homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

CITOMEGALOVIRUS IN PRIMUL TRIMESTRU DE SARCINA....-9

#153 2009-09-04 15:34:38

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

Re: CITOMEGALOVIRUS IN PRIMUL TRIMESTRU DE SARCINA....

eu l-am simtit pe la 16... dar cam pe la 18 e media wink ms smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#154 2009-09-04 17:57:46

GLY
Full member
Inregistrat: 2008-07-16

Am facut amniocenteza la Medlife cu dr.Predoi. 1000ron a fost toata interventia. O sa fie bine!  majoreta  majoreta Sa nu-ti fie teama la amnio....nu este asa de rau...iti vor face o mica anestezie locala apoi vor incepe. Totul a durat cam 5 min.
     Suntem alaturi de tine  puss   majoreta  majoreta

#155 2009-09-04 17:59:20

motherwell
New member
Inregistrat: 2009-07-27

katami a scris:

eu l-am simtit pe la 16... dar cam pe la 18 e media wink ms smile

Of, abia astept sa simt si eu micuta; parca trece timpul asa de greu......

Ultima oara a fost editat de motherwell (2009-09-04 18:00:10)

#156 2009-09-04 18:18:47

motherwell
New member

GLY a scris:

Am facut amniocenteza la Medlife cu dr.Predoi. 1000ron a fost toata interventia. O sa fie bine!  majoreta  majoreta Sa nu-ti fie teama la amnio....nu este asa de rau...iti vor face o mica anestezie locala apoi vor incepe. Totul a durat cam 5 min.
     Suntem alaturi de tine  puss   majoreta  majoreta

Sper si eu sa fie ok; mereu evit sa ma gandesc la ea; ca sa nu imi mai fac rau si sa nu ii fac si ei  rau; am incredere in Dumnezeu ca nu ne va lasa, asa cum nu v-a lasat nici pe voi. Doamne ajuta! signof10  puss

#157 2009-09-19 21:08:24

Ilincam
New member
Inregistrat: 2009-09-18

Buna! Am cititi toate paginile scrise la acest subiect si tot nu inteleg!

Vreau si eu sa raman insarcinata asa ca mi-am facut testele uzuale, printre care si CMV, care a iesit prost, adica:

CMV - IgG =  reactive (140.2)  [(sub 6.0 non reactiv; peste 6.0 reactiv)]
CMV - IgM = reactive (1.03) [sub 0.85 nonreactiv; 0.85-1.00 grayzone; peste 1.00 reactiv]

Vasazica am actualmente CMV, deci nu e bine sa raman insarcinata. Ce nu inteleg eu e asta: testul de aviditate se face pentru a stabili daca virusul e prezent de mai mult de 3 luni in organism. Deci o gravida in 8 saptamani sa zicem care face testul de aviditate si afla ca are CMV de mai mult de 3 luni e bine si nu trebuie sa renunte la bb intrucat atunci cand era insarcinata era deja infectatata si deci nu e periculos (sau nu atat de periculos ca atunci cand ar fi contractat virusul dupa ce a ramas insarcinata).

Practic eu m-a regasi in aceeasi situatie, adica acum sunt infectata, care e problema sa raman insarcinata? Am senzatia ca undeva rationamentul meu e gresit, dar nu-mi dau seama unde si nu inteleg rostul testului de aviditate.

Nu stiu daca ajuta la ceva, fix acum 5 ani pe vremea asta aveam urmatoarele valori:

CMV - IgG 0.3 [sub 15 negativ; peste 15 pozitiv]
CMV - IgM 0,078 [sub 0.5 negativ; peste 0.6 pozitiv]

Ce ma inspaimanta cel mai tare e ca nu exista tratament pentru CMV, adica daca era toxoplasmoza luai tratament si gata; asa, daca mai iau dupa cazul lui Gly pot sa stau si un an si tot sa nu se negativeze si atunci? Aman la infinit sa raman insarcinata?
Apreciez orice fel de lamuriri pe subiect.

Publicitate

loading...

