homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Secretie vaginala NORMALA-15

#267 2010-02-10 21:14:00

AyraBlack
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-29

Re: Secretie vaginala NORMALA

Nu, pentru ca Pap-ul este mai anuntit decat examenul de secretie si nu ar fi avut niciun rost smile

#268 2010-02-10 23:48:22

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

daria_25 a scris:

Am nevoie de un sfat va rog frumos.
Am fost azi la ginecolog ptr un control de rutina. Mi-a facut pap-ul, control si ecogr intravaginal, clamidia...Eu am ceva usturimi la contactul sexual si mi-a spus ca intr-adevar am o zona rosie dar ca este absolut normala....Examen de secretie nu am facut...oare nu trebuia si asta facuta?

Ar fi fost poate bine sa iti faca si o cultura, examen secretie vaginala, dar sa asteptam sa vedem ce iti arata papul. Nu consider ca papul e o investigatie mai amanuntita decat examenul de secretie vaginala, pentru ca practic si in esenta sunt doua lucruri destul de diferite. Ceea ce consider e ca doctorul care te-a vazut e singurul in masura sa iti prescrie anumite investigatii, pentru ca el stie ce a vazut smile si prin urmare stie si ce e de cautat. Felicitari pentru controlul de rutina, as vrea sa citesc si sa aud asta mult mai des!  Multa sanatate!

#269 2010-02-15 01:14:10

camisca
New member
Inregistrat: 2010-01-14

buna ziua...daca cineva  e amabil sa imi raspunda roll
acum o luna am facut tratament pt candida eu si bineinteles partenerul rodnar .dupa terminarea tratamentului nu am mai avut acea scurgere insa acum am o surgere transparenta cand se usuca pe slip devine alba,este fara miros insa e  cantitativa huh .nu ma patez foarte mult pe zi dar nici prea putin.nu stiu daca este normala cantitatea si secretia.....multumesc  hopsieu

Ultima oara a fost editat de camisca (2010-02-15 01:18:07)

Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facăangel

#270 2010-02-15 06:48:39

Alex2
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-11

fiecare organism e diferit. secretia ta pare a fi in regula, dar pentru linistea ta, poti sa refaci analizele sa fii convinsa ca ti-a trecut.

#271 2010-02-16 10:16:39

denisabia
New member
Inregistrat: 2009-02-21

Am nevoie de sfatul vostru si anume ce analize amanuntite sa cer ginecologului, pentru ca mi s-a inflamat un ganglion inghinal, uneori e dureros si urmeaza sa ma prezint maine la colposcopie pentru o rana mai veche, dar pentru orice interventie ulterioara intai trebuie sa imi normalizez secretia vaginala.La ultima lama pe care vreau s-o refac( la cultura de col nu s-au dezvoltat germeni bacterieni) a aparut o infectie, insa nu mi-a placut felul in care mi s-a dat la graba tratamentul si nu l-am luat fara sa mi se faca alte analize cu o antibiograma:
-rare celule epiteliale izolate si grupate in placarde
-rare leucocite PMN
-rari coci gram + dispusi in diplo si in lanturi scurte
-relativi frecventi bacili gram - cu aspect de enterobacterii
-rari lactobacili Dordelein
V-as fi recunoscatoare daca mi-ati enumera care e setul de analize, inafara de lama pentru a exclude si BTS-urile.Ca simptome am doar o leucoree uneori, care are o culoare alb-galbuie, in rest nimic.Of sper s-o scot la capat, sa se retraga ganglionul, fiindca nu vreau sa ajung pe mana chirurgului pentru el, mai ales ca straina de domeniul medicinei nu sunt si am idee de ce ma asteapta.

Publicitate

loading...

