homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ochelari-recomandari-4

#58 2009-05-21 15:56:42

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

Re: Ochelari-recomandari

eu nu sunt purtatoare de ochelari de vedere, anca. ce pot sa-ti spun e faptul ca mama are ochelari de vedere cu lentile heliomate si arata ca ochelarii de soare cad iese afara la lumina. vezi ca prin ochelarii de soare, da, pentru ca imi imaginez ca de-aia au si fost concepute, sa imbine ochelarii de vedere cu cei de soare. si stiu ca au diferite grade de "intunecare"....

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#59 2009-05-21 15:58:57

d3vildelia
Hero member
Inregistrat: 2009-05-18

mai e cnv pe aici care ia tratament pt ochi tanakn si adrusen
??

hjartahjartahjarta Daca iubesti pe cineva ierti orice greseala...daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din dragoste...hjartahjartahjarta

mereu voi spera ca voi avea parte de o iubire ideala sad, desi sunt constienta ca asa ceva nu se va intampla niciodata , ci doar in cele mai fermecatoare vise ale mele (http://www.youtube.com/watch?v=U1dwdKkIbBQ)

#60 2009-05-21 16:00:18

Melany1
Banat
Inregistrat: 2008-02-07

au aparut niste pchelari mai super ca cei helionati care mie nu-mi plac.Au dubla lentila...adica lentila alba si apoi cu un magnet se pun lentilele de soare si se fac ochelari de soare.Apoi daca detasezi lentila de soare se fac normali ..
eu o sa imi iau
cei heliomati ma enerveaza ca se inegresc si iarna si sunt ca nuca-n perete...plus ca mi se par batranesti nu stiu de ce....
eu pot ochelari de vreo 11 ani deci am incercat toate formele si tot ce mai aparea

#61 2009-05-21 16:03:34

andrulina
Addicted member
Inregistrat: 2008-09-17

normal ca ajuta antireflexul la calculator si tv....e un fel de tratament pt ochi si are rolul de a reduce reflexiile si asigura un confort sporit in timpul lucrului la calc sau cand te uiti la tv mai ajuta si la condusul pe timp de noapte. eu am doar antireflex pe bleu se vede discret.
heliomate n-am vrut cu toate ca mi s-a sugerat de medic, dar nu pot sa spun ca ma deranjeaza lumina de la soare.

#62 2009-05-21 16:22:06

Melany1
Banat

antireflexu dau o nota mai dragutza ochelarului...sa nu fie asa simplu...monoton.Pe langa ca au o anumita protectie dar sa nu crezi ca au o protectie ff mare.ca daca stai zilnic cu ochii in calculator tot vei avea probleme

Publicitate

loading...

#63 2009-05-21 16:24:28

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

dar pana la urma poate sa-mi explice si mie cineva de ce e nevoie de antireflex la LCD ? sau de alt tip de protectie
ca la optica nu ma pricep...

#64 2009-05-21 17:34:51

Melany1
Banat

ca spun oftalmologii ca lumina produsa de pc oboseste ochiul...indiferent de tipul pc-ului sau al televizorului

#65 2009-05-21 18:09:59

ET
Addicted member
Inregistrat: 2007-04-20

Lentilele mele sunt pe maron si sunt ft. ok pentru mine. Sunt mai indicate decat cele gri.
Tot vad ca vorbiti de antireflex, ai mei sunt pe mov/lila.

Ce stiu eu:
-sunt mai multe tratamente care pot fi aplicate ochelarilor, insa se va stabili la cabinet ce si cum
-ideal e sa ai ochelari "normali" pt. calculator si lentile heliomate&co pt. afara tocmai pt. a-ti proteja ochii (lumina compului poate fi ajustata, nu?)

#66 2009-05-25 15:43:45

ET
Addicted member

Am uitat ceva important: sunt lentile din plastic si din sticla. Astea din plastic rezista in cazul in care loviti ochelarii , insa se zgarie ft. repede si trebuie solutie speciala pentru a le intretine.

