, ori nimic? (dealtfel Cezar era si el un ?leu?).
FECIOARA Aspect fizic: statur? ?n general mic?, adesea subtire, fat? rotund?, ten usor ?nchis, p?r negru, ochi negri sau nuante apropiate.
Acest semn corespunde ?n natur? perioadei recoltelor si de aceea actiunile pe care le simbolizeaz? sunt cele de a str?nge, de a aduna meticulos, de a economisi. Nativul este deci un tip calculat, chibzuit si care ajunge s? aib? succes ?n viat? doar prin forte proprii. ?si controleaz? foarte bine emotiile si nu actioneaz? dec?t extrem de rar din impuls, toate activit?tile sale fiind prelucrate prin excelentul filtru al st?p?nirii de sine. Fecioara este o fire deosebit de analitic? ce trece prin raze X toate posibilele solutii ale unei probleme si care se opreste de regul? la cele mai practice si mai realiste. G?ndirea sa este clar?, precis?, rece si nu se simte bine atunci c?nd ?n ?mprejur?ri mai speciale ?si pierde uneori aceste atributele. Totul la ea este prev?zut dinainte, dup? ce ?n prealabil a fost sortat, clasat, aranjat la locul si ?n contextul lui; ceea ce este spontan, imprevizibil si neasteptat o sperie si o dezechilibreaz?. ?i plac regulile clare si exacte si nu prea debordeaz? de fantezie, c?ci asa ceva e de natur? s?-i strice ordinea deja stabilit?. Nu agreeaz? de asemenea nici incertitudinea ori extravaganta si ?n general tot ceea ce iese din tiparele consacrate. Dac? vreti s? fiti sigur c? v? ?ntelegi cu ea, luati un creion si o coal? de h?rtie si faceti-i o schem? clar? a lucrului asupra c?ruia are nel?muriri. Se va lumina numaidec?t si v? va explica at?t de bine ceea ce ati vrut s? spuneti ?nc?t nu veti mai sti p?n? la urm? a cui idee a fost. Dealtfel, fecioara are un simt ?nn?scut pentru tot ceea ce ?nseamn? realism pragmatic (afaceri sigure, munci de analiz? si de organizare etc.) si pentru lucrurile ce tin de mecanic?, de tehnic? ?n general. Este foarte meticuloas? si va fi ?n stare s? v? priveasc? motorul masinii ore ?ntregi, urm?rind fiecare circuit si fiecare pies?, dar ?n final puteti fi multumit de rezultat, care ?n mod sigur se bazeaz? pe o munc? temeinic?. Nativul acestui semn are un caracter profund moral, e onest si poate uneori impune celorlalti prin tinuta sa, ori ?i poate directiona, bl?nd sau sever, c?tre respectarea acelorasi principii si norme de conduit? pe care le urmeaz? si el. Este foarte curat, at?t ?n ceea ce priveste propria-i persoan?, c?t si ?n privinta casei si a lucrurilor ce-i apartin. Poate deveni un maniac ?n a-si sterge de c?teva ori pe zi masina ori mobila. Omul care toat? ziua si-a sp?lat autoturismul si care acum ?i verific? pentru a mia oar? anvelopele, motorul si fr?nele are mari sanse de a fi o ?fecioar??. Exist? o puritate si o franchete ?n atitudinea lui ce impresioneaz?, dac? nu la prima vedere (c?ci e de multe ori retras), ?n mod sigur atunci c?nd ajungeti s?-l cunoasteti mai bine. Sunt ?ns?, ca ?n orice zodie, si tipuri negative care se caracterizeaz? prin: meschin?rie, zg?rcenie, egoism, birocratie, curiozitate excesiv?, r?ceal? sufleteasc?, slug?rnicie, minciun? si adeseori lene (desi ?n general fecioara e o fire muncitoare). Nu este tipul care s? ?si ia riscuri si ?si cunoaste, ?n mod corect (sau poate exagerat de defetist) limitele, granite ce crede c? le corespund tuturor celorlalti si de aceea se asteapt? de la ei s? actioneze ?n consecint?. ?n caz contrar ?i va privi ori cu indignare naiv?, ori dimpotriv?, ca la niste magicieni ale c?ror fapte nu au explicatie logic?. Este cu toate acestea inteligent, dar si foarte ?nc?p?t?nat si puritan. Una dintre tr?s?turile sale cele mai pregnante este spiritul critic pe care-l aplic? cu consecvent? asupra activit?tilor sale si a persoanelor cunoscute. Este un perfectionist, niciodat? multumit de sine sau de ceilalti si care poate deveni adeseori nesuferit si insuportabil prin limba sa prea ascutit? si b?rfitoare. Nu prea-l auzi des s? laude pe cineva si nici nu-si arat? ?n general afectiunea fat? de persoanele la care tine ? dec?t ?n mic? m?sur?. E plin de tact, calm ?n aparent?, retras si stie s? joace teatru, atunci c?nd anumite situatii i-o cer.
