homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

CITOMEGALOVIRUS IN PRIMUL TRIMESTRU DE SARCINA....-8

#134 2009-08-12 13:52:32

motherwell
New member
Inregistrat: 2009-07-27

Re: CITOMEGALOVIRUS IN PRIMUL TRIMESTRU DE SARCINA....

Ma indrept cu pasi repezi catre amniocenteza; mereu imi repet ca nu mai am mult si incerc sa ma intaresc; dar fiecare zi care trece parca e din ce in ce mai depresiva ptr mine. Nu-mi vine sa cred ca cerul ma pedepseste asa; ca nu ma pot bucura de sarcina din cauza acestui nenorocit de virus care se pare ca nu iarta; in putine cazuri, e adevarat, dar nu iarta.

Au fost voci in jurul meu care ma acuza de inconstienta, ca mai bine avortam de la bun inceput, ca sunt tanara si pot sa raman repede, dar cine are dreptul sa decida atunci cand o viata trebuie luata sau nu? Si mai ales viata copilului meu? Ma gandesc mereu ca degeaba fac amniocenteza, ca nu as putea sa fac intrerupere de sarcina nici asa; ma gandesc la o gramada de posibilitati, toate negative.

Sper sa am puterea voastra fetelor sa trec peste tot usor si invingatoare ca si voi, cu toate ca speranta parca ma paraseste cateodata si nu mai gasesc refugiu in nimic.

#135 2009-08-12 17:20:18

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

motherwell, mult curaj! asa e, nimeni nu poate decide cand sa ia o viata si cand nu... applause

in locul tau si eu as fi facut la fel... si nici cu amnio nu m-as fi chinuit...

multa sanatate tie si lui bebe din burtica!!!

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#136 2009-08-12 18:22:23

motherwell
New member

Asa este; dar cel mai trist este cand aceasta opinie vine din partea unui medic care in mod normal a depus un juramant pentru salvarea vietilor, si nu pentru distrugerea lor. Dar deja pentru ei avortul pe banda rulanta a devenit deja o traditie.

Nu, acest sfat nu a venit din partea medicului meu, care e un om minunat, si ptr asta ii multumesc lui Dumnezeu. Am facut greseala sa mai cer o a doua opinie, impinsa de...nu stiu ce, de o curiozitate morbida. Eram in 7 saptamani pe atunci, tin minte si acum cum m-am dus la ea in cabinet, cu incredere, fiind atat de laudata de prietena mea, si m-a distrus psihic. Nu imi venea sa cred ca exista astfel de MEDICI, cand stiinta e atat de inaintata si cand exista atatea posibilitati de a salva vieti, ea ma impingea spre avort ca fiind unica solutie. Am plecat de acolo cum am putut mai repede si m-am oprit in prima biserica pe care am gasit-o in cale, cautand o alinare. Probabil ca daca doctorul meu ar afla ca am mai fost si prin alte parti, nu m-ar mai primi, dar poate ca asa e mai bine, sa il pretuiesc ca om si ca medic; care niciodata nu a pus in balanta viata copilului meu pentru a avea reputatia impecabila.

Apoi si-au mai dat cu parerea persoane din partea carora nu ma asteptam, care mi-au adancit si mai rau starea de depresie si am decis sa nu ma mai plang in fata nimanui; sa merg drept pe drumul asta cu speranta ca acolo sus ma iubeste si pe mine cineva.

Toate marturiile fetelor de aici si de pe alte forumuri care au trecut prin experienta asta mi-au dat putere; de fiecare data cand cadeam, le reciteam marturisirile si ma umpleau de speranta si de putere. Cred ca doar asa am trecut peste greul asta; dar totusi mai am destul de asteptat. dar ma gandesc mereu ca daca voi ati reusit, eu de ce nu as putea? puss

#137 2009-08-12 18:52:19

katami
Platinum member

deci la tine care e situatia... ai igm poz la cmv? si igg neg?

dr tau ce a zis?

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#138 2009-08-12 20:19:30

fleurette
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-09-29

mother ai confirmarea ca sunt mari sanse sa aiba iasa cu probl? nu sunt f credincioasa, dar si eu cand ma simt apasa de o probl ma duc la biserica...parerea mea e sa faci ceea ce simti...si Dumnezeu o sa aiba grija...o sa vezi ca pana la urma va fi bine

mamica de gemeni: Darius si Clarisa al9leacer

Publicitate

loading...

