homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Bunele maniere!!!-4

#58 2008-11-11 16:42:50

annabel
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2007-01-15

Re: Bunele maniere!!!

vai "soldatei" smile).da m-as plictisi daca as taia cate o singura bucata smile)

#59 2008-11-11 16:56:02

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

mihaela2289 a scris:

9. Salutul. De fiecare data cand o doamna se ridica de la masa sau se aseaza, toti barbatii trebuie sa se ridice odata cu ea.

Asta ii place feministei din mine lol

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#60 2008-11-11 16:56:41

Monya
Full member
Inregistrat: 2008-04-14

13. daca spatiul ne permite este indicat sa nu punem p masa paharele sau paharelele de aperitive.
14. bauturile aperitive se servesc intotdeauna inainte de masa(gin, vodca, visinata, whisky, vermut...)
15. sampania se serveste ori la inceput, ori la sfarsitul mesei.
16. apele minerale, la fel si vinurile straine (adik nu cele facute in curtea noastra sau a vecinului ) ) se servesc in sticlele lor originale.
17. bautura va fi turnata in pahare de sotul gazdei sau de catre un barbat.
18. nu se toarna in pahare decat dupa ce asta s/a golit.
19. florile si lumanarile folosite la decorarea meselor vor incanta privirile.
20. solnitza sa nu lipseasca.
21. undelemnul, otetul, mustarul, smantana... se aduc numai daca cineva le cere.   :f?rv?nad:
22. pt sosuri folosim o sosiera
23. salata se serveste in castronele separate pt fiecare in parte.
24. scobitorile nu isi au locul p masa, pt ca nu se folosesc in public  hmm
*revin cu info

I am not a woman of too many faces. The mask I wear is one...

#61 2008-11-12 21:07:08

blue_elf
Hero member
De la: BUCURESTI
Inregistrat: 2006-08-09

Sfaturi pentru d-ne si d-re

1. Daca vine suparat. Lasa-l in pace. Tot are sa-si descarce sufletul. Nu-i pomeni ca s-a stricat frigiderul, ca ai fost taiata de la prima, ca vecinul si-a scuturat covoarele pe rufele proaspat intinse, ca pustiul a luat nota mica la romana etc. Nu turna gaz peste foc. Cauta sa-l impaci prin dragalasenie (nu ostentativa), atentie (desface visinata, retinuta pentru cine stie ce eveniment) si ii aduce aminte ca optimismul sau devenit proverbial in cercul cunostintelor.
2. Daca intirzie. Mincarea s-a sleit. Matusa sosita din provincie a plecat suparata. Nu-l intreaba: "Unde ai stat pina acum?"
3. Daca e preocupat, lucreaza la ceva, scrie, citeste, se documenteaza, studiaza. Nu-l deranja din cinci in cinci minute, intrebandu-1: "Nu vrei o cafea, citronada, prajitura?" sau "Unde ai pus tirbusonul?" "De ce-ai lasat apa sa picure in baie?" etc. In schimb, deschide usa fara zgomot si aseaza-i alaturi cafeaua, citronada sau prajitura, apoi dispari. Ca o aratare.
4. Daca e incapatinat. Inchide discutia si asteapta momentul prielnic. Atunci, roaga-l sa-ti faca o favoare. E1 va ceda zimbind.
5. Daca vrea sa plece in oras singur. Rar, dar se poate intampla. Nu-l intreba unde se duce si cu cine se vede. Daca e sincer, va spune acest lucru nesilit, iar daca-l caracterizeaza nesinceritatea, de ce sa-l intrebi? O femeie inteligenta tine minte ca uneori barbatilor le place sa stea de vorba la o bere. Bineinteles, cu alti barbati.
6. Daca e atotstiutor. Lasa-l in pace. Evenimentele vor dovedi o data si o data ca "stie" si el sa greseasca. Sa nu i-o reprosezi public. Nici macar intre patru ochi. El s-o recunoasca singur. Logica, judecata fara gres a incetat sa apartina exclusiv genului masculin.