#272 2010-02-16 10:23:29

tttttt
Hero member
Inregistrat: 2008-01-22

cocii aceia nu sunt in regula , precum si bacilii gram negativi , probabil enterococi cum a aparut si in buletin
ca analize poti  sa mai faci herpes simplex II , chalmidya , mycoplasma si ureaplasma
ai zis ca repeti lama , sa ceri si o cultura din colul uterin , o antibiograma , si un pap, asa o sa acoperi cam tot
aaa si mai poti face si un sumar de urina
sanatate

LE bacilii doderlain nu ar trebui sa fie rari , ci frecventi , asa ca poti sa iei concomitent cu tratamentul ( probabil vei primi un antibiotic ) capsule cu lactobacili

Ultima oara a fost editat de tttttt (2010-02-16 10:25:38)

#273 2010-02-16 15:09:21

moksha
Hero member

tttttt a scris:

cocii aceia nu sunt in regula , precum si bacilii gram negativi , probabil enterococi cum a aparut si in buletin
ca analize poti  sa mai faci herpes simplex II , chalmidya , mycoplasma si ureaplasma
ai zis ca repeti lama , sa ceri si o cultura din colul uterin , o antibiograma , si un pap, asa o sa acoperi cam tot
aaa si mai poti face si un sumar de urina
sanatate

LE bacilii doderlain nu ar trebui sa fie rari , ci frecventi , asa ca poti sa iei concomitent cu tratamentul ( probabil vei primi un antibiotic ) capsule cu lactobacili

complet de acord, cu mentiunea ca bacilii nu pot fi coci smile, e vorba despre enterobacterii, cel mai probabil e.coli, deci nu e cazul sa ne facem griji prea multe.

cat despre adenopatie, ar putea fi orice, iti recomand ca si tttttt neaparat sa testezi chlamydia si herpes. uneori nu au nici o semnificatie, dar imi atrage un pic atentia faptul ca este dureros.

sanatate multa!

#274 2010-02-22 15:53:49

AyraBlack
Sr. member

Trebuie sa ajung oarecum de urgenta la ginecolog, iar problema mea este urmatoarea: ce analiza de secretie imi trebuie? Bacteriala ? Adica la citobacteriologie? Ca rezultatul se da in ziua aceea, iar la nu-stiu-ce alt tip de analiza se da in 4 zile. Sunt mai mult ca sigura ca am o micoza, dar vreau sa fiu 100% sigura. Si nu am chef sa stau 7 zile pana astept rezultatele, doar de dragul de a o face smile

Pretty please..

#275 2010-02-22 15:54:37

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

ceri analiza de secretie simpla, nu culturi, nu PAP

#276 2010-02-22 15:56:32

AyraBlack
Sr. member

PAP-ul il fac separat, ca s-au facut 6 luni, aproape 7 de la ultimul PAP si trebuie si ala.

Numai ca atunci cand am cerut secretia, mi s-a zis ca una dureaza 4 zile pana la rezultate si alta 1 zi. Si ma intreb de ce e atat de mare diferenta.

Saru'mana mult.

Banuiesc ca totusi e normal sa mi se dea raspunsul dupa o zi, ca sa nu mor pe acolo lol

#277 2010-02-22 16:08:45

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

nu stiu, banuiesc ca depinde de laborator, mie mi-l dau tot in 3-4 zile...

#278 2010-02-22 16:17:13

moksha
Hero member

AyraBlack a scris:

PAP-ul il fac separat, ca s-au facut 6 luni, aproape 7 de la ultimul PAP si trebuie si ala.

Numai ca atunci cand am cerut secretia, mi s-a zis ca una dureaza 4 zile pana la rezultate si alta 1 zi. Si ma intreb de ce e atat de mare diferenta.

Saru'mana mult.

Banuiesc ca totusi e normal sa mi se dea raspunsul dupa o zi, ca sa nu mor pe acolo lol

Eu as opta si pentru a cere culturile pentru bacterii si fungi, pentru ca sunt mult mai fiabile decat un examen simplu la microscop. Astepti mai mult, dar stii sigur despre ce e vorba. Degeaba banuiestu tu ceva anume, poate sa fie cu totul altceva, ca doar am stabilit ca multe multe infectii dau aceleasi simptome. Plus de asta, un examen simplu de secretie nu iti spune si la ce antibiotic sau antifungic este sensibil respectivul intrus, astfel ca tratamentul nu va fi rentabil.

Daca esti nerabdatoare, cere si una si alta. Dar chiar nu are rost sa faci secretia fara culturi, pentru ca daca este cu adevarat ceva te vei afla in fata unor necunoscute.