#139 2009-08-12 20:53:53

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

motherwell, te admir...  rugaciune  sa fie iasa bine rezultatul la amnio si copilutul tau sa fie sanatos

#140 2009-08-13 01:00:55

motherwell
New member

katami a scris:

deci la tine care e situatia... ai igm poz la cmv? si igg neg?

dr tau ce a zis?

Din pacate, la mine primul rezultat a fost cat se poate de pozitiv, atat igg cat si igm; erau atat de sus ambii markeri ca si valoare, incat erau de-a dreptul ametitori.

Apoi, la o saptamana jumatate am refacut analiza, in 2 locuri diferite, la victor babes a iesit fooooooarte negativ, incat iar ma apucase ameteala; iar la cantacuzino, echivoc, testul de aviditate neputand sa ne spuna cat de veche este infectia in corp.

Totusi, imi este frica ca intre aceste rezultate, primul si urmatoarele doua, infectia sa nu se fi retras deja, nu stiu; sau poate ca si metodele de analizare sunt vinovate pentru ca difera foarte mult de la un centru la altul.

Medicul meu ce sa zica; e destul de pozitiv, spune ca sunt 80% sanse pentru ca el sa fie ok, dar testul de la cantacuzino l-a cam bagat in ceata si de asta vrea sa fac amnio, ptr linistea tuturor. Am fost un pic cam suparata pe el cand totul a inceput (o sa ziceti ca sunt nebuna, mai ales ca mai devreme l-am laudat:) ). Cand am decis cu sotul sa avem bb, am mers la el si i-am spus; i-am cerut un set de analize; nu am sa inteleg nici azi de ce s-a incapatanat atat si nu a vrut sa imi dea sa fac cateva mici investigatii, care astazi cred ca m-ar fi scos din aceasta tragedie. Ba chiar m-a convins ca nu sunt necesare. Eu pe atunci nu avem timp sa ma interesez, nu aveam timp sa umblu si dupa alte opinii, si l-am crezut pe cuvant. Cateva saptamani dupa ce am am avut rezultatul pozitiv, nici nu am putut sa il mai privesc in ochi, il consideram vinovatul moral ptr tot. Am vrut sa plec de la el, dar am inteles ca nici un medic nu isi va mai asuma acum raspunderea pentru o sarcina cu probleme. Apoi am vazut ce mult isi da interesul in privinta mea si a copilului meu si am inceput sa uit; ba chiar am inteles ca asta e calea pe care trebuie sa o urmez; oricum ma gandesc ca si daca imi dadea sa fac analizele; si ieseau bune; cmv tot putea sa apara in primul trimestru, asa ca...tot acolo ajungeam.

#141 2009-08-13 01:08:01

motherwell
New member

In alta ordine de idei, as vrea sa multumesc pentru cuvintele frumoase; azi chiar a fost o zi linistita pentru mine dupa atatea zile de nelinisti si intrebari fara raspuns. Deja nu nu mai aveam pe umarul cui sa plang, pe sotul meu incerc cat pot sa nu il mai supar, sa nu ii mai aduc aminte; am observat ca ii face bine asa; el isi doreste enorm acest copil si nici nu concepe ideea de a-l pierde, si vreau ca in fata lui sa joc rolul unei femei tari, macar pentru a-l imbarbata.

Mai am 9 saptamani pana la amnio; da Doamne sa iasa bine rugaciune  rugaciune  rugaciune ; sau, de fapt, sa iasa asa cum vrea El.

#142 2009-08-13 11:54:29

fleurette
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-09-29

mother ne rugam sa fie bine si sa iasa rez bun, ca va doriti prea mult acest bb...asteptam sa ne spui vestea cea buna

mamica de gemeni: Darius si Clarisa al9leacer

#143 2009-08-13 12:46:13

katami
Platinum member

motherwell a scris:

Din pacate, la mine primul rezultat a fost cat se poate de pozitiv, atat igg cat si igm; erau atat de sus ambii markeri ca si valoare, incat erau de-a dreptul ametitori.