BALANTA Aspectul fizic: statur? medie sau ?nalt?, corp bine alc?tuit, figur? rotund?, p?r fin, brun, adesea negru; ochi negri foarte vioi .
Balanta simbolizeaz? m?sura, armonia si instabilitatea, echilibrul, justetea. Nativul este gentil, amabil, sociabil si are un talent ?nn?scut ?n a modera unele situatii conflictuale. Nu suport? tonurile ridicate, certurile, tot ce implic? tensiune psihic? si va cauta ?ntotdeauna s? aplaneze cu tact astfel de ?mprejur?ri discordante cu temperamentul s?u. Cel n?scut ?n aceast? perioad? este r?bdarea ?ntruchipat? si, dac? lucrurile nu merg asa cum ?si doreste, stie s? astepte p?n? c?nd toate ?i vor fi favorabile. Deviza sa este "timpul rezolv? orice problem?" si de aceea alunec? adesea peste cele nepl?cute, am?n?ndu-le rezolvarea pentru mai t?rziu, ori chiar pentru ultimul moment - ?n caz c? acestea nu au evoluat spre mai bine. Totusi atunci c?nd e cazul va sti s? apuce taurul de coarne si s? mearg? ferm p?n? la cap?t. Este un altruist si se poate conta pe ajutorul s?u, c?ci el ?l acord? ca pe ceva natural, firesc, dublat fiind si de o mare generozitate. Adesea ?si ajut? financiar p?rintii, f?r? a se astepta la aprecieri laudative din partea acestora, ci ?ntr-un mod discret si eficient. Acesta este si motivul pentru care, atunci cand din diferite motive n-o mai poate face, este calificat adesea ca zgarcit si egoist. Iubeste confortul si are multiple inclinatii artistice, ?n orice mediu social si functie s-ar afla preferand ?ntotdeauna s?-si decoreze ?nc?perea si s? se ?nconjoare cu obiecte frumoase sau cu opere de art?. Nu agreaz? ?n genere ceea ce este necioplit, vulgar, ci ?i place ca si ambianta ?n care tr?ieste s? poarte amprenta achilibrului si a armoniei ce-l caracterizeaz?. Tot ce aduce a extremism, violent?, nedreptate ?n intoleranta ?l irit? si-l determin? s? ia m?suri pentru a calma spiritele. Sensibil si romantic are nevoie de afectiune si de admiratie. Este usor de flatat, c?ci doreste foarte mult s? fie apreciat si aprobat si nu respinge niciodat? laudele, nici chiar pe cele exagerate. ?n laturile lui negative, mai mult sau mai putin evidente, nativii din balant? pot fi egoisti, ?ng?mfati, l?ud?rosi, ?nc?p?t?nati, impulsivi, nest?p?niti, lenesi, vanitosi, subiectivi, nepractici si prea ?nclinati spre senzualitate. Ei mai pot fi de asemenea foarte superficiali si ezitanti ?n aprecieri si ?n comportament. Foarte usor adaptabili, sociabili, le place s? str?luceasc? ?n anturajele lor si adeseori pot deveni sc?nteietori printr-o observatie sau o remarc?. Nu agreaz? muncile brute si ?n general, cele care nu-i solicit? c?t de c?t spiritual si artistic. Inteligenti, eleganti, gratiosi, onesti, o tr?s?tur? care-i caracterizeaz? ?ntr-o m?sur? mai mare dec?t toate celelalte este faptul de a fi deschisi fat? de toata lumea, arta disimul?rii fiindu-le complet necunoscut?. Adeseori au o expresie de candoare si de bl?ndete care ?i marcheaz? ?n ochii celorlalti pentru tot restul vietii. Sunt calini, discreti si nu se ?mpac? cu nici un fel de extravagant?. Se poate spune, f?r? team? de a gresi prea mult, ca puterea lor cotidian? si de regenerare pentru perioade mai lungi de timp st? ?n somn si de aceea ei ?i vor acorda o mare important?, mai mare adeseori dec?t m?nc?rii, b?uturii, distractiei ori dragostei.
