homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Bunele maniere!!!-6

#96 2010-05-19 22:42:17

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

Re: Bunele maniere!!!

offtopic Daca va spun ce-am citit despre lamai ... era un articol pe net "20 de chestii pe care chelnerii nu vi le spun" si una din ele se referea la lamai si zicea un chelner sa nu ceri niciodata o felie de lamaie in bautura pt ca toata lumea pune mana pe lamai si nimeni nu le spala niciodata.  acklad

Da, e adevarat ca si manierele astea trebuie sa stii cand sa le tii pentru tine, ca sa nu-i pui in situatii penibile pe cei din jur. La fel cum e exemplul lui Pill din camin, este si mancatul la iarba verde, cand este absolut permis sa mananci cu mana. (Bine, ca eu prefer o furculita de pastic, e alta treaba, pt ca nu am unde ma spala pe maini cu sapun, ca sa ma simt bine sa pun mana pe mancare.)

Cu tacamurile, eu stiu ca daca le pui in paralel in dreptul orei 16:20 inseamna ca ai terminat de mancat si ti se poate lua farfuria iar daca le pui in exterior sprijinite le marginea farfuriei inseamna ca mai mananci. Incrucisate chiar nu stiu ... sad

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#97 2010-05-19 22:44:43

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

nici eu nu stiu cum e cu ele incrucisate dar in mod sigur cand le pui paralel inseamna ca ai terminat de mancat

#98 2010-05-19 23:15:08

maryahs
Insomniac member
De la: de sub tampa
Inregistrat: 2008-01-07

si mie imi place sa mananc cu furculita si cu cutitul. de mica am fost invatat sa mananc frumos si asa fac si acum. problema la mine este ca eu tin furculita in mana dreapta si cutitul in mana stanga, toti ma intreaba daca sunt stangace. nu sunt, dar pur si simplu nu pot manca cu mana stanga si mi se pare f aiurea sa tot schimb furculita dintr-o mana in alta.
mai nou am invatat sa mananc pizza cu mana, dar numai acasa. cand merg la restaurant mananc cu tacamuri.
pui sau peste niciodata nu am mancat cu mana, nu pot

hjarta iubesc si sunt iubita hjarta

#99 2010-05-19 23:25:38

SoareleMeu
Hero member
Inregistrat: 2007-11-16

si eu am observat ca fac multe din chestiile astea intuitiv. nu pot sa tai toata carnea inainte mi se pare prea dezordonat lol
Pizza o mananc si acum cu mana dar daca sunt la restaurant ma chinui sa o mananc frumos si o tai cu cutitul... sunt oricum de mai multe feluri au blatul diferit, la unele merge la altele nu .. depinde...

#100 2010-05-19 23:26:34

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

eu nu pot manca peste din principiu (Daca are oase). cand eram mica mi-a intrat un os in gat si am ajuns la urgenta. De atunci ca sa mananc o bucatica de peste trebuie sa stau jumate de ora, iau fiecare prticica si o frec intre degete sa ma asigur ca nu e nici un os. Nu imi pot imagina cum pot unii manca peste cu cutitul. Eu trebuie sa il simt ca e safe la mana lol (evident, daca e peste cu oase, ca altfel nu am treaba)

Publicitate

loading...

#101 2010-05-19 23:28:14

maryahs
Insomniac member
De la: de sub tampa

eu de obicei mananc file sau peste fara oase, deci pot sa tai bucatele si sa mananc cu tacamuri

hjarta iubesc si sunt iubita hjarta

#102 2010-05-19 23:35:43

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

Acuma imi dau seama ca nu stiu exact cum se foloseste cutitul de peste, adica nu tin minte sa fi primit undeva cutit special de peste ca sa ma prind cum functioneaza.