Pastreaza-ti cugetul
clar si linistit,ca apele unui lac adanc,transparent ca lumina ochilor de
corb.Deasupra,apele sunt linistite.Nu are rost sa-l rascolesti acum si sa-l tulburi.In
acest suflet netulburat-umbrele evenimentelor acestei lumi se vor topi singure.

#62 2008-11-13 10:08:47

Monya
Full member

C.    Comportamentul in timpul mesei

1. stam dret, dar nu intepenit
2. nu punem picioarele nici sub scaun, dar nici prea departe in fata
3. nu ne agatam de scaun
4. bratele sau coatele nu trebuie sa stea p masa
5. nu tinem cu mana farfuria din care mancam
6. retusurile (machiaj, par) intotdeauna in baie
7. nu mancam grabit sau nervos
8. se evita discutiile neplacute in timpl mesei
9. nu bem si nu vb cu gura plina
10. este de prost gust sa tinem degetul usor ridicat cand mancam sau bem
11. animale de casa nu au ce cauta in sufragerie (acolo unde se serveste masa ) oricat de mult le-am iubi
12. nu vom obliga p nimeni sa manance mai mult
13. preparatele nu se vor lauda excesiv
14. nu se cere reteta unui preparat la masa (doar in particular gazdei).

Publicitate

loading...

#63 2008-11-13 10:20:41

annabel
Diamond member
Inregistrat: 2007-01-15

da da.ultimele 12,13 si 14 sunt f importante si asa as vrea sa se tina cont de ele
si mai era o chestie.daca te lauda cineva ca "vai ce buna a fost mancarea"tu spui simplu"multumesc"si nu incepi sa zici..ca "oh cat m-am chinuit ca prima oara nu mi-a iesit ca ..."
si aia cu animalele.eu am fost invatata fara animale in casa si mai ales care se holbeaza la tine cand duci lingura/furculita la gura.dar la iuby de ex grater vara e super naspa cand ori sta usa deschisa la bucatarie ori mancam afara.nu-mi place sa vad cum sta cainele langa mine si ii curg balele in timp ce eu ma chinui sa pap grater

#64 2008-11-14 10:31:01

Monya
Full member

storstark

1. nu se serveste un vin dulceag intre alte 2 vinusri albe sau rosii, seci.
2. vinurile albe seci se dau inaintea celor rosii
3. vinurile albe dulci se servesc dupa cele rosii
4. oridea este intotdeauna crescatoare ? de la vinuri slabe la cele tari
5. mai intai vinul nou, apoi cel vechi
6. vinurile spumante (sampania) inainte sau dupa masa, nicidecum intre ele

#65 2008-11-14 13:08:20

skumpi
Vizitator

alcool drool

#66 2008-11-14 13:15:24

emmerich
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-27

skumpi a scris:

alcool drool

offtopic rotfl am vazut aseara pe strada o fata beata rau rau...era critza ..ma rog...avea peste 25 de ani cred...si nici nu se putea tine pe picioare...semaforul nu l-a mai vazut a trecut pe rosu.....foarte urat si dezgustator :f?rbannad:

#67 2008-11-14 13:17:27

skumpi
Vizitator

se mai intampla si la oameni mari...dapoi la copii rotfl

#68 2008-11-14 13:20:28

emmerich
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-27

rotfl mi-ai amintit tu de ea....tu cu alcoolul tau alcool

#69 2008-11-14 16:19:35

Monya
Full member

1. ingura si cutitul se tin in mana dreapta
2. furculita in stanga cand utilizam cutitul
3. cand am terminat de mancat asezam in farfurie cutitul si furculita cu dintii in jos
4. in timp ce mancam tinem tacamurile deasupra farfuriei, nu gesticulam cu ele in mana
5. lingura se tine ca un creion, intre degetul mare si cel aratator, o dirijam cu ajutorul celui mijlociu si al incheieturii mainii.
6. cutitul se tine intre degetul mare si cel mijlociu, iar aratatorul se sprijina p spatele manerului, in niciun caz nu se pune aratatorul p spatele lamei
7. furculita se intoarce cu dintii in jos atunci cand este folosita
8. daca un tacam ne scapa p jos, cerem altul
9. cand bem pastram tacamul in farfurie, furculita la stanga cu dintii in jos si cutitul la dreapta cu lama spijinita de farfurie.
10. daca farfuria este goala si punem tacamurile incrucisate este semn ca mai dorim din felul respectiv
11. se evita orice zgomot : plescait, oftaturile, sorbitul....
12. cand mesenii sunt numerosi nu se ureaza pofta buna, stapana casei insa da
13. mancarea este fie servita de gazda, iar atunci gazda se serveste ultima, sau de catre un personal calificat
14. farfuria trebuie sa ramana goala dupa ce am terminat de mancat, insa nu sorbim din ciorba ducand farfuria la gura si nici nu folosim painea pt a sterge sosul
15. cand ni se ofera un platou trebuie sa luam bucata cea mai apropiata de noi

#70 2008-11-14 17:38:30

OneOnly
Insomniac member
Inregistrat: 2008-07-14

nu cred ca sunt f respectate bunele maniere tongue
cel putin cele "ca la carte " clar nu,oamenii nici nu stiu smile

They can because they think they can.

#71 2008-11-15 09:31:01

Monya
Full member

Situatii speciale la masa

1. daca oferim cuiva un cutit, o furculita sau o lingura ? le tii de maner, dar in asa fel incat peroana care le ia sa se apuce tot de acolo.
2. personalul de serviciu le va aduce tacamul dorit p un platou sau servet. Gazda le va aduce in mana
3. daca vi se cere sarea sau piperul le veti pasa peste masa sau prin fata vecinului, nu prin spatele lui
4. platoul cu mancare trece din mana in mana, de la gazda spre dreapta.
5. stapanul casei toarna vinul tot spre dreapta
6. sticla nu se da din mana in mana.
7. nu ne servim din platou decat cu tacamurile de serviciu

#72 2008-12-24 13:32:57

kdeea
Platinum member

Umm ... Intreb si eu ... Daca vine cineva la tine ... si iti aduce un cadou ... politicos este sa te uiti la el nu sa il pui undeva deoparte, nu ... ? smile

#73 2008-12-24 13:35:22

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

da, neaparat dechizi si... regulile politetii zic ca tre si sa zici ceva de bine... chit ca iti place sau nu tongue (naspa dupa parerea mea). si nu tre sa zici ceva de genul: "vaai, asta mi-a luat si mama acu o sapt!)

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#74 2008-12-24 14:11:21

kdeea
Platinum member

lol Clar nu zici asa ceva ... Si da ... Tre sa zici ceva gen " Imi place mult, multumesc smile "
Merci Katami. Merry Xmas ! puss

#75 2008-12-24 15:15:33

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

si tie, kdeea!!! puss

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#76 2010-05-19 01:50:53

Loveable
Diamond member
Inregistrat: 2008-02-12

Monya a scris:

lingura de supa se aseaza in fata farfuriei, cu ? curbura in sus, la fel si linguritza de desert.

sigur?
eu stiam ca lingura se aseaza in dreapta farfuriei

mihaela2289 a scris:

Cat sa tai? Bucata de mancare trebuie taiata exact langa furculita. In plus, taiati numai pentru o imbucatura, nu faceti "soldatei".

chestia asta ma enerveaza la culme uneori. daca eu vreau sa-mi pregatesc frumos taiat snitelul si apoi sa mananc linistita..nu...trebe sa stau tot timpu cu cutitu ala in mana si sa tai din 5 in 8 secunde roll dar nah, o respect...regula..

Monya a scris:

- cand am terminat de mancat asezam in farfurie cutitul si furculita cu dintii in jos

asta nu stiam. eu le pun paralele, dar deobicei pun furculita cu dintii in sus nustiu

Monya a scris:

- daca farfuria este goala si punem tacamurile incrucisate este semn ca mai dorim din felul respectiv

nici asta nu stiam, si am vazut multe persoane care le pun incrucisate, ca semn ca au terminat de mancat...

Ultima oara a fost editat de Loveable (2010-05-19 01:58:03)

hjarta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.