Religie-3
- Melany1
- Banat
- Inregistrat: 2008-02-07
Re: Religie
nu ma refeream la tn in mod special daca te uiti mai e un topic asemanator in care unele fete spuneau ca au citit carti despre energia din univers sau alte culte..in sfarsit nu poti stii daca majoritatea vom ajunge in iad...ptr ca nu stim cum ne va judeca Dumnezeu...asa ca pana nu vedem ,nu stim
- un_gandacel
- Full member
- Inregistrat: 2008-11-18
Am cautat topicul dar mi-a scapat, poate ma ajuti cu un link.
"nu poti stii daca majoritatea vom ajunge in iad" era o glumita. (in caz ca te intrebi, da.. fac glume proaste mereu )
- un_gandacel
- Full member
Multumesc! doamne cate topicuri sunt !!! ma incurcasem de tot in ele
Pana la urma cred ca la intrebarea despre existenta sufletului la animale ar trebui sa-si dea fiecare propriul raspuns in functie de cum simte, caci nu avem dreptul de a face pe cineva sa credea ca e intr-un fel sau altul cat timp nu detinem adevarul... si n-o sa-l detinem niciodata.. Partial subscriu la ce zicea Danae
- Melany1
- Banat
un_gandacel topicul a fost deviat fata care l-a deschis dorea un raspuns ..si s-a dat .ea a fost multumita..in fond asa e fiecare crede in ce il taie mintea...
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
un_gandacel a scris:E usor sa ai impresia credintei in ceva cand ai fost educat de la inceput sa crezi (si uneori sa nu cercetezi), cele care credeti in dumnezeu ar trebui sa va intrebati daca astazi credeati in buda sau mohamed daca va nasteati in alte tari.
de acord cu tine... dar atunci hai sa privim chestiunea din alt unghi: DE CE m-am nascut in tara asta si nu in alta? (nu-mi zi ca din "hazard"... pur si simplu NU CRED in asa ceva. si asta dupa ce am citit diverse carti scrise de nebuni care cred in energie, pe de o parte, si de calugari ortodocsi, pe de alta parte. si, ca fapt divers, nici macar nu se bat cap in cap)
si da... unii numesc energie ceea ce altii numesc suflet (inca un motiv pt care ma bat sa sustin ca si animalele au un suflet... ba chiar si plantele, as zice. mai mult sau mai putin evoluat... dar exista. si se SIMTE)
si nu vom fi judecati neaparat dupa legile crestin-ortodoxe (in sensul de dogmatica ortodoxa), ci dupa Legea Iubirii. pe care, in spatiul nostru cel putin, a adus-o Hristos, ca sa inlocuiasca legea veche ("ochi pt ochi si dinte pt dinte"). si Legea Iubirii e universala tuturor religiilor.... asa cum zicea si melany, fiecare va fi judecat in raport cu iubirea... indiferent intre dogmele carei religii s-au incadrat perceptele ei. religiile sunt cadre create PT MASE... in ideea in care s-a cautat o cale "SCOLAREASCA" de a se atinge Iubirea de Dumnezeu. si, nu neg, uneori s-a indepartat taaaare de esenta. dar fara.... era mai rau.... prea putini ajung la Iubire, la Dumnezeu, fara sa treaca prin faza religiei....
iar judecata asta... haideti sa nu incercam s-o JUDECAM noi in termenii nostri LOGICI. Dumnezeu e Iubire, nu logica... habar n-avem noi care si unde o sa ajunga... si ami ales conform caror criterii. dovada si zecile de pilde in care un omulet rau ajunge apostol sau sfant si unul apreciat drept "bun" se dovedeste a fi depaaarte de adevar
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- Melany1
- Banat
sa se inteleaga legea iubirii ca a fi una frateasca,parinteasca sau doar fata de 1 barbat(in cazul casatoriei)...si nu legea iubiri-trupeasca
- katami
- Platinum member
eu ma refeream la Iubire de dumnezeu... restul sunt derivate... sau trepte spre
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- un_gandacel
- Full member
"Dumnezeu e Iubire" "eu ma refeream la Iubire de dumnezeu" din ce spui tu, se intelege ca treapta superioara e cea in care se iubeste iubirea. Ma insel? Pe tema asta se poate discuta muuuuult, dar cum zicea Melany am deviat de la subiect si nu stiu daca Baby Love e ok cu asta, ca pana la urma e topicul ei.