#158 2009-09-19 21:18:17

katami
Platinum member

din cate am inteles, exista cazuri in care igm nu se negativeaza niciodata nici el... dar in care, totusi, nu mai este periculos virusul pt bebe. cel mai bine intrebi dr in care ai incredere... la chestii dintr-astea nimeni nu cred ca isi permite pe aici sa-si "dea cu parerea"....

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#159 2009-09-21 11:05:18

motherwell
New member

Ilincam a scris:

Buna! Am cititi toate paginile scrise la acest subiect si tot nu inteleg!

Vreau si eu sa raman insarcinata asa ca mi-am facut testele uzuale, printre care si CMV, care a iesit prost, adica:

CMV - IgG =  reactive (140.2)  [(sub 6.0 non reactiv; peste 6.0 reactiv)]
CMV - IgM = reactive (1.03) [sub 0.85 nonreactiv; 0.85-1.00 grayzone; peste 1.00 reactiv]

Vasazica am actualmente CMV, deci nu e bine sa raman insarcinata. Ce nu inteleg eu e asta: testul de aviditate se face pentru a stabili daca virusul e prezent de mai mult de 3 luni in organism. Deci o gravida in 8 saptamani sa zicem care face testul de aviditate si afla ca are CMV de mai mult de 3 luni e bine si nu trebuie sa renunte la bb intrucat atunci cand era insarcinata era deja infectatata si deci nu e periculos (sau nu atat de periculos ca atunci cand ar fi contractat virusul dupa ce a ramas insarcinata).

Practic eu m-a regasi in aceeasi situatie, adica acum sunt infectata, care e problema sa raman insarcinata? Am senzatia ca undeva rationamentul meu e gresit, dar nu-mi dau seama unde si nu inteleg rostul testului de aviditate.

Nu stiu daca ajuta la ceva, fix acum 5 ani pe vremea asta aveam urmatoarele valori:

CMV - IgG 0.3 [sub 15 negativ; peste 15 pozitiv]
CMV - IgM 0,078 [sub 0.5 negativ; peste 0.6 pozitiv]

Ce ma inspaimanta cel mai tare e ca nu exista tratament pentru CMV, adica daca era toxoplasmoza luai tratament si gata; asa, daca mai iau dupa cazul lui Gly pot sa stau si un an si tot sa nu se negativeze si atunci? Aman la infinit sa raman insarcinata?
Apreciez orice fel de lamuriri pe subiect.

In primul rand, medicul tau ce zice, care e parerea lui? In mod normal, eu stiam ca daca infectia e mai veche in organism de 3 luni, nu ar fi nici o problema; acum se pune si problema: tu chiar nu ai sa mai faci deloc copii daca problema persista?

Sa inteleg, totusi, ca de 5 ani astepti sa faci copil din cauza cmv-ului?

Ai mai repetat analizele si la alte laboratoare?

Multa sanatate

#160 2009-09-21 12:43:12

Ilincam
New member

Buna!

Katami - Nu era vorba ca cineva sa-mi spuna exact ce sa fac, caci intr-adevar nimeni nu poate lua decizia in locul meu, voiam doar sa inteleg ce e gresit in rationamentul meu.

Motherwell - medicul meu zice intr-adevar sa astept, mi-a zis foarte nonsalanta sa repet testul peste 4-6 luni. Din pacate luasem decizia sa purcedem la procreere acum si nu as vrea sa stau degeaba 4 luni, dupa care sa-mi dau seama ca puteam face ceva inainte. Adica exact cum zici tu: daca as face testul de aviditate si as afla ca infectia ar fi mai veche de 3 luni poate ar fi safe sa ma apuc (stiind ca sansele sa raman chiar din prima insarcinata sunt destul de mici). SI nu, nu de 5 ani astept sa fac un copil big_smile , acela a fost rezultatul cand mi-am facut analizele inainte de primul copil, pe care il am bine merci sanatos si as vrea sa ma apuc de al doilea, inainte ca diferenta sa fie prea mare, inainte sa-mi pierd rabdarea, inainte sa imbatranesc etc.

Cat despre repetat testul, am fost zilele trecute si la alta clinica astept rezultatele miercuri si ma gandesc cu groaza ce fac daca dincoace iese bun testul, caci am citit in urma ca au fost cazuri cand din 3 teste 2 au fost bune si unul rau (sau invers) si pot sa-mi inchipui numai ce frustrare aduce asta.

