homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Bunele maniere!!!-3

#39 2008-11-08 10:21:17

Monya
Full member
Inregistrat: 2008-04-14

Re: Bunele maniere!!!

alexia a scris:

Am citit si eu o parte din cartea cu bunele maniere... Cea mai exagerata si plina de fitze si care ma enerveaza mi se pare partea cu mancatul. Daca eu ma simt mai bine cu coatele pe masa.... care e problema? Lezez pe cineva? neutral Si mai am cateva exemple...

o sa pun si despre bunele maniere - la masa
si mie mi se par unele cam exagerate - alea legate de comportament - dar sunt si cele referitoare la cum sa iti asezi masa si chiar sunt ok - ofera tipsuri  storstark

I am not a woman of too many faces. The mask I wear is one...

#40 2008-11-08 11:02:52

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

super topic big_smile
unele chestii sunt exagerate.. dar e bine de stiut
la cati nesimtiti sunt in tara asta.....

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#41 2008-11-08 18:23:59

asim
Full member
Inregistrat: 2008-06-23

claudia78 a scris:

chestia cu nu mergeti nicaieri inainte sa dati un telefon...vai c ebine ar fi sa se tina toata lumea de chestia asta !!! eu o fac ,astept de la ceilalti s afaca la fel...dar din pacate am ghinionul asta ca imi apar musafiri cand stau mai bine in vana plina cu spume si ma relaxez...........uffffffffff

subscriu !!!!

#42 2008-11-08 18:57:03

asim
Full member

salutul !!!
cum procedez eu in general ;
in primul rand cand salut pe cineva ma uit in ochii respectivei/respectivului
salut femeia mai in varsta. la fel cred ca si barbatul mai tanar saluta pe cel mai in varsta
un baiat /barbat nu salut niciodata prima  ( exceptand profesorii, s-au ce-i de rang mai inalt)
daca am salutat pe cineva de 3 ori si nu am primit raspuns, "adio" de la mine nu mai   vede nici un semn, s-au daca vad ca persoana respectiva  ma evita si intoarce capul in alta parte nu o salut
daca intru intr-o incapere/camera eu salut prima indiferent cine este in incapere
daca sunt la mine in curte eu niciodata nu salut pe cei cunoscuti care trec prin fata porti/curtii
daca m-am certat cu o "ea" si nu mai saluta si este casatorita si intamplator ne intalnim si sotul ei ma saluta il salut inapoi : "servus X", dar pe ea o ignor nici nu ma uit la ea

nu stiu daca procedez bine in toate cazurile    neutral
mai dati si voi exemple

#43 2008-11-08 19:04:44

Alina Delia
Addicted member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-12-16

asta cu salutatul de 3 ori si pers respectiva pas...si eu o fac! pt mine o pers care nu saluta isis pierde tot respectul de la mine.adieu!!!!
si cu telefonul si al meu adina 84 inchide ca mocanul si are texte gen "Hai ca mai vb"
'tui mama lui de impresie!

Cine rade la urma....gandeste mai incet dumbom

Publicitate

loading...

#44 2008-11-08 19:05:42

Alina Delia
Addicted member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-12-16

si faza cu venitul al oameni fara sa sune..josnic frateeeeeeeee.... deci sa ma scuteasca cu texte gen"tanaaaaaaaaaa surpiriza...am vrut sa va facem o surpriza!!!!!!!!!"
eventual ma fac sa vomit de suparare  mad

Ultima oara a fost editat de Alina Delia (2008-11-08 19:06:01)

Cine rade la urma....gandeste mai incet dumbom

#45 2008-11-08 19:06:09

andrulina
Addicted member
Inregistrat: 2008-09-17

cand trebuie sa facem cunostinta cu barbatii...noi, femeile trebuie sa intindem prima mana.
intotdeauna dupa ce termin de mancat la restaurant pun tacamurile in farfurie paralel
cand se merge la restaurant intotdeauna barbatul intra primul inaintea femeii.
salut prima cand intru undeva sau ies din bloc si e cineva in fata scarii.
in bunele maniere spune ca atunci cand te duci intr-o alta casa sau vine cineva a tine nu tb sa se descalte...dar la noi nu prea se pune in practica obiceiul asta.

Ultima oara a fost editat de andrulina (2008-11-08 19:08:34)

#46 2008-11-08 19:20:54

asim
Full member

Alina Delia a scris:

si faza cu venitul al oameni fara sa sune..josnic frateeeeeeeee.... deci sa ma scuteasca cu texte gen"tanaaaaaaaaaa surpiriza...am vrut sa va facem o surpriza!!!!!!!!!"
eventual ma fac sa vomit de suparare  mad

totul este ok cu telefonul inainte de o vizita dar cand ii spui pers. respective ca esti ocupata, altadata, ii corect ca ea sa faca pe suparata si sa nu te mai salute?