Nu e chiar asa mult timp sa astepti 4 zile. Nu e din cauza laboratorului, e datorita faptului ca si bacteriile au nevoie de timp sa creasca si sa poata fi identificate, apoi antibiograma mai dureaza si ea.

Tu alegi, dar eu te sfatuiesc si insist sa ceri culturile smile

Sanatate multa!

#279 2010-02-22 16:28:33

AyraBlack
Sr. member

Asta voiam sa fac, numai ca doamna doctor mi-a recomandat sa fac o lama destul de rapid, simpla, ca sa vada cu ce incepe tratamentul, pentru ca nu ma simt eu ok.

Si sa stau o saptamana in casa pana cand imi vine rezultatul de la cultura ca sa imi dea tratamentul adecvat, chiar nu pot. Mai bine incep cu ceva general si cand vine cultura stiu exact ce si cum.

Numai ca eu nu stiam cum se numeste secretia aia simpla si normala, iar domnisoara de la receptie nu a stiut sa-mi explice.

Multumesc mult, Moksha! Oricum aveam de gand sa cer si culturile, dar imi trebuia ceva de pe o zi pe alta, iar la cultura imi dau rezultatele in 5 zile, pana cresc toate bacteriile.

Sa ne auzim cu bine!

#280 2010-02-22 16:46:24

moksha
Hero member

AyraBlack a scris:

Asta voiam sa fac, numai ca doamna doctor mi-a recomandat sa fac o lama destul de rapid, simpla, ca sa vada cu ce incepe tratamentul, pentru ca nu ma simt eu ok.

Si sa stau o saptamana in casa pana cand imi vine rezultatul de la cultura ca sa imi dea tratamentul adecvat, chiar nu pot. Mai bine incep cu ceva general si cand vine cultura stiu exact ce si cum.

Numai ca eu nu stiam cum se numeste secretia aia simpla si normala, iar domnisoara de la receptie nu a stiut sa-mi explice.

Multumesc mult, Moksha! Oricum aveam de gand sa cer si culturile, dar imi trebuia ceva de pe o zi pe alta, iar la cultura imi dau rezultatele in 5 zile, pana cresc toate bacteriile.

Sa ne auzim cu bine!

Am inteles, dar parerea mea e ca doctorita ta greseste un pic. Intr-adevar, sa iti dea ceva local este ok, daca tie iti este rau, dar sa dai un tratament antibiotic doar pentru ce iese pe lama mie una mi se pare ca e o abordare cam simplista a lucrurilor si nu cred ca vrei sa iei medicamente aiurea. Asta nu e doar parerea mea personala, e doar un adevar, cu cat dam mai multe antibiotice, mai ales degeaba, cu atat microbii nu mai raspund la ele smile

Normal, daca nu o sa iti iasa nimic pe lama, o sa fie foarte bine. Asa ca fa exact cum ai zis, dar trebuie sa stii ca nu e prea bine sa incepi cu ceva general si pe urma sa stii ce si cum, cel putin pentru antibiotice, daca nu e ceva foarte grav.

Mergi si ii zici domnisoarei de la receptie ca vrei un examen secretie vaginala si culturi, daca nu stie gaseste in calculator smile

Sper sa fie totul ok,
Sanatate multa!

#281 2010-02-22 16:58:28

AyraBlack
Sr. member

Nu rau general, doar ca nu mai am secretie, nu ma mai lubrifiez si ma ustura.

Nu a zis daca neaparat incepe pe antibiotice, dar macar sa stie pe ce sa se canalizeze, si sa nu ma tina inca o saptamana asa degeaba. Ca o da tratament local sau nu, inca nu stiu. Stiu doar ca mi-a zis ca mai intai si mai intai sa fac secretia, sa incepem un tratament ceva sa mi se mai calmeze zona si apoi, cand vin rezultatele de la cultura sa vada exact ce si cum.

