homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Bunele maniere!!!-5

#77 2010-05-19 14:06:02

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

Re: Bunele maniere!!!

si eu urasc faza cu "taie doar o bucata, mananc-o, apoi mai tai una si tooot asa". e mai politicos sa-mi curga balele pana ma chinui sa tai (vorba ta, love, din 5 in 8 sec) sau sa fac "soldatei"? lol  maica-mea se chinuie cu mine cand iesim la pizza (ca acolo suntem mereu intre noi, fara altii care sa auda) si tot incearca saraca sa ma faca sa renunt la obiceiul de a taia toata pizza pana fac o armata intreaga in farfurie...pana acum, n-a reusit lol

cat despre tacamuri, se pun paralel in farfurie cand doresti sa-i arati gazdei ca ai terminat cu felul respectiv (chiar daca nu ai mancat tot).
legat tot de asta...ai mei au fost de curand la inaugurarea unui hotel a unor prieteni. la masa, au avut tacamuri pt fiecare fel de mancare. dupa ce a terminat cu felul intai, maica-mea a pus tacamurile in farfurie si astepta sa vina ospatarul sa le ia. apare baiatul care ia frumos farfuria, dar cutitul si furculita i le-a pus maica-mii inapoi pe masa lol deci, el cu manuta lui pusese cele 3 tacamuri pt fiecare fel si, cu toate astea, n-a stiut sa le ia. credeti ca stie ce reprezinta tacamul pus incrucisat, paralel, calare de vreme ce n-a stiut ce sa faca in cazul asta atat de simplu?

foarte multi nu stiu regulile astea, dar nici nu mi se pare asa grav. ai terminat de mancat? spune-i gazdei ca de aia ai gura. mai vrei o portie? cere! nu de alta, dar s-ar putea sa ti se lungeasca urechile asteptand sa mai primesti ceva pana sa observe gazda ca tu ai pus tacamurile incrucisate lol mai ales daca nu esti singurul invitat, mi se pare cam "de fite" sa comentezi daca gazda nu s-a putut ocupa ca la carte de tot smile

bebe V., soarele si luna

#78 2010-05-19 14:20:22

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

deci...ce am observat eu aici..
cutitul si lingura in dreapta,furculita in stanga,lingurita deasupra..in fata farfuriei.
daca ai terminat de mancat si a fost bun..furculita si cutitul se pun in partea dreapta a farfuriei,un pic oblic.
obligatoriu,mananci tot din farfurie..altfel te intreaba daca sigur a fost bun. eventual iti comanzi portie mica,de obicei,aici portia normala e...uriasa.
eu nu pot sa tai decat o bucatica si sa o mananc si apoi alta...imi tai cateva din intreg si apoi dupa ce le mananc,iar...asta ptr ca nu pot manca cu mana stanga si imi fac nervi daca schimb mereu furculita in dreapta dupa ce tai,apoi iar in stanga....nu pot si pace.

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#79 2010-05-19 16:22:10

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

wild_wind a scris:

eu nu pot sa tai decat o bucatica si sa o mananc si apoi alta...imi tai cateva din intreg si apoi dupa ce le mananc,iar...asta ptr ca nu pot manca cu mana stanga si imi fac nervi daca schimb mereu furculita in dreapta dupa ce tai,apoi iar in stanga....nu pot si pace.

asa si eu, imi tai jumatate din acel ceva bucatele, le mananc si apoi tai si cealalta jumatate in bucatele

sincer multe reguli din ce am citit aici mi se par aberatii

una care m-a iritat destul de mult faza cu telefonul, vezi domne treb sa raspund maxim la al 5 lea apel / pai in conditiile in care eu tin telu in geanta pe silentios evident ca o sa gasesc apelul respectiv pierdut si o sa sun eu inapoi cand am eu chef nu cand au chef altii sa vb cu mine ca nu sunt obligata sa raspund la telefon vreau, nu vreau....sau poate sunt la un curs la facultate sau la un examen....poate sunt la munca ....pffff

si inca una cu asteptatul sa inchida persoana care m-a sunat...pai de n ori am inchis conversatia cu "hai k vb mai incolo" ....poate mi-e rau, poate am avut o zi proasta, poate pur si simplu n-am kef sau nu ma intereseaza ce are de zis cealalta persoana ...dc ar trebui sa suport ceva ce nu imi face placere?...asta e culmea culmilor

Ultima oara a fost editat de sleeping_beauty (2010-09-21 15:42:21)

#80 2010-05-19 16:41:36

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Asta cu asteptatul sa inchida conversatia persoana care te suna o stiam. Si la mine in familie ai mei o respecta cu sfintenie, de-aia sta saraca mama 1 ora la telefon ascultand te miri ce lol

Pizza eu nu mananc niciodata cu furculita si cutitul. Nici la restaurant de 100 de stele, daca vreau pizza, cu labutele mananc. Pizza e la origine o mancare a saracului, si e facuta de asa natura sa se manance usor. E ca si cum ai manca supa cu furculita.