Eu, spre exemplu am din sticla si nu mi s-a intamplat sa se sparga vreodata.

Anca, nush. Cred ca mai important e felul in care e lucrata lentila pentru a vedea bine, nu?
Parerea mea e sa te uiti si la rame de calitate, nu foarte scumpe insa.

Ultima oara a fost editat de ET (2009-05-25 15:45:21)

#67 2009-05-25 23:00:23

cristina.r
New member
Inregistrat: 2008-07-04

anca9 a scris:

heimdall a scris:

dar pana la urma poate sa-mi explice si mie cineva de ce e nevoie de antireflex la LCD ?

si eu dau un banut pt un raspuns la intrebarea asta.

In primul rand pentru a ne proteja de asa numita <lumina albastra> componenta a radiatiei luminoase emisa de orice tip de monitor si pentru un contrast mai bun al imaginii se recomanda lentile cu filtru  PC si antireflex. Se spune ca radiatiile albaste pot duce la degenerescenta maculara, dar acest lucru nu este dovedit. Persoanele care lucreaza mai putin de 4h. la calculator pot purta si lentile cu antireflex.Lentilele cu filtru si antireflex pot fi si din plastic (sticla organica) si din sticla(sticla minerala). Aceste lentile sunt: Zeiss-Uropal din sticla, Monitor-plastic (culoare maro  deschis ambele) Hoya-Filte Office- culori: mov, maro, verde, Essilor- plastic-Monitor- culoare verde degrade.
Nu exista lentile cu protectie maxima transparente, numai colorate.

Ultima oara a fost editat de cristina.r (2009-05-25 23:01:49)

#68 2009-05-26 12:40:02

Jessie
Platinum member
Inregistrat: 2008-10-08

"Excelenta morala este un rezultat al felului in care traim. Devenim corecti, facand fapte corecte, devenim temperati comportandu-ne temperat si devenim curajosi facand acte curajoase." - Aristotel

#69 2009-05-26 23:00:40

cristina.r
New member

anca9 a scris:

cristina, multumesc frumos pt explicatii.
ce este filtrul PC? este altceva decat stratul antireflex? eu n-am auzit pana acum de el.
ce este "degenerescenta maculara"?
Dintre marcile pe care le-ai enumerat, care e cea mai calitativa? eu vreau lentile din sticla subtiata, nu plastic. ce imi recomanzi?
La ce te-ai referit prin "lentile colorate"? lentile cu strat antireflex, sau lentile colorate ca pt ochelarii de soare?
astept cat mai curand un raspuns. multumesc.

Filtre PC sunt lentilele de ochelari care ofera protectie impotriva luminii albastre, asa cum am scris mai sus, antireflexul da claritate mai mare imaginii, ochii se vad mai frumosi, mai clari datorita lui, lentilele se curata mai usor, se dezaburesc mai rapid decat o lentila fara antireflex. Se recomanda combinatia de lentile cu filtru PC si antireflex. Toate cele enumerate sunt firme bune, dar daca vrei neaparat din sticla gasesti la Zeiss Uropal care sunt si subtiate. Lentilele sunt colorate (maro) doar putin un 10-15%, Lentilele de soare sunt mult mai inchise 65%85%95%. Intra in orice magazin de optica mai "rasarit" care are si mostre si iti poate arata cum arata un 10-15%.  O sa fie o mica diferenta intre ceea ce iti arata si cum o sa fie in realitate lentilele  pentru ca in magazine exista mostre fara dioptrie iar tu ai dioptrie. Despre degenerescenta maculara gasesti pe net... dar parerile sunt pro si contra...  daca Pc-ul duce sau nu pe termen lung la aceasta boala.