- BabyLove
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-07-19
Nah..eu sunt multumita de raspunsuri..dar nu ma deranjeaza daca deviati de la subiect..asa ca puteti discuta
- Melany1
- Banat
nu e vorba ca daca ea Baby Love de acord poate ea e....dar n-are rost sa se devieze ptr ca se pot isca certuri sau contradictii.si oricum fiecare va crede tot in ce a crezut si pana acum ..sau in ce n-a crezut. e ca si cum am discuta despre viata psihica fiecare spune in 5000 de moduri: ba ca e asa ,ba ca nu e asa..sau despre sentimente...fiecare simte in modu lui.Eu nu pot sa spun sa simti ca mine ca e mai bine...fiecare suntem unici prin natura noastra si modul nostru de a gandii
- katami
- Platinum member
un_gandacel a scris:"Dumnezeu e Iubire" "eu ma refeream la Iubire de dumnezeu" din ce spui tu, se intelege ca treapta superioara e cea in care se iubeste iubirea.
nu se iubeste iubirea, mai.... treapta sup e aia in care Il iubesti pe Dumnezeu ami presus de frate, sot, parinti, copii... bani, casa, masina, pozitie sociala etc etc. n-o lua si tu chiar asa matematic.... "a" intersectat cu "b"
pai melany, suntem oameni, de ce sa ne certam? avem pareri diferite si gata. ni le expunem, nu ne luam la bataie. am mai zis... trei sferturi din prietenii mei n-au nici o treaba cu religia... si totusi suntem prieteni. mergem la munte impreuna in post si imi flutura copanelul de pui pe la nas si nu cred ca cineva zice "faceti ca mine ca-i ami bine"... fiecare vorbeste in numele SAU si atat.
topicul se cheama "religie" pana la urma... n-am devit prea tare, nu?
- un_gandacel
- Full member
Sunt de acord cu tine ca n-o sa ne schimbam una alteia mentalitatea, ar fi trist sa se intample asa ca mie imi place sa cred ca toate avem personalitati puternic conturate deja, insa cred ca uneori discutiile de genul asta te fac sa gandesti mai mult unele lucruri. N-ajunge vreuna sa detina adevarul, dar macar ne mai miscam putin neuronii. Cat despre contradictii/ a te contrazice cu cineva ... mie nu mi se pare o chestie gresita cat timp nu tipi(caps lock) si nu insulti, mi se pare ca e un mod de a invata.
Katami, stiam ca nu la asta te referi, da speram sa-mi spus precis ce intelegi prin dumnezeu, ca nu crezi in unele lucruri din religie am priceput.. Dar cum il vezi, excceptand iubirea, crezi ca exista reguli divine, nu stiu, ceva de genul asta. Intreb pentru ca nu vreau sa ma trezesc dupa ce am vb mult ca am inteles gresit ce ai spus.
Ultima oara a fost editat de un_gandacel (2008-11-27 17:27:34)
- Andreea86
- Hero member
- De la: Focsani
- Inregistrat: 2006-10-20
si eu sunt de acord cu katami si partial cu Mel. Toate religiile au ceva in comun: iubirea (de Dumnezeu, de aproape, de a face bine)...si aceasta iubire poarta nume diferite: Dumnezeu, Allah, Budha, etc... Restul e mentalitatea locurilor si a timpurilor in care au aparut religiile. Daca intr-o anumita tara era un lucru obisnuit ca femeile sa stea acoperite pana in gat si sa fie un fel de sclava a barbatului....de frica sa nu sa "trezeasca" femeile si sa isi reclame drepturile, s-au gandit ca daca mentioneaza ca acest lucru ar fi un pacat si in viata de apoi ar plati scump, le-ar putea impiedica. Din acest motiv nu cred mot-a-mot in Biblie, care e tot facuta de mana omului, de asa cum a perceput el evenimentele in acele timpuri. Nu cred ca vom fi judecati fiecare dupa religia lui...adica daca o femeie musulmana nu poarta voalul ala sa zicem va ajunge in iad chiar daca in rest nu a avut pacate si daca ar fi trait in alta tara ar fi ajuns in rai. Nu mi se pare corect... Sau teroristii, de ex cei de la 11 septembrie...ajung in rai? pentru ca religia lor asa zice...ca au facut un lucru maret, ca au omorat din "dusmanii" dumnezeului lor si pentru asta vor fi recompensati in viata de apoi... Eu cred cu tarie ca toti vom fi judecati dupa aceleasi reguli (exact care sunt acestea vom afla probabil mult prea tarziu)...si probabil regulile se vor invarti in jurul iubirii, a binelui, a dreptatii...