Ca nici eu nu prea as baga antibiotice in mine, mai ales ca toata nebunia asta o am de cand am terminat un tratament cu Ciprinol pentru o infectie urinara. Ar fi culmea sa iau antibiotice si sa imi fac mai rau smile

Vad maine ce si cum. Faza a fost ca la MedLife nu te poti duce tu cand vrei, trebuie sa faci programare, sa zici exact pentru ce vrei ... Sistemul lu' peste (daca imi este permis sa ma exprim plastic)

Sa ne auzim cu bine!
Si multumesc mult inca o data!

#282 2010-02-22 17:16:19

moksha
Hero member

AyraBlack a scris:

Nu rau general, doar ca nu mai am secretie, nu ma mai lubrifiez si ma ustura.

Nu a zis daca neaparat incepe pe antibiotice, dar macar sa stie pe ce sa se canalizeze, si sa nu ma tina inca o saptamana asa degeaba. Ca o da tratament local sau nu, inca nu stiu. Stiu doar ca mi-a zis ca mai intai si mai intai sa fac secretia, sa incepem un tratament ceva sa mi se mai calmeze zona si apoi, cand vin rezultatele de la cultura sa vada exact ce si cum.

Ca nici eu nu prea as baga antibiotice in mine, mai ales ca toata nebunia asta o am de cand am terminat un tratament cu Ciprinol pentru o infectie urinara. Ar fi culmea sa iau antibiotice si sa imi fac mai rau smile

Vad maine ce si cum. Faza a fost ca la MedLife nu te poti duce tu cand vrei, trebuie sa faci programare, sa zici exact pentru ce vrei ... Sistemul lu' peste (daca imi este permis sa ma exprim plastic)

Sa ne auzim cu bine!
Si multumesc mult inca o data!

Pai da, depinde de cum au ei organizate lucrurile. Stiu eu alte locuri unde te poti duce teoretic cand vrei, dar practic stai si astepti, asa ca mai bine ca ai facut o programare, chiar prin sistemul lu' peste.

Succes si informeaza-ne pe masura ce afli si tu lucruri noi smile

Sanatate!

#283 2010-03-02 19:19:48

AyraBlack
Sr. member

Am revenit!

Am primit rezultatele de la secretie vaginala si de la culturi si sunt urmatoarele:

Test: Citodiagn. secretii vaginale
Rezultat: FRECVENTE EPITELII SUPERFICIALE SI INTERMEDIARE. FRECVENTE PMN. FRECVENTI BACILI DODERLEIN.
ABSENTE LEVURI. ABSENT TRICHOMONAS VAGINALIS

Test: Ex. bact. secretie uretrala, vaginala, col
Rezultat: CULTURA IN CONDITII AEROBE: nu s-au dezvoltat colonii bacteriene la 48 ore
CULTURA FUNGI - NEGATIV

Buuuun... Din ce am inteles eu, sunt niste rezultate perfect normale, ba mai mult, prezenta bacililor dorderlein inseamna ca sunt mau protejata de niste infectii decat daca nu ar fi.

La culturi n-a iesit nimic. Atunci sa pun lipsa lubrifierii, usturimea din timpul actului sexual si de pe urma pe baza faptului ca si-a dat drumul in mine? Mentionez ca pana sa isi dea drumul in mine nu am avut probleme de genul acesta, iar daca cumva chiar nu ma lubrifiam, era din cauza ca eram foarte stresata. Sau sa fie din cauza pastilelor?

Mai am de asteptat si Pap-ul inca 2 zile sa vedem ce si cum. Dar m-as mira sa iasa ceva anormal si acolo neutral

Mai am ceva de facut? Oricum ajung la doctor joi, dar sunt curioasa.

Multumesc anticipat!

#284 2010-03-02 19:35:02

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

usturime in timpul actului sexual la mine a fost candida...mai ales cand isi da drumul inauntru...pfoaii ce ustura

Ultima oara a fost editat de sleeping_beauty (2010-09-25 23:52:13)

#285 2010-03-02 19:40:47

AyraBlack
Sr. member

Si eu ma asteptam sa fie ceva asemanator, dar din moment ce nu a iesit nimic ... deja incep sa ma intreb. cesafac

Poate sa ma lumineze si pe mine moksha? ;wink

Sau oricine altcineva? lol

Ultima oara a fost editat de AyraBlack (2010-03-02 19:44:00)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.