De multe ori am fost la restaurante "de fite" si prostii nici macar nu au feliat-o. Cum pisicii ei sa tai ditamai pizza bucatele? Am troimis frumos chelnerul inpoi cu ea si mi-a feliat-o.

#81 2010-05-19 16:55:33

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

pill,nu e o regula sa ti-o aduca taiata,de obicei spui tu ca vrei
si sa stii ca toti o mancau cu furculita si cutitul,mai putin eu..taranca ce sunt,nu?

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

Publicitate

loading...

#82 2010-05-19 17:08:15

Monica999
Hero member
Site

Probabil ca nu e regula, dar mi se pare o chestie foarte practica. Sa nu-mi spuna careva ca e comod sa tai o pizza cat o farfurie mare. Prietenul meu s-a chinuit o ora sa manance o pizza pe care eu am terminat-o in jumate de ora (si eu mananc ca melcul). Urmatoarea data cand am fost acolo a rugat si el sa i-o felieze, dar tot cu furculita si cutitul a mancat-o lol

Pentru mine e  acelasi luru ca si cu ciocanelele de la pui. Ma scot din sarite oamenii care te cheama in vizita si iti dau ciocanele de pui dra nu pun staniol la capat si tre sa stai sa scobesti cu cutitul pe langa os. Imi vine sa le bag ciocanelele pe gat. SI dupa ce te chinui sa mananci unul iti mai si trantesc inca vre-o 3 in farfurie, ca sa nu pleci cu nervii intregi neutral

#83 2010-05-19 19:02:11

rozik
Full member
Inregistrat: 2006-08-31

puiul se mananca CU MANA(adica cu gura lol ,dar fara tacamuri )Sotul meu are o vorba:"tot ce incepe cu P se mananca cu mana",si o spune de fiecare data cand e la masa cu persoane mai "fitoase" care se chinuie sa curete carnea de pui de pe oase folosindu-se de tacamuri.Se apuca el sa manance asa si atunci renunta toti la tacamuri lol
Am vazut-o o data la Carcotasi pe Adriana Bahmuteanu spunand:"Pestele,puiul si puta se mananca cu manuta"  rotfl

Ultima oara a fost editat de rozik (2010-05-19 19:03:25)

Nu exista decat un singur copil perfect pe lumea asta si fiecare mama il are!
Hotararea de a avea un copil e cea mai importanta.Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului.

#84 2010-05-19 19:11:17

pink_martini
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-08-08
Site

rozik a scris:

puiul se mananca CU MANA(adica cu gura lol ,dar fara tacamuri )Sotul meu are o vorba:"tot ce incepe cu P se mananca cu mana",si o spune de fiecare data cand e la masa cu persoane mai "fitoase" care se chinuie sa curete carnea de pui de pe oase folosindu-se de tacamuri.Se apuca el sa manance asa si atunci renunta toti la tacamuri lol
Am vazut-o o data la Carcotasi pe Adriana Bahmuteanu spunand:"Pestele,puiul si puta se mananca cu manuta"  rotfl

numai bahmuteanca putea sa zica asta  lol

"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand

Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare

#85 2010-05-19 19:26:10

_yohana_
Platinum member
Inregistrat: 2006-11-25

tare asta lol

expect the worst , hope for the best!

#86 2010-05-19 19:29:02

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

eu mananc pizza dupa chef cand cu furculita cand cu mana, in cazul in care optez totusi pt furca fac 2 felii soldatei si apoi mananc si tot asa

#87 2010-05-19 19:31:27

deeadeea21
Hero member
Inregistrat: 2009-02-26

rozik a scris:

Am vazut-o o data la Carcotasi pe Adriana Bahmuteanu spunand:"Pestele,puiul si puta se mananca cu manuta" rotfl

oh god hmm nu le e oare rusine sa scoata "perle" de-astea?

#88 2010-05-19 19:58:46

Monica999
Hero member
Site

mai in mod normal daca servesti pui ori il servesti dezosat ori pui folie pe os ca sa apuce oamenii fara sa se murdareasca (asta ca tot vorbim de bune maniere). Evident la masa cu familia, cand e o ciorba buna de pui iau cu manuta si ciugulesc toata carnea lol dar mah, unii oameni sunt pretentiosi domne.

Aaa, si inca o chestie, sandwichurile se mananca cu MANA!!! Am vazut atatea care mananca cu furculita si cutit incat imi vine sa imi iau campii.

#89 2010-05-19 20:30:27

kamesita
Platinum member
Inregistrat: 2009-02-22

PillBlast a scris:

Aaa, si inca o chestie, sandwichurile se mananca cu MANA!!! Am vazut atatea care mananca cu furculita si cutit incat imi vine sa imi iau campii.

rotfl

So where is the passion when you need it the most...