Tre sa o sun pe mama sa-i spun ca nu m-a "manierat" destul acasa, ca am crescut fara cutit de peste  rotfl

Am mai vrut sa scriu ceva, aprpo de descaltat: asa cum regulile vestimentare spun ca o doamna nu iese niciodata fara ciorapi, tot asa o doamna nu se descalta niciodata, dupa principiul ca arata ca naiba in costum / taior / rochie + picioarele goale sau papuci de casa. Asa ca daca esti invitata la o cina cu tzol festiv, nu te descalti si ar fi bine ca si gazda sa stie asta si sa nu strambe din nas.
Altfel se pune problema daca mergi in casa aceleiasi persoane, pt o dupa-masa rexalata, cand esti in blugi si tricou.

PS. Pill, eu am gasit oase si in file asa ca watch out tongue

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#103 2010-05-20 00:09:27

Jacqui
Platinum member
Inregistrat: 2008-09-18

PillBlast a scris:

eu nu pot manca peste din principiu (Daca are oase). cand eram mica mi-a intrat un os in gat si am ajuns la urgenta. De atunci ca sa mananc o bucatica de peste trebuie sa stau jumate de ora, iau fiecare prticica si o frec intre degete sa ma asigur ca nu e nici un os. Nu imi pot imagina cum pot unii manca peste cu cutitul. Eu trebuie sa il simt ca e safe la mana lol (evident, daca e peste cu oase, ca altfel nu am treaba)

e ca nu se mananca peste cu cutitul nici nu se taie , http://www.sursupply.cl/images/Cuchillo … Regent.jpg asa arata un cutit pt peste , dar din pacate nu in toate restaurantele il au , si nu cu el manaci , mananci cu furculita , dar tai pestele si scoti oasele daca are cu el big_smile

Ultima oara a fost editat de akisandra (2010-05-20 00:11:11)

#104 2010-05-20 01:28:57

Loveable
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2008-02-12

offtopic ce-mi place cand incepi propozitiile cu "e ca" (tradus din spaniola lol )

hjarta

#105 2010-05-20 01:32:29

Jacqui
Platinum member
Inregistrat: 2008-09-18

rodnar lol

Ultima oara a fost editat de akisandra (2010-05-20 01:33:24)

#106 2010-05-20 02:23:21

Scarlet_Autumn
Sr. member
Inregistrat: 2009-09-04

am selectat cate ceva din "Cu mănuşi"  - Mihaela Nicola

*pentru cei ce mananca supa : lingura se misca dinspre tine inspre centrul meseu, pt a o incarca cu lichid. Dupa ce ai terminat, nu lasa lingura in farfurie, ci pune-o langa, in dreapta bolului, pe farfuria intinsa ce serveste drept suport.

*Daca faci pauze in timp ce mananci felul principal sau salata, poti lasa tacamurile in farfurie in pozitia "incrucisat". Chelnerul va sti ca inca nu vrei sa iti ia farfuria.

*cand ai terminat de mancat, plaseaza tacamurile (furculita+cutitul) unul langa celalalt. Paralele si alaturate, in pozitia orei 10.20. Ospatarul va intelege ca doresti sa ti se ia farfuria din fata.

*la desert, lingura pt dulciuri joaca rol de cutit si va fi amplasata in dreapta farfuriei. Furculita - pt desert- va ramane in stanga. Si totusi, mananca prajitura cu lingurita si ajuta-te de furculita pentru a aranja fiecare bucatica.

*consuma mancarea in bucati mici. Te va ajuta sa mesteci rapid si ai sa poti participa punctual la conversatie. Oricat ti-ar fi de foame, nu te grabi, nu infuleca inestetic si fereste-te sa vorbesti cu gura plina.

*aminteste-ti ca tot ceea ce e solid sta in stanga ta (paine, unt etc), iar lichidele, in dreapta.

*lasa-ti farfuria acolo unde este cand ai terminat de mancat. Daca asezi tacamurile alaturat in pozitia de 10:20 (varful inspre ora 10 si manerul inspre ora 4), chelnerul va fi prompt in a debarasa. Furculita se asaza cu dintii in jos.

*uita-te in pahar (si nu peste el) cand il duci la gura.

*lasa pe jos tacamurile care ti-au cazut. E treaba unui chelner sa ti le ridice si sa le inlocuiasca.

* cand te servesti de pe platou, foloseste tacamurile asezate pe acesta, si nu propria furculita.