SCORPION Aspect fizic: statur? mijlocie, figur? de culoare ?n general ?nchis?, p?r bogat, adesea negru, ochi c?prui-negri.
Acest semn simbolizeaz? perioada de fermentatie si de descompunere din natur? si totodat? renasterea persoanelor, proiectelor, idealurilor si ambitiilor, asemeni re?ntrup?rii p?s?rii Phoenix din propria-i cenus?. Exist? credinta c? moartea unui membru al unei familii sau mici comunit?ti este imediat urmat? (la c?teva luni sau la un an) de nastere unui "scorpion", si invers, decesul unui "scorpion" va avea drept consecint? nasterea unui copil ?n acea comunitate. Nativul este foarte energic ?n sensul preocup?rile sale, chiar dac? uneori pare foarte linistit si pasiv; aceast? aparent? se produce deoarece se ?nv?luie constant ?n mister si nu-si dest?inuie ?n nici o ?mprejurare aspiratiile, urm?nd astfel singura cale care, ?n opinia sa, ?i va permite s? c?stige. Dealtfel, aceast? discretie o manifest? ?n toate afacerile sale, sentimentele sau materiale si chiar dac? uneori devine foarte vorb?ret, nu veti afla mare lucru din arhiva sa secret?. Tr?s?turile ce-l caracterizeaz? cel mai bine sunt: dinamismul, dorinta de a ?nvinge si mai ales spiritul de independent? si de posesiune. Nu suport? s? depind? de nimeni si ?n nici un caz de persoane pe care nu le agreeaz?. ?n acest scop porneste ?n mod firesc s?-si ?mplineasc? singur ambitiile, neastept?nd ?n general nimic de la nimeni si fiind ?n pierdere atunci c?nd o face. El stie c? dac? nu-si ia singur ceea ce doreste nu va parcurge nici jum?tate din drumul pe care are de mers p?n? la "p?m?ntul f?g?duintei". ?ntr-adev?r, statistic vorbind, se pare c? cei din aceast? zodie nu se pot astepta la mosteniri, recompense picate din cer sau premii onorifice, tot ceea ce dob?ndesc fiind rezultatul exclusiv al unei munci ?nd?rjite. Asa c? tipurile pozitive ale acestui semn vor avea ?n permanent? o mare dorint? de munc?, ceea ce demonstreaz? c? posed? o luciditate remarcabil?. De asemenea, ei nu se vor ?mpiedica ?n pasiuni si interese meschine, ci vor urm?ri ?ntotdeauna scopuri nobile, vor fi generosi, de o curiozitate si de o sete de cunoastere devoratoare, care vor fi sustinute de o inteligent? vie si p?trunz?toare. Acest tablou al scorpionilor pozitivi se poate completa si cu alte tr?s?turi, precum: curajul, loialitatea, onestitatea si l?rgimea orizontului lor spiritual. La antipod, scorpionii negativi sunt violenti, distructivi, foarte r?zbun?tori, viciosi, egoisti, deosebit de orgoliosi si de o gelozie devastatoare, adic? genul de oameni cu care e periculos s? ai de-a face. Fireste c?, la fel ca peste tot, acestia sunt doar polii teoretici ai calit?tilor si defectelor nativilor, situatii ce se ?nt?lnesc destul de rar ?n realitate, majoritatea dintre ei fiind un amestec, ?n diferite proportii, ?ntre cele dou? laturi. Fireste c?, la fel ca peste tot, acestia sunt doar polii teoretici ai calit?tilor si defectelor nativilor, situatii ce se ?nt?lnesc destul de rar ?n realitate, majoritatea dintre ei fiind un amestec, ?n diferite proportii, ?ntre cele dou? laturi. Scorpionul este semnul cel mai posesiv din tot zodiacul si, desi aceast? tr?s?tur? poate fi dublat? de o mare generozitate, nu agreeaz? ideea ca ceva cei apartine s?