Apropo de religie...am o curiozitate si eu... De exemplu daca un copil e invatat de mic ca trebuie sa fure, sa minta...asta vede si la parinti si la cei din jur...e crescut intr-un mediu complet nefavorabil...el cum e judecat? Inteleg ca si parintii platesc pentru pacatele lui, dar el? Poate ca in sufletul lui ar fi vrut sa faca bine, sa fie diferit...dar pur si simplu nu a avut ocazia...sau nu a stiut ceea ce-i bine si rau...ce-i aia iubire pentru ca nu a vazut la parintii lui, la cei din jur... Cat de vinovat e el? Sau cum e privita din punctul de vedere al religiei autoapararea? De exmplu cineva vrea sa te omoare, sa te violeze, etc...si ca sa te aperi il omori. Stiu ca in Biblie spune ca atunci cand cineva iti face rau sa ii intorci si celallt obraz si sa nu-i raspunzi cu aceeasi moneda...dar asta se aplica si aici? erau doar curiozitati ale mele...
If you feel my love, can hear my thoughts? Can you feel everything? And if you hear my thoughts, can you feed my soul? Can you save it too? Eu si puiu
- katami
- Platinum member
un_gandacel a scris:Katami, stiam ca nu la asta te referi, da speram sa-mi spus precis ce intelegi prin dumnezeu, ca nu crezi in unele lucruri din religie am priceput.. Dar cum il vezi, excceptand iubirea, crezi ca exista reguli divine, nu stiu, ceva de genul asta. Intreb pentru ca nu vreau sa ma trezesc dupa ce am vb mult ca am inteles gresit ce ai spus.
asa.... am avut niste pb la net.
asadar: un prieten foarte... intelept mi-a zis odata "credinta inseamna acceptare". deci nu ca stai sa vad daca e alba sau neagra.... ca asta imi convine si astalalta nu... daca m-am declarat crestina asta is.
dar... daca exista un dar... se refera, de exemplu, la faptul ca unele elemente de DOGMA le vad... intr-un sens nitelus mai larg. dar atat... in rest, cred in Dumnezeu. si pentru ca am avut si am contact destul de strans cu lumea "paranormalilor"... a nebunilor care vad enerjii... atunci sistemul pe care l-am considerat cel ami meserias in a explica lumea si viata e cel al bioenergeticianului rus LAZAREV... crestin ortodox in toata regula, chiar daca mai vorbeste si de vieti anterioare pe care le vede... raporteaza tot energeticul la Dumnezeu. cel putin pt mine el a fost explicatia... adica multi nu digera cartile alea, le considera fataliste si deprimante (inclusiv iubitzoiul meu), pe cand eu cand citeam, parca aveam o revelatie.
si ca sa raspund direct la intrebare.... da, exista reguli divine. si tot ce ni se pare a fi "hazard" este, de fapt, doar o consecinta a actiunilor noastre,doar ca nu ne dam seama (chestia asta se regaseste si in fizica cuantica de care ziceai). si actiunile pot fi in doua feluri: conform cu regulile divine sau impotriva lor. raspunsul: pe masura a ce emitem. si noi nu pricepem... zicem ca Dumnezeu nu ne asculta rugaciunile sau ne pedepseste pe degeaba. ceea ce mi-e clar e ca NIMIC NU-I DEGEABA. iar ca regula (da, tare cine a ajuns acolo): iubeste pe Dumnezeu ami mult decat orice.