*intinde untul pe paine cu ajutorul unui cutit, numai in farfuria din stanga (sau din fata ta), niciodata in aer.

* painea se ia cu mana din cos si se rupe cu mana. Nu folosi furculita pt aceasta operatiune.

In privinta anumitor mancaruri :

*sparanghelul se poate lua cu mana, daca este oferit rece. Daca e preparat la gratar si oferit ca garnitura, foloseste furculita si cutitul.

*aperitivele reci, de genul tartinelor, se mananca cu mana.

*bruschetele foarte mici se pot manca cu mana, cele oferite ca portie de sine statatoare, cele ce seamana cu un sendvis se vor taia cu cutitul si manca cu ajutorul furculitei.

*din paine rupe doar cate o bucata.

*maslinele se vor manca cu mana. cele mai mari din mai multe muscaturi, cele mici dintr-o singura incercare. Samburii se vor aseza pe marginea farfuriei tale (nu in scrumiera!)

*caviarul se intinde pe felia de toast cu cutitul si se mananca cu mana.

*scoicile se mananca cu furculita (in timp ce mana stanga tine carapacea, furculita din mana dreapta smulge carnea.)

*ouale fierte tare sunt mancate cu furculita dupa ce au fost taiate cu cutitul in doua, pe lung, si daca a fost cazul, curatate astfel incat coaja sa fie indepartata integral si impinsa spre marginea farfuriei. Nu bate cu oul in masa pt a-i sparge coaja, foloseste un cutit pentru asta.

*ouale moi se servesc intr-un paharut special. decojeste cu cutitul doar jumatatea care ramane in afara formei si foloseste lingurita pt a lua continutul ramas in coaja. poti de asemenea sa-l decojesti integral si sa folosesti o cescuta  daca nu ai la indemana.

*daca ai comandat peste, foloseste cutitul pt a indeparta capul si coada (daca a fost adus intreg) . impinge-le pe marginea farfuriei si foloseste cutitul pt a dezosa pestele de la un capat la celalalt (du-te cu cutitul de-a lungul sirei spinarii, astfel incat sa separi carnea. Repeta operatiunea pe cealalta parte a pestelui. Ai scapat de oasele mari. Pe celelalte le indepartezi pe masura ce le gasesti). Daca pestele nu are oase, cutitul ar putea fi inutil. Ajuta-te oricum cu el.

*daca lamaia nu vine invelita in tifon, atunci cand o storci, foloseste mana dreapta. Pe stanga tine-o paravan pt a opri stropii sa ajunga pe masa sau pe hainele celorlalti.

*aperitivele servite pe scobitori pot fi consumate direct. Lasa apoi scobitoarea pe marginea farfuriei tale.

La sfarsitul mesei, in situatia in care ai comandat feluri de mancare ce se mananca cu mana (cateodata chiar si intre feluri), vei primi un bol cu apa (si lamaie) in care sa iti umezesti degetele. Daca nu primesti un astfel de recipient, mergi la toaleta pentru a te spala pe maini.

Ultima oara a fost editat de Scarlet_Autumn (2010-05-20 02:23:52)

Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great.

#107 2010-05-20 13:19:46

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

treaba cu furculita in mana stanga e ceva imposibil pt mine lol
pill, asa fac si eu cu sosul de la salata...ceva mai delicios nu cred ca exista drool mama alui meu face o salata de vis...nu stiu ce pune in ea (adica stiu, rosii si castraveti lol ) dar iese incredibil de buna. la restaurant nu comand niciodata salata din asta pt ca n-as putea s-o am in fata si sa nu pot inmuia painea in sos, as muri acolo cu capul pe masa

legat de pizza, in 2 locuri din tot orasul mananc eu. la un local niciodata n-am folosit tacamurile, iar la celalalt n-am mancat niciodata fara ele si asta pt ca in primul local, 80% din clienti sunt de-ai tineri si ma simt mai in largul meu, deci nu ma ating de furculita. cat despre celalalt, e mai "pretentios", desi nu stiu de ce mi se pare asa nustiu vin si de-ai tineri (e adevarat ca mai putini decat in primul local de care am zis), nu e cine stie ce elegant, sofisticat si, cu toate astea, asa m-am obisnuit ca acolo sa folosesc tacamurile smile

bebe V., soarele si luna

#108 2010-05-20 13:30:50

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

off...mi-a venit apa in gura,deci ma duc sa fac o salata de rosii si castraveti..sa inmoi apoi painea in zeama...e deliciul meu