-i fie luat sau folosit f?r? stirea sa. Ce este a lui, ?n mod categoric nu poate fie si al altuia si cei ce se joac? cu acest principiu de baz? al s?u se joac? cu focul. Se spune c? r?zbunarea lui este cea mai cumplit? si mai diabolic? dintre toate c?te exist? si chiar dac? acest lucru nu se verific? ?ntotdeauna, e bine s? nu se conteze prea mult pe asta, c?ci e ca si cum ai risca "la ruleta ruseasc?". Este foarte m?ndru, uneori chiar sub o aparent? umil? si stie ?n orice moment ce vrea de la viat?, ce poate si ce trebuie s? fac? pentru planurile sale. Un scorpion dezorientat e cu sigurant? bolnav sau trece printr-o stare de depresie de care sufer? periodic. O mare calitate a sa este ingeniozitatea da care d? dovad? ?n orice situatie mai dificil?, situatie ce va fi astfel dep?sit? f?r? prea mari probleme. Nu este niciodat? linistit, ci se agita ?ntr-o directie sau alta pentru a progresa pe calea pe care si-a trasat-o ferm si pe care o are foarte clara ?n minte. Fat? de prieteni este loial, generos si sincer, desi p?streaz? o rezerv? de cele mai multe ori, ce tine de stilul sau de viat?, de munc? si mai ales de lupt? - c?ci el ?si circumscrie toate actiunile sub aceasta ultima notiune. Ceilalti nu trebuie s? se simt? jigniti din acest motiv, caci se poate conta pe el, atunci c?nd exist? o apropiere sufleteasc? reciproc?. Nativii acestui semn (cei ?mp?cati cu sine ?ndeosebi) exercit? un mare magnetism asupra anturajului si au ?n privire o putere aproape hipnotic?. Dealtfel, legat de acest aspect inconstiental comportamentului lor, sunt foarte preocupati de tot ce are leg?tur? cu ocultismul si, merg?nd mai departe, de o viziune general? aupra vietii si a mortii, ai misterelor existentei umane si ale Cosmosului. De aceea, atunci c?nd nu au ?nclinatii artisitice sau comerciale, se vor orienta ?n aceast? a treia directie, anume spre domeniile ce deschid un orizont extrem de amplu, ca religia ori filozofia. ?n toate locurile ?n care tr?ieste si ?n toate profesiile ?n care activeaz?, scorpionul are ca dorint? principal? s? fie cel mai bun, cel mai capabil, si atunci c?nd ?si atinge acest scop o face ?n mod firesc, f?r? sfort?ri parc?, av?nd ?ns? ?n spate un mare volum de munc? fizic? si consum nervos. ?i plac riscurile, tot ceea ce implic? pericole si are un pronuntat gust pentru aventur?. Scorpionii sunt p?rinti foarte buni, atenti la educatia copiilor lor, la dezvoltarea deplin? a capacit?tilor acestora si la insuflarea unor conceptii corecte si realiste despre lume si viat?.
SAGETATOR Aspectul fizic: statur? mare, impun?toare, figur? oval?, ten curat, frunte ?nalt?, ochi adesea cenusii, nas mare; frumusete rece (atunci c?nd exist?).
Simbolul acestui semn ?l reprezint? pe nativ ca fiind jum?tate om, jum?tate cal (un centaur), ceea ce spune c? exist? dou? tendinte fundamentale ?n cadrul personalit?tii sale, una uman? si alta animal?, al c?ror dezichilibru ?l poate ?ndruma spre misionarism ?n slujba oamenilor, respectiv primitivism ?n g?ndire si comportament. Aceste tr?s?turi se pot reg?si ?ntr-o singur? persoan?, ca medie ?ntre calit?ti si sc?deri omenesti, dar ?n functie de ele se poate de asemenea structura si ?mp?rti aceast? zodie ?n dou? tipuri de nativi. Cei negativi care sunt definiti de: ipocrizie, infatuare, lips? de st?p?nire, spirit risipitor, fanatism, impulsivitate, suspiciune, infidelitate. Cei pozitivi ?si vor atenua p?n? la desfiintare aceste defecte si ?si vor dezvolta virtutile ce se opun lor: sinceritate, loialitate etc. Acestia vor deveni emblematici pentru spiritul zodiei, acela de ?mbl?nzire si supunere a naturii brute din fiecare si se vor realiza ca: magistrati, educatori, colonizatori, sportivi si filosofi predestinati ai acestei lumii. Ei au o inteligent? limpede si stiu exact ce trebuie s? urm?reasc? pentru a trage concluziile corecte dintr-o lectur?, expunere sau discutie. Nu se vor ?mpiedica ?n am?nunte ?n obtinerea unei viziuni globale asupra unui subiect, cu alte cuvinte nu ei vor fi aceia care, ?ntr-o ?mprejurare complicat? si ?nc?lcit?, nu vor vedea p?durea din cauza copacilor. Dac? doriti s?