asta ar fi pe scurt teoria... pe scurt scurt... dar ch9iar as fi offtopic pe aici. in rest, cam ce intrebari isi pune andreea, imi pun si eu....
la partea cu miscatul neuronilor (al neuronului in cazul meu ca-s blonda ) sunt de acord cu tine
- Andreea86
- Hero member
- De la: Focsani
- Inregistrat: 2006-10-20
katami a scris:in rest, cam ce intrebari isi pune andreea, imi pun si eu....
suntem pe aceeasi lungime de unda. cat despre parinti...sutn responsabili de acele fapte ale copiilor pentru care sunt raspunzatori (ca nu i-au crescut cum trebuie, ca nu au avut grija de ei, etc)...sau pur si simplu de toate? Ca sunt destule exemple de parinti care isi cresc copiii foarte bine, le dau educatie si exemplu bun si totusi copii o apuca pe cai gresite (datorita anturajului)...indeferent de ce fac parintii...tot vina parintilor e? ca doar dupa o anumita varsta sau in anumite momente nu te poti tine 24 de ore din 24 dupa copil...sa vezi ce face, daca e acolo unde ti-a zis tie....
Ultima oara a fost editat de Andreea86 (2008-11-27 22:47:37)
If you feel my love, can hear my thoughts? Can you feel everything? And if you hear my thoughts, can you feed my soul? Can you save it too? Eu si puiu
- lucia05
- Insomniac member
- De la: tara lui Papura Voda
- Inregistrat: 2008-09-13
Despre cum a aparut Dumnezeu...nu vreau sa vorbesc si nici nu mi-am pus intrebarea asta vreodata, imi este suficient ca exista. Despre animale....este o traditie sa fie sacrificate, porcul, mielul. Nu stiu cat de pacat este pentru ca ele sunt destinate sa serveasca un anume scop. Insa si animalele au suflet si eu am vazut asta la caini si o vad zilnic. Despre caini sau mai bine zis in ceea ce priveste cainii exista o povestioara Rainbow Bridge care spune cam asa: atunci cand un caine moare se duce in rai si acolo se joaca cu ceilalti caini si este vesel si fericit ca este liber si nu are nici o suferinta. Dar din cand in cand si opreste si se uita in zare cu ochii plini de dor. Si atunci cand isi zareste stapanul venind devine pe deplin fericit si alearga bucuros inspre el sa il intampine. In ceea ce priveste husky, populatia chucky, cea care i-a domesticit are o credinta: ca locul unui om in rai este determinat de cat de bine s-a purtat cu husky-ul lui si ca husky isi asteapta stapanul la poarta Raiului si il impinge inauntru....
I am who I am and I choose to be me!He is your friend, your partner, your defender, your dog / You are his life, his love, his leader He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart / You owe it to him to be worthy of such devotion!
- un_gandacel
- Full member
Ce coincidenta Katami, mie nu mi-au mers site-urile romanesti, nu stiu de ce Si eu cred ca pentru orice actiune exista o reactiune, dar nu cred ca ele sunt sub forma de pedeapsa sau recompensa, pot sa le numesc asa doar daca ma gandesc ca pentru a mi se intampla ceva a fost nevoie de mai multe alegeri plus unii factori externi si atunci as putea spune ca alegerile mele imi aduc beneficii sau prejudicii (recompense sau pedepse), dar nu cred ca ma pedepseste sau recompenseaza dumnezeu daca ma gandesc la el ca la atotputernicul, dar daca il privesc ca pe ansamblul a tot ce exista(pentru ca asa cum tu vezi unele elemente din dogma intr-un sens mai larg eu vad toate religiile pe care le cunosc intr-un sens foarte larg) atunci da.. dumnezeu e raspunzator pentru tot.
Ultima oara a fost editat de un_gandacel (2008-11-27 23:31:35)
- Melany1
- Banat
Andreea copii care sunt invatati sa minta,sa fure,sa bata etc nu sunt responsabili ptr actele lor...de unde sa invete el ca nu e bine ce a facut.responsabili sunt parintii lor ptr educatia data etc din pacate autoapararea e un pacat daca tu ai omorat omul respectiv...se spune ca puteai sa il injunghii in mana ,in picior nu sa-l omori
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|