#47 2008-11-08 19:24:21

lucia05
Insomniac member
De la: tara lui Papura Voda
Inregistrat: 2008-09-13

offtopic la mine nu are nimeni sanse sa vina fara sa sune smile de la casa la poarta sunt vreo 60 de metrii si casa nu se vede din strada deci poate striga pana la loc comanda . sonerie nu am ca nu vreau. asa ca ori da telefon, ori bate drumul degeaba. iar daca aud la telefon direct "sunt la poarta" spun si eu "nu sunt acasa" am doar cateva mici exceptii...

I am who I am and I choose to be me!

He is your friend, your partner, your defender, your dog / You are his life, his love, his leader
He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart / You owe it to him to be worthy of such devotion!

#48 2008-11-08 19:28:31

asim
Full member

lucia05 a scris:

offtopic la mine nu are nimeni sanse sa vina fara sa sune smile de la casa la poarta sunt vreo 60 de metrii si casa nu se vede din strada deci poate striga pana la loc comanda . sonerie nu am ca nu vreau. asa ca ori da telefon, ori bate drumul degeaba. iar daca aud la telefon direct "sunt la poarta" spun si eu "nu sunt acasa" am doar cateva mici exceptii...

tare fazaaaaaaaaa      rotfl
tre sa o aplic si eu       majoreta

#49 2008-11-08 19:43:19

annabel
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2007-01-15

da andru stiam si eu asta cu papucii ca cik nu e elegant.dar sincer eu fac curat in casa mea si nu vreau sa imi vina omu in papucii lui de afara si sa imi mai murdareasca.plus ca sa zicem ca da, nu este sezonul ploios/iarna.dar daca tu azi ai batut covorul din sufragerie si iti vine unu incaltat,a doua zi iar trebuie sa bati covorul.
noi dam papucei de casa tocmai pt ca e gresie pe hol in baie si bucatarie si na se mai pune praful si sa nu-l aduca in camera smile

#50 2008-11-08 23:28:22

girlish
Full member
Inregistrat: 2007-04-21

little_rabbit a scris:

da andru stiam si eu asta cu papucii ca cik nu e elegant.dar sincer eu fac curat in casa mea si nu vreau sa imi vina omu in papucii lui de afara si sa imi mai murdareasca.plus ca sa zicem ca da, nu este sezonul ploios/iarna.dar daca tu azi ai batut covorul din sufragerie si iti vine unu incaltat,a doua zi iar trebuie sa bati covorul.
noi dam papucei de casa tocmai pt ca e gresie pe hol in baie si bucatarie si na se mai pune praful si sa nu-l aduca in camera smile

nici mie nu-mi convine sa vina cineva de-afara si sa nu se descalte. hai ca daca nu are de gand sa stea mult si sta pe scaun cateva min in bucatarie atunci nu pretind sa se descalte dar daca intram in camera atunci da (ca nah, covoru-i nou si mi-l place prea mult ca sa fiu intr-atat de politicoasa lol )

"Eu nu sunt altceva decât
o pată de sânge
care vorbeşte."
Nichita Stanescu

#51 2008-11-09 02:03:26

Danisia
Full member
Inregistrat: 2008-09-09

Nici mie nu-mi place sa intre lumea incaltata ...de fapt cred k nimanui nu ii place

Ce nu te doboara te face mai puternic

#52 2008-11-09 10:14:37

baciu
Insomniac member
Inregistrat: 2007-02-25

la mine nu vine nimeni niciodata fara sa se anunte telefonic. Am avut grija de acest detaliu si toata lumea e informata. Cand eram mica prietenii parintilor mei veneau neanuntati si egal daca parintii dormeau sau erau ocupati lasau totul balta si se ocupau de prieteni. Inca de pe atunci am zis mamei: Cand o sa am casa mea nu va intra nimeni in casa fara sa-si anunte vizita de dinainte. Si asa si este. In ceea ce priveste incaltamintea, stiu ca este nepoliticos sa le ceri musafirilor sa se descalte. De aceea am cateva perechi de papuci de casa pt musafiri pe care ii spal cam o data pe luna in masina de spalat, deci am rezolvat problema. Soacra mea a inventat altceva si anume a cusut elastic pe un material si musafirii primesc aceste bucati de material pe care le trag pe pantofii lor, deci nu sunt nevoiti sa se mai descalte. Poate o sa recurg si eu la aceasta metoda, ma mai gandesc.

Unde dragoste nu e, nimic nu e.

#53 2008-11-09 11:23:15

mihaela2289
Hero member
Inregistrat: 2006-09-18

eu am greie in toata casa, asa ca rog musafirii sa nu se descalte, pt ca e destul de frigut pe jos si oricum se spala usor...dar de obicei musafirii mei se descalta din proprie initiativa...

www.specialitaticulinare.blogspot.com - Super chec marmorat, neinecacios si simplu de facut!!