Apoi, la o saptamana jumatate am refacut analiza, in 2 locuri diferite, la victor babes a iesit fooooooarte negativ, incat iar ma apucase ameteala; iar la cantacuzino, echivoc, testul de aviditate neputand sa ne spuna cat de veche este infectia in corp.

.

pai nu e din pacate, e mai bine asa, ca e si igg poz, ai mai multe sanse ca infectia sa fie veche. ;)

nu pricep... la victor babes a iesit neg doar igg sau si igm? echivocul ala nu inseamna nik... inseamna ca tre repetata analiza (eu cred ca luam la rand lab din oras in locul tau... dr mea nu mi-a dat aceasta analiza, pe principiul ca "si asa n-ai ce sa faci daca e poz")

si noi ne rugam sa iasa bine :)

#144 2009-08-14 10:54:12

motherwell
New member

fleurette a scris:

mother ne rugam sa fie bine si sa iasa rez bun, ca va doriti prea mult acest bb...asteptam sa ne spui vestea cea buna

sa speram ca asa va fi; ca bebelusul va fi in regula in cele din urma. Multumesc din inima ptr gandurile frumoase si sa va dea Dumnezeu tot ce va doriti.

#145 2009-08-14 11:10:31

motherwell
New member

katami...crezi ca daca igg e pozitiv, sunt mai multe sanse? eu chiar nu stiu ce mai cred; evident ca am pierdut orice speranta; imi este teama sa mai cred ca va fi ok ca sa nu ma trezesc, Doamne fereste, cu vreo dezamagire:(

la victor mi-a iesit decat igg-ul pozitiv, igm era negativ. N-am mai vrut sa mai iau fiecare laborator la rand; am vrut sa o fac; dar oricum ajungeam la amnio, oare ce rost mai avea sa ma intep de atatea ori?

Repet, fac amnio doar ca sa ma linistesc; ca sa stiu ce planuri de viitor sa imi fac, bune-rele....pentru ca nu cred ca voi avea taria necesara sa renunt la acest copil daca ar fi sa fie bolnav. Stiu ca traim intr-o lume plina de mizerie, unde copii-problema nu sunt acceptati asa de usor, carora nu li se da nici o sansa de supravietuire, dar este un risc si o cruce pe care trebuie sa o port. Ma gandesc mereu ca ce ar fi daca ar iesi ok si pe urma, peste 3, 4,5 ani s-ar ivi o problema care l-ar face din om - neom.....oare nu l-as mai iubi? oare l-as omori? oare l-as abandona? vedeti, fetelor, aici e dilema mea si a societatii romanesti. poate ma veti judeca aspru ptr ce va zic, dar decizia apartine numai parintilor

eu va multumesc din suflet ptr gandurile bune si ptr umanitatea ptr care mi-o aratati; intr-adevar, in ultimele zile am putut respira

#146 2009-08-14 12:30:15

katami
Platinum member

eu sunt perfect de acord cu rationamentul tau smile

cat despre igg - da, daca doar asta ti-a iesit negativ la victor babes... sunt multe sanse sa fie bine... igg arata o infectie veche, stabilizata, practic mai mult anticorpi formati impotriva unei infectii acute. igm arata infectia acuta. daca ti-ar fi iesit doar igg poz peste tot, ar fi fost perfect. asa, ai un dubiu oarecare din cauza igm-ului aluia poz... dar e mai bine ca ai si igg pozitiv. cel mai nasol era igm poz, igg neg - arata clar ca e o infectie "proaspata" si, deci, periculoasa.

#147 2009-08-14 14:35:46

motherwell
New member

katami a scris:

eu sunt perfect de acord cu rationamentul tau smile

cat despre igg - da, daca doar asta ti-a iesit negativ la victor babes... sunt multe sanse sa fie bine... igg arata o infectie veche, stabilizata, practic mai mult anticorpi formati impotriva unei infectii acute. igm arata infectia acuta. daca ti-ar fi iesit doar igg poz peste tot, ar fi fost perfect. asa, ai un dubiu oarecare din cauza igm-ului aluia poz... dar e mai bine ca ai si igg pozitiv. cel mai nasol era igm poz, igg neg - arata clar ca e o infectie "proaspata" si, deci, periculoasa.

sa te auda Dumnezeu; eu chiar nu am stiut de problema asta; medicul meu imi spunea ca sunt 1% sanse ca bebelusul sa fie infectat; deci e ffff mic, dar te scoate din minti si acest 1%.....mergem cu incredere in continuare.

dr ta e super; zici ca nu ti-a dat sa faci analiza? multi poate o vor acuza de inconstienta, dar eu zic ca este cel mai bun lucru ptr a fii linistita intr-adevar; pai cate nopti nedormite am eu la activ, nici nu se compara cu cazul in care nu as fi facut aceasta analiza; as fi mers mai departe linistita fara sa ma gandesc la toate tampeniile.

