homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Topic pt nunti - organizarea de la a la z 2 :D-157

#2965 2009-08-30 10:50:50

green_fairy
Platinum member
De la: undeva...
Inregistrat: 2006-03-11

Re: topic pt nunti - organizarea de la a la z 2 :D

big_smile lucia...o sa merg special zilele astea la biserica sa cer iarasi hartiuta, fac poza si postez aici. e si semnata de preot si daca tin bine minte avea si stampila..asta nu mai stiu sigur. nu stiu ce e asa greu de crezut. difera de la biserica la biserica...corul se plateste la orice biserica aici la mine, daca vrei cor, la preot tre sa dai ceva, vin piscoturi trebuiesc, ceara zicea kata ca nu la toate bisericile..ei la mine trebuiesc 3 kg de ceara, si da, daca vrei pocal il platesti (cum am zis de nshpe ori, nu stiu daca e obligatoriu pt ca abia la anul in ianuarie stabilim toate detaliile si platim taxa de 100 ron)...

partydance Si-mi vine cateodata s'arunc cu grijile, problemele, cu mainile sus in aer...Si-mi place cateodata sa infrunt necazurile, stresul, gandurile cu mainile sus in aer  partydance

#2966 2009-08-30 10:55:41

Sonia_Simona
Insomniac member
Inregistrat: 2008-03-09

green, lucia are dreptate wink
green eu nu am auzit pana acum ca daca te casatoresti sambata trebuie sa duci ceara. pentru? sa fim seriosi. plus ca daca te casatoresti la ora 18, pai esti in ziua liturgica de duminica...deci?

#2967 2009-08-30 10:58:47

green_fairy
Platinum member

am vazut in unele poze ca se leaga/lipesc alea mici de lumanarile mari smile  din iasi sunt. mai bine va dau un topic de pe miresici.ro, judetul iasi cu topicul de biserici ca sa vedeti ca e asa cum zic eu big_smile
http://www.miresici.ro/showthread.php?t … mp;page=77 linkul. de la pagina 77, puteti citi cele mai recente pareri despre biserica Barboi smile  si mai sunt pareri si detalii la topicul ala, nu mai stiu la ce pagini
mna crezi ce vrei pana aduc poze cu foaia aia  chicot

Ultima oara a fost editat de green_fairy (2009-08-30 11:03:11)

partydance Si-mi vine cateodata s'arunc cu grijile, problemele, cu mainile sus in aer...Si-mi place cateodata sa infrunt necazurile, stresul, gandurile cu mainile sus in aer  partydance

#2968 2009-08-30 11:03:26

Sonia_Simona
Insomniac member

sper sa pot intra sa vad
hmmm neutral roll mda....dai cateva milioane pe lumanarile mari ca sa arda lumanarile de 2 lei pana la urma

green, nu-i vorba ca nu te cred pe tine...nici nu se pune problema de acest lucru, doar ca ma enerveaza cand vad ce fac preotii  neutral

Ultima oara a fost editat de Katalyna2311 (2009-08-30 11:04:58)

#2969 2009-08-30 11:06:48

lucia05
Insomniac member
De la: tara lui Papura Voda
Inregistrat: 2008-09-13

e bine sa faci nunta duminica ca sa fie dupa Liturghie...atat! normal nuntile ar trebui facute doar duminica insa din cauza numarului mare si solicitarilor mirilor ( de! petrecerea! )  preotii au inceput sa le faca si sambata, insa bine e sa fie duminica.
dar treaba cu ceara....e alta scorneala! bisericile sunt oricum obligate sa cumpere lumanari de la Patriarhie, asa ca nu pot da ceara in schimb...ca or avea alta invarteala cu vreun atelier de facut lumanari e altceva!
insa....astea sunt scorneli, obiceiuri dar nu au nici o legatura cu slujba clasica de cununie si nici nu ajuta cu ceva ( sa zici ca iti merge mai bine sau stiu eu ce!) ajuta doar sa scoata banii din buzunar!.

eu am avut sobor de 4 preoti si a fost ok! au cantat ei mai frumos decat ar fi facut-o un cor! ceara nu mi s-a cerut, pocal - pauza!, pentru ca primisem de la nasi niste icoane exact dupa slujba, preotul bisericii mi-a zis sa le las sa le mai sfinteasca o data si atat! iar cand am iesit la biserica am dus lumanarile si le-am lasat ca sa le aprinda in biserica la slujbe

I am who I am and I choose to be me!