#54 2008-11-09 13:22:54

Monya
Full member

bunele maniere la masa ... drool

A. Pregatirea masei in asteptarea musafirilor
1. tot apartamentul sau casa sa fie curat/a, bucataria si baia necesita o atentie speciala,
2. cand gatim nu este obligatoriu sa parfumam tot blocul cu ... aceste miresme tari ? se gateste cu o zi inainte cu geamul deschis.
3. casa f bine aerisita.
4. tips : in hol un vas cu levantica prin care ne trecem degetele rasfirand-o usor, putem pune p aragarz, p focul cel mai mic o tabla, iar pe ea cateva crengute de brad.

....

#55 2008-11-11 13:14:01

Monya
Full member

B.    Cum aranjam masa

? omul inteligent se hraneste cu ochii ? bucatar

1. de preferat o farfurie de faianta intacta, in locul uneia de portelan ciobita,
2. fata de masa curata (de in), servetele (de regula albe)
3. fiecare farfurie va fi dublata de alta (asezata dedesubt) ? utiliyata doar pt a pune pe ea farfuria din care mancam.
4. locul furculitelor ? in partea stanga. Alinierea de la stanga la dreapta in ordinea utilizarii lor , asezate cu dintii in sus
5. la dreapta se pun cutitele cu partea taiasa spre farfurie ? tot in ordinea utilizarii,
6. lingura de supa se aseaza in fata farfuriei, cu ? curbura in sus, la fel si linguritza de desert.
7. nu vom aseza alaturi mai mult de 3 cutite si 3 furculite.
8. linguritele de tort, furculitele si cutitele mici pt baclava se pun p o masutza de serviciu
*aceste reguli nu sunt batute in cuie, nr tacamurilor si asezarea lor difera in functie de meniul servit
9. la mesele festive este obiceiul sa se schimbe tacamurile dupa fiecare fel servit
10. bolurile pt supa nu se pun de la inceput p masa ci se aduc o data cu supiera sau, eventual pline p o tava.
11. paharale se pun spre dreapta farfuriilor. 3 tipuri de pahare sunt obligatorii : de tzuica, vin si apa. (important : sa faca parte din acelasi serviciu).
12. paharele de tzuica dupa folosire se i-au de p masa. Nu se baga degetele in ele, se i.au de jos punandu?le p tava.
*asta nu e tot wink

#56 2008-11-11 16:08:43

emmerich
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-27

mai asteptam informatii......is educative si asta imi place... sunt multisoare lucruri pe care nu le stiam asa de bine .. puss

#57 2008-11-11 16:19:44

mihaela2289
Hero member
Inregistrat: 2006-09-18

Iata cateva dintre cele mai importante reguli de care trebuie sa tinem cont in cadrul unei intalniri oficiale:
1. Ora rezervarii trebuie respectata! Sfertul de ora academic devine regula si in acest caz: daca intarziati mai mult de 15 minute rezervarea nu mai este garantata. Daca sunteti invitat, veniti cu 10 minute mai devreme. Cele mai importante 10 maniere la masa!
2. Problema servetelului. Servetul se aseaza in poala fara a fi despaturit complet si nu poate fi folosit pentru a sterge tacamul ori fata. Daca va ridicati pentru a da un telefon ori a merge la toaleta sezati-l langa farfurie si nu pe scaun fiindca aceasta este o greseala din punct de vedere al manierelor la masa.
3. Tacamurile. Regula cea mai usoara spune sa incepi sa mananci cu tacamul cel mai departat de farfurie si sa le folosesti rand pe rand, de la exterior spre interior pe masura ce noi feluri de mancare iti sunt servite.
4. Regula gheisei. Nu suflati in mancare/ceai/cafea. Asteptati sa se raceasca!
5. Nu asezati coatele pe masa. Daca nu folositi decat o mana, aseazati-o in poala.
6. Nu vorbiti cu gura plina. Mestecati cu gura inchisa. Multumiti chelnerului cand va serveste.
7. Cat sa tai? Bucata de mancare trebuie taiata exact langa furculita. In plus, taiati numai pentru o imbucatura, nu faceti "soldatei".
8. Telefonul. Nu vorbiti la telefon in timpul mesei. Daca primiti un apel foarte important scuzati-va si ridicati-va de la masa.
9. Salutul. De fiecare data cand o doamna se ridica de la masa sau se aseaza, toti barbatii trebuie sa se ridice odata cu ea.
10. La sfarsit. Nu impingeti farfuria spre coltul mesei atunci cand terminati de mancat. Asteptati chelnerul sa o ia.

interesant... nu??

www.specialitaticulinare.blogspot.com - Super chec marmorat, neinecacios si simplu de facut!!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.