#70 2009-05-27 23:12:57

cristina.r
New member

anca9 a scris:

multumesc. pana la urma imi fac de la rodenstock, fara filtru pc, sticla subtiata asferica cu antireflex in 8 straturi. or fi bune lentilele de la rodenstock?
am vazut un model de lentile cu filtru pc, dar imi intuneca zona ochilor si nu-mi place cum arata. plus ca nici nu-mi convine sa nu vad lumina la intensitatea ei naturala.
de la zeiss nu exista lentile asferice? ca mie asa mi-au zis  hmm

Cu multa placere! Da sunt bune si Rodenstock, sunt lentile romanesti.Nu stiu daca pe sticla cei de la Zeiss au asferice, la plastic cu siguranta au. Foarte bine ca ai ales si asferica, lentilele sunt mai aplatizate,efectul de marire sau micsorare a ochiului este redus .

#71 2009-05-28 22:06:00

ET
Addicted member

Cristina, vad ca te pricepi. Pentru ochelarii de protectie pentru sport ce ai recomanda? Am inteles ca se numesc sport goggles, iar lentilele sunt din policarbonat sau plastic. Ma intereseaza asadar ochelarii rezistenti la contact. Daca imi poti da detalii mi-ar fi utile.

#72 2009-05-29 09:19:49

cristina.r
New member

anca9 a scris:

cristina.r a scris:

Cu multa placere! Da sunt bune si Rodenstock, sunt lentile romanesti.

wow romanesti? tipa aia mi-a zis ca sunt germane. si din ce vad eu pe site-ul lor ( http://www.rodenstock.com/rod_web/com/e … /16539.xml ), rodenstock pare a fi o companie multinationala. dar poate chiar le fac in romania, ca am vazut ca au reprezentanta la timisoara neutral

Da, marca este germana,dar sunt produse  la Timisoara. Intra pe interoptik.ro la profil, istoric si acolo scrie ca sunt produse la Timisoara.

#73 2009-05-29 09:42:06

cristina.r
New member

ET a scris:

Cristina, vad ca te pricepi. Pentru ochelarii de protectie pentru sport ce ai recomanda? Am inteles ca se numesc sport goggles, iar lentilele sunt din policarbonat sau plastic. Ma intereseaza asadar ochelarii rezistenti la contact. Daca imi poti da detalii mi-ar fi utile.

Intradevar lentilele din policarbonat sunt ideale pentru sport sunt rezistente la impact si sunt usoare, dar nu stiu  exact la ce marci de ochelari se gasesc.Ochelari de soare pentru sport gasesti la bolle, polaroid,adidas,fila etc. Daca esti din Bucuresti, mergi in Dorobanti acolo sunt mai multe optici care au si ochelari de soare.

#74 2009-05-29 09:45:19

cristina.r
New member

anca9 a scris:

am inteles : . sper sa fie bune, sa nu ma dezamageasca.
lucrezi cumva intr-un magazin de ochelari?

Da.

#75 2009-05-29 15:46:34

ET
Addicted member

cristina.r a scris:

ET a scris:

Intradevar lentilele din policarbonat sunt ideale pentru sport sunt rezistente la impact si sunt usoare, dar nu stiu  exact la ce marci de ochelari se gasesc.Ochelari de soare pentru sport gasesti la bolle, polaroid,adidas,fila etc. Daca esti din Bucuresti, mergi in Dorobanti acolo sunt mai multe optici care au si ochelari de soare.

Multam pentru informatii!
Nu pentru soare vreau ci pentru sala (arte martiale mai exact). Ai idee cam cat costa o pereche?

#76 2009-05-30 08:16:20

cristina.r
New member

anca9 a scris:

ce lentile mi-ai fi recomandat pt +3,5, sticla subtiata si antireflex? si un pret, dca poti sa imi dai. asta asa, ca sa ma oftic mai mult smile

Avand in vedere ca eu nu prea lucrez cu Rodenstock (decat la lentile progresive) ti-as fi recomandat Zeiss sau Essilor subtiate 1.9-cea mai mare subtiere pe sticla (cel mai mare indice de refratie). Preturi nu stiu pentru ca recomand mai mult plastic subtiat la magazin.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.