#90 2010-05-19 21:31:21

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

si eu mananc pizza cu mana tummenupp parca nu are gust de pizza daca o fac bucati

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#91 2010-05-19 22:00:35

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

Oare numai mie nu mi se par exagerate obiceiurile astea de la masa? Cred ca as fi putut trai perfect acum 100-200 de ani cand astea se respectau cu sfintenie si cred ca as trece cu brio orice test de mancat la o masa festiva, in inalta societate.
Eu n-am nicio treaba sa tai frumos cu cutitul si furculita fiecare bucata de carne la restaurant: in timp ce o mestec pe prima, o tai pe a doua, si tot asa.  nustiu 
Si multe dintre lucrurile enumerate aici mi se par de bun simt, ca sa zic asa: mancatul cu gura deschisa, stersul farfuriei cu paine, tinutul corect al tacamurilor, servirea cu tacamurile de pe platou, nu cu cele personale, plescaitul si multe altele.

Mie de la mama mi se trag chestiile astea, ca m-a invatat de mica sa mananc cu cutitul si furculita, inca de cand aveam un set de tacamuri de copii, cu un cutit care nici macar nu prea taia. Dar m-a invatat s-a mananc frumos pt ca asta inseamna ca ma respect pe mine, indiferent ca ma vede cineva sau nu.
Alta chestie, nu stiu daca a fost scris aici - sa pui fiecare bautura in pahar adecvat. Lichiorul in pahar mic, vinul in pahar special (mai mic daca e alb si mai mare pt rosu - sper sa nu le fi incurcat acum dar cam asta e ideea), berea in pahar inalt, etc.

Cand sunt la o masa cu alti oameni, imediat observ care mananca frumos si care nu, care tine tacamurile cum trebuie si care nu (asa cum scria pe alta pagina cred).

Cat despre pizza, aici chiar nu cred ca e chestie de fitze, si pe asta o mananc cu tacamuri. Nu stiu cum e pizza la voi, dar la noi e destul de moale triunghiul ala, nu sta teapan aluatul ca o felie de paine din care sa musti tinand-o cu o mana. Ar trebui sa il apuc cu doua maini ca sa il pot tine ca lumea. Cand o comandam acasa mai mananc asa, recunosc, mai ales de cand o data, taind cu cutitul o pizza pe care o tineam in poala, in cutia ei de carton, a trecut cutitul prin cutie si era sa-mi crestez ... stiti voi ce  chicot

Ultima oara a fost editat de kathrynn (2010-05-19 22:05:33)

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#92 2010-05-19 22:11:43

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

nici mie nu mi se par exagerate... adica le respect inconstient.
nu ca as avea eu nu stiu cate furculite la o masa, dar cand merg undeva stiu ce si cum trebuie facut
din filme, sau nu stiu de unde am invatat lol

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#93 2010-05-19 22:16:28

Monica999
Hero member
Site

Inca o chestei care nu cred ca e scrisa in "bunele maniere" dar ar trebui sa fie acolo. Ce mi se pare culmea nepolitetii: esti invitat la o masa cu prieteni apropiati (eventual in camin, sau intr-un apartament de studenti unde nu s-au mai spalat vasele de o luna) , toata lumea mananca cu mana, sau furculita, si tu ceri gazdei cutit (de ex cand manaci pilaf, deci chiar nu e nimic de taiat, sau eventual pizza). Am patit asta de atatea ori in camin. In general eu pun si cutite, dar na, unora le e lene, mai ales daca sunt baieti. Mi se pare culmea nesimtirii, cand stii ca e o adunare mai relaxata sa faci omul sa lase mancarea, tot ca sa iti spele tie cutit.

STiu ca o sa radeti, dar de fiecare data cand mananc salata cu branza si rosii inmoi painea in sosul care a ramas (evident cand sunt in familie, sau singura). Mie mi se par ecel mai gustos lucru din lume. Partea amuzanta e ca atunci cand sunt in vizita, sau la restaurant si ma gandesc ca o sa il arunci mi se rupe inima lol

#94 2010-05-19 22:27:24

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

pill rotfl eu la fel patesc cu lamaia la restaurant... aia care o baga astia intr-un pahar de apa luuung, in asa fel incat sa fie imposibil sa bagi vreun deget dupa ea fara sa fie jenibil rotfl

la chefuri chiar nu merg chestiile astea... adica fiecare cum apuca...

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#95 2010-05-19 22:35:36

Zeyna
Platinum member
Castigatoare a concursului de Miss
De la: Constanta
Inregistrat: 2007-07-07

eu referitor la tacamuri stiam ca daca le pui incrucisate inseamna ca nu ti-a placut mancarea  huh o sa ma documentez din nou big_smile

Dragostea nu se stă, se face.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.