-i enervati, lungiti o povestire la nesf?rsit cu detalii lipsite de important? si ignorati constant esentialul. E posibil chiar ca ?n multe cazuri ei s? schematizeze simplist anumite fapte de viat?, amput?nd unele aspecte, din ambitia de a obtine o maxim? concizie. Pe l?ng? inteligent?, s?get?torii mai dispun si de o fin? intuitie care e ?n concordant? de multe ori cu un remarcabil simt al anticip?rii unor situatii ori a finalit?tii discursurilor. Se ?nt?mpl? ca aceast? calitate s? ating? performante uimitoare (se stie de pild? c? Nostradamus era un s?get?tor). Posed?, de asemenea, arta de a conduce str?lucit o discutie (atunci c?nd evolueaz? pozitiv), argumentatia lor fiind clar? si foarte conving?toare. Dac? ei au o mare putere de a influenta pe ceilalti, nu acelasi lucru se poate spune ?ns? si despre reciproca acestui raport, s?get?torii fiind greu de urnit ?ntr-o directie sugerat? sau aleas? ca bun? de altii. Aceast? tr?s?tur? din urm? ?i face uneori s? par? putin egoisti si trebuie luat ?n consideratie ?ntreg ansamblul actelor lor de comportament pentru a ne da seama dac? lucrurile stau sau nu asa. Una dintre cele mai distinctive note ale nativilor acestei zodii este ner?bdarea care la ei atinge granita unor st?ri deosebit de tensionate, iar atunci c?nd nu ?si pot g?si finalitatea corespunz?toare acestor st?ri, ele devin si frustrante. Energia de care dispun din plin ?i ?mpinge ?n permanent? c?tre noi actiuni si proiecte, ceea ce d? celorlalti impresia unei agitatii ne?ntrerupte care pare de multe ori complet inutil?. Motorul acestui du-te-vino perpetuu ?l constituie dorinta lor profund? de miscare si de schimbare, f?r? ea ei nemafiind ceea ce sunt ?n mod esential: anume individualit?ti puternice, bine definite ca oameni de actiune, ?ntreprinz?tori si nu ?n putine cazuri aventurieri. S?get?torii sunt f?cuti pentru viata ?n societate, c?ci sunt simpatici, comunic? si se exprim? foarte usor ?n raporturile cu ceilalti si au ?n general mult? bun?voint?. Nu trebuie uitat ?ns? c? sunt si foarte irascibili si furia lor devine oarb? atunci c?nd sunt foarte iritati de c?tre o persoan?. Ei au un fond orgolios pe care se articuleaz? calit?tiile lor de sociabilitate si nu vor respinge niciodat? elogiile la adresa realiz?rilor cu care se m?ndresc. Orice critic? ?ndreptat? ?mpotriva lor ?i va r?ci ?n relatiile cu dumneavoastr?. Ceea ce pretuiesc mai mult este afirmarea pe plan profesional, care este obiectivul num?rul unu ?n activit?tilor lor extra-sentimentale. Dinamici, entuziasti, veseli, ?ndr?zneti, directi, mari iubitori de natur? si de animale, superficiali, ambitiosi si impetuosi, s?get?torii ilustreaz? pe deplin caracterul extrovertit al semnului lor si par s? tind? ca temperament ?ndeosebi c?tre tipul colericului.
CAPRICORN Aspectul fizic: statur? mijlocie, foarte rar ?nalt?, mult mai adesea m?runt?; figur? prelung?, ten ?nchis, mat, ochi mici si privire p?trunz?toare, nas ascutit, p?r negru, g?lbui sau roscat.