He is your friend, your partner, your defender, your dog / You are his life, his love, his leader
He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart / You owe it to him to be worthy of such devotion!

Publicitate

loading...

#2970 2009-08-30 11:10:41

Sonia_Simona
Insomniac member

da',asa se face lucia, se duc lumanarile cand se face iesirea la biserica...nu trebuie sa le duci lor ceara. ei ceara o duc la ateliere de facut lumanari.
oricum ei nu ard toate lumanarile de cununie pe care le primesc, pana cand se termina lumanarea de ars...ajung sa fie topite si date mai departe  chicot
pocalul...pai il folosesc pe cel pe care il au in biserica sau folosesc un pahar si o farfuriuta oarecare

Ultima oara a fost editat de Katalyna2311 (2009-08-30 11:17:30)

#2971 2009-08-30 11:18:49

green_fairy
Platinum member

scria si de lumanarile alea mari ca tre sa le ducem la preot...si de post tinut 3 zile sau o sapt inainte de nunta. o sa las pozele cu tot ce se cere la biserica aici.
  m-am enervat putin pt ca mi se parea ca pe mine nu ma credeti o data ce am fost acolo si mi-am notat..nu aveam de ce sa mint cu asa ceva. si da preotii is hoti. na ca am spus-o. poate nu toti dar majoritatea incearca numai sa stoarca bani de la oameni si la nunti si la inmormantari si la tot. se da la preot daca se vrea...ei na..logic ca lumea da ca vai e preot si nu stiu ce. poate de-a dracu nu le mai dau nimic la anu. daca zic ceva le zic ca au salarii si ei isi fac datoria big_smile nu is in parohia lor..nici nu stiu de ce biserica "apartin" pt ca am stat in campus, pe vara asta am stat in chirie, intr-o luna iar in campus smile si nici nu prea le am eu cu biserica. merg de pasti si in rest cand e nevoie de mers ( cum a fost pt nunta).

Ultima oara a fost editat de green_fairy (2009-08-30 11:20:25)

#2972 2009-08-30 11:29:19

Sonia_Simona
Insomniac member

green lol te CRED! serios puss ii stiu de ce sunt in stare .... ma astept si la alte chestii mai "naspa" din partea lor lol

#2973 2009-08-30 11:33:26

lucia05
Insomniac member
De la: tara lui Papura Voda
Inregistrat: 2008-09-13

stiam ca nu le scoti tu! iti spuneam doar ca nu e normal, justificat si ca nu are rost sa marsezi pe treburile astea smile

I am who I am and I choose to be me!

He is your friend, your partner, your defender, your dog / You are his life, his love, his leader
He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart / You owe it to him to be worthy of such devotion!

#2974 2009-08-30 11:39:05

green_fairy
Platinum member

Postat de iasommie  Vezi mesajul
o sa incerc sa iti scriu eu cate ceva din ce mi-am notat:
- nasii trebuie sa duca bomboane invelite pentru a fi aruncate la dansul liturgic;
- tot nasii onoreaza onorariul preotilor, cantaretilor (corul cred) si paraclisierului;
- nasii achita cele doua lumanari;
- trebuie sa duca 3 kg de ceara cu o saptamana inainte -reprezinta canon bisericesc acest fapt;
- parintii mirilor aduc vin si paine sau cozonac;
- pentru impartasirea mirilor se platesc 45 ron (pocal + farf);
- mirii au obligatia de a anunta preotul despre nunta;
- inainte de nunta mirii se spovedesc- in vinerea aceea dinaintea nuntii;
- mirii trebuie sa posteasca macar 3 zile inainte;
- dupa 8 zile mirii si nasii merg la biserica impreuna pentru molifta.
- bineinteles sa aveti verighetele la voi, certificatul de casatorie.

asta la pagina 62 din acel link big_smile ne platim noi tot caci asa am stabilit cu nasii
nu e normal lucia iti dau dreptate insa mna...asa tot sa faca preotii nunti, nu?  chicot

Ultima oara a fost editat de green_fairy (2009-08-30 11:40:51)

#2975 2009-08-30 12:40:55

Sonia_Simona
Insomniac member

"nasii trebuie sa duca bomboane invelite pentru a fi aruncate la dansul liturgic;"

yikes yikes yikes yikes yikes yikes yikes ma lasi?! asa ceva in viata mea nu am auzit
pai acum 2000 de ani nu erau bomboane, frate...cu ce se arunca? asta e o aberatie de-a lor