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#109 2010-05-20 13:39:38

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

wild_wind a scris:

off...mi-a venit apa in gura,deci ma duc sa fac o salata de rosii si castraveti..sa inmoi apoi painea in zeama...e deliciul meu

lol pofta buna!

bebe V., soarele si luna

#110 2010-05-20 13:44:15

alinda
Diamond member

Nici mie nu mi se par deloc exagerate regulile astea, sunt chiar de bun-simt. Faptul ca unele par usor perimate si nu se mai aplica mai nicaieri se datoreaza in primul rand lipsei de educatie a personalului de prin restaurante. Asa se face ca primim pahare de orice fel, numai pe cele potrivite nu, ca tacamurile ne sunt uneori aduse rulate in servetel si trantite cu gratie langa farfurie, ca suntem obligati sa folosim aceleasi tacamuri pentru a consuma mai multe feluri de mancare, etc, etc...
In fond, e alegerea fiecaruia cum mananca, atat acasa, cat si in societate. Ca acasa ne mai permitem mici scapari, cum ar fi sa mancam cate ceva cu mana, e una. Insa, la fel cum ni se pare de bun-simt sa nu vorbim cu gura plina, sa nu plescaim/gafaim/ragaim la masa, ar trebui sa ni se para firesc si sa utilizam tacamurile dupa specificul lor si cel al produselor consumate.
Si nu, in afara de fingerfood si de fursecuri nu se mananca nimic cu mana...

Ultima oara a fost editat de alinda (2010-05-20 13:44:35)

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#111 2010-05-20 13:47:40

Loveable
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2008-02-12

ce e fingerfood? de fapt care e finger food?

Ultima oara a fost editat de Loveable (2010-05-20 13:48:06)

hjarta

#112 2010-05-20 13:49:23

Scarlet_Autumn
Sr. member
Inregistrat: 2009-09-04

Finger food is food eaten directly using the hands, in contrast to food eaten with a knife and fork, chopsticks, or other utensils.[1]  In some cultures, food is almost always eaten with the hands; for example, Ethiopian cuisine is eaten by rolling various dishes up in injera bread.[2]  In the South Asian subcontinent, food is traditionally always eaten without utensils. Foods considered street foods are frequently though not exclusively finger foods.

In the Western world, finger foods are often either appetizers (hors d'oeuvres) or entree/main course items. In the Western world, examples of generally accepted finger food are miniature beef pies, sausage rolls, sausages on sticks, cheese and olives on sticks, chicken drumsticks or wings, spring rolls, miniature quiches, samosas, sandwiches  or other such based foods, such as pitas or items in buns, onion bhajis, potato wedges, vol au vents, several other such small items and risotto balls (arancini). Other well-known foods that are generally eaten with the hands include pizza, hot dogs, fruit and bread.[3]  Dessert items such as cookies, pastries, ice cream in cones, or ice pops are often eaten with the hands but are not, in common parlance, considered finger foods. In East Asia, foods like pancakes or flatbreads (bing饼) and street foods such as kebabs (chuan 串) are often with the hands.

http://en.wikipedia.org/wiki/Finger_food

Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great.

#113 2010-05-20 13:54:15

alinda
Diamond member

Scarlet smile

cu amendamentul ca americanii au putin alte obiceiuri la masa: de exemplu ei trec furculita din stanga (dupa ce taie imbucatura) in dreapta pentru a o baga in gura   nustiu

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#114 2010-05-20 14:01:43

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

alinda a scris:

Scarlet smile

cu amendamentul ca americanii au putin alte obiceiuri la masa: de exemplu ei trec furculita din stanga (dupa ce taie imbucatura) in dreapta pentru a o baga in gura   nustiu

rotfl asa fac eu

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.