?n natur?, zodia capricornului marcheaz? perioada de desfrunzire total? a copacilor si de ?nghet, ceea ce transpus ?n coordonatele temperamentale ale nativului corespunde tipului persoanelor v?rstnice, al ?nteleptilor si al ascentilor. Nativul este o persoan? introvertit?, ?nchis? ?n sine si rezervat?, dedicat? ?n ?ntregime scopurilor sale de realizare ? ?n primul r?nd profesional? si material?. El are un profund simt al datoriei si este foarte constiincios, put?nd da exemplu despre ce ?nseamn? un lucru bine f?cut. Are un mare respect pentru autorit?tile supranormative si pentru ierarhiile prestabilite, respect?nd litera si spiritul lor cu sfintenie si impun?nd si celorlalti reguli de conduit?. Cauza acestui comportament trebuie c?utat? ?n marea sa nevoie de a se organiza (si de a organiza si pe altii), ?n vederea obtinerii unei situatii c?t mai clare ca baz? de plecare ?n actiunile viitoare. Misc?rile dezordonate, impulsive, imprudente si neg?ndite ?l irit? foarte mult, c?ci ?i submineaz? eforturile de promovare a unor metode de lucru eficiente si rapide. Trei sunt atuurile sale ?n activitatea pe care o sustine: organizarea, disciplina si tenacitatea. Cu ajutorul lor e ?n stare s? urm?reasc? un obiectiv p?n? ?n p?nzele albe, dac? e cazul, si s? epuizeze ?n scurt timp fortele adverse. Lucreaz? excelent pentru aceasta, c?ci e foarte pozitiv ?n convingerile sale asupra necesit?tii muncii pe care o presteaz?. El nu va fi niciodat? omul care s? se av?nte orbeste ?ntr-o afacere, ci va sta s? se g?ndeasc? de zece ori ?nainte de a da semnalul verde. H?rnicia si pasiunea obstinat? pentru muzic? ?l fac redutabil ?n ?ncerc?rile de escaladare a treptelor ierarhiei sociale si profesionale. Respectul pe care-l impune prin felul s?u de a fi, prin modul ?n care-si ?ntelege sarcinile si prin rolul pe care-l are ?ntr-un colectiv se transform? adesea ?ntr-un prestigiu greu de egalat. ?n toate eforturile sale el, tinde c?tre stabilitate si c?tre sigurant? material?. Aceste calit?ti, precum si aspiratia de ne?nfr?nt c?tre libertate ?l recomand? ca pe un excelent sef ?n cele mai diverse domenii, c?ci peste tot este nevoie de o minte si de o fire at?t de sistematic?, prev?z?toare, perseverent? si constiincioas? ca a lui. Dealtfel capricornul poate face aproape orice, talentele lui fiind foarte variate si baz?ndu-se pe niste disponibilit?ti universal-valabile, cum sunt cele de mai sus. Defectele cele mai mari pe care le poate avea un capricorn, provenind din alterarea tr?s?turilor sale pozitive sub o actiune nefavorabil? a lui Saturn (ori a educatiei si a unor ?mprejur?ri nefavorabile ale vietii), sunt: ?nc?p?t?narea oarb?, zg?rcenia, negativismul, intoleranta si pesimismul. S-ar putea crede c? el profit? de pe urma celorlalti prin adoptarea unei atari conduite, dar ?n realitate ?si provoac? singur r?u, ridic?ndu-si obstacole suplimentare pe drumul s?u c?tre reusit?. E important de asemenea s? ?nteleag? c? viata nu const? exclusiv ?n succese materiale si profesionale; cu c?t va realiza aceasta mai repede, cu at?t mai bine pentru el. Pretentiile de confort ale capricornului nu sunt deloc mari, el put?nd dormi si pe un pat de campanie ?n anumite ?mprejur?ri, dac? asta ?i asigur? un grad de mobilitate si de clarviziune mai mare ?n ceea ce priveste munca pe care o desf?soar?. Desigur c? nu acesta este standardul s?u de viat?, se va simti ?ns? ?ntotdeauna mai bine ?ntr-un cadru mai simplu, eventual rustic, dec?t ?ntr-un palat str?lucitor, ?nconjurat de un rafinament deosebit. Iubeste natura si se g?ndeste adesea la o modalitate sau alta de ?ntoarcere ?n s?nul ei ? fie c? ?si va cump?ra o ferm? sau c? va face sistematic aerobic (ca Jane Fonda, o celebr? nativ? ?capricorn?). Fat? de familie e foarte grijuliu si copiii s?i se vor bucura de toat? atentia si de conditiile (bune) pe care el socoteste necesar s? li se pun? la dipozitie. Adeseori devine pentru fratii si surorile sale un veritabil sprijin material si un propulsor c?tre o situatie financiar? stabil?. Fidelitatea pe care o acord? sotiei si prietenilor ? putini, dar de n?dejde ? e mai presus de orice b?nuial?, c?ci el e loial prin definitie. Doreste ?ns? s?-i fie respectat? libertatea de g?ndire si de actiune si nu suport? s? fie contrazis. Este foarte generos, dar nu poate ierta prea usor dac? o persoan? tr?deaz? ?ncrederea pe care i-a acordat-o ?n urma unei ?ndelungate reflectii. M?nia lui devine adesea periculoas?, iar ?n formele mai atenuate se transpune ?ntr-un criticism acid. M?ndru, sensibil, r?bd?tor, usor timid, capricornul devine foarte incisiv, rapid si dinamic c?nd reuseste s?-si impun? un bun autocontrol al emotiilor; ?n acest caz va fi apreciat ca o personalitate cuceritoare, fascinant? chiar. E necesar s? se fereasc? de c?derea ?n indiferentism (ca exces al altitudinii sale ?n general rezervate), ?ndeosebi ?n sfera relatiilor sentimentale. Desi aceste raporturi se bazeaz? la el ?ntr-o m?sur? mai mic? dec?t la altii pe semnale pur erotice, fiind mai mult intelectualist, trebuie s? aib? grij? de a nu aluneca spre nici una din extremele posibile ale compartimentului s?u (erotomanie, respectiv ascetism). Fiind un semn de p?m?nt, capricornul este foarte legat de acest element, d?nd impresia c?-si trage din el toate fortele sale si conex?nd str?ns acest aspect cu dragostea sa pentru natur?.