Multumesc mult pentru raspunsuri, mai astept si altele, daca aveti. Pana una-n alta, dupa ce iese si al doilea rezultat, imi voi face programare si la alt dr sa mai aud o opinie.

Ultima oara a fost editat de Ilincam (2009-09-21 12:43:58)

#161 2009-09-21 12:51:50

motherwell
New member

Da, si eu ma aflu intr-o criza de nervi continuua, fiindca si mie mi-a iesit undeva pozitiv si undeva negativ; si de asta am decis sa fac amnio, ptr a ne linisti.

Ma gandesc ca daca ai sa faci acest copil fara a mai astepta sa treaca aceste luni pe care dr tau te-a sfatuit sa le astepti, s-ar putea ca ea sa nu vrea sa iti mai urmareasca sarcina, ptr ca nu ai vrut sa faci ca ea ( e o treaba de orgoliu aici ). In general, stiu si eu ca e bine sa astepti o perioada de timp, ptr a trece perioada de infectie acuta, dar nu poti stii cand a aparut aceasta infectie, asta e marea problema.

Eu cred ca ar fi bine sa mai mergi la cineva, sa mai ceri o parere

#162 2009-09-21 13:10:22

Ilincam
New member

Motherwell - asta e si intrebarea. Daca fac testul de aviditate si infectia e mai veche de 3 luni (sau stau sa treaca 3 luni din acest moment) mai e periculos virusul pentru bebe? Intr-adevar voi cere o a doua (poate si a treia) opinie ca oricat o rasucesc pe toate partile, tot cu virgula da sad  In niciun caz nu vreau sa raman insarcinata si sa stiu ca ajung din start la amniocenteza, dar nici nu pot sa stau ca Gly un an si mai bine (bine, ea nu a stat, a facut un bebe superb intre timp) si rezultatul sa fie mereu prost. Tampita situatie! Va tin la curent cu ce aflu.

#163 2009-09-21 15:06:01

motherwell
New member

Ilincam a scris:

Motherwell - asta e si intrebarea. Daca fac testul de aviditate si infectia e mai veche de 3 luni (sau stau sa treaca 3 luni din acest moment) mai e periculos virusul pentru bebe? Intr-adevar voi cere o a doua (poate si a treia) opinie ca oricat o rasucesc pe toate partile, tot cu virgula da :(  In niciun caz nu vreau sa raman insarcinata si sa stiu ca ajung din start la amniocenteza, dar nici nu pot sa stau ca Gly un an si mai bine (bine, ea nu a stat, a facut un bebe superb intre timp) si rezultatul sa fie mereu prost. Tampita situatie! Va tin la curent cu ce aflu.

La mine, medicul meu a mizat fff mult pe acest test de aviditate; se pare ca e foarte relevant, iar cei de la cantacuzino cred in el. Acum, depinde de medici, cat de mult vor sa se arunce cu capul inainte.

Multa bafta in continuare

#164 2009-09-22 15:50:52

motherwell
New member

Mai nou, fetita mea a inceput sa dea din picioruse; din zi in zi o simt mai viguroasa....mi-e greu sa mai iau o decizie pozitiva in privinta amniocentezi:(

#165 2009-09-22 19:03:12

katami
Platinum member

multa bafta tie si fetitei.. daca e chiar cazul sa o faceti....

#166 2009-09-23 16:05:24

GLY
Full member

Cred ca am omis sa spun ca inainte de a ramane insarcinata, mi-am facut cateva analize dar cea de CMV , NU. Daca imi faceam aceasta analiza si vedeam ca rezultatul IgM este pozitiv cu siguranta mi se spunea ca virusul este luat recent si va trebui sa evit sa raman insarcinata. Acum sunt f.fericita ca am un bebe  bebe care este sanatos. Sunt mandra pentru ceea ce am luptat. Pe parcursul sarcinii imi refaceam analiza CMV ..daca valoarea nu se mentinea la acelasi nivel atunci era intr-adevar o problema. Doresc multa sanatate viitoarelor mamici si ca sfat sa nu renuntati din prima. majoreta  majoreta  majoreta

#167 2009-09-23 17:36:20

Ilincam
New member

Buna!