#2976 2009-08-30 14:01:42

green_fairy
Platinum member

big_smile eu nu stiu cum se facea dar mna..asta scrie...om aduce si bomboane, las ca astea nu ne costa milioane smile cateva zeci de lei, doar cate bomboane arunca? big_smile afaceri peste afaceri la bisericile astea smile

#2977 2009-08-30 14:08:20

Sonia_Simona
Insomniac member

pai ce puii mei dans liturgic? nici de asta nu am auzit
o sa ma interesez si iti spun lol
nu-i vorba de bani, dar cand vad cate chestii le da prin cap si inventeaza...

#2978 2009-08-30 14:14:03

pokemon
Diamond member
De la: Craiova
Inregistrat: 2006-10-06

ma gandesc ca dansul liturgic e ala cand se invart mirii si nasii in jurul mesei...
pe vremuri se arunca cu orez, dar probabil au inlocuit cu bomboeane ca se face mai usor curatenie dupa aia smile

Indragostita de bebe Razvan si de tatic de bebe Razvan ♥ 2 ani+ ♥
No matter how you feel. Get up, dress up, show up, and NEVER give up

#2979 2009-08-30 14:18:14

Sonia_Simona
Insomniac member

dupa bomboane...nici gand! da, cred ca la aia se referam. iti dai seama ca or sa calce pe ele...acum depinde si de bomboane

#2980 2009-08-30 14:20:06

pokemon
Diamond member

ei...arunca si ei 5-10 bomboane si au grija sa nu calce pe ele... smile
kata, dar tu ai rude in domeniul asta? big_smile

#2981 2009-08-30 14:22:43

Sonia_Simona
Insomniac member

poke din cate stiu nu se arunca cu nimic, dar acum depinde si de zona, de obiceiurile care sunt acolo

big_smile

#2982 2009-08-30 14:31:04

pokemon
Diamond member

la noi se arunca....
dar mai nou se arunca la iesirea din biserica, tocmai ca sa nu se faca mizerie inauntru. si acus au mai aparut si confetiurile smile
tocmai s-au intors ai mei aseara de la o nunta si tare se mirau ca mirii nu stiau obiceiurile si i-am luat si eu la zor, ca e normal sa nu stie obiceiuri, cand din an in an mai apare ceva, se mai inventeaza ba una, ba alta.
exact asa se intampla si la pomeni...acum 200 de ani se dadeau la pomana paturi, lenjerii, seturi de oale si alte celea? bineinteles ca nu, dar omul din dorinta de a arata ca are va ajunge sa faca pomenile mai ceva decat nunta.
cand le-am zis alor mei ca la nunta mea nu va exista invelitul miresei, barbieritul mirelui va fi doar daca va insista el, si nu cred ca o va face, funte pe masini, flori in piept, ia-ti mireasa ziua buna, nu voi avea jartea, nu voi fi furata, nu voi fi imbrobodita, si nici alta chestii *traditionale* de genul ceva albastru, vechi, imprumutat, etc....
cred ca singura superstitie, daca ii pot asa, va fi sa nu ii arat mirelui rochia inainte, dar nu pt ca mi-e frica sa nu se intample ceva, ci pt ca vreau sa fie surprins big_smile

#2983 2009-08-30 14:32:23

Melany1
Banat
Inregistrat: 2008-02-07

la noi se arunca bomboane..unii arunca altii le impart direct invitatilor(cea ce mi se pare mai civilizat)
despre pocal-acel nu se da acasa
green tu ai ales o biserica mai pretentiosa..cor etc..de aia iti ia atatia bani
si noi avem cateva biserici mai de lux..sa le spunem,unde toti se ingramadesc precum innecatii...
eu nu as face never cununia la o astfel de biserica ..si de ce?
ptr ca e jecmaneala pe fata...tot cununie e si cu un cor si fara el...
corul se plateste..la noi e peste tot asa :Vrei cor -platesti
ptr ca cei din cor sunt platiti la slujba nu sunt angajati ai bisericii.Eu am avut o colega de facultate care era in cor si o plateau la slujba.De ce sa se deplaseze omu de acasa sa-ti cante la nunta daca nu primeste nimic...
eu una n-as alege cor
sambata am fost la o cununie unde erau 4 baieti la strana si au cantat ff bine

Ultima oara a fost editat de Melany1 (2009-08-30 14:36:53)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.