VARSATOR Aspectul fizic: statura mijlocie ori inalta, corp bine proportionat, figura prelunga cu un ten foarte curat, poate fi uneori foarte atragator.
Acest om simbolizeaza colectivitatea, fraternitatea intre oameni si comunicativitatea. Nativii sunt idealisti si sensibili, emotivi si cam extremisti in ceea ce priveste afectele lor, in sensul ca pot trece de la disperarea cea mai neagra la inflacarare si optimism contagios. Pentru fiecare reprezentant al acestei zodii conteaza foarte mult libertatea sa si implicit a altora, atat fizica cat mai ales spirituala. Aceasta le este conaturala si este poate partea lor ce mai pregnanta, mai ales in relatiile sociale, unde in general nu suporta constrangerile absurde. Aceasta nu inseamna insa ca nu-si asuma responsabilitati. Varsatorul este un tip foarte ingenios si priceput si e nascut sa fie inventator. Tot ce face e usor manevrabil si foarte util. Femeia acestui semn e recunoscuta in general dupa indemanarea cu care confectioneaza anumite obiecte necesare unui camin bine organizat. Independenti si activi, independenti si activi ei simt permanent nevoia de a face ceva util si e masura aptitudinilor pe care le au. Uneori insa le pare ca sunt nedreptatiti (ceea ce poate fi adevarat) si se cufunda intr-o apatie, din care vor iesi mai devreme sau mai tarziu cu forte reinnoite. Sentimentali, sensibili si emotivi, nu pun un pret exagerat pe viata lor sexuala, preferand sa vada un om dincolo de aspectul sau fizic, in latura sa intelectualaa si afectiva, si sa-i descopere calitati care sa-l faca un viitor bun prieten. Idealist, poate apare de multe ori ca o fire boema, neorganizata, refractara la o autoritate de tip burghez. De asemenea, aparentele il arata ca pe un individ bland, calin chiar, aceasta nefiind insa decat o masca pentru impetuozitatea si taria hotararilor sale. Nu e mai putin adevarat insa ca stie foarte bine sa fie delicat si sa dea dovada de tact, pentru a nu mai vorbi de permanenta sa nevoie de a se devota - calitati care tote la un loc il fac un prieten si un coleg de neinlocuit. Desi in esenta sunt avangardisti in tot ce intreprind, nu se poate trece ce vederea un anumit traditionalism, care ii face de multe ori sa apare arhaici, demodati. Morala lor este rigida, puritana, iar vederile lor in acest domeniu pot fi foarte inguste.Varsatorul este un exemplar in ceea ce priveste perseverenta si se va orienta cu frenezie spre activitati creatoare - valorificandu-si ideile,deseori geniale - sau umanitare - avand la baza un puternic spirit de devotiune si respectul profund pentru libertatea semenului sau.Cum orice medalie isi are si reversul sau, ei pot deveni violenti si agresivi in anumite imprejurari negavorabile si atunci tenacitatea ii face adversari de temut.isi iubesc mult copiii, insa nu vor deveni prea posesivi, ci vor prefera intotdeauna sa-i lase in libertate. Ei insa nu fac altceva decat sa aplice in continuare, intr-un mod extins, conceptia lor generala despre viata si lume. Isi fac usor prieteni si relatii datorita firii lor deschise spre social, spre celalalt, imprimand tuturor acestor raporturi un caracater amical, deschis, si ajungand foarte apreciati de catre ceilalti.
PESTI Aspect fizic: statur? mijlocie, constitutie slab? si boln?vicioas?, fat? larg?, ten palid si mat, p?r castaniu, ochi cenusii, privire rece; par putin somnorosi.