Am facut o mare branza cu testul repetat: a iesit neconcludent, reveniti in 2 saptamani. Ma iau toate spumele ca a fost si aproape dublu ca pret si m-au lamurit bustean; nu mai spun ca m-am dus sa ridic rezultatul o zi mai tarziu decat mi s-a spus sa vin, surpriza: tot nu venise; am stat ca boul pe hol vreo jumate de ora sa-l trimita chipurile pe fax de la laborator, ca apoi sa-mi spuna ca exista varianta sa mi-l trimita pe fax dupa ce il primesc la randul lor la clinica. Deci acum trebuie sa caut un nou laborator, vreo 2 chiar si sa o iau de la capat.

Gly - tu zici acum asa, ca ai fi asteptat, dar pe mine cazul tau m-a inspaimantat, ca dupa mai bine de un an rezultatul tot nu s-a negativizat. Deci eu acuma am 31 de ani, daca mai stau vreun an jumate, apoi sigur nu mai fac alt bebe; pe de alta parte, nici nu vreau sa ma arunc cu capul inainte acum, ca apoi sa-mi para rau. Cu certitudine mai stau pana mai fac 2-3 teste si mai ales pana mai vorbesc cu doctori.

Motherwell - te inteleg atat de bine cu bebelina; la mine la prima sarcina am avut risc mare de sindrom Down si au fost cateva saptamani de mare groaza pana ce am avut rezultatele si am decis sa pastrez sarcina (fara sa fi facut amniocenteza, cam inconstienta am fost eu atunci). De aceea suflu acum si in iaurt, ca sunt Stan patitul si nu vreau sa intru in ceva in care stiu din start ca poate da nastere la probleme. Mult curaj si rabdare!

#168 2009-09-24 16:33:39

GLY
Full member

Ilincam - si eu am tot 31 ani si este primul bebe bebe  Deci rezultatul meu cu privire la CMV-IgM asa va ramane...pozitiv. Analiza a fost facuta si in Germania la Institutul de Virusologie din Tubingen si la un alt laborator tot in Germania dar in Bremen...iar rezultatul a fost acelasi si anume ca va persista in organism acest virus fara a avea probleme in viitor. Mi-am refacut analiza asta, la f.multe centre medicale... aici...la noi...imi iesea ba negativ ba pozitiv dar nici un medic de specialitate de la infectioase nu mi-a spus ca acest virus poate sa ramana asa...ba mai mult mi-au spus ca va trebui sa renunt la sarcina. Asta este motivul pt.care am spus ca nu trebuie sa renunti din prima. majoreta  majoreta  majoreta

#169 2009-09-24 16:39:24

Ilincam
New member

Multumesc de incurajari, sa vad pe unde ma mai duc sa repet testul ca nu mai stiu ce sa cred; o sa las pe saptamana viitoare, abia mai trece ceva timp si poate trece de la sine happy

#170 2009-09-26 10:10:45

motherwell
New member

Ilincam a scris:

Multumesc de incurajari, sa vad pe unde ma mai duc sa repet testul ca nu mai stiu ce sa cred; o sa las pe saptamana viitoare, abia mai trece ceva timp si poate trece de la sine happy

De ce nu incerci sa iei legatura cu clinica unde si-a facut Gly analiza; cred ca este cel mai concludent de pana acum. La noi in tara, multe clinici au diferite metode de analizare; si de aici toata harababura asta priviind rezultatele...unele negative, altele pozitive samd.

Mult succes!

#171 2009-10-19 11:28:26

Ilincam
New member

Salutare! Vad ca nimeni nu mai intra pe aici, asa ca sa dau eu vesti.

De la ultima postare am repetat testul de 4 ori (in reprize de cate 2). In prima repriza a iesit unul negativ si unul neconcludent (grey area), acum am primit rezultatul doar la unul si e negativ, astept sa vad si cel de-al patrulea rezultat. Asadar, e spre bine.
Voi, alte vesti?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.