#148 2009-08-14 14:58:26

katami
Platinum member

pai cam asa e, cum a zis medicul tau wink

da, dr mea e genul de medic totaaaaaaaal nestresat... si asta ma face si pe mine sa fiu lipsita de stres. I-am zis ca nu vreau teste genetice... a zis ca la fel ar fi facut si ea in locul meu smile. tin minte ca de cmv am intrbat-o eu cand mi-a dat lista de analize, dar mi-a zis ca, daca vreau, mi-l prescrie, dar daca iese rau n-are ce sa imi faca. asa ca am mers pe ideea asta si am zis ca nu e cazul.

In schimb m-a pus sa fac si sa repet toxoplasmoza (pt ca mi-a iesit neg si igm si igg si am matza care doarme cu mine mereu tongue). chestie care cam tot pe acolo e... daca Doamne fereste iese rau..... e de rau sad

#149 2009-09-01 17:03:03

GLY
Full member
Inregistrat: 2008-07-16

Curaj si speranta ca totul va fi bine  majoreta  majoreta  majoreta ! Si la mine iesise IgM negativ la Victor Babes si la celelalte centre medicale imi iesise pozitiv. Pentru linistea mea am vrut sa fac amniocenteza. Acum sunt f.fericita ca am un bebe sanatos bebe  care are 5 luni jumate. Mi-am refacut analiza  de CMV in urma cu o luna si mi-a iesit aceeasi valoare ca la inceputul sarcinii...adica pozitiv. Sunt persoane care raman cu acest virus in organism...dar nu este nimic grav. Iti doresc sanatate si sa fii optimista!

#150 2009-09-02 18:44:26

motherwell
New member

GLY a scris:

Curaj si speranta ca totul va fi bine  majoreta  majoreta  majoreta ! Si la mine iesise IgM negativ la Victor Babes si la celelalte centre medicale imi iesise pozitiv. Pentru linistea mea am vrut sa fac amniocenteza. Acum sunt f.fericita ca am un bebe sanatos bebe  care are 5 luni jumate. Mi-am refacut analiza  de CMV in urma cu o luna si mi-a iesit aceeasi valoare ca la inceputul sarcinii...adica pozitiv. Sunt persoane care raman cu acest virus in organism...dar nu este nimic grav. Iti doresc sanatate si sa fii optimista!

Multumesc la fel, Gly, sper sa am si eu acelasi rezultat ca si al tau.

M-am mai linistit acum; am facut triplu test, si fetita ( e fetita smile ) a iesit ffff bine cu masuratorile + ca e dezvoltata cu o saptamana peste termenul normal; deci asta m-a mai linistit si mi-a dat speranta sa merg mai departe.

Unde ai facut tu amni? Eu ma gandeam sa o fac la euroclinic sau la cmu, ma mai gandesc pana atunci, mai am 5 saptamani; doamne ajuta.

App, ai un baietel superb, superb, superb, sa va traiasca; de cand l-am vazut, m-am indragostit efectiv de el

#151 2009-09-02 19:30:34

katami
Platinum member

bravoooo, sa-ti traiasca gagica!!! applause

#152 2009-09-04 13:11:01

motherwell
New member

katami a scris:

bravoooo, sa-ti traiasca gagica!!! applause

Sa dea Dumnezeu sa traiasca si sa fie sanatoasa; mereu ma rog pentru asta; e cea mai mare dorinta a mea. Si a al tau sa fie sanatos si sa te faca mandra de el; si ai tuturor mamilor. va multumesc din suflet pentru incurajari; am mai zis-o si o mai zic, ca ma simt mai bine de cand am vorbit cu voi.

Apropo, de cand incepi sa il simti pe bebe? Eu am aproape 17 saptamani angel

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.