Pestii semnific? mistica si devotamentul.Simbolul care marcheaz? acest semn ? cei doi pesti ?not?nd ?n directii diferite, exprim? foarte bine dualitatea nativului n?scut ?n aceast? perioad?. El este ?n permanent? consumat de contradictii ce-l sf?sie si care ?l fac s? fie sov?itor, nehot?r?t ?n actele sale. Aparent linistit, se fr?m?nt? intens si continuu ?n realitate. De aceea are de multe ori un aer de oboseal? si de deprimare. Un tip generos si foarte milos, se va devota ?n permanent? celuilalt ? familiei si prieteni ? si va fi gata de sacrificiu chiar, ?n anumite situatii. Desi inspirat si cu bune idei, lipsa de energie (consumat? ?n numeroasele sale ezit?ri) ?l va ?mpiedica s? fie prea activ si s? aib? prea multe initiative, ceea ce-i va da adesea un sentiment de frustrare. Sincer si afectuos, e uneori rezervat, iar alteori devine agresiv, ca o compensare a perioadelor sale lungi de recluziune. Are putini prieteni, dar buni si apropiati. ?n general nu e prea atras de sport, c?ci firea sa molatic?, ?nceat? e ?n profund dezacord cu natura competitiv? a acestui tip de activitate. Poate doar pescuitul si v?n?toarea s?-l pasioneze. E lesne de ?nteles, de asemenea, de ce pestii nu pot fi buni soferi, reflexele lor nefiind prea grozave; ei tr?iesc ?ntr-o atmosfer? plin? de lentoare si de reverii, aproape de vis. Sunt foarte intuitivi si acest lucru ?i ajut? enorm ?n actiunile lor, din care vor obtine ?n acest fel ceea ce doresc. ?nclinati spre lenevie si confort, vor traversa lungi perioade de indolent? si de apatie. Au gustul luxului si uneori vor fi f?r? scrupule ?n a-l obtine ? at?t de mare este fascinatia pe care acesta ?l exercit? asupra lor. Unele tipuri negative pot fi escroci si mincinosi, desi de regul? pestii sunt cei escrocati, din cauza naivit?tii lor. Foarte idealisti, imaginativi, pot fi lesne r?niti si uneori chiar se complac ?n aceast? postur? de permanente victime. Ei sunt ingeniosi ?n munca lor, dar adeseorise hazardeaz? ?n anumite speculatii nesigure si riscante. Trebuie s?-si impun? o autodisciplin? strict?, dac? vor s? reuseasc? ?n viat?. Latura lor emotional? r?m?ne uneori ?n urma celei intelectuale si acest decalaj trebuie recuperat, ?n scopul evit?rii unor nepl?ceri sigure ?n c?snicie. ?n general, sunt rezervati si timizi si trebuie s? depun? mari eforturi pentru a deveni mai expresivi si implicit mai bine evaluati de c?tre ceilalti. Exist? o art? de a te pune ?n valoare, pe care pestii n-o detin, dar pe care o pot deprinde ?ncet-?ncet numai s? vrea si s?-si poat? ?nfr?nge firea lor ?nclinat? spre fatalism. Trebuie spus c? nativii acestei zodii se pot clasifica ?n dou? tipuri: unii ?nc?nt?tori, seduc?tori, magnetici, agreabili, ceilalti av?nd aceleasi ?nsusiri, dar mai izolati din cauza timidit?tii lor. ?n general ?si cresc copiii ce dragoste si ?ntelegere, ?ns? au tendinta de a fi prea indulgenti si de a-i r?sf?ta, tendint? pe care trebuie ?n permanent? s? si-o controleze.
Daca v-am captat atentia gasiti mai multe despre fiecare zodie in parte (gen profesii, boli, barbatul/ femeia/ seful/ subalternul/ copii respectivei zodii, compatibilitatile si alte asemenea) pe site-ul http://www.zodiace.ro/zodiac_european/zodiac.html (nu e reclama, nu e site-ul meu si nu am nimic de castigat)
www.specialitaticulinare.blogspot.com - Super chec marmorat, neinecacios si simplu de facut!!
- coraline
- Addicted member
FECIOARA Aspect fizic: statur? ?n general mic?, adesea subtire, fat? rotund?, ten usor ?nchis, p?r negru, ochi negri sau nuante apropiate.
pe mine prima fraza m-a nimerit in plin
in rest da, chiar cam 80% m-a descris f bine:P
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|